fric Objavljeno 6. januar 2026 Share Objavljeno 6. januar 2026 (urejano) Med prazniki in po Lotru začel brati to. Za enkrat zanimivo. 22. januar 2026 uredilo bitje fric 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 6. januar 2026 Share Objavljeno 6. januar 2026 Ajde, mogoče ne sodi v to temo, ampak ali ste vedeli, da je Tomaž Kotnik (Mor, Krvavec) svojčas opisoval igre za slovenski PC Format??? Navedek Povezava do prispevka
Flegma Objavljeno 6. januar 2026 Share Objavljeno 6. januar 2026 @fric poročaj več kako se ti je knjiga zdela, ko končaš DaCapo reče pred 32 minutami: Ajde, mogoče ne sodi v to temo, ampak ali ste vedeli, da je Tomaž Kotnik (Mor, Krvavec) svojčas opisoval igre za slovenski PC Format??? no, zdaj veš, zakaj se junak v Krvavcu spominja gamerskih seans Sicer pa, nekaj postov nazaj, ko sem izpostavil novi slovenski horor, je bila še knjiga Aljoše Hancmana: Dno. Tudi on je pisal o igrah in je bil več let urednik PC Formata. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 7. januar 2026 Share Objavljeno 7. januar 2026 (urejano) Prebral Krvavca. Všečno od začetka do konca in taka vrsta knjige, ki jo prebereš res zelo hitro. Dobesedno kot scenarij za akcijski horror film. Ne bi bilo slabo, če bi se zadeva res udejanila v filmani obliki, morebit bi celo Javšnik lahko nastopal kot Vid Kovač . Zdaj, najprej nisem nameraval podajati nekih ocen, ker gre ipak za specifičen okus bralca in tudi zaradi tega, da ne bi nekaj spoilal. Ampak ajde, čisto na kratko plusi in minusi z moje strani: + setting; slovenska smučišča, dobesedno Krvavec in branje točno ob pravem času (novoletni prazniki!) + dobra ideja (ki načeloma mogoče res ni nekaj na polno in ekstra posebnega, ampak enostavno deluje) + meni všečen slog pisanja, ki se lepo in tekoče bere + na polno nišna zvrst na področju slovenskega pisateljevanja + dokaj dobro razmerje med humorjem/dramo/akcijo/grozljivostjo (slednje za moj okus sicer še malce manjka, ampak ok) + čisto primerna dolžina; ni nekaj na silo razvlečene zgodbe, niti ni na "hojladri" zaključeno; vleče od začetka do konca - ves čas sem imel občutek "že videnega"; v smislu, kot da je avtor črpal iz različnih knjig in filmov (kar itak je); določene scene so se mi zdele res že skoraj preveč poznane, ampak jih zavoljo svežih bralcev ne bom posebaj izpostavljal - liki so malce tako-tako, razen main protagonista (ker itak spremljamo vsa njegova razmišljanja) so ostali dokaj nezapomljivi/stereotipni (sicer delujejo v svojih vlogah, to je pa tudi to) - konec, ki sem ga nekako ves čas pričakoval (100% spet občutek že videnega, nekako skoraj preveč Kingovsko) - cena (30 € za mehkovezano z zavihki, zelo cenen papir), ampak to je pač Slovenija; upam da avtor vsaj dobi pošten del - knjiga, ki jo najverjetneje prebereš enkrat in nikoli več (ali pa pogojno čez precej let, ko že pozabiš vso zgodbo) Ko prilezem iz Golobovega Brezna pa grem po vsej verjetnosti na Mor (da preberem še Kotnikov prvenec). 7. januar 2026 uredilo bitje DaCapo 3 Navedek Povezava do prispevka
