DaCapo Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 (urejano) Broken Sword 2 (The Smoking Mirror) je čisto poletna. Gusarski tropski otok, pa potem južnoameriška đungla, ni da ni.. . Ajde, v poletnih dneh lahko preigraš tudi Runaway. Od "novejših" pa je tukaj tudi manj znana Not another weekend. Čeprav se vse dogaja v enem samem hotelu ima zelo poletni feeling. 17. junij 2025 uredilo bitje DaCapo 2 Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 Ma ne more bro začet z dvojko ALO Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 Aja, to je res. Ampak recimo da enico obrne v enem dnevu mu ostane še precej poletnih dni. Pa Larrya lahko tudi vržemo med poletne. Ajde, starejših verjetno noben ne bo več preigraval, ampak risankasta Love for sail (7) je komot za preigrat. Plus Wet dreams don't dry twice (komplet tropsko otočje), s tem da je ta spet močno povezana s predhodnico Wet dreams don't dry. 2 Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 Drugače pa sem začel nadaljevat Pentinent. Izgleda sem takrat končal ravno ko je postalo zanimivo in sem mislu da je bedna igrca. Zdej mi je kr dobra. Sej vem da ni poletna, ma jebiga, sem se odloču to zdej igrat, lih zimska niti ni. 1 Navedek Povezava do prispevka
Raz Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 Drugače ma Rise of the Golden Idol že dva DLCja zunaj (dva še prideta čez poletje), kr dobro sprejeta, sem preigral Ni sicer specificno poletni vajb, je pa cel spil zarad svoje narave kul za poleti, pac preigras en case takrat, ko mas kako uro frej Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 18. junij 2025 Share Objavljeno 18. junij 2025 Majster The night is grey si igral? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 18. junij 2025 Share Objavljeno 18. junij 2025 (urejano) Meni The night is grey ni in ni sedla. Začne se zanimivo, grafika všečna, dobra taka scarry zgodba ... Ampak me je začelo že hitro ubijat odbijat, ker je na "tajming" narejeno. Nimam rad takšnih pristopov v point and click avanturah. Kakor seveda tudi ne karkšnih koli arkadnih elementov. Grem pa zdaj še enkrat skozi Kentucky Road Zero. Ta je res odštekana. 18. junij 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Baco Objavljeno 18. junij 2025 Share Objavljeno 18. junij 2025 Heretik reče pred 20 urami: Drugače pa sem začel nadaljevat Pentinent. Izgleda sem takrat končal ravno ko je postalo zanimivo in sem mislu da je bedna igrca. Zdej mi je kr dobra. Sej vem da ni poletna, ma jebiga, sem se odloču to zdej igrat, lih zimska niti ni. Kok daleč pa si? Jaz sem odigral ene pol ure in mi je blo vse skupaj tak dolgčas, da sem nehal igrat. Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 18. junij 2025 Share Objavljeno 18. junij 2025 Baco reče pred 49 minutami: Kok daleč pa si? Jaz sem odigral ene pol ure in mi je blo vse skupaj tak dolgčas, da sem nehal igrat. Ne vem, pač igra se zares začne ko se zgodi umor, do te točke je pa nek prelude, da te malo vpelje v ta mood. Sej veš kako je, dlje časa kot traja intro, da padeš v svet in se nič ne dogaja in je dolgčas, večjo moč ima potem nek pretresljiv dogodek ki se zgodi iznenada. Moj nasvet je da kr igraj, če si tak tip človeka seveda. Zdej če si nek dopaminski gamer ki ga kultura ne zanima pol valda preskoči in obrni še enkrat najnovejši Doom. Navedek Povezava do prispevka
Vincent Objavljeno 18. junij 2025 Share Objavljeno 18. junij 2025 (urejano) Hernire reče Dne, 17. 6. 2025 at 8:43: A nov del Case of Golden Idol si igral? Jaz še ne, ampak baje je cool Broken Sword ima jesenski vibe, kolikor se spomnim Špil se dobesedno začne z "Paris in the fall....." Drugače pa je meni dvojka skoraj še bolj ljuba kot enka (čeprav priznam je enka obejktivno gledano boljši špil). Predvsem zaradi teme (Azteki,..) in lokacij dogajanja. Templarji in Evropa so dosti bolj prežvečene teme kot predkolumbijske civilizacije in srednja Amerika. Kako (še) ni (dobre) avanture ki bi se dogajala v Peruju in bi raziskovala kakšno Inkovsko legendo ali kaj podobnega mi ni jasno (hint hint Jane Jensen za GK4!). 