Skoči na vsebino

Imamo premalo brezposelnih, kar je slabo.


BuDi

Priporočeni prispevki

Kosinus reče pred 14 urami:

Haha, predobro jih je plačeval.

Dvomim. Sam ti ljudje si najamejo eno bajtico, v Slo porabijo desetino svoje place, ostalo pa nesejo domov. Dol pa ni tezko postavit nove bajte s pomocjo sovascanov in obracanja odojka

Povezava do prispevka

Dejstvo je, da so nekateri prevozniki res pojačali plače in se trenutno dela velika rošada šoferjev. Novih pa ti, ki ne plačujejo ravno top, zelo težko dobijo. 

 

Po drugi strani so pa šli stroški transporta konkretno gor v zadnjem letu (sploh zaradi cen nafte), cene prevozov, še posebej pri razsutem tovoru pa ne. 

Tbh Madžari in Hrvati vozijo za tako smešne vsote, da mi ni jasno, kko lahk delajo profit. 

Povezava do prispevka

Mislim, to je klasična nevidna roka trga na delu, slabe firme crknejo, dobre bodo preživele in rasle.

 

Kar se pa tiče voznikov tovornjakov. Poznam jih že tri, ki so so v zadnjih dveh letih obeslili ključe na klin, in si poiskali drugo delo. In noben se ne misli več vrniti. Vsi tam 35-40 let stari. 

uredilo bitje Kalvarnik
Povezava do prispevka

Kot vedno ko nevidna roka prostega trga useka po kapitalu.

 

Screen_Shot_2020-09-03_at_1_37.58_PM.thumb.png.dcee804c2ee7895370addb4f4122bb08.png

 

Je pa res ponovitev tistega jokanja podjetij, da bodo sla pod ruso, ce ne bodo smela vec v nedogled odlagati placila prispevkov. Ce je pri izkoriscanju in dobicku bil kapitalizem all the way naj ga pa imajo se ko zaskripa.

uredilo bitje BumbleBee
Povezava do prispevka

Lej to je ta inovativen razvoj pod taktirko neomejene svobodne gospodarske pobude, kjer je najvec mladih zensk trgovk, pobov pa šoferjev; tega bi lahko imeli še občutno več, če ne bi komonisti metali resursov v domač razvoj farmacije, telekomunikacij in podoben šrot

uredilo bitje AdamSmit
Povezava do prispevka

- zato je ključnega pomena, da razčistimo 1942-1945

- zato je ključnega pomena, da se dokončno izpelje denacionalizacija

- zato je ključnega pomena, da so represivni in sodni organi v državi brezzobi

- zato je ključnega pomena, da ima vsaka vas svoje krožno križišče

- zato je ključnega pomena, da v državo pripeljemo še več firm, katerim bomo lahko podizvajalci in sestavljalci posameznih delov

- zato je ključnega pomena, da spremenimo vso možno zakonodajo, da lahko privabimo k nam Uber (ki ga, btw, Slovenija niti najmanj ne zanima :ododava:), Lyft,...

- zato je ključnega pomena, da se čim prej skoncentrira vsa vredna panožna podjetja v nek holding (turistični, energetski, medijski,...)

- zato je ključnega pomena, da podjetja prodajamo našim vzhodnim sosedom in bivšim balkanskim bratom, ker si le tako lahko obetamo visoke investicije v razvoj teh podjetij

 

game. set. match. :mafija:

 

upam, da nam bodo bivši balkanski bratje v svojih novih domovinah zahodne Evrope tako na široko odpirali vrata, kot smo jim mi 1991-1995. :blush:

 

 

uredilo bitje hawa meyta
  • Račka +1 3
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
hawa meyta reče pred 3 urami:

80% slovenskih lastnikov podjetij ne razume, kaj pomeni inoviranje in vlaganje v razvoj. prvič,- ker, kot sem napisal, gospodarstvo deluje v panogah, kjer je višek posla zgradit novo, večje skladišče.

:D

alpa novo poslovno halo

nekateri tudi prekopirajo produkte od nemcev in delajo kopije za nižje pare in manj kvaliteten izdelek

Povezava do prispevka
hawa meyta reče pred 3 urami:

da lahko privabimo k nam Uber (ki ga, btw, Slovenija niti najmanj ne zanima :ododava:

Tip, ki je bil nekaj let na plačilni listi Ubra za lobiranje in pomoč pri koordinaciji s slovensko vlado (zadnjimi tremi če se ne motim) že od famoznega "članka" naprej zavija z očmi.
Njega novinarka ni klicala, čeprav ga vsi poznajo. Pa še edini lobist ni bil.