Levitan Objavljeno 9. januar 2026 Share Objavljeno 9. januar 2026 Ajde, knjižni molji, katere bukve ste prebrali v letu 2025? Da dobim kako novo idejo. Meni je uspelo teh 16: - Fojba: Marij Čuk - Večerja: Herman Koch - Fotoreporter: Edi Šelhaus - Zasledovalec samega sebe: Vitomil Zupan - Italijanske pravljice 1: Italo Calvino - Nekropola: Boris Pahor - Črni obroč: Marij Čuk - Prvih 100 let: Leon Štukelj - Jezero: Tadej Golob - Umor na golfišču: Agatha Christie - Minister Gregor pa nič: Andrej Stare - Umor na bazenu: Agatha Christie - Drugi glasovi, druge sobe: Truman Capote - Na cesti: Jack Kerouac - Pomladni dan: Ciril Kosmač - Nemška loterija: Miha Mazzini Najljubša? Na cesti. 3 2 Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 9. januar 2026 Share Objavljeno 9. januar 2026 catal reče Dne, 25. 12. 2025 at 19:44: Moby Dick, long time nobena klasika, hitro me uspava zaenkrat. Obupal in se lotil dune 4. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 10. januar 2026 Share Objavljeno 10. januar 2026 Jaz sem Moby Dicka prebral pred leti, pa mi je kar dogajal, ampak vidim, zakaj mnogim ne Mi je pa zacetni stavek "Call me Ishmael." res nerealno carski pa efektiven. 3 besede, nepretenciozno, ampak pustijo ful mocan efekt. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 10. januar 2026 Share Objavljeno 10. januar 2026 (urejano) Prebrano v 2025, po vrstnem redu od januarja do decembra: - Richard Adams: Vodovnikova Vesina - Stephen King: Obstati - Nick De Semlyen: Zadnji pravi moški - Stephen King: Zelena milja - Thomas Harris: Ko jagenjčki obmolknejo, Hannibal - Maurice Leblanc: Arsene Lupin - Jules Verne: Potovanje na luno - Ben Bova: Tisočletje - Mario Puzo: Boter - Tadej Golob: Oj, Triglav, moj dom - James Patterson: Zbogom dekleta, V pajkovi mreži, Kocka je padla, Mačke in miš, Podlasica, Vrtnice so rdeče, Vijolice so modre, Veliki zlobni volk - Orson Scott Card: Govorec za mrtve, Ksenocid, Otroci uma, Ender v izgnanstvu - Stanislav Lem: Eden - Stephen King: Pravljica - Sebastian Fitzek: Triindvajseti potnik, Pobesnela igra - Dosjeji X (Charles Grant, Kevin J. Anderson, Chris Carter): Škratje, Točka nič, Ruševine, Vrtinec, Izzovi prihodnost - Ken Follet: Bomba - Jules Verne: Skrivnostni otok, Otroka kapitana Granta, Petnajstletni kapitan, Dvajset tisoč milj pod morjem - Rudyard Kipling: Knjiga o džungli, Druga knjiga o džungli - Karl May: Po puščavi, Po divjem Kurdistanu, Iz Bagdada v Istanbul, V gorah Balkana, Po deželi škipetarjev, Žuti, Mahdi - Agatha Christie: Zlo pod soncem - Stephen King: Pomlad, poletje, jesen in smrt - Chris Carter: Napisano s krvjo - Giorgio Faletti: Jaz sem Bog - A. J. Finn: Ženska na oknu - Chris Carter: Klicatelj - Mattias Edvardsson: Čisto običajna družina - Stephen King: Cujo - Jane Jensen: Sins of the fathers - Stephen King: Inštitut - Dennis Lehane: Zlovešči otok - Simon Scarrow: Igra s smrtjo - Michael Robotham: Razbitina - Stephen King: Mačje pokopališče - John Marrs: Edini - Stephen King: Sijanje - John Le Carre Ruska hiša - J. K. Rowling: Harry Potter (zbirka, 7 knjig) - Agatha Christie: Božič Hercula Poirota - Tomaž Kotnik: Krvavec Verjetno sem še kaj izpustil. Raznih wolverinov* pa tudi nekako ne morem prištevat zraven. *interna šala/poimenovanje za "risoroman" 10. januar 2026 uredilo bitje DaCapo 5 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 10. januar 2026 Share Objavljeno 10. januar 2026 Avion reče pred 5 urami: Jaz sem Moby Dicka prebral pred leti, pa mi je kar dogajal, ampak vidim, zakaj mnogim ne Mi je pa zacetni stavek "Call me Ishmael." res nerealno carski pa efektiven. 