Skoči na vsebino

Proti zidu se peljemo z rekordno hitrostjo


Kruz

Priporočeni prispevki

  • 1 mesec kasneje...
Mr.G. reče pred 3 urami:

No, kje smo zdej?

Navedek

Death's come knocking a last time for the splendid ivory-billed woodpecker and 22 more birds, fish and other species: The U.S. government is declaring them extinct.

https://www.npr.org/2021/09/29/1041393172/u-s-says-ivory-billed-woodpecker-and-more-than-20-other-species-have-gone-extinc?t=1633507140544

https://www.nytimes.com/2021/09/28/climate/endangered-animals-extinct.html

Povezava do prispevka
Mr.G. reče Dne, 10. 10. 2021 at 19:28:

In danes? Kolk blizu?

 

Pač glede na to, da je linkana raziskava v OP bazirana na zdolgočasenosti slabše izobražene instagram thotuše, je morda res zapravljanje časa, ampak čisto tako na izi če povzamem je zadeva opisana tako, da dotično deblo pravi, da nas zaradi nenehnega gospodarskega napredka tam nekje 2040 čaka nekaj zelo hudega. Torej njen predlog je, da naj nehamo z nenehnim gospodarskim napredkom. Ne vem no. Saj ni smajlija, ki bi to kretenskost ustrezno opisal.

 

Nenehni gospodarski napredek je ustvaril SpaceX, Teslo, postavil vetrnice, Merklova je pomislila da pa mogoče bi milijon migrantov šlo skozi (ni ampak ima se može se), v marsikakšne raziskave se investira, da ne omenjam boj proti covidu-19. Sam ja, ona pravi da preveč razvaljivamo.

Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

Belgijska vlada se je načeloma dogovorila, da bo do leta 2025 zaprla svoje jedrske elektrarne, vendar dopušča možnost za podaljšanje življenjske dobe dveh reaktorjev, če ji ne bo uspelo zagotoviti nadomestnih virov energije

 

Navedek

Dve belgijski jedrski elektrarni s sedmimi reaktorji, ki proizvedejo skoraj polovico električne energije v državi, upravlja francosko energetsko podjetje Engie.

 

Navedek

Zdaj mora Belgija ugotoviti, kako bo nadomestila izpad elektrike iz jedrskih elektrarn, pri čemer še nima jasnega načrta. 

 

 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
AdamSmit reče Dne, 6. 10. 2021 at 10:00:

 

V prispevku lepo vidiš zakaj je vrsta izumrla. Nobena zaradi količine CO2 v luftu ali pa ker se je v zadnjih 160 letih globalna temperatura dvignila za 1°C. Vrste ne izumrejo ker se je povprečna temperatura dvignila ali pa količina CO2 v luftu. Če pustiš vrsti da ima zdrav in dovolj velik naravni habitat in je ne loviš, bo vrsta preživela. Vetrnice in sončne celice ne bodo čudežno rešile klasičnega uničevanja okolja.

 

Problem je rast ljudi, več kot nas je na tem svetu več prostora bomo rabli, na račun narave seveda. Lep primer je Afrika. Afrika je dolgo časa bila divja celina z zelo pestro in neokrnjeno naravo. Še leta 1950 je na tej ogromni celini živelo 200 milijonov ljudi. Danes jih je milijarda in pol (do leta 2100 naj bi jih bilo 4,5 milijarde). Četudi so revni, vseeno potrebujejo prostor za življenje in pridelavo hrane, in z razvojem bodo to potrebo še povečali.  Krčenje neokrnjene narave je neizbežno in posledično zmanjšanje in izumiranje živalskih vrst.

 

Kako bo potem postavljanje vetrnic in sončnih celic v razvitih državah pomagalo zajeziti krčenje narave in vse kar paše zraven v Afriki? Pa da ne bo kdo mislil da krivim Afrikance. Tudi Evropejci smo isti, razlika je samo v tem, da smo vse to že dali skozi. Evropsko prebivalstvo je eksplodiralo z industrijsko revolucijo in takrat smo tudi naredili največ škode Evropski naravi. Danes smo razviti in dokaj lepo ravnamo z naravo ki je ostala.

 

Hočem samo povedati, da ''klimatske spremembe'' ne škodujejo živalim in naravi, ampak direkten vpliv človeka nanjo, kot je krčenje gozdov, lov, klasično onesneževanje voda in oceanov... zmanjšanje izpustov CO2 ne bo končalo nič od tega.

uredilo bitje Wallux
Povezava do prispevka
  • 3 mesece kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...