Skoči na vsebino

Trenutno igram [09/2021]


Priporočeni prispevki

ke_kit reče pred 4 minutami:

Kje to vidim? Vem samo, da imam 30% trofej (PS5 acchievements).

Klikneš Start Game (v meniju špila) -> Pa ti na desni strani pri sejvu piše prvo lokacijo, kjer si nazadnje sejval oz kjer si, potem tile proceni in igralni čas.

uredilo bitje Tijuana
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
Tijuana reče pred 52 minutami:

Klikneš Start Game (v meniju špila) -> Pa ti na desni strani pri sejvu piše prvo lokacijo, kjer si nazadnje sejval oz kjer si, potem tile proceni in igralni čas.

Nimam tega v meniju. Sem pol googlal in videl, da moraš najprej priti do zadnjega bossa, da se ti odklene ta opcija. Thx vseeno.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Včeraj sem končal Mad Maxa pa nisem še imel časa nič napisat.

 

Kot nekdo, ki mu je filmska franšiza Mad Max kar pri srcu, sem bil vesel, ko sem slišal, da ta špil ni licenčni ščiš. In ja, absolutno je dober špil, samo mu nažalost zmanjka sape prehitro in se zares vrne v jakem slogu šele zadnjo uro glavne zgodbe.

 

Najprvo pozitivne stvari - svet je gromozanski (se bomo še vrnili do te točke) in je točno to kar se pričakuje. Peščeni dunes, skalnati kanjoni, znajdeš se v peščenih viharjih, kjer butajo vate škatle in razbitine, in ta čas je boljše se nekam hitro skriti. Povsod po svetu se najdejo bridki spomini na bivše civilizacije, sedaj s polno malho rje in tetanusa. Po svetu se v buggyih, avtih in cisternah furajo naokoli različne frakcije, vsaka v svojem delu sveta, kamor ti prideš nekaterim pomagati, drugim srati po glavi.

 

Na začetku igre spoznaš Chumbucketa, hunchbacka, ki se spozna na različna prevozna sredstva, prav tako ti pa lahko pomaga pri vsesplošnem razchefuku s harpunami, šibrovko in še dvema orožjima, ki jih dobiš kasneje. Sploh harpune so na začetku špila glavni vir zabave v avtu, ne vem kje sem še drugje preko vetrobranskega stekla potegnil sovraga iz njegovega avtomobila. Izven avta pa v konfliktih z agresivnimi mongoloidi po pravomoško zapojejo pesti oz kakršnekoli porajkli, ki jih najdeš nametane po bazah, ki jih skozi igro infiltriraš. Fighting system je absolutno najbolj svetla točka špila, ki spominja na Arkham igre in ima dovolj globine, da sem isto užival od prvega fajta v igri do zadnjega. Tudi kontroler se izkaže super, v avtu in izven njega, kar ne velja vedno za take špile.

 

Nabiraš si svojo kolekcijo avtomobilov, vendar tvoj glavni avto je pa samo en in skozi levelinga nadgrajuješ Maxa, orožja in avto. Dokaj standardno opravilo, a brez tega bi špil zagotovo manj vlekel. Ko si na avto dodaš špice, da težje preživijo samomorilske skoke na tvoj avto ali pa ko si nadgradiš turbino, se absolutno počutiš kot badass, ki smrdi po bencinu in razparanih, povoženih nasprotnikih.

 

 

A vendarle, velikost sveta prinese tudi svoje težave. Daleč smo od časov, ko smo igrali GTA:Vice City, ki je hobbitsko manjša mapa a z veliko več meaningful opravili kakor to kar je v Mad Maxu. Saj, nekaj časa dogaja, ampak že tam po prvih 5 urah se začne checklistanje ponavljati, namesto da bi v igro postavili več zanimivih, dinamičnih misij. Izgleda je res Far Cry 3 zjebal noto inovativnosti za moderne špile...in ker je mapa špila gromozanska, moraš imeti kar dolgočasno življenje, da se ti da vse 100% opraviti. Iskanje min bi lahko bila ena samosvoja misija. Rušenje 'spomenikov' isto. Kolikokrat sem se infiltriral nekam kjer sem praktično samo ponavljal isti gameloop pretepanja in raziskovanja za surovine.

 

O fak, surovine. To morjo nujno neki druzga pogruntat vsi game-devi, ker ne rata vedno zanimivo. Včasih je za špile boljše, da se ne vlečejo predolgo zaradi dolgočasnih opravil, poglej primer -Vožnja avteka po planjavah planetov in lun v Mass Effect 1. Raj v istem času 20x preigram Uncharted 2 kakor 1x špil s pretirano količino nabiranja surovin.