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka
hawa meyta reče pred 11 urami:

medtem na Jožefu Štefanu razvijajo izjemno zanimive stvari, ki lahko ob uspešni implementaciji pomenijo dobesedno instanten preboj v sam svetovni vrh panog(e), in se zajebavajo z nekimi bednimi polpismenimi uradniki na ministrstvih, ker ne morejo dobit nekaj 10k€, da bi lahko nadaljevali z delom.

Dajmo to malo konkretizirat.

 

Ker o tem poslušam od leta 1995 ko sem začel študirt. Rezultat, ki sem ga zasledil do sedaj je zbiranje zamaškov za Krisa, ki je dobil gensko terapijo enega ameriškega podjetja in eden izmed podizvajalcev je iz Wajdowščine.


Generična diesel vbrizgalna šoba zaposluje na stotine ljudi. Generičen motorćek za pralne stroje tudi. Izdelava pantov za omare prav tako. Samo VG priljubljena pašteta okoli 500.  In BTW kar so komonisti dali v farmacijo se skoraj izključno izdeluje generika. Kar je dobro, samo da se.

 

Koliko se glupo sliši inoviral je Sandi Češko ko je prodajal bugi ribo in kosmodisk nam in ostalim vzhodnjakom, pa kosmodisk in jogije   Žal StudioModernq ni slovensko podjetje ampak holdig v NL in CH. Inoviral je Bitstamp in spizdil v tujino, Maček Tom prav tako.

 

Kaj so ti silni projekti, ki bodo Slovenijo izstrelili v orbito?

uredilo bitje andrejus
Povezava do prispevka
BuDi reče pred 8 urami:

Tip, ki je bil nekaj let na plačilni listi Ubra za lobiranje in pomoč pri koordinaciji s slovensko vlado (zadnjimi tremi če se ne motim) že od famoznega "članka" naprej zavija z očmi.
Njega novinarka ni klicala, čeprav ga vsi poznajo. Pa še edini lobist ni bil.

a to ste dobri frendi in ste skupi gledali dnevnik pa si opazoval njegovo reakcijo?

Povezava do prispevka
bainit reče pred 14 urami:

nekateri tudi prekopirajo produkte od nemcev in delajo kopije za nižje pare in manj kvaliteten izdelek

 

če si v neki panogi tako rekoč začetnik, je to povsem razumljivo (in sprejemljivo). a to ti mora bit 'vstopni model v panogo',- potem se je pa treba učit, učit, učit, učit. ko znaš dovolj, preko partnerstev z različnimi panogami/podjetji z lahkoto prepoznaš tržne potrebe in jih skozi inoviranje rešuješ.

 

tuje firme sposobne takšnega razumevanja sploh nimajo zaposlenih prodajnikov, ker jih NE rabijo. vse gre po postopku - shut up and take my money.

 

Kosinus reče pred 13 urami:

Lahko izvažamo hlodovino v tujino.

 

...in jo obdelano po trikratni ceni iz Avstrije odkupimo nazaj. :)

 

bainit reče pred 13 urami:

kako je pa v evropi z ubrom, taksisti in koncesijo, ki jo morajo imeti slednji?

 

v Angliji (Veliki Britaniji?) je pred parimi meseci padla sodba, da gre za 'delovno razmerje, ki pritiče vsem elementom rednega delovnega razmerja' in da bo treba spremenit ali - a) obliko sodelovanja med Uberjem in taksistom b) UK zakonodajo.

 

andrejus reče pred 13 urami:

Dajmo to malo konkretizirat.

 

Kaj so ti silni projekti, ki bodo Slovenijo izstrelili v orbito?

 

ne delam na IJŠ in ne poznam vseh njihovih projektov.

 

a omenil bom le dva segmenta, kjer smo v samem svetovnem vrhu verjetno dveh najperspektivnejših panog tega trenutka; umetna inteligenca in razvoj super baterij, ki, če bodo v roku parih let uspešno implementirane (preliminarni poizkusi so bili nad vsemi pričakovanji) v masovno proizvodnjo, obetajo neslutene spremembe načina človeškega življenja.

uredilo bitje hawa meyta
Povezava do prispevka

Jaz imam veliko upanje da bo generacija izredno sposobnih in nadebudnih milenijcev ala @hawa meyta spremenile Rupetino v drzavo visoke digitaliziranosti, ekoloske odgovornosti, razvojem A.I ki bo zagotovila ogromno sodobnih delovnih mest 

 

al kako se že bere tista brošura iz fdv, sd letaka....levica je bila že od začetka skregana z ekonomsko realnostjo zakaj bi bilo to danes drugače 

 

 

 

  • Trol 1
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...