DaCapo Objavljeno 1. avgust 2025 Share Objavljeno 1. avgust 2025 (urejano) Heretik reče pred 8 minutami: Ma izgubil sem zaupanje v avtorje. Old Skies je njihova najnovejša, ki pa je potrebovala kar precej let za splovitev. Tu so kar mešani občutki. Po eni strani super fajn, po drugi strani pa čisto stagniranje žanra. In zraven še malo obveznega "woke", ker to je dandanes pač moderno. Kavbojščine Rosewater pa rajši sploh ne igraj, razen če ti res manjka p&c avantur, pa če te kao trans karakter v igrah ne moti. Igra je drugače res všečna, samo določeni elementi so malce tako-tako. 1. avgust 2025 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 1. avgust 2025 Share Objavljeno 1. avgust 2025 (urejano) Ma ne nimam časa za to sranje, pač če je kej res dobrega bi preigral drugače niti ne igram več igric. 1. avgust 2025 uredilo bitje Heretik 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. avgust 2025 Share Objavljeno 1. avgust 2025 (urejano) Heretik reče pred 2 urama: Ma ne nimam časa za to sranje, pač če je kej res dobrega bi preigral drugače niti ne igram več igric. Te razumem. Res je vse manj in manj dobrih igric. Mislim teh avanturističnih. Pa še tisto kar pride je načeloma kratko ali pa bedno in razvlečeno. Kje so časi Monkey Islandov, King Questov in pronografskih Lul. Tega The Drifterja daj skozi, od 6 do 10 ur je gameplaya. Pa načeloma je res top zadeva in kandidat za naj p&c leta. Itak dobimo tako malo DOBRIH avantur, da sploh ni za debatirat. Sherlockov čebelarski piknik sem tudi preigral pred kratkim. To je ena taka na prvi uč amatersko narejena avantura, ampak s srcem. Kratka, največ 3-4 urce. Lahko tudi poklikaš čisto vsako stvar in dobiš dokaj dobre komentarje v smislu referenc na originalne Holmesove prigode itd. Tudi voiceover je presenetljivo dober. The Beekeeper's Picnic - A Sherlockian Adventure on Steam 1. avgust 2025 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. avgust 2025 Share Objavljeno 22. avgust 2025 (urejano) Malo da bumpnem temo: Trenutno igram Mindlock - The Apartment. Zelo dobra nadrealistična avanturca! https://store.steampowered.com/app/2669150/Mindlock__The_Apartment/ 22. avgust 2025 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. september 2025 Share Objavljeno 14. september 2025 Da naredim malo reklame: Danes je čisto na sveže štartal Discord kanal Point & Click Adventure Games. (nima veze z istoimenskim Facebook kanalom). Avanturisti, počekirajte! https://discord.gg/FW9mE5KT 1 Navedek Povezava do prispevka
NixoN Objavljeno 14. september 2025 Share Objavljeno 14. september 2025 A to je tvoj kanal? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. september 2025 Share Objavljeno 14. september 2025 NixoN reče pred 7 minutami: A to je tvoj kanal? Ah, ne. Slučajno sem "not padel", ker je bila debata o zadevi že včeraj na FB. Se mi pa dopade ideja. In če bo dober community, pa da bodo admini delali svoje, bi znalo bit dolgoročno precej zanimivo. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. september 2025 Share Objavljeno 20. september 2025 (urejano) Dead Reset je kdo "igral"? FMV horror zadeva, ki na prvi pogled deluje zelo OK, poleg tega pa dandanes takih iger manjka. https://store.steampowered.com/app/1346840/Dead_Reset/ Dead Reset is a gore-laden FMV horror game with a timeloop - Epic Games Store 20. september 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 25. september 2025 Share Objavljeno 25. september 2025 (urejano) Novi Poirot je zunaj! Všeč mi je, da ni 100% po knjigi. Igramo namreč z dvema likoma + dogajanje se nadaljuje še po koncu zgodbe iz knjige (podobno kot Orient Express istih avtorjev). Danes štartam, pa da vidimo... http://store.steampowered.com/app/3150480/Agatha_Christie__Death_on_the_Nile/ 25. september 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Dejch Objavljeno 3. oktober 2025 Share Objavljeno 3. oktober 2025 Igram willy morgana, sm pred izzidom vidu v fb k je en dev reku da delajo pa sm dal na wishlisto. Zaenkrat kar enostavna, je neki referenc na monkey island pa je kr fino. Valda lahk bi bli va bol pristni malce prehitro govorijo pa intonacija jih mal jebe, sam ir vlece igrica. Kupil sm pa se still life collection je not tud post mortem za picla 2e, technobabylon, voodoo detective. Lepo je k zvecer pridm domov se ulezm in na laptopu igram pustolovscine. 