 

Nabiraš tudi izkušenjske točke, ki pa jih nabereš dovolj za odklep vsega že na sredi igre. To samo pomeni, da bi komot lahko malo izmanjšali število teh točk, ki jih lahko nabereš oz. da bi jih lahko nabral zaradi težjih opravil kakor za vsako možno sranje, ki ga počneš v špilu.

 

Grafično mi je špil na določenih mestih  barvit in zanimiv, sploh v peščeni nevihti ali pa ko sonce vzhaja/zahaja in shaderji delajo s polno paro. Je pa treba rečt, da mi drugače špil izgleda bolj kot PS3 špil, namesto PS4. Teksture likov znajo bit zabrisane, notranjosti so večinoma drekaste, je pa skybox hud za popizdit. Lah bi blo slabš, je blo pa tistega leta zih dosti lepših izdelkov. Par grafičnih bugov se zna pojaviti, drugače je pa špil stabilen bolj kakor Zaraf po zaužitih tabletah.

 

Zgodba je živ dolgčas. Sicer voiceacting zna prinesti avtentičen Mad Max feel, ampak iskreno, ne vedno in tudi audio mix zna biti tu pa tam na off. Zdej a realno Mad Max rabi ful deep zgodbo? Ne. Samo nažalost si niso privoščili povedati nič zanimivega in kaj novega za to franšizo.

 

Uglavnem, tak, mixed bag. Ta špil da je 2x manjša mapa in da je več povdarka na več in drugačno razgibanih misijah, je to lah 9/10 špil, tako mu dam pa solidnih 6/10. Za igrati, medtem ko imaš poleg prižgan youtube video, je fajn. Dnevi ko so Mercenaries/Just Cause type špili dogajali, so mimo že kake 10 let, odkar smo dobili dva špila po katerih se tudi ta špil spogleduje - Far Cry 3 in Arkham Asylum... ni jim lih ratalo, ga pa priporočam, če čakaš na druge špile.

uredilo bitje Weraziel
  • Račka +1 4
Povezava do prispevka

Tyranny - glede na to, da odločno ne maram teh top-down iger, kjer imaš celo kompanijo in moraš taktično pripravit vsak fajt, je ta kar fajn (pa še story mode ima in se ne rabim zajebavat z bojevanjem); se mi zdi ravno prava mera svobode, da delaš stvari po svoje (čeprav eni questi ti ne dajo dovolj opcij)

Povezava do prispevka

Mantram se z Colossusi..4 sn pokno…kamera in kontrole so tak prizadete, da me res odvraca..ful mi je fin ampak z muko se prebijam. Gladko najbol debilna kamera kaj sem spilal u lajfu ono majkemi varjanta.

 

 

edit: cist zaj not…ko vidis detalje..lepi svet..mali gemsi skrito tu pa tam…ko se boris z lesenim gibanjem..ko pries do bestije..pa si vesel…ko te caka raziskovanje kak s eje lotit..ko ti glas pove modrost kak….vglavnem profi..bi si zelel part 2 na 5ki z veseljem.

 

sem pa zastekal oz priso do glitcha?

 

pri 6kolosusu…natancneje tukaj (2.40)

 

 

2 tetovazi sta za stihat…zaj prviga na glavi tak takoj resis in mi gre malo majn ko pol zdravja na njem....pol preplezem dol na brbet..ga spravim na zadnjo tretjini lafja…in pol sem celiga preplezo za 3 tetivazo..pa nikjer..grem gledat yt ce sem coraf malo….in pol vsi videi mi pravijo da sta 2 samo?…vgasnem igro pa vse..mogoce kaj zastekalo…na novo…probam 2x pa isto :S 

ki sn kaj sfalil??

 

uredilo bitje George Michael
Povezava do prispevka
Avion reče pred 6 urami:

Jst sm v HK dobu tist Delicate Flower, valda sem jo uničil ponesreči, ampak na srečo jo lahko še enkrat prevzameš :avadodo: 

Lahko jih uničiš kolikokrat hočeš, ni panike. Hint. Najprej spucaj pot, ki jo misliš ubrat od Vešče do groba, brez da bi počival na klopcah. Pol se pa vrni z rožo. Respawnajo se samo tisti tamali scrubi.

 

Jaz sem pa zdaj prišel do faking RADIANCE. Tole bom ponavljal ene 100krat lol. :avadodo::avadodo::avadodo:

 

A po game completionu lahko opravljam kake stvari, ki jih še nisem (Pantheoni)?

