Skoči na vsebino

Proti zidu se peljemo z rekordno hitrostjo


Kruz

Priporočeni prispevki

MIT je v 70-ih napravil raziskavo, ki je pokazala, da bo model nenehne in neomejene kapitalistične gospodarske rasti pripeljal do globalne katastrofe. Raziskavi so se v 70-ih sicer posmehovali, pred kratkim pa je raziskovalka Gaya Herrington tisto isto raziskavo znova "odkopala", hkrati pa jo dopolnila z novimi podatki.

 

Navedek

Herrington’s new analysis examines data across 10 key variables, namely population, fertility rates, mortality rates, industrial output, food production, services, non-renewable resources, persistent pollution, human welfare, and ecological footprint. She found that the latest data most closely aligns with two particular scenarios, ‘BAU2’ (business-as-usual) and ‘CT’ (comprehensive technology). 

collapse “does not mean that humanity will cease to exist,” but rather that “economic and industrial growth will stop, and then decline, which will hurt food production and standards of living… In terms of timing, the BAU2 scenario shows a steep decline to set in around 2040.”

https://www.vice.com/en/article/z3xw3x/new-research-vindicates-1972-mit-prediction-that-society-will-collapse-soon

 

 

https://advisory.kpmg.us/articles/2021/limits-to-growth.html

  • Račka +1 2
  • Trol 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Na drugi strani je dobro in lepo življenje

 

ne bo pa lahko, ful enim stvarem z katerimi so nas boomerji razvadli se bomo rabili odpovedat

 

Navedek

She noted how the rapid development and deployment of vaccines at unprecedented rates in response to the COVID-19 pandemic demonstrates that we are capable of responding rapidly and constructively to global challenges if we choose to act. We need exactly such a determined approach to the environmental crisis.

 

To že ni res. Vso to sranje okol vakcinacij ja zadnji krik sistema obupanega

Isto nam zdej za enviromental crisis ponujajo prisilno turbo kapitalizem menjavo vseh avtov na elektriko

In spet bom jaz ki sem lepo skrbel za svoj VW star avto na diesel, z malo kilometrov, the bad guy

 

fuknite se po štengah

 

Pizda mislite da se Janša pa Kurec sama odločila da ne bota več diktatorja

Sistem je pogruntal da se bodo ljudje uprli prisilnemu prodajanju vakcinacij pa so zdej zamenjal mogoče jim pa še kaj rata prodat če ploščo obrnejo kao dejte prosim kupite naše vakcinacije rešite stare okoli sebe

lahk si tud lizard people predstavljate ki to upravljajo

vbistvu je pa preprosti fizikalen sistem ki sledi entropiji

uredilo bitje Marvak
Povezava do prispevka

Bom nov post za analogijo napisu

Sem mislu da bom v 5d vstopil ko bom po nekaj časa stopil na Triglav in ozrl vse vrhove na katerih sem bil. (v glavi si ustvarjam nevronsko mrežo Slovenije, seprav iz vseh razglednih vrhov, ubistvu so to že stare geodetske točke, si razgledujem na druge točke.

Greš na Krim pa vidiš Kamniško Savinjske alpe, potem greš pa na Kamniško Savinjske alpe pa vidiš Krim itd.
No prepričan sem bil da bom preskok dosegel ko bom splezal na triglav pa celotno mrežo še iz tam upgrejdal in pojačal, sam sem pogrutal da ne bo šlo tko. 
Počas, večkrat na vse te geodetske točke, čimprej tud na Triglav spet drugič v lajfu, pa samo konstantno močnejš te mreže vspostavljat.