3 besede, nepretenciozno, ampak pustijo ful mocan efekt. call me ishmael je res bomba opener, direkt na nivoju dark tower openerja samo pol je knjiga res 1 Navedek Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu Objavljeno 11. januar 2026 Share Objavljeno 11. januar 2026 prebral slo prevod hiperiona, men je bil dobr prevod, nobenih čudnosti, lepo se bere, par zanimivih besednih iger. me zanima kako se prodaja, a je kakšna šansa da grejo naprej. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 11. januar 2026 Share Objavljeno 11. januar 2026 (urejano) Prebral Brezno od Goloba in dejansko nisem preveč navdušen. Začelo se je dobro, potem pa... Dobil sem občutek, da je vse skupaj zaključeno nekako na hitro (primer mislim; sama knjiga obsega dobrih 480 strani). Bum-bam, pa imamo krivca-morilca, pred tem pa veliko strani z zapisi iz časa povojnih pobojev, obujanja spominov na prejšnje epizode, malce o alpinizmu, pa itak o kolesarjenju, malce o bitcoinih, pa privat življenju glavnih akterjev.. Res ne vem, kaj bi rekel... Saj bere se dobro od prve do zadnje strani in drži nek soliden tempo solidne kriminalke, ampak pomoje se je Golob že malo izpel. Zdaj grem pa zanalašč ponovno brat Jezero, ki je prva in itak najboljša knjiga v celotni Taras Birsa seriji. Aja, pa neke vrste "easter egg" je v Breznu. Vezano na TV serijo : Navedek S palcem in kazalcem se je prijel za brado, se nagnil nazaj in si ocenjujoče ogledal Tarasa. "A veste, da malo spominjate na mlajšega Cavazzo?" 11. januar 2026 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 11. januar 2026 Share Objavljeno 11. januar 2026 Šimšalamima Huhu reče pred 6 urami: prebral slo prevod hiperiona, men je bil dobr prevod, nobenih čudnosti, lepo se bere, par zanimivih besednih iger. me zanima kako se prodaja, a je kakšna šansa da grejo naprej. se mas knjigo pri sebi? se ti da skenirat/slikat random stran? Navedek Povezava do prispevka
_50centy_ Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 DaCapo reče Dne, 7. 1. 2026 at 15:01: Prebral Krvavca. Všečno od začetka do konca in taka vrsta knjige, ki jo prebereš res zelo hitro. Dobesedno kot scenarij za akcijski horror film. Ne bi bilo slabo, če bi se zadeva res udejanila v filmani obliki, morebit bi celo Javšnik lahko nastopal kot Vid Kovač . Zdaj, najprej nisem nameraval podajati nekih ocen, ker gre ipak za specifičen okus bralca in tudi zaradi tega, da ne bi nekaj spoilal. Ampak ajde, čisto na kratko plusi in minusi z moje strani: + setting; slovenska smučišča, dobesedno Krvavec in branje točno ob pravem času (novoletni prazniki!) + dobra ideja (ki načeloma mogoče res ni nekaj na polno in ekstra posebnega, ampak enostavno deluje) + meni všečen slog pisanja, ki se lepo in tekoče bere + na polno nišna zvrst na področju slovenskega pisateljevanja + dokaj dobro razmerje med humorjem/dramo/akcijo/grozljivostjo (slednje za moj okus sicer še malce manjka, ampak ok) + čisto primerna dolžina; ni nekaj na silo razvlečene zgodbe, niti ni na "hojladri" zaključeno; vleče od začetka do konca - ves čas sem imel občutek "že videnega"; v smislu, kot da je avtor črpal iz različnih knjig in filmov (kar itak je); določene scene so se mi zdele res že skoraj preveč poznane, ampak jih zavoljo svežih bralcev ne bom posebaj izpostavljal - liki so malce tako-tako, razen main protagonista (ker itak spremljamo vsa njegova razmišljanja) so