Skoči na vsebino

The Wheel of Time


gorkyporky

Priporočeni prispevki

darksaga reče Dne, 19. 12. 2021 at 9:30:

Par primerov:

  Skrij vsebine

Perin je oženjen? Ubije ženo?? Zaljubljen je v Egwene??? Ne sreča Elysa ki je bil ključen?  Morain je lezbijka ... zato ker ....'woke'? Waygate zdaj rabiš power?? ...

 

 

Spoiler

Imo je Perrinova žena dobra poteza. V knjigah je cela Perrinova osebnost, da je premišljen in previden ker je velik in močan, in ga je strah da bo koga poškodoval, in ima zato odpor do tepežkanja. Vse to je stokrat opisano v njegovih POV poglavjih. Kako to skomunicirati v seriji? Pojma nimam. Vrjetno bi bil nek voiceover, ki bere njegove misli precej bolj beden. Tko pa imamo ženo, ki je čisto dober izgovor, da se perin noče klofat, in da ni ventilator orožja, sploh svoje sekire. To, da malo pada na Egwene je blo namignjeno tudi v knjigi, ker se kr precej ljubosumno obnaša, ko se ona peca s tinkerji. Elyas je daleč od tega, da bi bil ključen. Razen tega da Perrino pove, da debatira z volkovi, ni ravno ful pomemben lik. To, da je moraine lezbijka prav tako ni ful daleč od knjig. To, da sta bili Moraine in Siuan pillowfriends je potrjeno v New Spring in iz ust RJa osebno. To, da za waygate rabiš power se mi pa zdi relativno nepomembna sprememba, ampak ok, res ni čist logično. 

 

Povezava do prispevka

Tole počasi ratujejo smeti. Meni je bilo z vsako epizodo slabše in tole zadnja mi čist nič ni všeč. Ne samo da spreminjajo kar je bilo v knjigah skoz ene kao ubijajo in kar preživijo čeprav totalno nelogično in ti pokvari vso imerzijo. Polno nekih čudnih nelogičnih scen, kjer si sam "Wait what, why, how?" kar ni bil nikoli problem ko sem bral knjige...

Povezava do prispevka

kot nebralcu mi je bila prva sezona te serije zelo za. pa je imela ob petkih konkurenco nove/zadnje TV sezone The Expanse, od prejšnjega tedna tudi Witcherja, da ne omenim vseh serij, ki se jih kao sedaj gleda, jaz pa jih še povohal nisem.

 

prvih par epizod mi je dogajalo zaradi novega oh wow, tole je ful folka prebral, bom pogledal, da vidim, kva se tle dogaja, potem me je kmalu hooknil filing, da gledam Baldurs Gate varianto (v partiji so berserker, ranger, rogue, 2 klerikinji, sorca in tip s katano in ziher zna tud karate na pamet). Kr kul.

To sezono so mi dobro speljal. Je nek proper zaključek s seveda obveznim clifhangerjem za naprej, če jim bodo dali keš.

 

also: izrazitega cheap filinga, ki ga nekateri opisujete nisem nikoli imel oz. me ne moti, da je kao samo ena ulica in da so grajske sobane dolgočasne. Se pa spomnim, da je vsaj meni GoT (kao referenca) na začetku deloval zelo cheap.

 

p.s. se že veselim druge sezone

Povezava do prispevka
Kastor reče pred 22 urami:

Naj mi prosim sam en znalec odgovori:

 

  Razkrij skrite vsebine

Skoz sem razumel, da je Perin zacopan v egwene, zdaj zadnji del sem dobil pa un vibe, da je on zacopan v Randa or smth? Čist možno, da sem narobe dojemal stvari, zato tudi vprašam :D 

 

 

Spoiler

V knjigi ni zacopan v nobenega on teh dveh, niti ni poročen na začetku. Tko da your guess is as good as any.

 

Povezava do prispevka

Pogledov čez praznike in res nisem mel nobenih pričakovanj. Serija mi je dost dogajala, sploh začetek je res eksplozivn, kjer se vsake 10min zgodi nekej in ti ni nikol dolgcajt. Tut Woke multi kulti me ni dost zmotu(Moirane lol), razn tisto rinjenje verskih cunj na čarovnice, da bo za vse equal lol. Dej spizdite s tem. 

