Skoči na vsebino

Spiderman: No way home


magični kralj

Priporočeni prispevki

:rofl:

 

Fak, kakšne probleme imaš ti človek? A misliš da je on zanalašč to naredil?

Sam si si kriv ker v temi o spider man filmu, ko je spider man film že odzuni klikas na kvarnike (nima veze če si "ponesreči") 

Če ti je pa tolko do vsebine potem pač sploh ne hodiš v temo

Povezava do prispevka

S sveže Pajkomoževe predstave sem odšel razočaran. Ne samo spričo vsenivojsko obupnega Koloseja, katerega bednost se odraža celo v jakosti projecirne svetlobe, in bi ga bilo po mojem najbolje porušiti ter potresti s soljo. Na mnenje tudi niso preveč vplivali telebani, ki prepoved prodaje kokic lajšajo s čipsom iz brezdanjih šumečih škrnicljev. Nak, glavno razočaranje gre kar na rovaš filma samega. Na moji lestvici je brez kanca oklevanja najšibkejši od trilogije in eden manj posrečenih Marvelovih izdelkov zadnjega veka. Ob siceršnjem kakovostnem trendu njihovega slikosuka tako na srebrnem platnu kot na malih zaslonih je to vsekakor nepričakovano!

Spoiler

Pisanje bo malce kvarniško, toda itak že napovednik dovolj nazorno pokaže, v katero smer gre vsebina. Kot se spomnimo iz Far from Home, je prejšnji zlikovec Mysterio izdal Spideyjevo identiteto in mu naprtil vrsto grehov. Peter zatorej obišče cehovskega kolego Štefa Čudnega in ga prosi za potterjevski urok pozabe. A coprnija se sfiži in brez prave razlage v aktualni svet popadajo liki iz starih Spider-Manovih filmov (beri: iz drugih vesolji), tistih pred Tomom Hollandom. Kar sta Loki in Silva osvobodila vzporedne svetove, se je MCU očitno otel vsakršnih omejitev. Ampak Willem Dafoe kot Green Goblin, Alfred Molina kot Doc Octopus in ostali iz naftalina potegnjeni znanci niso zgolj robni akterji in pomežiki piflarjem, marveč osrednji, pravzaprav edini sestavni deli. To pa se mi za film, ki ga hodi gledat najširše občinstvo in bi moral biti posledično samostoječ, kratko malo ne zdi primerno, zlasti ne v predočeni obliki.

 

Priložnostnim kino obiskovalcem, desetletnikom in mamam obstoj sočasnih Zemelj ni poznan in prav tako ne šeme izpred desetletja in dveh. Za užitje No Way Home pa mora biti gledavec tozadevno razgledan, saj mu je drugače bore malo jasno oziroma sploh ne dojame poante zgodbe. S tem je film postal ena velika nesamostojna navezava, na eni strani s pradavnino, na drugi pa z naslednjo coprnikovo štorijo. A če bi bila to edina težava in bi bil onkraj tega slikosuk v redu, potem ne bi bilo razočaranja. Na žalost pa stare Spideyjeve nemeze sploh niso ne vem kako mojstrsko vdelane, in je njihov glavni adut to, da pač so. Sprva interesantno presenečenje se izkaže kot kilava zamenjava za enega ali dva močna sovražnika z jasno izraženo izvorno pripovedjo. Dejansko si ne znam razložiti, počemu se je studio namesto svežih zamisli in še nevidenih nasprotnikov odločil za brezvezno reciklažo taistega Zelenega škrata iz leta 2002 kot glavnega hudobca in vpeljavo večvesolja.

 

Kritikam pa s tem še ni konca, kajti tudi samo odvijanje ne zadovolji. Filmu očitam prerazvlečenost in votlost, kajti mnogoteri kader je predolg in skorajda vsak dialog ima odvečne ter neumne vrstice. Zlasti prva polovica ni kul, oba Maščevalca se vedeta neverjetno butasto tako v besedah kot v dejanjih in nekateri liki, vključno s Petrovim bajsastim oprodo in Happyjem Hoganom, niso simpatični. Ne želim krajšosti, temveč manj praznine, več iskrivosti in predvsem humorja. S Pajkovo predstavo, ob kateri se niti enkrat ne zakrohotaš, mora biti nekaj hudo narobe. Ustvarjalci bi dobri dve uri morali bolje izkoristiti, recimo z boljšimi predstavitvami karakterjev. Nadalje zaplet o proslavljenem Spider-Manu, ki znenada postane državni sovražnik številka ena, glede na njegove pretekle dosežke ne pije vode. Neverjetno tudi izpade, da junačka, ki se je bíl s Thanosom, kot majhnega otroka pretepa Osbornova pokveka. In nenazadnje, smrt Petru bližnjega lika se ravno tako zdi zgrešena oziroma posiljena ter gre bržda na rovaš prekinitve pogodbe.

 

Ob nizu zamer se bravec upravičeno vpraša, kaj mi je v filmu sploh dopadlo. Resnici na ljubo, ne prav dosti, pa sem ga pogledal dvakrat, in sem skrajno začuden nad obče pozitivnimi mnenji. Resda je projekt nadvse ambiciozen, saj sočasno vključi večvesolje, nadaljuje stare filme in resetira aktualen Spider-Manov svet, toda manifestacija je tista, ki mi kratko malo ni pogodu. Tudi od zaključka, pri katerem večina ne ve, kaj točno se je zgodilo. Za moje pojme je to scenarij za animirano serijo What If ali kakšno Spiderverse risanko. Oziroma za kratek predfilm za prihajajoči Doctor Strange and the Multiverse of Madness, katerega napovednik se zavrti po odjavni špici. Škoda, da se nisem držal osrednjega sporočila filma, da je treba pričakovati razočaranje, saj potem nisi nikoli zares razočaran.

