Skoči na vsebino

Velika vrnitev Lancie


Priporočeni prispevki

Despite doubts about the brand's future following the completion of the Stellantis merger in 2021, Lancia is anticipated to jointly develop new premium models for the 2024 model year with sister companies Alfa Romeo and DS Automobiles. As part of Stellantis' recovery plan for Lancia, Luca Napolitano was appointed the car maker's CEO, and Jean-Pierre Ploué its chief designer.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lancia#1969_to_present

 

Toda vprašanje katera velika imena se vračajo. Stratos, Delta, Gamma, Thema, izbire je polno. Sicer pa malo zamujajo trend shark-look prednjih delov. Revolucionarna Lancer 9 in Serija 3 F30 strašita po trgu že kakšno desetletje.

 

Navedek

 

Stellantis že kuje načrte za prihodnost, ki naj bi vključevali tudi ponovno obuditev ter vrnitev stare slave znamkam Alfa Romeo, DS in Lancia.

 

Pred kratkim nastalo podjetje Stellantis v svojih načrtih za prihodnost med drugim namerava omogočiti nov zagon znamkam Alfa Romeo, DS in Lancia.

V Stellantisu, ki je nastal ob združitvi skupin FCA in PSA, se že intenzivno ukvarjajo z načrti za prihodnost, ki med drugim vključujejo ponovno vrnitev ugleda znamki Lancia ter skupni razvoj novih modelov znamk Alfa Romeo, DS in Lancia. Avtomobili naj bi si delili konfiguracije pogonskih sklopov in nekatere premijske lastnosti, kar namiguje na dejstvo, da bi lahko modeli teh znamk predstavljali del njihove ponudbe vozil višjega razreda.

 

Glede na trenutno znane načrte naj bi pri znamki Lancia kmalu predstavili osveženo različico modela Ypsilon, Alfa Romeo pa nov model križanca na platformi CMP, ki naj bi se uvrščal pod Stelvio in Tonale. Proizvodnja naj bi potekala na Poljskem, v prodajne salone pa naj bi prišel v letu 2023, medtem ko naj bi bil model Tonale premierno predstavljen letošnjo jesen. Novi Alfa Romeo Tonale naj bi bil skoraj identičen konceptu, predstavljenemu pred dvema letoma na avtomobilskem salonu v Ženevi, in naj bi si delil pogonske opcije z modelom Jeep Renegade, vključno z možnostjo hibridne izbire.

 

Po besedah Mariona Davida, direktorja oddelka za proizvode pri znamki DS, naj bi skupaj z italijanskimi kolegi sodelovali pri razvoju premijskih modelov, ki bi znamke Alfa Romeo, Lancia in DS ločevali od ostalih, bolj množično prodajanih znamk pod okriljem Stellantisa. Pojasnil je še, da pri znamki DS načrtujejo predstavitev vsaj enega novega modela letno, po letu 2023 pa naj bi se, v okviru sinergij, pridobljenih z združitvijo, posvetili novi generaciji premijskih vozil, ki naj bi bila predstavljena v letu 2024 ali najkasneje leto zatem.

 

 

https://www.avtomobilizem.com/novice/stellantis-pripravlja-nove-modele-znamk-alfa-romeo-ds-in-lancia/09-02-2021/

 

Nov direktor

cover_napolitanoistituzionale_moment-5e3

 

Nov dizajner

https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Pierre_Ploué

 

Njegova dela:

 

C4
C5 mk2
C6
DS3
GT by Citroën

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...