ostali dokaj nezapomljivi/stereotipni (sicer delujejo v svojih vlogah, to je pa tudi to) - konec, ki sem ga nekako ves čas pričakoval (100% spet občutek že videnega, nekako skoraj preveč Kingovsko) - cena (30 € za mehkovezano z zavihki, zelo cenen papir), ampak to je pač Slovenija; upam da avtor vsaj dobi pošten del - knjiga, ki jo najverjetneje prebereš enkrat in nikoli več (ali pa pogojno čez precej let, ko že pozabiš vso zgodbo) Ko prilezem iz Golobovega Brezna pa grem po vsej verjetnosti na Mor (da preberem še Kotnikov prvenec). Ravno včeraj začel brat. Se strinjam da se hitro in tekoče bere. Sem nekje na 90 strani in se dosedaj strinjam z napisanim 2 Navedek Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 magični kralj reče Dne, 11. 1. 2026 at 19:36: se mas knjigo pri sebi? se ti da skenirat/slikat random stran? 1 2 Navedek Povezava do prispevka
green_eye Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 Tole bom zacel brati. Navedek Povezava do prispevka
Scar Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 (urejano) Levitan reče Dne, 9. 1. 2026 at 18:53: Najljubša? Na cesti. Tele tri besede velikokrat izustim, ce me kdo vprasa On topic, prebrano 2025. Za hec sem boldal rereade. Jason Schreier: Play Nice: The Rise, Fall, and Future Of Blizzard Entertainment Karen Blixen: Out of Africa James S. A. Corey: Leviathan Wakes Mieko Kawakami: All the Lovers in the Night William Gibson: Neuromancer Jógvan Isaksen: Dead Men Dancing Terry Pratchett: Monstrous Regiment Todd Wassel: Walking in Circles: Finding Happiness in Lost Japan Jules Verne: Potovanje okoli sveta v 80 dneh Jakob J. Kenda: Apalaška pot: 3500 kilometrov hribov in Amerike (avdio knjiga) Robert Louis Stevenson: Popotovanje z oslico čez Sevene Robert Jackson Bennett: The Tainted Cup Liverpool FC: LFC 125: The Alternative History Terry Pratchett: Night Watch Arto Paasilinna: Tuleči mlinar Alex Kerr: Hidden Japan: An Astonishing World of Thatched Villages, Ancient Shrines and Primeval Forests David Brin: The Postman Brata Strugacki: Piknik na robu ceste John le Carré: The Spy Who Came in from the Cold Arkady Martine: A Memory Called Empire Haruki Murakami: First Person Singular: Stories Goscinny, Morris: Lucky Luke: Dirka na Misisipiju Andrej Blatnik: Besedi na sledi: lovljenje knjig v Južni Aziji Nguyễn Phan Quế Mai: The Mountains Sing George R. R. Martin: A Knight of the Seven Kingdoms Janja Vidmar: Koliko še? Matsuo Basho: The Narrow Road to the Deep North and Other Travel Sketches Louis Sachar: Holes Norman Lewis: A View of the World: Selected Journalism Marcel Proust: V Swannovem svetu Gene Luen Yang: American Born Chinese 14. januar 2026 uredilo bitje Scar 6 Navedek Povezava do prispevka
Boljši Nick Objavljeno 15. januar 2026 Share Objavljeno 15. januar 2026 Where Eagles Dare in njegov celoten akcijski cheese sem dal na stran, ker sem ugotovil, da se vbistvu spomnim skoraj vsake scene posebej, navkljub pretecenemu cajtu odkar sem jo prebral prvic. Ni tako fajni reread vbistvu, kolker sem se nadejal Pa sem od nedelje do danes stolkel eno iz seznama vceraj objavljenih boldanih @Scarovih rereadov Staknil sem ebook, slovenski prevod. Angleskega ne vem, ce bi uspel priti do konca. Tolk dense knjige ze res dolgo cajta nisem bral. Nobenga handholdinga in pretirano dolgih razlag o bilocemu, od zacetka od bralca