18. junij 2025 uredilo bitje Vincent eh nekaj 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 18. junij 2025 Share Objavljeno 18. junij 2025 (urejano) Vincent reče pred 1 uro: (hint hint Jane Jensen za GK4!) Ha, to lahko (žal) samo sanjamo. Ajde, bilo je nekaj namigov okrog štirke : Navedek GK3 Easter Egg Typing in "Gabriel Knight 4" or "GK4" brings up an article on ghosts in 'Sidney'. Jane Jensen: There was supposed to be - at least in my mind. There was never a GK4 in development. The storyline was going to be about ghosts and probably would have been set in England or Scotland. Some other ideas for GK4 concepts involves witches in Scotland. Jane Jensen has said they actually had two designs for GK4 one with ghosts and the other with witches. She thought about deciding on the version with witches if she was to make the next one. The original idea was ghosts (back when I did GK3). But more recently I'd gotten an idea that revolved around witches in Scotland. Unfortunately, there is unlikely to be a GK4.-Jane Jensen 18. junij 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 18. junij 2025 Share Objavljeno 18. junij 2025 (urejano) Vincent reče pred 2 urama: Špil se dobesedno začne z "Paris in the fall....." Drugače pa je meni dvojka skoraj še bolj ljuba kot enka (čeprav priznam je enka obejktivno gledano boljši špil). Predvsem zaradi teme (Azteki,..) in lokacij dogajanja. Templarji in Evropa so dosti bolj prežvečene teme kot predkolumbijske civilizacije in srednja Amerika. Kako (še) ni (dobre) avanture ki bi se dogajala v Peruju in bi raziskovala kakšno Inkovsko legendo ali kaj podobnega mi ni jasno (hint hint Jane Jensen za GK4!). Ble sta dve, sicer relativno povprečni, Cryo igri: Inca in Inca 2. Spomnim se ju po par zafukanih puzzlih in weird ass vesoljske bitke. 18. junij 2025 uredilo bitje Ezoterik Navedek Povezava do prispevka
Baco Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 Heretik reče pred 21 urami: Ne vem, pač igra se zares začne ko se zgodi umor, do te točke je pa nek prelude, da te malo vpelje v ta mood. Sej veš kako je, dlje časa kot traja intro, da padeš v svet in se nič ne dogaja in je dolgčas, večjo moč ima potem nek pretresljiv dogodek ki se zgodi iznenada. Moj nasvet je da kr igraj, če si tak tip človeka seveda. Zdej če si nek dopaminski gamer ki ga kultura ne zanima pol valda preskoči in obrni še enkrat najnovejši Doom. Ah, ne ne, avanture in puzzle imam čisto rad. Tudi zgodovinska tematika mi je fajn. Samo začetek Pentimenta me pa res ni zagrabil sploh. Sem pričakoval, da me bo takoj potegnilo v zgodovinsko obdobje v katerem se igra dogaja, ampak ni blo ne. Ok, se bom še mal pomatral. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 (urejano) En manjši problem Pentimenta je, da je neke vrste "walking sim". Moraš pač obiskat razlićne lokacije (to je tudi malce tajming related), pa predvsem je veliko pogovarjanja. Je pa zanimivo, da ima igra tri dele (poglavja), ki se dogajajo v različnih časovnih obdobjih. Definitivno ni klasična avantura, zato je normalno da ne sede vsakomur. Meni je bila top, bolj ali manj zaradi settinga in ker je neke vrste who-done-it (kar precej je čutiti vpliv romana Ime rože). 19. junij 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Vincent Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 Ezoterik reče pred 17 urami: Ble sta dve, sicer relativno povprečni, Cryo igri: Inca in Inca 2. Spomnim se ju po par zafukanih puzzlih in weird ass vesoljske bitke. Kaj je to??? Za GK4 pa vem da je govorila o duhovih v Britaniji. Itak mi je jasno, da verjetno ne bi šla v dogajanju stran od Evrope. Nekaj se je kakšno leto nazaj govorilo o GK4, pozabil točno kaj se je dogajalo, ampak nekdo (Microsoft?) je prevzel podjetje ki ima pravico do Gabriel Knighta (Activision?) in naj bi kao bil tam šef ki naj bi bil naklonjen obujanju starih IPjev. Mislim, da naj bi bila celo Jane Jensen in njen mož zraven pri nekih peticijah da se obudi Gabriel Knight-a. Tako da nikoli ne veš.... 