Skoči na vsebino

[multi] Avanture / Pustolovščine

Priporočeni prispevki

Creaks sem imel na wishlisti vse od izida. Končno preigral in hm... tko, six seven. Vzdušje, grafika, liki, vse super, tko kot vedno pri Amanita Design. Zatakne se pri puzzlah. V osnovi so čist ok. Problem je, da ima cela igra en sam tip ugank v parih različnih variacijah. Nekje na polovici so mi ratale pošteno dolgočasne. Pri zadnjih parih sem se pa res že boril z motivacijo. Konec je kul.

Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 4 urami:

@Baco Katero od Amanita Design bi pa dal na prvo mesto oz. ti je najljubša, če bi moral izbrati res samo eno? 

Btw. kmalu pride Phonopolis (20. maj).  

Machinarium mi je še vedno ena najljubših iger nasploh. Phonopolis pa tudi zgleda odlično!

Povezava do prispevka
Baco reče pred 9 urami:

Creaks sem imel na wishlisti vse od izida. Končno preigral in hm... tko, six seven. Vzdušje, grafika, liki, vse super, tko kot vedno pri Amanita Design. Zatakne se pri puzzlah. V osnovi so čist ok. Problem je, da ima cela igra en sam tip ugank v parih različnih variacijah. Nekje na polovici so mi ratale pošteno dolgočasne. Pri zadnjih parih sem se pa res že boril z motivacijo. Konec je kul.

zanimivo, jaz sem si ga tudi končno omislil, mel sm ga pa na wishlisti leta, sicer je to kar sm prebral mal slaba sm lej, mogoče mene to nau tok motilo.

Povezava do prispevka

jaz zdej "igram" The Complex FMV igrico, je pa to čisti film, v The Bunker si imel vsaj neke vrjante in kaj drugega za postoriti, kle ti pa vsake tok da sm par opcij za kaj se odločiti, sicer pa zgodba kar vleče. Poleg the excavation of hobs barrow, tam sm pa že prišel, ko prideš do "čarovnice". :D

Povezava do prispevka

The Complex je tudi meni čisto preveč film. Komplet Netflix varianta. Ajde, je za pogledat, pa itak je kratko. 

Kaj pa Dead Reset si probal @Dejch? Ocene so zelo dobre, jaz imam inštalirano že lep čas ampak začuda še vedno nisem štartal. Bojda ima zlo dobro time-loop mehaniko (+necenzurirano konkretno krvavost).  
https://store.steampowered.com/app/1346840/Dead_Reset/

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

@Dejch Yes, Foolish Mortals obvezno preigraj. Se zelo splača! Je taka prava oldschool p&c avantura. Meni top 3 lanskega leta. 
Samo dve puzzli sta mi delali težave, ampak sem po par poskusih skapiral. Tako da: ne obupaj na štengah in pri četvorki. ;) 

Trivia: avtorju so na FB/Discord kanalu težili, da je uporabljal A,i. Ampak če gledaš, da je dobesedno one-man-band to skupaj spravil mu vsaka čast (no, skupaj z ženo). Odličen voice acting je seveda outsorsan. Hmja, mogoče bomo nekoč dobili celo "nadaljevanje". (Močn poudarek na "mogoče")

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

@DaCapo evo končal sem excavation of hobs borrow. huda pustolovščina, odličen voice acting pa nasplošno hudo vzdušje. naredil sem jo brez walkthrujev, mi je pa konc depresiven, nism pričakoval takega konca.

Povezava do prispevka

Jaz imam pa problem, ker mi je zmanjkalo svežih avanturc in zdaj pač preigravam vse starejše. Celo tako stare, da bi se marsikdo nasmehnil. 
Npr. Curse of Enchantia sem štartal (ki je pravzaprav nikoli nisem niti končal). 

Pa ker smo nekaj omenjali FMV igre, ta mi je ušla iz radarja (ocene so kar dobre) in jo bom verjetno preigral v kratkem:
Who Pressed Mute on Uncle Marcus? on Steam

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

TLJ in Toonstruck sem pa že res prevečkrat preigral. TLJ celo še nedolgo nazaj.  Imam pa obe še vedno inštalirani... hmmmm.  Malce me sicer spet mika na Discworld odletet. 

edit: Ravnokar vidim, da je danes izšel Whirlight - No time to trip. Verjetno bom kar to zagrabil; vsaj kar se tiče klasičnih p&c avantur (in da je na sporedu končno nekaj čisto novega). 
https://store.steampowered.com/app/2706980/Whirlight__No_Time_To_Trip/

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 18 urami:

TLJ in Toonstruck sem pa že res prevečkrat preigral. TLJ celo še nedolgo nazaj.  Imam pa obe še vedno inštalirani... hmmmm.  Malce me sicer spet mika na Discworld odletet. 

edit: Ravnokar vidim, da je danes izšel Whirlight - No time to trip. Verjetno bom kar to zagrabil; vsaj kar se tiče klasičnih p&c avantur (in da je na sporedu končno nekaj čisto novega). 
https://store.steampowered.com/app/2706980/Whirlight__No_Time_To_Trip/

uuu od creatorjev willy morgana. upam, da bo igra daljša kot je bil willy morgan, drgač mi je bla pa všeč, zabavno zlo lepo vzdušje je bilo.

Povezava do prispevka
Dejch reče pred 2 urama:

upam, da bo igra daljša kot je bil willy morgan, drgač mi je bla pa všeč, zabavno zlo lepo vzdušje je bilo.

Evo, @Dejch. točno to sem ravnokar prebral v review-u Johnny Nysa (ki je na polno zaupanja vreden avanturist in ga spremljam že dolgo časa):

Navedek

For those who have played Willy Morgan, in comparison Whirlight is a much meatier experience. The overall quality is very similar, with the same charming offbeat sense of humor and fantastic world design, but it’s at least three times as long, with a more fulfilling ending, and the puzzles here can be more challenging (though not so challenging that you need to be a brilliant scientist to figure them out). If you were a fan of Willy’s adventure, you’ll very likely have an amazing time in the company of Hector and Margaret.

Link do celotnega opisa:
Whirlight: No Time To Trip review | Adventure Game Hotspot

Btw. evo pa imamo time travel kot ključno igralno mehaniko!! Ravno o tem smo debatirali nedolgo nazaj (v smislu, da je zelo malo iger, ki to dobro izkoriščajo). 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

stari, marsikaj nam je ta tehnologija enih gluposti prnesla, sploh v trendy shitu, ampak pustolovščine so pa godsend. zadnje čase se mi upira, še na akciji kupovat te špile, ker to je tok enga truda šlo not in jaz res rad igram in odkrivam kaj so si avtorji zamislili.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...