Skoči na vsebino

[slinchev kotiček] Limited relisi, knjige, soundtracki, printi in ostala krama

Priporočeni prispevki

Se opravičujem ker spet jaz tuki z rubriko Retro is new awesome. :P (Resno, ful sem presenečen, da je tako malo zanimanja za retro igračke tod, še posebej, ker je retro revival trg eksplodiral s fantastičnimi, licenčnimi izdelki z res kvalitetno izdelavo, funkcionalnostmi in podporo, skratka z vso naklonjenostjo in poklonom zgodovini igričarstva, a s sodobnimi quality-of-life posodobitvami. Plus – kar je tudi zelo pomembno – igraš lahko z izvirnimi kontrolerji, tako kot je namenjeno. Skratka, zelo fajn za vse, ki jih zanima zgodovina igričarstva.)

Postam pa zato, ker Božiček očitno zares obstaja. Včeraj je namreč izšla težko pričakovana nova različica konzole Intellivision – danes zjutraj pa mi jo je poštar že kar dostavil, čeprav je bil predviden rok dostave enkrat januarja, tako je dejalo tudi sledenje pošiljke, lol). Tako da če ste kupili, vas danes bržda čaka presenečenje pred vrati. Pohvalno!

Intellivision Sprint je nova različica konzole Intellivision iz leta 1979, izdal pa jo je Atari, ki je kupil licenco tega svojega nekdanjega konkurenta Atariju 2600. Domača stran: Intellivision Sprint – Atari®

krDHbCa.jpeg

NWD6XBh.jpeg

Zadevica je kar velika: tukaj v primerjavi z Atarijem 2600+ in Atarijem 7800+ (mimogrede, moja sodobna retro polica počasi postaja zares seksi ... :P)

K5dCgGq.jpeg

8r0Bk0z.jpeg

Ker itak še nisem imel časa priklopiti, tukaj zelo dober overview napravice (in kanal je na splošno precej v redu, že vas zanimajo retro igračke), ki zelo dobro prikaže primerjavo z originalom, vsebino škatulje (priloženi so overlayji za kontroler za čisto vsako igro!!!) in funkcionalnosti naprave, kontrolerjev in igrovja. Skratka, Atari je ponovno zadel v polno:

Povezava do prispevka

Danes odprl božično darilce.

Cinema.thumb.jpg.515612b109e968990d2197984c3864dc.jpg

Tudi knjiga je Pure Cinema (niso šparali z zlatim in embossed tiskom) :avadodo: :wub:

Francoz s katerim redno sodelujem mi je podaril knjigo v Francoščini. Pure immersion. :D

Dodal k obstoječi zbirki (vse podarjeno, ker sem sam prevelik Sonyjevec, da bi se razvajal s takimi dobrotami :D).

artbooks.thumb.jpg.f671eeeb3830ea14031cfbd1b98aeadf.jpg

uredilo bitje ke_kit
  • Račka +1 4
  • Na jagodo +1 2
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Moj najbolj »limited« post kdajkoli :) 

Odkar čakam, da mi dostavijo povsem novi comp Commodore 64 Ultimate sem povsem nahajpan (še posebej, ker so vsi revjuji tako navdušujoči), pa itak že pol leta prečesavam trg, da dokupim še vso periferijo. In ker je bil moj C64 nespametno prodan, potem ko sem prešaltal na PC-ja, sem se odločil, da bi bilo fino v zbirki imeti še originalni C64, in sicer prvo, ikonično različico. 

In mi je zdaj uspelo zbrati vse, delujoče, v originalni embalaži, sicer rabljeno kakopak: Commodore 64 (starost nekje 40 let, izdelan v nemški tovarni), kasetni predvajalnik aka datasette Commodore 1530 (in sicer ena prvih različic, starost 43+ let), moj priljubljeni joystick iz otroštva Quickshot II podjetja Spectravideo iz leta 1983 (starost 43 let), ter, to je pa cherry on top: legendarni monitor Commodore 1702 iz leta 1983 ali 1984, starost 42 ali 43 let, v originalni embalaži.

k7MJPFC.jpeg

k1RuXa3.jpeg

In tudi v originalnem stiroporu :)  (resno, še nikoli nisem bil tako živčen pri rokovanju, da kaj po nesreči ne strgam ali uničim):

vGnei6O.jpeg

Pa še razstavljeno. Bo pa preteklo še nekaj časa, preden bom vse to priklopil, saj si moram pred tem urediti še retro kotiček v eni sobi z ustrezno večjo mizo za vse moje retro napravice. Plus morda bom poiskal še kakega mojstra, da mi naprave odpre, počisti prah itd. (se kdo ukvarja s tem ali pozna koga?)

