Skoči na vsebino

Trenutno igram [08/2021]


Priporočeni prispevki

  

Lepi Šime reče pred 1 uro:

Pismo mene res mika BOTW že od vsega začetka. Samo kaj ko sem na PC Master race in na ničemer drugem. 

 

A obstaja možnost, da uporabim PC pa xbox 360 kontroler :rofl:


Itak. Če maš dovolj močan PC, ti sam šopaj emulator in boš imel ultimate experience, ne pa tisto sub 30 FPS smeče :D. Googlaj Cemu BOTW.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 15 minutami:

Sem igral Nier: Automata kaki dve urci. Zanekrat pozitivno presenečen. Pričakoval sem manj zabavno bojevanje, sam kr vleče. Se vidi, da je Platinum zadaj.

 

Meni je bila dokaj meh zlasti na začetku in vse skoraj do amusement parka, tam sta me boss in muzika čisto prevzela, po tistem sem še počasi štekal kolko je ogromno zanimivih side questov in stranskih characterjev (Father Servo, Emil ipd.), kako je svet povezan ter tudi kako sploh si nardit dober build.

 

Potem pa nisem mogel nehat, sploh enkrat, ko prideš do ostalih koncev. Močno priporočam raziskovanje (recimo začetni factory se ti kasneje odpre še v drugih segmentih, ki jih sprva ne moreš raziskat) in delanje vseh kvestov.

 

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
JediEagle reče pred 23 urami:

60 ur v Breath of the Wild.... 3 divine beasti premagani, master sword pridobljen, cel kup korok seedov najdenih, mapa odklenjena, prehojena itak niti 15% pomoje.... probably another 60 hours ahead of me :D Vseeno upam, da bom do konc meseca kolikor toliko zaključil, da grem na Psychonauts 2 :D

Damn, ti si hiter, jaz se v istem cajtu še lovim pa imam samo enega Divine Beasta premaganega. Imam pa BOTW bolj za chilliranje ko moram kaj čakat ali če potujem kam :)

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka

Po platini Ninja Gaiden Sigma 1 sem se odločil it na dvojko.

 

Ampak ne Sigma2, temveč najprej Ninja Gaiden 2 vanilla, Xbox verzija (letnik 2008) BC na novem Xboxu. Sem iz omare izbrskal original plošček ter vtaknil v Xbox series X, ki je bolj ali manj nabiral le prah do sedaj.

Zadeva ni le presegla moja najboljša pričakovanja, ampak jih je postavila v čisto novo dimenzijo. Ne vem kako je Microsoftu uspelo, ampak njihov BC mode izgleda boljše kot novi remaster (ne pretiravam). To je kot bi imel novo igro, vsekakor ne tisto, ki sem jo imel v spominu desetletje nazaj. Izgleda še za danešnje čase vrhunsko, teče pa fix 60 fps, brez loadanja, zatikanja ali česarkoli, ki ga žal ima sigma verzija (še posebej enka, ki teče bolj ali manj isto kot na PS3).

 

In Xbox vanilla verzija je dosti, ma res dosti bolj strojno zahtevna od jebene sigme, saj v vanilli imaš po ducate nasprotnikov hkrati, udov in vsega mogočega, ki leži na tleh, frči po zraku in kri, ki šprica na vse mogoče kote. Zloglasni segment, ko greš po stopnišču, kjer te napade 120 (jap sto dvajset!) ninj, ki je tekel cca 5 fps na x360, tukaj teče fix 60 fps.  

Močno, ma res močno svetujem igrat dvojko vanilla vsakomur, ki si lasti vsaj Xbox One X ali karkoli od obeh konzol nove generacije, saj dobiš remaster ene najboljših in najtežjih sekljačin vseh časov.

 

Kar se same igre tiče pa tako: sigma1 vs Black je bolj ali manj ista igra (igra se enako), s tem, da je Sigma 1 meni vsekakor boljša, ker ima QoL spremembe, ki, če se nanje navadiš ne moreš it nazaj (quick use itemov, aerial bow, boljša kamera, slabši chaprti izboljšani, novi bossi ipd.).

