Skoči na vsebino

Premier League

kemik

Priporočeni prispevki

redman reče pred 3 urami:

Na srečo je PSG rešil nogomet in je new age Stoke prizemljil, ker tako ogabne ekipe, ni bilo že kar nekaj časa.

Pod katerim kamnom si se pa ti skrival večino sezone?

Boš komentiral odličen rezultat Poola, ki se je uvrstil na mesta, ki vodijo v prestižno ligo šampjonov?

Povezava do prispevka
maksi reče Dne, 1. 6. 2026 at 15:50:

Ravno Angleži so začeli s komercializacijo nogometa, tako da je ironično tole jamranje o finančnem aspektu od navijača angleškega kluba.

Mislim, dobesedno ob vsaki priliki poudarim, kako mi to gre na kurac, tako da mi ni treba svojega faux moralnega zgražanja prodajat (+ če ignoriramo zgodovinski razvoj nogometa, ki je šel v precej skrajno komercializacijo že prej).

V primeru PSG in v podobnih primerih pa sploh ne govorimo o klasičnem lastništvu klubov, ampak dobesedno o najbolj nazadnjaški možni državi, ki ima v lasti klub, da si pere svojo javno podobo, pri čemer ima skoraj neomejeno keša, zraven pa ima vsaj možnost za številne vzvode, da pritiska ali podkupuje tako politike kot krovne organizacije, sodniške zveze ali posamezne sodnike itd. Ne vem kaj tu ni jasno, da je treba ponavljat te razlage, da je lastništvo popolnoma nedemokratične države oziroma nekih proxyjev pač precej velika specifika v že tako velikem govnu, ki je sistemska organizacija nogometa. 

Povezava do prispevka

Ederson done za 40+5. Verjetno ene 5 preveč, mi je pa všeč playbook da vsaj enega pripeljejo takoj. Mnogi mu pravjo boljši Fred :lol: 

Vsak tak CM prestop me spomni na to, kok pocen so dal Mctominaya, ampak kdo bi vedu da bo postal igralec lige. :ododava:

Povezava do prispevka
kemik reče pred 3 urami:

Vsak tak CM prestop me spomni na to, kok pocen so dal Mctominaya, ampak kdo bi vedu da bo postal igralec lige. :ododava:

ManUtd discount special

Luka$ reče pred 30 minutami:

Marco Silva iz Fulhama v Benfico :ninja: za manj denarja. Go figure.

No EPL surcharge

Povezava do prispevka

Men je hudo gledat,  ko nek čist nepričakovani outsider nese ligo, recimo Lester takrat, alpa Arsenal letos. Res lep uspeh za te klube, ki trofej sicer niso vajeni. 

Ne vem pa a je tok težko ločit med klasičnim uspehom in PSG - City sportswashing projekti. Pizda citiju grozi 115 obtožb, boli me če še nič ni dokazano, lih zato ker tok časa traja vemo, da je neki na tem in samo delajo damage control za premier ligo. V tem primeru ja, rajš gledam skos iste klube. 

• Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 5
Povezava do prispevka
kemik reče pred 2 urama:

Men je hudo gledat,  ko nek čist nepričakovani outsider nese ligo, recimo Lester takrat, alpa Arsenal letos. Res lep uspeh za te klube, ki trofej sicer niso vajeni. 

Sej mogoče še outsider United kej dobi kmal. 

od 13 let brez lige do 22 let brez lige si 123 :D

Povezava do prispevka

Po moje bo City sedaj začel padati, Pepiča ni več, par igralcev bo odšlo, še popikajo jih za 115, pa bo bye-bye City. Bo pa zanimivo drugo leto, ful novih trenerjev - me zanima, komu bo uspelo ujeti konsistentnost. Tale Dr. Octopus mi deluje, da se bo zgubil malo.

Povezava do prispevka

pomoje bo spet Arsenal prvi, ker je to še vedno dost mlada ekipa, ki se ne bo velik spremenila

potem pa težko rečt, Chelsea in United sta nepredvidljiva (United ima UCL, Chelsea nov trener + nima evropskega tekmovanja - razen če se motim?), City bo pomoje top3 (na njih nov trener ne vpliva tok velik ker bodo isto igrali kot prej), Liverpool nov trener, Aston Villa ima UCL

pomoje bo kr napeto

Povezava do prispevka

Arsenala ne vidim kot serijskega zmagovalca, enostavno niso dovolj močni, jim pa uspe lahko naštepat par kant, če bodo drugi močno padli in zaostali v prestopni viziji in da se trenerji ne obdržijo/znajdejo v novih klubih. Arteta je najbrž najbolj pomemben člen, da zadrži momentum.

Če bi recimo Pep ostal bi stavil gladko na city. 

uredilo bitje Levitan
Povezava do prispevka

Bomo videli, meni se zdi da se jim je timing dost dobro poklopil v smislu da so oni peakali,  ostali velikani so pa mal pod vprašanjem zaradi različnih dejavnikov (trener, squad depth...). Veliko bolje kot recimo Liverpoolu, kjer je Klopp sestavil mašino, ampak je imel na drugi strani isto mašino. 

Povezava do prispevka

Saj to mislim, če bojo zmagovali, bo to bolj zaradi švoh konkurentov, kot zaradi svoje premoči. Pa ne da bi jim zmanjševal kaj zaslug za sistematično delo in trud. Pač če jih primerjamo s prejšnjimi zmagovalci lige mi ne delujejo tako močni. Razen v obrambi. 

Povezava do prispevka

Če bo imel Arsenal toliko poškodb kot Liverpool pred-lansko sezono bo vse sesul. Če je Arteta pameten, naj takoj izpade iz angleških pokalov, pa full speed ahead na ligo in CL… Samo paziti mora da ne bo imel samo 40 tekem na leto, se bodo preveč polenili in bo prelahko postalo

uredilo bitje black187
Povezava do prispevka

IMO je Arsenal dobro izkoristil prosti pad 'Poola po tisti tekmi pri Palacu in kadrovsko čudno voden City. Ki bi z drugačim rezultatskim nizom spomladi zadevo lahko obrnil v svojo prid, pa je pač niso. 

raje počakajmo na konec prestopnih rokov in na to, koliko igralcev bo celih prilezlo iz svetovnega :D

mene bolj zanima ali se bo razmak med vrhom in sredino povečal ali pa še zmanjšal - ker kar nekej ekip, ki so tam tam faše nove trenerje (Fulham,  Bournemouth, pogojno tudi Palace). 

uredilo bitje DrMiha
Povezava do prispevka
black187 reče pred 28 minutami:

Če bo imel Arsenal toliko poškodb kot Liverpool pred-lansko sezono bo vse sesul. Če je Arteta pameten, naj takoj izpade iz angleških pokalov, pa full speed ahead na ligo in CL… Samo paziti mora da ne bo imel samo 40 tekem na leto, se bodo preveč polenili in bo prelahko postalo

Zanimivo ane, da se ni popolnoma nič pisalo o poškodbah letos. Pa jih je blo ful. Konstantno nosilci out.

Sam se je zaradi dobrega prestopnega roka to vse lahko dobro prebrodilo.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...