xaIWE3I.jpeg

Made in Japan, ne preseneča, da vse dela še po toliko letih. Res sem happy, da sem našel tako ohranjen monitor, še sprednja vratca delajo :) :

BvlH97d.jpeg

(Pa res upam, da nisem edini navdušenec nad C64 tod. :P)

• Račka +1 5
  • Na jagodo +1 3
  • Ne me jebat 1
Povezava do prispevka

@Bessie tnx, če ne bom nič našel, je fino vedeti za omenjeno grupo

@stari lih enega jurja me je koštal vse skupaj in večina gre na monitor, ker je bil nadpovprečno dobro ohranjen (plus originalna embalaža dvigne ceno). Commodore 64 je bil daleč najbolj prodajani računalnik in zelo popularen je bil v Nemčiji, tako da je ponudbe dovolj in cene stabilno ugodne. Tudi na Bolhi se v danem trenutku vedno prodaja več računalnikov C64. Se je pa periferija v zadnjem pol letu zaradi prihoda novega Commodorja 64 občutno podražila. Sploh monitorji.

Računalnik, datasette in monitor sem kupil v Nemčiji (specializirana trgovina za retro CosmoRetroShop na ebayu) in je skupaj zneslo 957,94 € (monitor 649,99 €, računalnik 189,99 €, datasette 69,99 €, ostalo poštnina). Če ti ni do embalaže, se da vse dobiti precej ceneje. So pa monitorji 1702 zelo iskani, tako da bo tisti pod 400 € s poštnino bolj slabo izgledal. Se pa modele 1084 najde ugodno še kar. Moram pa pohvaliti trgovca, naročil pred dobrim tednom in je hitro prispelo v zavarovanem paketu (ki je bil na divje poliman s »Pazi, steklo!« :)).

Aja, joystick sem kupil pri nekem Italijanu, zelo ugodno za 19,90 € (s poštnino vred 34,80 €), glede na to, da je cena z embalažo običajno nekje okoli 40–80 € (plus poštnina).

Sem pa včeraj v iskanju pohištva oziroma primerne mize za retro kotiček obdelal tako Rutarja, Lesnino kot Mömaxa in z grozo ugotovil, kako frdamano ozke pisarniške/gaming mize delajo. Presneti sodobni tanki zasloni :) , ki jih lahko postaviš na rob mize in ti ostane še vedno dovolj delovne površine. Če gor položiš retro monitor, se ti pa zaradi bližine nos elektri ob katodenem ekranu :). Zgleda, da bo treba po izdelavi po naročilu poseči. Ali pa po jedilni mizi. :D :P 

uredilo bitje Flegma
Povezava do prispevka

Hvala za info! Sicer se ne nameravam spuščat v te vode zaenkrat, je pa fajn sledit, kaj ponuja trg in dobit info s prve roke ostalih kolektorjev.

Glede pohištva mogoče pogledaš pri teh specializiranih firmah, ki prodajajo pisarniško opremo za firme. Ponavadi so te mize zelo široke, cenovno pa tudi nekje tam tam z robo, ki jo dobiš v raznih Lesninah ali Rutarjih. Še posebi te brez predalnikov.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

Foto report :)

Danes sem končno po štirih mesecih od naročila dobil moj prvi novi računalnik po več desetletjih, ki ni PC: Commodore 64 Ultimate. Ki je tudi prvi računalnik podjetja Commodore po ohohoho letih.

VMgo2z9.jpeg

Pri pozicioniranju so šli povsem na detoksizacijo od sodobnih družbenih omrežij in AI-ja:

Your data, not "big data";

BBS, not social media;

Study, not scrolling;

Fun, not feeds.

Mimogrede, retro fotografije na embalaži so iz izvirne škatulje.

mUv9sVH.jpeg

In ta pristop je na vseh koncih škatle: 

eSUZRW1.jpeg

Welcome to your digital oasis:

Spoiler

5M2aUrY.jpeg

Vsebina škatle. Priloženo je vso kablovje, zelo druga zelo druga kaseta (USB z celim kupom programja in iger), konkretna, večstranska barvna navodila v enakem formatu kot v osemdesetih letih in cel kup nalepk.