 

Isto je z celotno družbo. Smo dosegli preskoke po svetovnih vojnah itd, sam tega nočemo več

Tko da ne bo nekega dogodka, "peak Oil, covid19, karkoli" ki nas bo premaknil v zavesti

ampak bomo mogli pač počas boljše vzorce zavestno vspotavljat

kar je vbistvu najtežji

sam druge nimamo

 

Jeba je drugač tko živet,

tud človek je narjen tko da ima rad neko rutino

se najde znotraj sistema, lepo zaposlitev za dokončni čas

vakcinacija ni problem, kar rabite

 

meanwhile gre pa sistem v kurac

uredilo bitje Marvak
Povezava do prispevka

Okolje:

Navedek

 V Nemčiji se razmere po obilnem dežju ne umirjajo, umrlo najmanj 80 ljudi. "Bojimo se, da bo številka še večja"

 

haha, capitalism goes brrrr

 

weaV9Ix.png

 

medtem na drugem koncu sveta

Navedek

Over 50 large fires are burning in 10 states across the western US. 'Worst is yet to come'

https://eu.usatoday.com/story/news/weather/2021/07/12/western-united-states-wildfires-heat-waves-temperatures/7945217002/

 

 

ali v sajberiji

Navedek

In Siberia, the city of Yakutsk hit 35C at one point; the region's city of Verkhoyansk - seen as one of the coldest places on earth - saw temperatures of over 30C, the state weather forecast agency said. Russian on Wednesday deployed military aircraft to help some 2,000 firefighters on the ground who are battling wildfires raging across almost 800,000 hectares (roughly 2 million acres) in Siberia

https://www.dw.com/en/russia-sends-military-aircraft-to-fight-siberian-fires/a-58269324

 

 

 

uredilo bitje AdamSmit
Povezava do prispevka

Hja. Sj te napovedi so res že dolgo med nami, pa tudi velik časa je bilo, da se jih argumentirano ovrže. Limits to Growth sem bral par let nazaj, neko updated verzijo, ki je še vedno prepričljiva in sem ji dal kar veliko težo. Potem sem bral Factfulness, ki je pa čisto nasprotje teh napovedi in moram priznat, da sem se potem malo spreobrnil v zmernega optimista, ki verjame da bo človek sposoben se soočit s spreminjajočim se svetom, sploh pri spremembah, ki ne pridejo z danes na jutri. Recimo okolje, nafta, migranti, staranje prebivalstva... Neka temeljita sprememba načina življenja je bila v mladostni naivnosti in aroganci itak nepredstavljiva. No potem pa pride marec 2020, pa še marec 2021 :D  Zdaj pa precej razmišljam o tem, da se bo svet korenito spremenil, od okolja, ravnotežja sil, družbe... Saj se vse že nakazuje, kam bo šlo. Če bi bil ves čas star 30 in spremljal to bi blo še fascinantno, ampak nekoč bom pa 60+, pa bom vse verjetno zelo klavstrofobično doživljal, imel druge potrebe in precej manj prilagodljivosti in razumevanja do sveta... Uglavnem zanima me, ful kaj bo, ampak po svoje pa tud ne bi :D

Povezava do prispevka

Slika od ženske, ki je pisala glupo raziskavo. Socialisti cannot into center pozornosti oh wait.

 

Ekonomska rast dala upanje za Afriko, ustanovila SpaceX, pandemijo covid-19 začela tolčt s cepivi v manj kot enem letu, en kup tretjih držav spremenila v rajske kraje (Panama, Ekvatorialna Gvineja), seveda ekonomska rast bad. Sem pa že naletel na večje idiotizme od te raziskave, tole je bolj semi level.

 

branderhorst-gaya.img.png

uredilo bitje sadhu sequencer
  • Račka +1 2
  • Trol 3
  • Groot, ki sir je 1
Povezava do prispevka
sadhu sequencer reče pred 2 minutama:

Slika od ženske, ki je pisala glupo raziskavo. Socialisti cannot into center pozornosti oh wait.

 

Ekonomska rast dala upanje za Afriko, ustanovila SpaceX, en kup tretjih držav spremenila v rajske kraje (Panama, Ekvatorialna Gvineja), seveda ekonomska rast bad. Sem pa že naletel na večje idiotizme od te raziskave, tole je bolj semi level.

 

branderhorst-gaya.img.png1542251248022?e=1626912000&v=beta&t=fYjO

A res moraš vsako temo v Beli tehniki zagnojit s svojimi trolli? 

  • Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
  • Trol 2
Povezava do prispevka
Navedek

She noted how the rapid development and deployment of vaccines at unprecedented rates in response to the COVID-19 pandemic demonstrates that we are capable of responding rapidly and constructively to global challenges if we choose to act. We need exactly such a determined approach to the environmental crisis.

 

NAROBE!!!

