Skoči na vsebino

All Is Bomb - 18-kartna igra za 1-2 igralca


ThePek

Priporočeni prispevki

Bfs3Iva.jpeg

 

Hej, igračarji, predstavljam vam svojo novo pogruntavščino.

 

Princesa spi in vaša naloga je, da ji v momentu, ko se zbudi, servirate njen omiljeni zajtrk. Problem je v tem, da je vse bomba in da je tik pred tem da eksplodira. Najprej morate preveriti pri prerokih, kateri zajtrk si bo sploh želela - preden preroki eksplodirajo. Potem morate ta zajtrk pripraviti - preden eksplodira. Potem ga morate še servirati princesu, ko se zbudi - in eksplodira - vse eksplodira - to je neizbežno.

 

All Is Bomb je hitra in puzlasta solo/kooperativna igra z 18 kartami za 1-2 igralca. Vaš cilj je da manipulirate deck, tako da princesa ultimativno poje svoj omiljeni zajtrk - ampak preden discardate preveč kart ali preveč pomembne karte.

 

Poleg osnovega setupa ni nobenega naključnega ali skritega elementa v igri. Karte vseeno rade eksplodirajo v nepredvidljivih verižnih reakcijah, tako da nikoli niste sigurni, katera poteza lahko vodi do izgube.

 

Igra ima tudi 6 modularnih razširitev in varianto, ki dodajo dodatne karte in zmagovalne kondicije v mešanico.

 

pic6324413.jpg

 

Več o igri: https://letibus.itch.io/aib

 

PRINT'N'PLAY (full color & low ink) + RULEBOOK

https://bit.ly/3xBB5Xb

 

BoardGameGeek user UberDante je bil prijazen in je prenesel igro v Playingcards.io aplikacijo (tako da lahko sprobate v browserju).
PLAYINGCARDS.IO (Base Game):

https://playingcards.io/kea6pp
PLAYINGCARDS.IO (With Expansions):

https://playingcards.io/fujupy
Playingcards.io files & instructions:

https://bit.ly/3AwfscG

 

 

 

Lepo vabljeni, da sprobate :) Igra je tudi del "2021 Solitaire Print and Play Contest" tekmovanja na BoardGameGeek. Tako da če ste user, posuportajte!

Blaž


 

uredilo bitje ThePek
Povezava do prispevka
Mrhovinar reče pred 18 urami:

Kdo ti tiska karte in kakšna je cena?

 

Imam cel kup namiznih iger, ki so v tej varianti, da cukneš z neta, natisneš in igraš. Ni pa niti na 300gramskem papirju podobno, kot kupljene karte.

 

Recimo:

https://jellybean.games/village-pillage/

Res odvisno.

 

V tistem gor Playthrough videu sem stiskal na 180g papir in sam narezal, kar je cca 1,20 eu na en obojestranski papir. Ja, niti približno ni podobno pravim kartam, ampak ima nek heftyness in za moje prototipe je več kot učinkovito, lepo se shuffla...

Pred tem sem veliko časa igral in playtestal na navaden print 50g papir. It worked.

 

Kao malo bolj profi sem tiskal prej eno mojo "igro" (Kul ti bo, tudi tema v rokodelstvu) v Sekomu, kjer imajo prav opcijo tiska na karte. Tam je varianta 20 eu za 52 kart, ampak jaz sem se zmenil za 90 eu za 260 kart (10% popusta torej). Več od tega nočejo tiskati, vsaj meni haha. Same karte so "okej", material ni klasično kartast, ampak plastičen, kot kakšne mehkejše kreditne kartice. Tudi obojestranski tisk ni natančen, se zamika za 1 mm levo desno gor dol.

 

Realno, za real deal karte, je najboljša opcija Nemčija. Nekaj sem se menil pred časom, v bistvu prav za All Is Bomb, ampak je bilo 500 izvodov minimum. Tudi cenovno si pri 500 izvodih še vedno kar na dragem. Ali pa Gamecrafter, en kolega je dal tam tiskat neke karte, ampak to je Amerika, kar pomeni, da potuje 2 meseca. Karte so menda okej.

Povezava do prispevka

Mislim "samo", to je 650€, ki jih trenutno fukneš v nekaj in jih ne dobiš nazaj dokler ne prodaš zadosti kart. S tem, da se za to potezo lahko odločil  praktično kadarkol, ko se recimo nabere za teh 650€ downloadov.

 

Sem pogledal predstavitev, zgleda ful zanimivo, čist hudo, da si oddelal vse od koncepta do uravnoteženosti, si sploj ne predtavlja skozi kakšem miselni proces greš to.

Povezava do prispevka

Tnx, @Šimšalamima Huhu! Uravnoteženost ni nič drugega kot preigravanje, glede na to, da je primarno solo game, sem lahko to sam pilil lepo v svojem času. Seveda so pomagali tudi playtesterji. :) In vseeno se mi zdi, da trenutno balance še ni na zares pravem mestu - working on it.