 

Vanilla Ng2 Vs Sigma2 pa je razlika kot dan in noč in je vanilla tako ene 10x boljša. Ne samo, da se igrajo popolnoma drugače in je Sigma2 mnogo lažja, ampak je tudi (žal) mnogo bolj dolgočasna in dumbed down ter tudi zelo poenostavljena, tudi tam, ko ni bilo treba. Recimo že sama težavnost: Vanilla ima default Warrior(normal), Accolyte (easy), Mentor (hard) ter Master Ninja. Sigma2 pa ima Accolite (normal - to piše v igri pod description), Warrior (hard), Mentor (v. hard) ter Master Ninja. Ampak pazi to, mentor (torej very hard) v sigmi je dejansko lažji od Warrior (normal) v vanilli, to potrdim s prve roke, ker sem jih ravno te dni dal skozi.

 

Sigma 2 ima 3 dodatne chaptre z babami, ampak vse skupaj ima celo kar do 3x manj sovragov kot vanilla. Vanilla ima na master ninja cca 4500-5000 sovragov, sigma pa mislim, da skupaj pride do številke 1500. Sigma niti nima Test of Valorjev, ki so najtežji del Vanille (kot neki challengi znotraj misije, ki so sploh zelo zajebani), pa ne samo, da imaš manj enemijev, tudi encounterji kot taki so mnogo lažji, saj imaš manj tečne kombinacije nasprotnikov: recimo v vanilla na MN ti za dobrodošlico dajo ekipo Incendiary Shuriken ninj (dobesedno takoj na začetek igre), v Sigmi dobiš obične bele ninje. Pa v sigmi2 so IS ninje dosti, ma res občutno dosti, manj nadležne, saj le občasno vržejo IS, medtem ko vanilli imaš stickijan shuriken na svojem liku skoraj tolko časa, kot da je del tvoje obleke. 

 

Kar se same težavnosti tiče:

šel sem vanillo na warrior in se odruznil. To je po moje prava uživancija za vsakogar. Edino bossi so cheap as fuck, da je grdo videt (aja, ti so v sigmi2 precej lažji, kar pa v tem primeru ni slabo).

Pol sem šel še na mentor, ki je občutno težji od warriorja in za moje pojme na sploh tudi nekako primerljiv z MN težavnostjo iz enke. Cheap as fuck, ampak se da preživet.

 

No, pol pa sem šel še na Master Ninja vanillo. Boy, oh boy. Po tistem, ko sem jo po več kot desetletju spet končal sem si rekel, fuck, never again; kolko prešvicanih majc, majkemi. To je z naskokom daleč najbolj zajebana reč, ki sem jo delal v igrah. Ene 10x težja je od Master Ninje enke. Sicer moraš probat, da dobiš pravo sliko, ker z besedami se to res težko opiše kak skok v težavnosti to je. Itagakiju (main producer) sem večkrat prejebal vse sorodnike do petega kolena v ravni in stranski vrsti, pa še marsikoga, ki ga ima v svaštvu. To je tip, ko so mu prišli testerji jokat, da je igra pretežka, jim je odpbrusil: ''O rly? We gona make it harder''. 

Zdaj grem skozi sigmo2 in so leveli prazni, deli, kjer me je naskočilo par ducat ninj imajo sedaj praznino in par psov, ki so warm up tier nasprotnik v vanilli.

 

Spodaj dam video, ki odlično naredi primerjavo med vanillo2 in Sigmo2. Ogled tudi močno priporočam, da se vidi pravzaprav zakaj je NG2 tako dobra igra. Kot rečejo da je Destiny dober, ker ima dober gunplay feel, ki ga druge igre ne znajo pričarati, lahko za NG2 rečem, da nobena druga igra ne zna pričarat vrhunsko vzdušje, ko se tepeš z orožji. V dvojki so nasploh presegli sami sebe in oni feel sabljanja, mlatenja in razkosanja ter res bolano dolgim seznamom moveseta, ga ne pričara nobena druga igra.

 

 

  • Račka +1 5
  • Na jagodo +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Very nice post o primerjavi različnih verzij legendarne igrice:avadodo:

 

Katero težavnost bi priporočal umazanemu casualcu, ki mu hack&slashi niso ravno his cup of tea. Torej Sigma 1 na normal je kar cool odločitev. Pri vanilla dvojki pa očitno nimam za kruh in je že najlažja težavnost (Acolyte) zajebana ko prasec.

uredilo bitje Feget
Povezava do prispevka
Feget reče pred 5 minutami:

Very nive post o primerjavi različnih verzij legendarne igrice:avadodo:

 

Katero težavnost bi priporočal umazanemu casualcu, ki mu hack&slashi niso ravno his cup of tea. Torej Sigma 1 na normal je kar cool odločitev. Pri vanilla dvojki pa očitno nimam za kruh in je že najlažja težavnost (Acolyte) zajebana ko prasec.