 

Covid-19 je prihajajoča zdravstvena katastrofa!   To ti je "cancel culture" znanosti, politike in medijev!

 

https://www.amazon.com/Bechamp-Pasteur-Chapter-History-Biology/dp/1467900125

 

https://www.thebernician.net/the-deception-of-virology-vaccines-why-coronavirus-is-not-contagious-2/?__cf_chl_jschl_tk__=9126429b9e3b9ee3f8d6e1e885ae4e9586ddbbd3-1603474653-0-AaOolyR3xOgIYVch9M-Ofbdpkr4D4Rp9bjCkfCCAEhB8IAGzeBotGACBT0m8hYBZRCypouB44TTqCM3nuTtFmSzqdcU_lsxeBRneTwNcMLHQlMS-pFagbPWJEPC60lbX7FvBhOCmRANCw5GOt4V3XroAdHU1RcT1_pL_r3epmxsRxSiiL-_W39nYFDDgRt7xqDJirdqhORoxIvTIaEmJPuGAfvOfBctgJJUFB54pLN86aFLCS8enCjiVgZZ2XAk6GbV8maKEeckahQ6PuB8g4NXz2Ub3Ttp7a1hkkNsMU0faiuGjdcoInv-1yV5I3icq38ilWUB0UCvd10SB4nsYlGGaqmgZRT6DiOHox1rJbKh660evrwykZJ2S6t3DjiTu0g

 

https://parentofsociety.com/t/germ-theory-hoax-coronavirus-cant-make-you-sick-and-vaccines-dont-work-part-1/50

 

https://www.vernoncoleman.com/effective1.htm

 

https://www.ichnfm.org/antiviral8

 

https://www.amazon.com/Virus-Mania-Continually-Epidemics-Billion-Dollar/dp/1425114679

 

Dajte, no, do danes, niso še nobenega virusa 100% izolirali in ga tako identificirali 100% !!!

 

In če še vedno verjamete v znanstveno dogmo, samo zato ker se v to VERJAME, da je resnična. , Zakaj zaboga potem Big Pharma rabi zakonsko imunost pred tožbami in poškodbami zaradi cepiv in drugih "strupov"? NOBENA INDUSTRIJA nima zakonske imunosti in popolne odveze odgovornosti zaradi morebitnih škodljivih posledic! 

uredilo bitje Crimson Shadow
  • Trol 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Hosta reče pred 35 minutami:

Hja. Sj te napovedi so res že dolgo med nami, pa tudi velik časa je bilo, da se jih argumentirano ovrže. Limits to Growth sem bral par let nazaj, neko updated verzijo, ki je še vedno prepričljiva in sem ji dal kar veliko težo. Potem sem bral Factfulness, ki je pa čisto nasprotje teh napovedi in moram priznat, da sem se potem malo spreobrnil v zmernega optimista, ki verjame da bo človek sposoben se soočit s spreminjajočim se svetom, sploh pri spremembah, ki ne pridejo z danes na jutri. Recimo okolje, nafta, migranti, staranje prebivalstva... Neka temeljita sprememba načina življenja je bila v mladostni naivnosti in aroganci itak nepredstavljiva. No potem pa pride marec 2020, pa še marec 2021 :D  Zdaj pa precej razmišljam o tem, da se bo svet korenito spremenil, od okolja, ravnotežja sil, družbe... Saj se vse že nakazuje, kam bo šlo. Če bi bil ves čas star 30 in spremljal to bi blo še fascinantno, ampak nekoč bom pa 60+, pa bom vse verjetno zelo klavstrofobično doživljal, imel druge potrebe in precej manj prilagodljivosti in razumevanja do sveta... Uglavnem zanima me, ful kaj bo, ampak po svoje pa tud ne bi :D

Afganistan bo kmalu dal par milijonov ljudi. Ko se bo popolnoma sesula šansa proizvajanja hrane v nekaterih kritičnih državah in bo sledila nova doba "velikih migracij", bo celotna Evropa (pa ajde kar cel svet) rekla

 

hello genocide my old friend,

i've come to talk with you again

 

pa lepo 21. do 23. stoletje nam želim

 

 

(pa ne, da smo genocidu kdaj dejansko rekli adijo)

 

Povezava do prispevka
sadhu sequencer reče pred 44 minutami:

Slika od ženske, ki je pisala glupo raziskavo. Socialisti cannot into center pozornosti oh wait.