 

Saj lahko da sem pesimist, ampak prepričan sem, da bi 500 kosov gladko pušil. Trg je zasičen z družabnimi igrami - s tem da sploh nevem, kako bi stopil na trg. Največ, kar bi znal narediti, je, da bi stopil do Tojeto pa ponudil za prodajo haha - pa fuknil še keša v Facebook/Instagram marketing (ki ponavadi vrne nulo). Nasploh se že kakšnih 15 let aktivno ukvarjam s samoizdajanjem (izdajal sem knjige, glasbo, igre) in vem, da je že 100 kosov česarkoli neverjeten hudič prodati. Poskusil sem tudi že pri neštetih založbah, ki so prav tako zasute s 1000 ponudbami na leto in izberejo res samo dragulje. Za dober vstop na trg rabiš ledža oziroma konkreten word-of-mouth. All Is Bomb je trenutno res ena mini kapljica v morju, sem jo pa btw že poslal založnikom in se trudim tako ali drugače - sodelujem tudi v letošnjem BoardGameGeek contestu za solo igre. So pa vse to eni mikro premiki, ker nimam ne kapitala ne ljudi ne sreče za konkretno izpostavitev.

 

Tako daaaaa - trenutno sem že več kot vesel, če si kdo od vas to zloada, sprinta, izreže, zaigra :) Primarno delam za to + da izdelujem meni samemu ljube game systeme, v katerih optimalno uživam.

  • Račka +1 3
  • Na jagodo +1 2
Povezava do prispevka

Si probal kdaj v tujini? Saj verjetno je tam trg se bolj zasicen ampak Poljaki so zelo veliki pristaši takih namiznih zadev (lahko goooglas gry planszowe). 

 

Sem pa hitro preletel in imajo tudi veliko ponudbo printanja za imo zelo solidno ceno tako da če se kdaj odločiš mi lahko spustiš en zs. 

Povezava do prispevka
Mutombo reče pred 7 urami:

Si probal kdaj v tujini? Saj verjetno je tam trg se bolj zasicen ampak Poljaki so zelo veliki pristaši takih namiznih zadev (lahko goooglas gry planszowe). 

 

Sem pa hitro preletel in imajo tudi veliko ponudbo printanja za imo zelo solidno ceno tako da če se kdaj odločiš mi lahko spustiš en zs. 

Hej, pri Poljakih sem videl ja, da so kar nori, sem z enim zelo prijaznim Poljakom v kontaktu in mi pomaga z izdelovanjem appa za Lineon/playtestanjem iger... Kar se tiče pa širjenja na poljski trg, hej, z veseljem, bom malo poštudiral tudi to opcijo. Tudi vržem ZS, če se bom odločil za tisk, a to se ukvarjaš s printom ali imaš samo info?

Povezava do prispevka

Ne super je, bom jst še na Facebook groupi za igre omenil takoj. In tvoja igra je zelo primerna za retailerje. Tako, da kar kontaktiraj naše slovence, če rabiš kontakte samo povej. Prav tako lahko kontaktiraš razna društva in pa Dobro Potezo (Board game pub).

 

Če rabiš na splošno kakršnokoli pomoč kar reci.

 

Kot nekdo, ki je ravnokar nakazal 1500€ za prototipe naše igre še kako razumem, da to niso enostavni projekti ne finančno, še manj pa organizacijsko in ljudje dostikrat ne vidijo ves trud, ki je bil vložen od ideje, do izdelave, kaj šele vse kar pride poleg. Sem vesel vsakič, ko vidim nekoga, ki se trudi in bom z veseljem pomagal :)


Spodaj link do FB skupine kjer sem objavil:
https://www.facebook.com/groups/656276681842777

uredilo bitje BlueSan
Povezava do prispevka

Ooo dbest @BlueSan, hvala za objavo, prijaznost, ponujeno pomoč :) V tej Facebook grupi sem že objavljal za Lineon, super druščina!

Ej, ko/če se bom aktiviral za nek profi izid tega projekta, bom skoraj 100% pokontaktiral slovenske retailerje/društva. Mislim, da neke javne predstavitve še vedno najbolj zapalijo - biti "na ulici" je pomojem vsaj za nekoga, ki ne more zakupiti dovolj velikega digitalnega prostora, ekstra pomembno. Takrat mi bodo seveda kontakti prišli več kot prav. Tako da hvala!

 

Pa seveda hvala enako - v smislu, da sem tudi jaz vesel, ko vidim nekoga, ki tudi plava v tej nori reki. Vam želim vso srečo z vašim projektom, sploh ker izgleda zelo dodelan in razvejan in je zato lahko res hitič, z veseljem zaigram, ko bo prilika (javi, če bo še kakšen playtest v igri).