 

Brez sramu, kar na najlažjo možno, da se navadiš na kamero in moveset in tipke oz. kontrole, nato pa na normal. Boš umiral, ampak čar teh iger je, da bo težavnost vedno fiksna, ti pa boš s časom vedno boljši in ti bo torej delovalo vedno lažje, pa boljše se boš počutil, ko ti bodo enemiji, ki so te nekoč brez milosti mlatili, postali tvoj kanonfutr.

uredilo bitje bitsurugi
Povezava do prispevka

Končal Idaho Spuds event v American Truck Simulatorju, ko je bilo treba naokoli prevažat krompir iz kmetij v Idahu. :) Ter narediti furo s promocijskim tovornjakom:

spacer.png

spacer.png

 

mimogrede, achivementi za Wyoming so se že pojavili na steamu, torej bo novi dlc kmalu :limona:

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Jaz drugače igram GOd of War Ascension (ps3) - ok cool arkadni hack & slash a najslabši v celotni sagi God of war igric. 6/10.

 

Castlevania Lords of Shadow 2 - bolj ko jo igram (sem približno na polovici), bolj se jokam kaj so naredili tipi po res epsko legenradni enki, ki ima pri meni oceno 9/10. Imeli so super iztočnico za zgodbo (v enki Gabriel rata drakula, njegovi sinovi pa morajo zdaj obračunati z njim), res moške like (drakula, njegov sin Alucard in še njegov sin Simon Belmont, smrt, satana, vampirje in še in še), epsko mitologijo in art dizajn.

 

Potem pa naredijo igrico, ki se polovica časa dogaja v sodobnem svetu, kjer je glavni bad guy neka farmacevtska korporacija, ki spreminja ljudi v zombije (dobro da se ne imenuje Umbrella), kjer se 20% časa špila skrivaš pred nekimi mech roboti - IGRAŠ S FUCKING DRAKULO, PRINCOM TEME in se SKRIVAŠ (tako da se spreminiš v podgano) pred random zombiji. Mlatiš še tudi z nekimi random policaji z uziji in mech oblekami:nicjasno:

 

Druga polovica špila, ki se dogaja bolj v preteklosti in gradu je precej bolj cool.

 

Ampak vseeno, največje gaming razočaranje ever. Ne vem če me je kadarkoli katero nadaljevanje tako svinjsko razočaralo in iz tako vrhunskega prvenca naredilo tak zmazek. Ocena 4/10.

uredilo bitje Feget
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Metro : Exodus na PS5,.. mater je fajn špil,.. Pa probavam končat Sekira,.. enostavno sem prekinil pred leti, pred Ishinom,.. Zdaj bo pa sploh trajalo 30 ur, da se nazaj naučim  igrat,.. Metro mi pa zelo dogaja,.. zlasti ker lahko FOV nabiješ,.. in teče in igra se fenomenalno na PS5.

Povezava do prispevka
Flegma reče pred 1 uro:

Končal Idaho Spuds event v American Truck Simulatorju, ko je bilo treba naokoli prevažat krompir iz kmetij v Idahu. :) Ter narediti furo s promocijskim tovornjakom:


Eurotruck 2 tudi kaj igraš? Jaz sicer ne kaj dosti, ampak gledam pubeca in se mi zdi igra dobesedno "nora". Je pa res, da ima vse DLC-je kupljene in pro-mode inštalirane. Fascinantna zadeva, kdo bi si mislil. :)   

edit: tu bi že skoraj lahko kakšne zgodbe pisal. Npr. ko v Albaniji pobere poln tovornjak beguncev in jih mora peljati v Bruselj. Ali pa tisto, ko je ne dolgo nazaj vozil cepivo za Covid iz neke skrajno severne države v Slovenijo. itd. :) 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
5Stringed reče pred 13 minutami:

Valda je fascinantna zadeva

Js dok sm se spedicijo fural, sn prisu iz fure domov, pa ETS 2 nabijal

 