zahteva ful pozornosti in naizust poznavanja celotnega tehnicnega linga, ki si ga je Gibson izmisljal sproti, ko je klamfal to storijo. Prevod se mi je zdel odlicno berljiv drgac, ampak zelo, zelo, ZELO zahteven za povprecnega bralca, ki mu cel koncept cyberpunka ter domisljije zadehanih, borderline underground sci-fi Ameriskih avtorjev, ni tako blizu. Tut sam priznam, da mi je sele nekje na polovici drugega dela knjige koncno kapnilo, kaj tocno se dogaja, slovenskemu prevodu navkljub. Napisana je ful, ne vem, najboljsi izraz, ki mi pade na pamet je nedostopno, ceprav zgodba sama ni pretirano zapletena sama po sebi. Je pa odlicna in odlicno zamisljena, podana na nek cist samosvoj nacin, kjer avtor zahteva, da se 100% preselis v njegov mozak in njegovo domisljijo, pa ga prav malo boli kurac, ce ti je popotovanje vsec ali ne. Meni ga je dogajalo in bluepillalo na polno. Banger branje overall. Zanimivo tut videt, kako je Wachowski familija nonsalantno direktno skopirala ven ideje za The Matrix in kako zelo pred svojim cajtom je bil Gibson. Grem se pa stavit, da 7 od 10 bralcev knjiga stoposto ne bi bila vsec, ne glede na trditve, kako majo radi sci-fi Teden se je zacel tut z obiskom knjigarne, valda je bil prvi impulse buy leta tole Dajem mu cetrtic sanso, nekako najbolj optimisticno mozno cetrto sanso ever Tadrugi buy je bil tole Sem se odlocil za Sandersona namesto Jordana letos Prodajalka mi je rekla, da od Jordana narocajo samo paperbacke, pa sem rekel klinc, s temle ne morem falit, pa se hardcover je. Tako da najprej Simmonsa, pol pa dalje v phantasy magick land 4 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 15. januar 2026 Share Objavljeno 15. januar 2026 (urejano) Largo Wrench reče pred 1 uro: Je pa odlicna in odlicno zamisljena, podana na nek cist samosvoj nacin ... kako zelo pred svojim cajtom je bil Gibson Gibson ni zastonj označen kot "mama in ata cyberpunka". Škoda, da v SLO prevodu nikoli nismo dobili še Count Zero in Mona Lisa Overdrive, ki skupaj z Nevromantom sodita v t.i. trilogijo Sprawl. Btw., meni en najboljših uvodnih stavkov v vseh knjigah ever: Navedek Nebo nad pristaniščem je imelo barvo televizijskega zaslona, na katerem se je program že iztekel. V originalu se sicer "sliši" še boljše: "The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel." (itak gre za "sivi sneg", ki ga dandanes skorajda več ne poznamo, ampak že ta opis neba takoj v štartu je meni bolj cyberpunkovski kot cela Matrica skupaj) In ko smo že pri filmski Matrici: pomoje ni naključje, da je igral Keanu, ki je bil prej dobesedno Johny Mnemonic . /glej tudi: zbirka kratkih zgodb Burning Chrome 15. januar 2026 uredilo bitje DaCapo 2 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 Evo, jaz sem v letu 2025 prebral oziroma prebiral naslednje zadeve: Olga Tokarczuk - The Empusium (ta mi ni dogajala in sem jo DNF nekje na polovici) Arthur C. Clarke - Childhood's End Brandon Sanderson - Warbreaker Barbara Kingsolver - Demon Copperhead Walter M. Miller - Slavospel za Leibowitza (DNF, ker je prevod smeti) Liu Cixin - Dobra supernove (supersmeti od romana) Alastair Reynolds - Redemption Ark John Williams - Stoner John Williams - Butcher's Crossing Drew Magary - The Hike Ronald Malfi - Bone White Colson Whitehead - Nickel Boys Nathan Balingrud - North American Lake Monsters Percival