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Ezoterik reče pred 1 uro:

Tko itak verjetno niti nisi našu še enga huge DLCja :D

Če misliš Grimm Troupe, sem našel. Carski boss fight. Eden boljših do sedaj.

Sam ne zdi se mi tako huge, možno da sem kaj drugega sfalil lol.

Grem jaz kar googlat kaj vse sem zgrešil. :D

uredilo bitje ke_kit
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Ne sej to sm mislu, ja ne vem men je kr uzel cajta :D Pa pač Nightmare King Grimm mi je bil težji fight kot Radiance :D Fuck pol si pa res popucu hitr, jst sm res dolg špilu, sam k sm ga nabavu ni blo še nobenga DLCja, tko da sm skoz leta večkrat šel od začetka.

uredilo bitje Ezoterik
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 4 urami:

Lahko jih uničiš kolikokrat hočeš, ni panike. Hint. Najprej spucaj pot, ki jo misliš ubrat od Vešče do groba, brez da bi počival na klopcah. Pol se pa vrni z rožo. Respawnajo se samo tisti tamali scrubi.

 

Jaz sem pa zdaj prišel do faking RADIANCE. Tole bom ponavljal ene 100krat lol. :avadodo::avadodo::avadodo:

 

A po game completionu lahko opravljam kake stvari, ki jih še nisem (Pantheoni)?

 

Aja pizda sicer mal verjetno, sam sej si končal prvi (t.i. fejk oz. @Galko) ending?

uredilo bitje Ezoterik
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 10 minutami:

@EzoterikNisem imel še nobenga endinga, po moje. Premagal sem Hollow Knighta in pol me je Radiance ubil. Al to misliš kaj čisto tretjega?

 

Spoiler

Ja to je ta 'base' konec (ko te ujame v jajce) :D Obstaja še ena varianta istga konca sicer (sicer z voidheartom). Fora je, da če ga nikol ne nardiš, pa že dobiš voidheart, ga ne morš več vidt. Kle je tud Galko nehu igrat in reku, da je končal igro.

 

uredilo bitje Ezoterik
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

The Awesome Adventures of Captain Spirit

4/10

the-awesome-adventures-of-captain-spirit

 

Gre za zastonjsko igro, ki je support Life is strange 2. V njej igraš malega pizdeta, ki lahko dela kar hoče in ima igrače, ki si jih žal nimaš mentalne sposobnosti domisliti. V tej igri lahko izkoristiš šanso, da izrabiš njen super realizem, da svojega smrtno degradirange očeta čustveno izsiljuješ na vsakem koraku, kar nima efekta na nič whatsoever. Overly prijazn fotr, overly sad story, overly unrealistic responses which seem realistic if no context is given.

 

Skip, tudi če si igral LIS2.

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka
Ezoterik reče pred 4 urami:

Kle je tud Galko nehu igrat in reku, da je končal igro.

 

Galko je nehal igrati igrice za otroke tipa HK in je prešaltal na hardcore robo, namenjeno samo pravim gamerjem, plačanim morilcem in vojaškim pilotom

 

...najprej sem prišel do treh koncev v Doki Doki Literature club, zdaj pa igram The House in Fata Morgana 

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 4
Povezava do prispevka
Galko reče pred 6 urami:

 

Galko je nehal igrati igrice za otroke tipa HK in je prešaltal na hardcore robo, namenjeno samo pravim gamerjem, plačanim morilcem in vojaškim pilotom

 

...najprej sem prišel do treh koncev v Doki Doki Literature club, zdaj pa igram The House in Fata Morgana 

 

428: Shibuya Scramble, Higurashi, Nonary games so vse must play.  Najboljs je k majo ksne tud po 40 koncev, that sweet sweet skip dialog button.

uredilo bitje Ezoterik
Povezava do prispevka

DOOM eternal seveda sem v vsej svoji modrosti nabavil switch verzijo. Ker bom lahko igral kjerkoli, že nadzor s kontrolerjem je katastrofa z unimi rdečimi in modrimi kontrolami je stvar neigralna. Pa kater genij se je spomnil dat v fps platformanje. 

Povezava do prispevka

Lisa the first, the painful and the joyful trilogy

5/10

4138566-qdh5puuy-v4.png

Razlog za igranje te trilogije je v sami prezentaciji in vsebini zgodbe. Vsebuje zelo surove grafične podobe polne trpljenja, brezupnosti in paranoje. A žal sam gameplay prekleto razočara in 4/5 časa frustrira do te mere, da mi je žal, da nisem samo pogledal playthrough.

Definitivno pa bo njen vtis ostal z menoj še kakšno leto. Celotna scena te igre je umsko bolana. In zato všečna in zanimiva.

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...