Svojevrsten car ma zadeva, ko si iz Maribora v Budimpesti v 10 minutah voznje. Sam za Mursko krenes desno, pa si ze gor


Ne vem ali je mod ali DLC, ampak Slovenija je izredno dobro zmodelirana. Prometni znaki so pravi, celo aktualni SLO policijski avti so not, SLO reklamne table, ni da ni... Recimo, v MB sem se počutil skoraj kot doma :) 

edit: Kje si pa ti špedicijo fural? Veliko tovornjakarjev sem "spoznal" pred leti, ko so nam dobavljali robo za trgovski center v katerem sem delal. Drugače pa osebno žal poznam samo enega tovornjakarja. Človek je 200 kg težek, fura po cele dneve po Evropi in to res samo neke konkretno težke šleperje (tovornjak + prikolica, naloženih pa ne vem kolko avtov gor). Je rekel, da ni to tak easy kot si mogoče kdo slučajno zamišlja. V tovornjaku ima celo prostorček, da si lahko kaj malega skuha za malico. pa oldschool radijska postaja (CB?), da se pogovarjajo.. . Tak na pamet mi pade kot neki original "trucker" iz kakega filma. :) 
Drugače pa se mi 
ETS 2 zdi, da je kar dober v neki meri realizma.  Odkar pubec igra na volan (pa tudi jaz občasno) je pa feeling še veliko boljši. 

uredilo bitje DaCapo
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
5Stringed reče pred 20 minutami:

V Promodu not je Maribor ja. Pa zabarija in Koper pa mislim da dobrsen del Balkana, spomnim se da sem enkrat sel na furo do Dubrovnika, lol


Jap. Saj se ne spoznam najboljše, ampak dobesedno celo Evropo ima DaPubec na mapi. Res "huge" zadeva. 
Luka Koper je tudi super predstavljena. Imaš kar filing, kot da si res tam :) 

uredilo bitje DaCapo
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 1 uro:


Eurotruck 2 tudi kaj igraš? Jaz sicer ne kaj dosti, ampak gledam pubeca in se mi zdi igra dobesedno "nora". Je pa res, da ima vse DLC-je kupljene in pro-mode inštalirane. Fascinantna zadeva, kdo bi si mislil. :)   

edit: tu bi že skoraj lahko kakšne zgodbe pisal. Npr. ko v Albaniji pobere poln tovornjak beguncev in jih mora peljati v Bruselj. Ali pa tisto, ko je ne dolgo nazaj vozil cepivo za Covid iz neke skrajno severne države v Slovenijo. itd. :) 

 

jp, oboje igram izmenjujoče. In si pri tem želim, da bi prišel še Australian Truck Simulator. :) 

Sem videl kaj vse modi ponujajo, ampak zaenkrat ostajam kar pri vanili. Je vsebine več kot dovolj. Še posebej, ker je sleherni dlc pri meni day 1 nakup. Si devi vsekakor zaslužijo.

 

Evo, en saturday night, ravno pripeljal tovor naročniku, sedaj pa v mesto (mislim, da je to Ouray, CO, majhen turistični kraj sredi gornate divjine), samo parkirplac najdem, potem pa v kak bar z živo country muziko in lokalnim pivom :P 

spacer.png

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 2 minutama:

Fak nič za igrat. Kar sem sprobal mi nič ne potegne. Zgleda bom šel še enkrat čez God of War... Sem ga igral edino takoj ob izidu. 

Js ponavad v takih primerih grem kak remaster/remake preigravat, nazadnje mi je Half Life 2 Update res sedu spet igrat

Ko bi vsaj dobil neke NOLF, Return to castle Wolfenstein ali Legacy of Kain (o temu se šušlja) remake-e 

Povezava do prispevka

Bom nekaj našel. Saj GoW mi bo zdaj sedel po moje. Če sem letos preigral že vse za nazaj drugič 😁 Vse open world kar sem si kdaj lastil. 

 

Sprobal malo morje pa mi nič ne sede. Na PC pa se mi ne ljubi igrat. Enako MP. Jaz sem z MP zaključil z WW2 in Battlefield 1. Sprobal sem Cold War pa mi je sedel samo MP. Eno igro sem odigral battle Royale. 

 

Ravnokar sem pobrisal Batmana, ki sem ga želel sprobat iz kolekcije. Nikakor mi ne sede. 

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...