 

Ekonomska rast dala upanje za Afriko, ustanovila SpaceX, pandemijo covid-19 začela tolčt s cepivi v manj kot enem letu, en kup tretjih držav spremenila v rajske kraje (Panama, Ekvatorialna Gvineja), seveda ekonomska rast bad. Sem pa že naletel na večje idiotizme od te raziskave, tole je bolj semi level.

 

branderhorst-gaya.img.png1542251248022?e=1626912000&v=beta&t=fYjO

 

sadhu sequencer reče pred 38 minutami:

 

Umiri se ti malo ali pa argumentiraj kje je do sedaj ekonomska rast pokvarila karkoli oziroma zadela kakršenkoli zid?

  

sadhu sequencer reče pred 55 minutami:

original.jpg

 

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 53 minutami:

A res moraš vsako temo v Beli tehniki zagnojit s svojimi trolli? 

 

ja no op povezuje nevihte v nemciji s kapitalizmom, tone has been set bom rekel.

 

 

ce smo realni, kdo se bo sel hunter gatherer no footprint druzbo, mogoce 15 res najbolj najbolj zblojenih hipurjev

 

 

 

dvomim, da bi veliko ljudi bilo rado tolk zlo povezano z naravo

Povezava do prispevka
sadhu sequencer reče pred 1 uro:

Umiri se ti malo ali pa argumentiraj kje je do sedaj ekonomska rast pokvarila karkoli oziroma zadela kakršenkoli zid?

Ja, res je treba karkoli argumentirat na post človeka, ki je šel raziskavo spodbijat s fotografijami avtorice :rofl: troll away spaček 

 

Oziroma, povedano drugače, nalepi še svojo fotko, da bo fair game, potem pa bomo ocenjevali, komu bolj verjamemo 

  • Račka +1 6
  • Trol 1
Povezava do prispevka

Fak ta tema se je res začela ko nek babilonski stolp, kera katastrofa... En antivaxxer, en trol, en zblojen bolj, en zboljen manj, dva ki bi neko vsebino furala,... Srečno tema, pa da bi se lepo razvila :D

 

A gremo se potrudit vsaj naredit nek seznam literature na temo projekcij prihodnosti, za tiste ki beremo... Jaz lahko predlagam samo precej očitne, polpop predloge:

 

- Noah Harai: Homo Deus

- Donatella Medows: Limits to Growth

- Hans Rosling: Factfulness

 

Povezava do prispevka
sadhu sequencer reče pred 10 urami:

 

Umiri se ti malo ali pa argumentiraj kje je do sedaj ekonomska rast pokvarila karkoli oziroma zadela kakršenkoli zid?


Ze petnajst minut vozim pijan kot kanta in se nisem zaletel, a se ti zdi da se je moja voznja kakorkoli pokvarila al zadela kakrsenkoli zid?

Povezava do prispevka
Hosta reče pred 6 urami:

Fak ta tema se je res začela ko nek babilonski stolp, kera katastrofa... En antivaxxer, en trol, en zblojen bolj, en zboljen manj, dva ki bi neko vsebino furala,... Srečno tema, pa da bi se lepo razvila :D

 

A gremo se potrudit vsaj naredit nek seznam literature na temo projekcij prihodnosti, za tiste ki beremo... Jaz lahko predlagam samo precej očitne, polpop predloge:

 

- Noah Harai: Homo Deus

- Donatella Medows: Limits to Growth

- Hans Rosling: Factfulness

 


Ce ni pogoj ta, da je literatura znansvetna, predlagam branje nestrukturirane trilogije Steklina, 1999 (Antropološka povest) in Atlantida Borislava Pekića. Steklina je celo zapakirana v obliko neverjetno hudega trilerja, ki se tako dobro bere, da zadnjih nekaj strani dolgo odlasas z branjem dokler ne postekas, da jo bos itak takoj bral se enkrat. Drugi dve terjata vec koncentracije pri branju. 
 