Povezava do prispevka

@LordFebo a si bil v petek (24.12)? :lol:

Kolosej je res katastrofa, slika je bila obupna, tole je bila pika na i in sem bil sedaj zadnjič, od sedaj naprej samo še kino Bežigrad oz. druge alternative:closedeyes:

Katastrofa od filma, za mene najslabši Spiderman film (mogoče je tudi Kolosej pripomogel k temu).

Spoiler

Najbolj me je razočaral Dr. Strange, nekako bi moral biti 100% prizemljen razsoden coprnik z over 9000xpja, ne pa totalen debil. Obnašal se je kot, da bi bil ves čas pijan in potem se gre drunk-magic, da zjebe cel svet zaradi spider-mulca.

4/10

uredilo bitje Renamon
Povezava do prispevka

Sprva sem napisal še odstavek cez temačnost filma. Ne zgodbe, marvec prizorov. Recimo v zadnjem fajtu na Kipu svobode dobesedno nisem razlocil, kaj se sploh dogaja. Potem sem dol potegnil cam, ki bi moral biti po vseh pravilih mnogo temnejsi in manj jasen. Prav obratno. Nekajkrat boljša izkušnja od Kolosejeve slike. 

Povezava do prispevka
Renamon reče Dne, 26. 12. 2021 at 2:59:

@LordFebo a si bil v petek (24.12)? :lol:

Kolosej je res katastrofa, slika je bila obupna, tole je bila pika na i in sem bil sedaj zadnjič, od sedaj naprej samo še kino Bežigrad oz. druge alternative:closedeyes:

Katastrofa od filma, za mene najslabši Spiderman film (mogoče je tudi Kolosej pripomogel k temu).

  Skrij vsebine

Najbolj me je razočaral Dr. Strange, nekako bi moral biti 100% prizemljen razsoden coprnik z over 9000xpja,

Spoiler

 

ne pa totalen debil. Obnašal se je kot, da bi bil ves čas pijan in potem se gre drunk-magic, da zjebe cel svet zaradi spider-mulca.

4/10

 

 

 

 

 

Spoiler

Mnja, obstajajo razprave, da se Čudnik nelogično obnaša zato, ker je že v procesu prehoda v evil verzijo samega sebe kar bo prikazano v nadaljevanju Multiverse of Madness.

 

Drugače pa se strinjam s Febotom; meni kot 40 letniku je film dogajal, dejansko pa obstaja čedalje več ljudi, ki prejšnjih Spidermanov ne poznajo. Zaradi tega so/bodo "oropani" polovice veselja ob gledanju tega filma...

 

 

uredilo bitje SL4FKO
Povezava do prispevka

meni ni bil slab, ne pa tudi pretirano dober, recimo dobrodušnih 6.5/10 - pri takšnih filmih grem na ogled že v pričakovanju, da bo nek čuden plot twist, nedosledje, karakterni odmik, ki ne pripada in ko mi možgan začne sporočat wtf? sem že pripravljen na not now, skip ravno toliko, da si ne zamorim celega filma šel sem na predstavo ob 15:30 in je bila polna dvorana nabita večinoma z osnovnošolci in dijaki, kar pa presenetljivo ni pokvarilo vzdušja, vzdušje je bilo prav prijetno. proti koncu, tam pri spomeniku se mi je film začel vleči in sem v bistvu samo še čakal na razplet, medtem ko je folku glede na reakcije na polno dogajalo, saj je desni del dvorane ob vsaki (novi) pojavitvi spideya glasno ploskal, dialogi in dogajanja pa so pogosto bila pospremljena s smehom in hihitanjem iz vseh strani. mimogrede, nepovezano, v naši OŠ imajo krožek marvelovi filmi. kaj delajo? gledajo marvel filme in nato o njih debatirajo.   

Povezava do prispevka

Jaz sem užival na polno, vip sedeži v Tušu so kar dobra rešitev za distanco nekulturnežev,  slika in zvok sta v prenovljenih koprskih dvoranah super. Še bol bi užival, če nebi internet izdal večine presenečenj že mesece preden je film sploh prišel v kino. Edini očitek, ki bi ga dal je, da film preveč "popravlja" preteklost in gradi prihodnost ter se posledično premalo posveča sedanjoti.

Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...

Moraš biti kar pacient, da greš v katerokoli temo o filmu na mn3njalu preden ga pogledaš. Tudi naprimer v Elden Ring topic v igrovju me ne bo, ker je tam polno komentarjev, ki spoilajo zadeve, tudi če niso v spoiler temi.

 

Meni je bil film povprečen in zabaven Marvel film za razliko od Eternalsov, ki so težke smeti. Bi šel še enkrat v kino.

uredilo bitje shure
Povezava do prispevka

Men je tut bil kar brezvezen film pa mi je Tom Holland najboljši Spiderman od trojice. Prva dva filma njegova sta mi ful boljša. Zgodba je bla res kar neka. Na začetku so mi še vseč bli ti pogovori vseh med sabo iz različnih univerz ali istih univerz samo različnih filmov samo hitro je postalo kar cringe in utrujajoče. Konec filma sm pa dočakal z telefonom v roki :D 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...