Everett - Drevesa Sam Tallent - Running the Light Christopher Ruocchio - Empire of Silence Ronald Malfi - Small Town Horror Richard Russo - Empire Falls Stephen King - Duma Key Nick Cutter - The Deep Nathan Balingrud - The Strange C. S. Fritz - A Fig For All The Devils Elias Witherow - The Worst in Us Jakob Guanzon - Abundance Brandon Sanderson - The Way of Kings Če bi jih moral malo kategorizirati, bi rekel, da mi je bila daleč najslabša Doba supernove, res, nerealno glup roman, North American Lake Monsters najljubša zbirka kratkih zgodb, Stoner, Drevesa ter A Fig For All The Devils med ljubšimi branji, The Way of Kigs največje pozitivno presenečenje leta. Največje razočaranje bi pripisal Empire Falls, ki mi je bil carski roman, ampak če bi bil za 100-150 strani krajši, bi bil ful bolj efektiven. Prvo branje leta 2026 je bilo The Gone World Toma Sweterlitscha. 1/2 romana sem še sledil, drugo polovico pa sem se že izgubljal v vseh konceptih, ampak je bilo zabavno branje ( @Okult tebi bi mogoče dogajal?). Danes nadaljujem z: Logan Ryan Smith - Enjoy Me Steven L. Peck - A Short Stay In Hell 6 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 @Avion: Za Duma Key me zelo zanima tvoje mnenje. Ker je ena redkih S.K. knjig o katerih ne vem skoraj ničesar (razen uradnega opisa in par komentarjev iz fejsbuk grupe). Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 Radodarnih 2,5/5. Sem jo prebral do konca, ma tudi če je ne bi, konec je retardiran v božju mater, en izmed dveh glavnih likov mi je bil antipatičen od štarta, celoten "zaplet" je na nivoju Scooby Doo, pa še to kakšne slabše epizode. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 (urejano) Aha!! Vzeto na znanje, @Avion. Tnx! Ker večina online komentarjev na katere sem naletel je zgolj v stilu : Navedek I ABSOLUTLY LOVED DUMA KEY!!!! IT scared me in places, and broken heart in places. It is amazing. I hope they make an adaption of it. Navedek Duma is absolutely in my top ten always! Navedek Duma key is excellent, slow burn but worth it 16. januar 2026 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 (urejano) Ma daj, jaz se včasih vprašam, kakšni retardi pišejo takšne nekritične komentarje, sploh v smislu "THIS BOOK SCARED ME" pa poleg 100 nekih emoticonov. Če te zanima realno mnenje o knjigi, je vedno najbolje pogledati 3* ocene, saj pri teh vsaj nimaš občutka, da gre za neko plačano promocijo. 16. januar 2026 uredilo bitje Avion 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 (urejano) 90% takšnih komentarjev (pomoje) pišejo kakšne nepotešene gospodinje, ki v življenju niso prebrale kaj dosti resnega čtiva. Ostalo pa kakšni über true S.K. fani, ki na polno iščejo pozornost in upajo, da bo na kanalu King osebno prebral objavo (in bognedaj celo všečkal). 16. januar 2026 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 I. Čampa; Mlin v grapi I. Hacman: Mozaik B. Sonmez: Istanbul Istanbul J. Hilton: Izgubljeno obzorje C. Ransmayr: Cox ali Tok časa D. Keyes: Rože za Algernona J.R.R: Bratovščina prstana J.R.R: Stolpa J.R.R: Krajeva vrnitev. Prejšnje leto je bilo skromno. Nekako kar nisem našel časa ali volje, da bi bral. Avdioknjig se ne poslužujem. Na Cobissu vidim, da sem ful enih knjig poskušal brati ampak me nekako niso potegnile. 3 Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 19. januar 2026 Share Objavljeno 19. januar 2026 (urejano) King Sorrow by Joe Hill Top fantasy in minimum horror knjiga, katero lahko postaviš ob bok praktično vsaki knjigi od Stephen King-a. 19. januar 2026 uredilo bitje cebelar123 3 Navedek Povezava do prispevka