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 3. oktober 2025 Share Objavljeno 3. oktober 2025 (urejano) @Dejch: Willy Morgan me je razočaral. Kar naenkrat se je pojavil beden (dokaj nedorečen) konec. Technobabylon je pomoje daleč najboljša iz seznama. Ajde, tudi Stil Life 1 je vredna dinarja. Za Voodoo Detective pa imam mešana mnenja. Za preigrat je (zadnji del je sicer malce mimo), ni pa noben biser. Na splošno tudi opažam, da je t.i. "endgame" zelo šibka točka premnogih avantur. Velikokrat dobim občutek, da je avtorjem zmanjkalo časa in/ali idej, pa so pač na hitro zaključili. 3. oktober 2025 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Dejch Objavljeno 3. oktober 2025 Share Objavljeno 3. oktober 2025 DaCapo reče pred 7 minutami: @Dejch: Willy Morgan me je razočaral. Kar naenkrat se je pojavil beden (dokaj nedorečen) konec. Technobabylon je pomoje daleč najboljša iz seznama. Ajde, tudi Stil Life 1 je vredna dinarja. Za Voodoo Detective pa imam mešana mnenja. Za preigrat je (zadnji del je sicer malce mimo), ni pa noben biser. Na splošno tudi opažam, da je t.i. "endgame" zelo šibka točka premnogih avantur. Velikokrat dobim občutek, da je avtorjem zmanjkalo časa in/ali idej, pa so pač na hitro zaključili. Ja men ma najbolj očiten slab end game Kathy Rain, kr nekam zaplavajo v božjo mater pa tud uganke slabe Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 3. oktober 2025 Share Objavljeno 3. oktober 2025 Kathy Rain (1&2) ima čisto Twin Peaks vibe. Če je to dobro ali slabo pa ne vem. Navedek Povezava do prispevka
Dejch Objavljeno 3. oktober 2025 Share Objavljeno 3. oktober 2025 Vibe ze ima dobr, sam so vse skp zakomoliciral govorim za 1ko, ne 2ko te nism igral. Navedek Povezava do prispevka
Dejch Objavljeno 19. oktober 2025 Share Objavljeno 19. oktober 2025 @DaCapo sej vem, da si rekel, da ti je willy morgan razočaranje, sam meni je pa prav fina avanturica. zgodba vseeno kar vleče, ugankice so res dokaj izi, ampak igra te vsaj ne zaštopa mi prav paše po več kot letnem odmoru od avantur. Dejansko je prav fina avanturica. humor sicer peša, VA so dost bledi, lokacije bi lahk bile bolše, ampak nekak me kar vleče, taka otročja zabavna avanturica je. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. oktober 2025 Share Objavljeno 19. oktober 2025 @Dejch: z razočaranjem sem mislil na konec, ki pride kar naenkrat (prehitro) in je zelo nedorečen. Igra mi je bila drugače všečna. Navedek Povezava do prispevka
Dejch Objavljeno 19. oktober 2025 Share Objavljeno 19. oktober 2025 je všečna drugače ja. zanimivo, čeprav je čist otročja. Navedek Povezava do prispevka
apovsic Objavljeno 19. oktober 2025 Share Objavljeno 19. oktober 2025 DaCapo reče Dne, 25. 9. 2025 at 15:10: Novi Poirot je zunaj! Všeč mi je, da ni 100% po knjigi. Igramo namreč z dvema likoma + dogajanje se nadaljuje še po koncu zgodbe iz knjige (podobno kot Orient Express istih avtorjev). Danes štartam, pa da vidimo... Težavnost je nekje na nivoju Orient Express? Pa kako se ti zdi štorija (predvsem dodatek) - (brez kvarnikov)? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. oktober 2025 Share Objavljeno 19. oktober 2025 (urejano) apovsic reče Dne, 19. 10. 2025 at 21:20: Težavnost je nekje na nivoju Orient Express? Pa kako se ti zdi štorija (predvsem dodatek) - (brez kvarnikov)? Orient mi je bil pravzaprav boljši. Tu pri Nilu je sicer vse OK, ampak so mi puzzle uganke dokaj mimo in z njimi skorajda pretiravajo. Pa en zelo annoying skrivalniški del je tudi (takih elementov jaz pač ne maram v avanturah). Štorija je pa OK, če vzamemo v zakup da "dodatek" vse obrne nekoliko na glavo. To je bilo podobno že v Orientu (Benetke scena) in verjetno avtorji to naredijo pač zaradi tega, ker 90% ljudi itak pozna original zgodbo. Btw., kot novost so uvedli rekonstrukcijo nekaterih ključnih dogodkov. Ta del se igra v 3D, kjer v prostoru na časovno premico postavljamo akterje in jim dodelimo aktivnosti. Zanimivo, ampak roko na srce lahko vse skupaj rešiš tudi samo s "trial & error". Enako je pa tudi s tablo dokazov v "drugem" delu štorije. Dobesedno lahko samo poskušaš na slepo in pač dobiš rezultat. Tu bi morali uvesti nek boljši sistem, če se že igramo detektive. edit: pa dva možna epiloga sta (v bistvu endgame); katerega boš dobil in odigral je odvisno od nekaj vmesnih odložitev skozi celotno igro. 20. oktober 2025 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 23. oktober 2025 Share Objavljeno 23. oktober 2025 (urejano) Ex Telltale Games devi AdHoc Games so včeraj izdali novo interaktivno pustolovščino Dispatch So tudi co-developerji z novim Telltale Games za Wolf Among Us 2 (če bo kdaj prišel ven). 23. oktober 2025 uredilo bitje Tijuana 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 30. oktober 2025 Share Objavljeno 30. oktober 2025 Kaj zdaj, novega Simona že igra kdo? Jaz sem zaenkrat pogledal samo uvod, pa me je nahajpala že prva pesmica (Rick Astley!!) https://store.steampowered.com/app/1939890/Simon_the_Sorcerer_Origins/ 2 Navedek Povezava do prispevka
Istvan Objavljeno 5. november 2025 Share Objavljeno 5. november 2025 Pravkar izšla zelo pričakovana Foolish Mortals https://store.steampowered.com/app/1848440/Foolish_Mortals/ 4 Navedek Povezava do prispevka
seattle Objavljeno 6. november 2025 Share Objavljeno 6. november 2025 Syberia Remastered, pa cena je ugodna, 27€ na Steamu. 1 Navedek Povezava do prispevka
Konec igre Objavljeno 6. november 2025 Share Objavljeno 6. november 2025 27 eur ugodna cena je resno mišljno? Totalno predrago 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 6. november 2025 Share Objavljeno 6. november 2025 Kar dober konec leta za avanturiste. Zdaj v par dnevih: novi Simon, pa Foolish Mortals (nisem še igral, ampak deluje zelo OK), in ta Syberia remaster.. Pestro. In upam, da jih nekaj še pride do konca leta (npr. Terropods, pa Death Corp za katero sicer še vedno ni release datuma ...) Slučajno sem naletel tudi na napoved za Sherlock Holmes: Night Stalker. Nimam pojma kaj za vraga bo to , v opisu sicer piše: "This detective game features core gameplay powered by the latest AI model, delivering a brand-new immersive interactive experience". 1 Navedek Povezava do prispevka
seattle Objavljeno 6. november 2025 Share Objavljeno 6. november 2025 Konec igre reče pred 30 minutami: 27 eur ugodna cena je resno mišljno? Totalno predrago Resno, gre za proper remake ene legendarnih pustolovscin. Sploh ker mas remake tud za 50, 60 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 6. november 2025 Share Objavljeno 6. november 2025 Se strinjam s @seattle. Pravi remake je. Torej skoraj dobesedno na novo narejena igra, ne neki remaster. Sem pa zanalašč pred kratkim ponovno odigral original, tako da bom lahko primerjal praktično 1:1. (Roko na srce, original enica se je dokaj slabo postarala) Navedek Povezava do prispevka
NixoN Objavljeno 7. november 2025 Share Objavljeno 7. november 2025 seattle reče pred 21 urami: Resno, gre za proper remake ene legendarnih pustolovscin. Sploh ker mas remake tud za 50, 60 DaCapo reče pred 20 urami: Se strinjam s @seattle. Pravi remake je. Torej skoraj dobesedno na novo narejena igra, ne neki remaster. Sem pa zanalašč pred kratkim ponovno odigral original, tako da bom lahko primerjal praktično 1:1. (Roko na srce, original enica se je dokaj slabo postarala) seattle reče pred 21 urami: Syberia Remastered, pa cena je ugodna, 27€ na Steamu. Kaj je pol, remaster ali remake? Ker je razlika... In kolikor vem je remaster, kar se mi zdi tko, preoblečen maček (izven žaklja)... Navedek Povezava do prispevka
Konec igre Objavljeno 7. november 2025 Share Objavljeno 7. november 2025 Je dejansko nekaj med remasterjem in remakom, ampak kot je navada zelo povprečno oziroma slabo narejeno, čekni user reviewe: https://store.steampowered.com/app/3660220/Syberia__Remastered/ Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 8. november 2025 Share Objavljeno 8. november 2025 Končal Foolish Mortals. Direkt kandidat za avanturo leta, če že ne širše. Res dobra zadeva, kjer se poklopi praktično vse, kar od dobre p&c igre pričakujemo. Želim si samo, da bi bilo več takih! 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.