Skoči na vsebino

Top Gun: Maverick


DaCapo

Priporočeni prispevki

seattle reče pred 2 urama:

Zdej ves vesel pogledam Cineplex, koncno v lj...pol pa vidim velikost dvoran, celo manjse kot v kranju wtf

 

Predvsem je, glede na specifikacije razveseljujoče in omembe vredno, da imata dve dvorani (1 in 4) tudi zvočni sistem Dolby Atmos (mislim, da prvič v SLO izvzemši Mariboxa).

 

Glede velikosti dvoran je mogoče edino slaba ta, da je potem sorazmerno manjše tudi platno ... So pa glede tega pred odprtjem ravno razglabljali, kako si občinstvo ne želi več velikih dvoran, ampak težijo k bolj butični izkušnji in k manjšim dvoranam. Hkrati pa si kinematograf s tem zagotovi to, da ima recimo namesto 4 večjih dvoran, 7 manjših, kar pomeni, da lahko vrti več filmov naenkrat, ergo večji dobiček. 

 

image.png.72e0e49d465cc1865d0d9a450e8dff8c.png

image.png.2e6ab029e88bde2a3701d73c5c43bad4.png

Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 6 urami:

Evo, danes so nad Mariborom že delali reklamo za film! Pilatus je v nizkih preletih izvajal najbolj znane manevre iz prvega filma. :) 

 

Načeloma nizek prelet še ni manever iz filma, mora biti zraven še par kletvic in  podana prijava za polito kavo  ;)

 

3jjsL6z.gif

Povezava do prispevka
Mitsu reče pred 18 minutami:

 

Načeloma nizek prelet še ni manever iz filma, mora biti zraven še par kletvic in  podana prijava za polito kavo  ;)


Naredil je en manever, v katerem je absolutno pikiral točno na našo češnjo na vrtu in jo nato preletel z močnim hrupom (minus zvočni zid, seveda). Namesto kave pa sem takrat polil čisto dobro pivo in tudi kletvica mi je ušla.. Neka simbolika že mora bit na tem! :) 
Pa v bistvu se sploh ne šalim. Najprej sem mislil, da nas je Rusija napadla.

 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
nekdo reče pred 9 urami:

Kak hjpe zarad enga filma.  Še enka če pogledam iz distance ni nek presežek(+ muska in F14). 


No vseeno gre za enega najbolj ikoničnih gay movies 80-ih. 🙂

 

Top Gun” producer Jerry Bruckheimer celebrated the film’s 35th anniversary this month by reflecting on the movie’s unexpected legacy as a gay film in an interview with Vulture. This reading of the film was immortalized by Quentin Tarantino, who has a single scene in the 1994 movie “Sleep with Me” in which he appears to give a monologue explaining why the Tom Cruise-starring “Top Gun” is really “a story about a man’s struggle with his own homosexuality.”

“You’ve got Maverick, all right?” Tarantino’s character says. “He’s on the edge, man. He’s right on the fucking line, all right? And you’ve got Iceman, and all his crew. They’re gay, they represent the gay man, all right? And they’re saying, go, go the gay way, go the gay way. He could go both ways…Kelly McGillis, she’s heterosexuality. She’s saying: no, no, no, no, no, no, go the normal way, play by the rules, go the normal way. They’re saying no, go the gay way, be the gay way, go for the gay way, all right? That is what’s going on throughout that whole movie.’

Povezava do prispevka

Jaz se spomnim, ko smo v osnovni šoli vsi želeli biti Maverick. Za Icemana se je prijavil samo en sošolec, pa še ta zgolj zaradi barve las. Dočim za Goosemana sploh ni bilo kandidatov, ker pač ...  Na koncu je moral vedno žreb odločiti.
Sošolke pa nas itak niso "šmirglale"; češ:  "Kaj se to pubeci nekaj brezveze igrajo?! ...". :)  

Povezava do prispevka

Fuck it, pokojni Tony Scott je pač znal narediti kratkočasen, nepretenciozen samoironičen film, kjer je zajebancija iz gay homoerotike enakovredna siceršnjemu mačizmu in napihovanju hollywoodskih mišic, vse skupaj ovito v razmeroma zabaven, všečen videospot z zares odlično glasbo. Ker že slednja je pravzaprav največji razlog za ogled originala. Gotovo pa razlog za to ni neki fanatični scientološki pritlikavec, vsaj kar se mene tiče. Novega si bom eventually verjetno ogledal, ni pa, da se mi ful mudi.

 

 

  • Račka +1 2
  • Nekul -1 1
  • Groot, ki sir je 1
Povezava do prispevka

@filmoljub: in ne pozabimo na zlobne črnočrne Ruse! Tega v novem filmu verjetno ne bo, ali?
Čeprav bi bil ravno pravi trenutek! Skoraj nekako tako kot v enici, ki ni bila samo dobra reklama za uradno Top Gun šolo in novačenje mladih pilotov, ampak tudi dobra propaganda v smislu protiruske grožnje ;) . 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Ampak Tom je bil pa v originialu res luštn. Lep, karizmatičen, sexy. To lahko komot in brez sramu potrdi vsak normalen moški. Pa ajde, tud Kelly ni bila švoh, čeprav sem imel vedno nek občutek, da je že malo v letih. 

uredilo bitje DaCapo
  • Na jagodo +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Novi Cineplexx zabija še zadnji žebelj v krsto ljubljanskemu Koloseju. Skrajni čas.

 

Manjše, bolj intimne dvorane, veliko udobnih VIP (deluxe) sedežev, najsodobnejši laserski projektorji, Dolby Atmos ozvočenje... verjamem, da bo doživetje na nivoju.

Povezava do prispevka

sem sou pogledat, zelo nice. jet fighterji so tok faking kul, da gladko carrya cel film. tko mal soft remake. cel film je mel kr resno noto,

Spoiler

pol je pa slo v maloro, ko so vsi preživel in je film čist zgubu napetost. 

 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka

Sem pogledal v novem Cineplexxu in je kar v redu flick. Nekdo je napisal da je tole remake, meni  se je film zdel kot nek homage (no homo here, ampak respect and esteem) originalnemu filmu. Glede dogajanja v filmu so dal napačen podnaslov Maverick, moral bi biti Mission impossible (ne vem kateri del je že, je bil pa pred filmom napovednik za novega in je kar naredil vtis name). V glavnem Kosinski in Cruise nista razočarala in niso naredili popolne bedarije, ampak en tak gledljiv  film z aviončki in z ogromno pretiravanja seveda. Tko včasih sem mislu da gledam Iron eagle 4. Novi Cineplexx je pa tud fajn, sedel sem  na leder zicu (ki diši še po novem ledru) z naslonom za noge in je blo zlo fajn, seveda brez hrane in pijače, ker v kinu ne žrem. Ljudi je bilo bolj malo in kultura je bla na nivoju, tko da bom še šel v ta kino.

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...