In pol, ko ze beres, preveres se Kako ubiti vampirja, da ugotovis kje se skriva najvecja opozicija uspesnemu soocanju z izzivi in zakaj je tudi to pogoj, da nam sploh lahko uspe. 
 

Da se vrnem malo k OP izhodiscu - v praksi ni neskoncnega balona, prej alo slej vsak poci. Fora je v tem, da ne vemo kdaj in vse predikcije vkljucno s to iz OP posodobljene raziskave imajo isto sibko tocko - ne vkljucujejo spremenljivke odziva na konkreten izziv in kolateralnih posledic istega. V bistvu je zadeva z mojega zornega kota paradoksalna. V teoriji se zdi neizogibno, da se bo razvoj ustavil in sistem postopoma kolapsiral, ma sam polagam upe - v duhu osebnega prepricanja, da bomo resitev vedno nasli, ker bomo na neki tocki v to primorani. 
 

Forma (resitve) je v bistvu nepomembna, morda bo slo za drugo raven fizicnega obstoja. Morda prezivimo v obliki nebioloskega “zivljenja”. 

 

uredilo bitje kmjr
Povezava do prispevka
MIHA_IS_GOD reče pred 19 minutami:

Komune so se vedno opcija. Mogoce bo naslednja pa le uspela.


Edine funkcionalne komune kot si jih sam predstavljam, so izraelski kibuci. 
 

Sicer pa nisem preprican na kaj se tvoj konentar nanasa. 
 

edit: sam z nebiloskim zivljenjem nisem mislil simulacije al kake 5d variante, ampak to, da v neki prihodnosti nasa telesa ne bodo nujno fizicna, kaj sele bioloska. Tipo mozgani plus “robot”. 

uredilo bitje kmjr
Povezava do prispevka

Lol. Zdaj bo treba pa se geografska obmocja pogledat, kje se goji in prirast folkov

kmjr reče pred 29 minutami:


Ce ni pogoj ta, da je literatura znansvetna, predlagam branje nestrukturirane trilogije Steklina, 1999 (Antropološka povest) in Atlantida Borislava Pekića. Steklina je celo zapakirana v obliko neverjetno hudega trilerja, ki se tako dobro bere, da zadnjih nekaj strani dolgo odlasas z branjem dokler ne postekas, da jo bos itak takoj bral se enkrat. Drugi dve terjata vec koncentracije pri branju. 
 

In pol, ko ze beres, preveres se Kako ubiti vampirja, da ugotovis kje se skriva najvecja opozicija uspesnemu soocanju z izzivi in zakaj je tudi to pogoj, da nam sploh lahko uspe. 
 

Da se vrnem malo k OP izhodiscu - v praksi ni neskoncnega balona, prej alo slej vsak poci. Fora je v tem, da ne vemo kdaj in vse predikcije vkljucno s to iz OP posodobljene raziskave imajo isto sibko tocko - ne vkljucujejo spremenljivke odziva na konkreten izziv in kolateralnih posledic istega. V bistvu je zadeva z mojega zornega kota paradoksalna. V teoriji se zdi neizogibno, da se bo razvoj ustavil in sistem postopoma kolapsiral, ma sam polagam upe - v duhu osebnega prepricanja, da bomo resitev vedno nasli, ker bomo na neki tocki v to primorani. 
 

Forma (resitve) je v bistvu nepomembna, morda bo slo za drugo raven fizicnega obstoja. Morda prezivimo v obliki nebioloskega “zivljenja”. 

 

Seveda bomo nasli resitev. Vprasanje je sam, koliko milijonov ali milijard ljudi bo pri tem crknilo

Povezava do prispevka
kmjr reče pred 12 urami:


Edine funkcionalne komune kot si jih sam predstavljam, so izraelski kibuci. 
 

Sicer pa nisem preprican na kaj se tvoj konentar nanasa. 
 

edit: sam z nebiloskim zivljenjem nisem mislil simulacije al kake 5d variante, ampak to, da v neki prihodnosti nasa telesa ne bodo nujno fizicna, kaj sele bioloska. Tipo mozgani plus “robot”. 

Robot je še vedno fizično telo. Zakaj bi se sploh ukvarjal s tem, ne bi bilo bolj poceni imeti možgane v simulaciji?

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...