A1Jppb5.jpeg

10 PRINT"COMMODORE 64"

20 GOTO 10

Spoiler

JD5LrsB.jpeg

Navodila. Res pohvalno, da niso le na pdfju:

Spoiler

OYowA82.jpeg

Skupek škatulj mojih C64 igračk: C64U, TheC64 in originalni C64:

Spoiler

51HTQIn.jpeg

Malo mi že zmanjkuje prostora :): trije računalniki podjetja Commodore in ena licenčna emulatorska replika podjetja Retro Games: 

C64 original breadbin, prvič prišel na trg leta avgusta 1982 (spodaj levo)

C64 C: revizija iz leta 1986 (zgoraj levo)

C64 U: najnovejša različica, ki je prišla na trg konec lanskega leta (spodaj desno)

THE64 maxi: emulatorska različica iz leta 2019 (zgoraj desno)

Zanimivo bi bilo imeti še C64 G, low budget različico za nemški trg, ki pa je, kot prvi C64 bila delana na Kitajskem. Tako kot U sedaj.

LBVaBAI.jpeg

Mimogrede, na Škotskem obstaja eno šiviljstvo, ki dela pogrinjala za retro računalnike. Sicer ni ravno poceni, ampak na mizi zgleda vse v stilu, saj lahko kupiš pogrinjala po meri za določene modele računalnikov, monitorjev, ter kasetnih in disketnih enot (nisem pa privlekel monitorja 1702 na foto session, je preveč dragocen, če se kaj zgodi po nesreči :)).

B5WiQ5Z.jpeg

Skratka:

Spoiler

2Ni63OZ.jpeg

Priklopil pa še nisem, je treba nazaj delat :) Se še kdo igračka z C64U?

uredilo bitje Flegma
  • Račka +1 5
  • Na jagodo +1 2
Povezava do prispevka

https://www.inklestudios.com/kaleidoscope/

THE GAME NARRATIVE KALEIDOSCOPE collates articles from over a hundred writers, in one 400-page book.

There are articles on every topic: branching narrative and linear storytelling; worldbuilding and mystery; dialogue writing and silence; surviving in large studios and how to start small.

With contributions from the writers behind some of the world's most successful titles - such as Prince of Persia, Control, Assassin's Creed, Call of Duty and Baldur's Gate 3 - alongside indie and upcoming writers, this collection aims to capture the full breadth and complexity of this artistic medium.

Packed with practical advice, inspiration, deep truths and simmering disagreements, every turn of the Kaleidoscope reveals a new perspective. And at the bottom of each article, there are links to follow-up articles, extending on the existing theme - or arguing the opposite. There is no one right way to read this book, any more than there is a right way to write: it's there to be explored.

1_upright_angle_1500.jpg

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Navedek

Neo Geo AES+ Announced, Launches November 12th 

SNK and PLAION have announced the Neo Geo Advanced Entertainment System+ (AES+); a complete replica of the original AES updated with modern features, and set to launch on November 12th, 2026.

Pre-orders are available now, with the device retailing for $249.99, with an Anniversary Edition available for $349.99, and an Ultimate Edition for $999.99. Long time fans will be happy to know the device is compatible with original Neo Geo AES game cartridges, and does not require the newly produced carts to play.

Neo Geo AES+ Standard Edition($249.99):

• NEOGEO AES+ console
  • Arcade Stick (wired)
  • HDMI cable
  • Power Supply

Neo Geo AES+ Anniversary Edition ($349.99):

• NEOGEO AES+ console (White)
  • Wireless Arcade Stick (White)
  • Metal Slug game cartridge (White)
  • Memory Card (White)
  • 15-pin wireless Arcade Stick dongle (White)
  • 15-pin Arcade Stick cable
  • Arcade Stick USB-C charge cable
  • HDMI cable
  • Power Supply 

Neo Geo AES+ Ultimate Edition ($999.99):

• NEOGEO AES+ console
  • Arcade Stick (Wired)
  • Arcade Stick (Wireless)
  • Gamepad (Wireless)
  • 10x NEOGEO game cartridges (Metal Slug, The King of Fighters 2002, Garou: Mark of the Wolves, Big Tournament Golf, Shock Troopers, Samurai Shodown V Special, Pulstar, Twinkle Star Sprites, Magician Lord, Over Top)
  • Game Rack
  • 15-pin wireless Arcade Stick dongle
  • 15-pin wireless Gamepad dongle
  • 15-pin Arcade Stick cable
  • Arcade Stick USB-C charge cable
  • Gamepad USB-C charge cable
  • HDMI cable
  • Power Supply 

ne vem no, nisem retro gamer, ma meni se zdi tale Neo Geo roba enako svinjsko draga kokr je bila 30 let nazaj

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...