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 Vincent reče pred 16 minutami: Mislim, da naj bi bila celo Jane Jensen in njen mož zraven pri nekih peticijah da se obudi Gabriel Knight-a. Tako da nikoli ne veš.... Nekaj sem tudi jaz bral o tem. Ajde, Jane se je pred časom tudi podpisala pod (dokaj dobro) Gray Matter in kasneje pod Moebius Empire Rising (bolj tak - tak). Ampak večino, ki navija za novega GK je ubilo to: Navedek Since 2013, Jensen has written gay romance fiction under the pen name "Eli Easton". The Lion and the Crow was written for the Goodreads M/M Romance event "Love has No Boundaries" in 2013, and later expanded and rereleased as a second edition in e-book and audiobook. Če jim rata obudit GK, potem kapo dol in "here's my money". Navedek Povezava do prispevka
Baco Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 DaCapo reče pred 42 minutami: En manjši problem Pentimenta je, da je neke vrste "walking sim". Moraš pač obiskat razlićne lokacije (to je tudi malce tajming related), pa predvsem je veliko pogovarjanja. Je pa zanimivo, da ima igra tri dele (poglavja), ki se dogajajo v različnih časovnih obdobjih. Definitivno ni klasična avantura, zato je normalno da ne sede vsakomur. Meni je bila top, bolj ali manj zaradi settinga in ker je neke vrste who-done-it (kar precej je čutiti vpliv romana Ime rože). Vpliv Ime rože? Ok, potem pa moram preigrat, sem fen tega romana. 1 Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 Vincent reče pred 42 minutami: Kaj je to??? Za GK4 pa vem da je govorila o duhovih v Britaniji. Itak mi je jasno, da verjetno ne bi šla v dogajanju stran od Evrope. Nekaj se je kakšno leto nazaj govorilo o GK4, pozabil točno kaj se je dogajalo, ampak nekdo (Microsoft?) je prevzel podjetje ki ima pravico do Gabriel Knighta (Activision?) in naj bi kao bil tam šef ki naj bi bil naklonjen obujanju starih IPjev. Mislim, da naj bi bila celo Jane Jensen in njen mož zraven pri nekih peticijah da se obudi Gabriel Knight-a. Tako da nikoli ne veš.... Ja to je to, ne vem zakaj sm mislu, da je bil Cyro Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 Baco reče pred 29 minutami: Vpliv Ime rože? Ok, potem pa moram preigrat, sem fen tega romana. Jaz sem šel v drugo smer zaradi Pentimenta sem prebral Ime rože. 1 Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 Sem pogledal Inca gameplay in zgleda odtrgano lol, kr iz adventure žanra malo laganica v nek FMV descent dungeon crawler, Myst mehanike, zgodba odfukana, vmes malo western tropov, ni da ni Kot nek fever dream zgleda haha Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 fric reče pred 1 uro: Ime rože V bistvu je Ime rože en tak hecn roman. Po eni strani top, po drugi strani pa čisto preveč "bluzenja" za moj okus. Je pa fil3m res noro dober; eden redkih filmov ki mi je boljši kot knjižna predloga. Navedek Povezava do prispevka
Baco Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 DaCapo reče pred 44 minutami: V bistvu je Ime rože en tak hecn roman. Po eni strani top, po drugi strani pa čisto preveč "bluzenja" za moj okus. Je pa fil3m res noro dober; eden redkih filmov ki mi je boljši kot knjižna predloga. Ej, vidiš, pri men je pa obratno. Knjiga, top, film pa tudi, samo manj (sem ga gledal po prebrani knjigi). 1 Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 19. junij 2025 Share Objavljeno 19. junij 2025 Knjigi bi morali malo porezat tisti del o svetovni politiki in dogajanju po svetu. Tako, da bi ostalo samo dogajanje v samostanu. Če se prav spomnim seveda. 1 Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 20. junij 2025 Share Objavljeno 20. junij 2025 (urejano) Igram return of golden idol ma mi postaja malo dosadan. Niti ni tolko razmišljanja kot je dela. Samo čas rabiš da vse preklikaš in zbereš podatke, ni nekega resnega razmišljanja. Kot neko fizično delo. EDIT: Ok, vzamem nazaj, zaključek drugega dela mi je precej carski, je blo treba kr deducirat, zdej mi je spet dobra. 21. junij 2025 uredilo bitje Heretik Navedek Povezava do prispevka