 

Mi pa kot LOTR fanu stalno pozornost vzbujajo nore podobnosti(kopije) Lotra. A ta pisatelj je un, za katerga vsi pravijo, da je kopirov Tolkiena?

Povezava do prispevka

WTF je tole in zakaj ste tako prizanesljivi. Prva epizoda je mix med Xeno in neko generično CW serijo, a smo leta 2022. Ne vem, če si upam nadaljevat. Nekateri se posmehujejo iz Witchera, a tole je slabo za se zjokat.

 

Spoiler

Nisem bral knjig, a je veliki twist, da so vsi štirje "the chosen one"?

 

Povezava do prispevka
SpaWn reče pred 8 urami:

WTF je tole in zakaj ste tako prizanesljivi. Prva epizoda je mix med Xeno in neko generično CW serijo, a smo leta 2022. Ne vem, če si upam nadaljevat. Nekateri se posmehujejo iz Witchera, a tole je slabo za se zjokat.

 

  Razkrij skrite vsebine

Nisem bral knjig, a je veliki twist, da so vsi štirje "the chosen one"?

 

The Witcher je kar se tiče razvoja likov definitivno mnogo boljši.

Povezava do prispevka

Jaz bi se tudi strinjal, da z izjemo Rozamunde in tipa ke je njen bestič, je cast dost meh. Glavni protagonisti so mi čist antipatični in trd performans (gun kovač ke ma fetiš na volke tekmuje s svojo obrazno mimiko stevenu seagalu in kirsten stewart). Še najbolj mi je deloval gun črn tip ke je lovil te čarovnice pa đipsiji. Primerjeva z s Xeno je čist na mestu sam da v teh časih imamo mal boljši CGI. 

 

Zgodba je ok I guess ampak noben presežek. Definitivno pa se mi zdi, da woke sranje v tej seriji težje spregledam kot pa v kakem foundationu, ki je nek future sci-fi.

Povezava do prispevka

Meni je serija tak random chesse, ki pa vseeno ima neko pravljično privlačnost, tako da mi je bila vredna ogleda (je pa takoj po ogledu letela z diska). 

 

Knjig nisem bral, ampak v seriji me kar moti posiljevanje woman power in moški prasci radikalnega feminizma. Sploh tista scena, kjer noseča ženska v gatah in s sulico, medtem ko rojeva otroka (brez zajebancije), pobije ene 8 vitezov v oklepu, mi je bila samo lol. Če bi to videl v Monty Phyton bi se smejal, samo ko pa vidiš da ti tu to želijo predstaviti kot neko resno stvar, pa res lahko samo z očmi zavijaš, pravljica gor ali dol. 

Povezava do prispevka

Ta Wheel of Time serija je totalen shit. Tok slabega writinga že dolgo nisem gledu.

Neki posiljevanje woke ideologije.

 

Par cvetk.

 

Desci v seriji so eni pusiji, nikoli niti nič ne naredijo... zmeraj jih ženske rešujejo.

Ženske so the BesTeST EvaaAr!

Tam un Warder izgubi svojo Aes Sedai pa mu dodelijo novo, ki že ima dva tipčka pa je ves... well, I guess I'm bi now. LOL!

Dragon reborn je po ta novem lahko oba spola.

Ljubezen med Lan in Nynaeve comes out of fucking nowhere.

Ženska sredi rojevanja pobija bojevnike levo in desno.

Una zabačena vas Two Rivers je bolj rasno pisana kot pa mesto, ki je sedež vplivne frakcije in trgovsko središče Tar Valon.

Uni white cloakarji, ki lovijo Aes Sedai patrolirajo sto metrov od Tar Valon brez problema.

Na konc ko gresta Moiraine in Rand v the Blight pa mu reče 'don't touch anything', pol pa lomastita čez uno hosto, dotikajoč se vsega možnega.

 

I have high hopes for The Lord of the Rings serijo. LOL!

 

uredilo bitje Wallux
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 2 mesca kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...