Boljši Nick Objavljeno 20. januar 2026 Share Objavljeno 20. januar 2026 Boljši Nick reče Dne, 15. 1. 2026 at 12:32: Dajem mu cetrtic sanso, nekako najbolj optimisticno mozno cetrto sanso ever Thank fuck, da sem mu sanso in question, tudi dal Izjemno berljiv prevod. Men so se tut dopadli poslovenceni prevodi stvari (semenobrod ). Sama storija pa tut kapo dol, Biblijskih razseznosti na trenutke, povedana na nekonvencionalen in filozofski as fuck nacin. Worldbuilding in pripovedni slog sta odlicna, uizi se je potopit vanjo, pa je bla popolnoma kontra mojim pricakovanjem. Je vse v enem - horror zgodba, detektivska zgodba, Benjamin-Button-before-Benjamin-Button zgodba and then some, vse skup povezano v hardcore sci-fi univerzum (tipson ma, za moje pojme, ornk odfukano domisljijo, ceprav je en del knjige mal skopiral iz Neuromancerja, al dobro ) in povedano na ful lep, strasno poeticen nacin, ki ni tecen in v katerem se je bilo zelo prijetno zgubit Navedek “It occurs to me that our survival may depend upon our talking to one another.” Banger Naslednji je Mistborn. Sandersona eni uvrscajo med goated pisce fantazije, drugi pravijo, da mu do tega naziva se mal manjka, vsi so si nekak slozni - njegove knjige (povecini) fucks. Pa baje je ta serija dober entrypoint v njegov univerzum in gateway v Stormlight Archives pozneje, kar je verjeten plan, ce se mi Mistborn zadopade. Al pa The Wheel of Time 3 Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 20. januar 2026 Share Objavljeno 20. januar 2026 gremo naprej z 18to knjigo , da vidim kako bo harry tokrat moral trpet Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 22. januar 2026 Share Objavljeno 22. januar 2026 (urejano) fric reče Dne, 6. 1. 2026 at 13:57: Med prazniki in po Lotru začel brati to. Za enkrat zanimivo. @Flegma Ker sem proti koncu. Lahko napišem, da sem se knjige lotil predvsem zaradi tega tvita šefa KCD igre To kar dobro opiše tole knjigo. Začetek je napolno zgodovinski in kar podrobno opiše situacijo na Češkem. Sam potem, ko se oblikuje osrednja klapa likov zadeva dobi res KDC vibe. Sicer nevem kako ostali vidijo knjige o Sapkowskega. Sam model res slabo ali pa ne najboljše opisuje dvorne spletke v njegovih knjigah. Medtem, ko so osebne "dogodivščine" Witcherja meni res dobre. Zato so mi tudi Vešč knjige, ki so izven glavne linije Witcherja, dosti boljše.. Točno tako je tu, ko je zadeva v okviru parih likov je stvar berljiva in zanimiva, ko pa preide na neka srečanja 10+ likov, ki so vsi neki lokalni grofje in gospodje sem pa model pišeš 500 strani dolgo knjigo, zato bi potreboval vsaj enih 800 strani. Ne moreš ti srečanja/gostije nekje na Češkem v 15.stoletju opisat na 20 straneh. 22. januar 2026 uredilo bitje fric 1 Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 23. januar 2026 Share Objavljeno 23. januar 2026 Old Man's War #5 The Human Division by John Scalzi Spet razočaranje od Scalzija. Zdaj je očitno uspel pokvarit še edino serijo knjig od njega, katera mi je bila všeč. Sploh ne vem kaj se še trudim z njim. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.