NixoN Objavljeno 18. julij 2025 Share Objavljeno 18. julij 2025 Evo neki za DaCapota in ostale pustolovce. https://store.steampowered.com/app/1170570/The_Drifter/ 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2025 Share Objavljeno 22. julij 2025 (urejano) The Drifterja sem jaz res močno pričakoval. In zaenkrat mi je top! Res super retro pixel grafika in animacija, pa voice acting je vreden avanturističnega oskarja. Super mi je tudi, da igra (kljub stripovskemu videzu) deluje odraslo; krvave scene in te zadeve, pa tudi sama zgodba. Nekje sem prebral, da je celotna dolžina okoli 10 ur, čeprav lahko na hitro preigraš že v petih ali celo manj. Ne vem sicer še, kako je z omenjenimi arkadnimi deli, ker sem šele na začetku. Vseeno pa bi že po prve pol ure igranja rekel, da bo to zame kandidat za avanturo leta. Edit & update: Končal. Odlična izkušnja in potrjujem, da je igra vsekakor kandidat za avanturo leta. Ajde, na momente zadeva deluje bolj kot "interaktivni akcijski pixel film", ampak to je ravno čar. Ker te drži v napetosti, čeprav ni umiranja. Mislim umiranje je, ampak ne v smislu restore-restart-quit. V nekaj primerih je celo obvezno. In tudi zgodba vleče, tako da praktično ne moreš prenehat z igranjem. 26. julij 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 23. julij 2025 Share Objavljeno 23. julij 2025 (urejano) Simon the Sorcerer se oktobra letos vrača na dobesedno vse igralne platforme. Ajde, to smo sicer že vedeli, ampak najbolj udarna novička pa je, da pri igri sodeluje kultni Rick Astley! Živi bili, pa videli .. Navedek And as a very special surprise, Simon the Sorcerer Origins includes music icon Rick Astley in a special role - bringing a touch of 80s soul to the fantasy adventure. edit: v naslednjem delu se bo zraven zagotovo pojavila še Kylie Minogue . 23. julij 2025 uredilo bitje DaCapo 2 Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 31. julij 2025 Share Objavljeno 31. julij 2025 (urejano) Unowed sem začel igrat zaradi vseh hvalospevov in igra je dost bedna, ne razumem hval. Uganke so banalne, dialogi so dost brezvezni, zgodba mi je ok. Sam zdej sem bil pri družini, kjer hčerka ubije maminega psa, ker ji gre na jetra pol pa mama ubije zarad tega hčerko in fotr mtko ... Ekstremno debilno, po tem sem sam ugasnu in zbrisal. Sej štekam da jih je demon nagovoril kao sam vseen. Se mi zdi neki kar bi delovalo kot igra za otroke. 31. julij 2025 uredilo bitje Heretik 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. avgust 2025 Share Objavljeno 1. avgust 2025 (urejano) Heretik reče pred 11 urami: Unowed sem začel igrat zaradi vseh hvalospevov in igra je dost bedna, ne razumem hval. Uganke so banalne, dialogi so dost brezvezni, zgodba mi je ok. Sam zdej sem bil pri družini, kjer hčerka ubije maminega psa, ker ji gre na jetra pol pa mama ubije zarad tega hčerko in fotr mtko ... Ekstremno debilno, po tem sem sam ugasnu in zbrisal. Sej štekam da jih je demon nagovoril kao sam vseen. Se mi zdi neki kar bi delovalo kot igra za otroke. Hja... Unawoved mi je načeloma super duper avanturstična izkušnja. Nekatere "naloge/misije" je celo možno preigrat na več načinov, odvisno od izbranih likov v ekipi. Ta s kužkom, hčerkico in varanjem v familiji je pač taka kot je. Itak pa je point samo v tem, da KayKay pride v ekipo. In pač valda to, da je demon bil tisti glavni hudobec, jap. Btw., meni se je KayKay totalno zasmilila, tudi še kasneje skozi igro. Mogoče si vseeno prehitro zbrisal, ker kasneje te lahko komot boli đoko za ta del zgodbe. Recimo. 1. avgust 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 1. avgust 2025 Share Objavljeno 1. avgust 2025 Ma izgubil sem zaupanje v avtorje. 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.