Povezava do prispevka
ThePek reče pred 14 urami:

Hej, pri Poljakih sem videl ja, da so kar nori, sem z enim zelo prijaznim Poljakom v kontaktu in mi pomaga z izdelovanjem appa za Lineon/playtestanjem iger... Kar se tiče pa širjenja na poljski trg, hej, z veseljem, bom malo poštudiral tudi to opcijo. Tudi vržem ZS, če se bom odločil za tisk, a to se ukvarjaš s printom ali imaš samo info?

 

Sem ti poslal zs. 

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...
Hej folk!
 
All Is Bomb je konkretno updatean. Moram še zrihtat promo slike na različnih straneh in updateati low-ink verzijo, ampak polnobarven PDF in pravila so zrihtana.

PRINT'N'PLAY (full color & low ink) + RULEBOOK
 

Kaj je novega:

"Waking Up" razširitev

It is becoming more and more apparent that there is a hushed conspiracy in motion. The plan is simple: the princess must not wake up and realize her potential. She has been poisoned day after day, breakfast after breakfast, to stay in bed and not become the rightful ruler of the kingdom. The conspirators, including her own father king, know her rule would mean the end of old ways and waking up of the whole world into a new reality.

"PRINCESSO" in "KINGA" osnovne igre nadomestiš s "PRINCESSO" in "KINGOM razširitve; hkrati nadomestiš tudi win conditione osnove igre s tremi novimi win conditioni.

All Is Bomb - Waking Up expansion

Campaign Mode

Če hočete počekirati, kako dober All Is Bomb igralec/duo ste - ali če ste zdolgočaseni na vožnji z vlakom, na letališču in hočete daljši experience z veliko vrhunci in padci - potem lahko igrate kampanjsko igro. Igrate 6 iger, vsako z eno razširitvijo. Med kampanijo iz igre v igro zadržite vse karte z zvezdicami, ki jih ne discardate, in jih naposled tudi točkujete, če vam jih rata zadržat do konca.

"Hands" helper pack

Igranje z razširitvami je lahko kar težavno, še posebej, ko jih šele spoznavate. Če hočete zmanjšati težavnost, lahko dodate "HANDS" karte.

All Is Bomb - Hands helper pack

Druge reči

- Zamenjal sem cel kup tekstov na kartah, jih naredil bolj logične, usklajene drug z drugim.
- Pravila so zdaj bolj jasna.
- Updateal sem art na kartah (dodal senčenje, malo papir teksture, naredil rumene oblačke bolj izpostavljene, itd.)
 
To je to! Se veselim, da kdo od vas proba ;)
LP
Blaž
  • Račka +1 5
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Hej, dobri ljudje Namiznika!

 

All Is Bomb je del Solo Print'n'Play tekmovanja na BoardGameGeek:

https://boardgamegeek.com/thread/2685494/2021-solitaire-print-and-play-contest

 

Danes se je začelo glasovanje za najboljšo igro. Malo me je sram, ampak ja, tale post je poziv, da podprete moj špilič z glasovanjem zanj, seveda pa hkrati pozivam, da počekirate ostale igre v tekmovanju in glasujete tudi za druge, če so vam všeč, ker je par hudih biserov vmes (Deckula je sploh hud špil). Nagrada je samo nekaj GeekGolda, ampak zmagovalci seveda prejmejo več pozornosti in fino bi mi bilo razvijati igro dalje.

 

Ne pozabite, da lahko zelo na hitro sprobate All Is Bomb digitalno, na tej strani:

https://playingcards.io/kea6pp

 

Tole je pa BGG Thread mojega špila:

https://boardgamegeek.com/thread/2705891/wip-all-bomb-contest-ready-2021-solitaire-print-an

 

  • Račka +1 2
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
BlueSan reče pred 2 urama:

Blaž rabiš pomoč da jo spraviš v digitalno verzijo na Tabletopiji? V kolikor ja, povej, pa ti rade volje priskočimo na pomoč

Tnx, BlueSan, trenutno še ne, tale PlayingCards.Io app deluje super za potrebe 18 kart. Če se bodo potrebe kaj spremenile v prihodnje, pa te seveda kontaktiram, najlepša hvala za ponudbo :)

uredilo bitje ThePek
Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Board Game Geek tekmovanje za najboljši solo game se je končalo. Hvala vsem za pomoč/igranje, All Is Bomb se je precej luštno uvrstil na skoraj vse liste (še posebej glede na to, da je bilo 67 udeležnih iger):

 

🥇 YouTube reviewers' award for the best game - 1st place
🥇 Best video playthrough - 1st place
🥉 Best regular build - 3rd place
Best rule book - 4th place
Best graphic design - 5th place
Best low ink printing - 5th place
Best over all - 6th place
Best mechanics - 8th place
Best AI system - 9th place
Best original art - 11th place
Best use of theme - 15th place

 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
  • 6 mesecev kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...