Skoči na vsebino

Pokemon Trading Card Game Live


Lunco

Priporočeni prispevki

Verjetno ste vsi že vsaj slišali za Pokemon Trading Card Game (Online, ali krajše: PTCGO). Že veliko let ima igra online app, ki je kar zanimiv: v igri ni možno kupiti kart ali ingame currencya, karte pa lahko tudi menjaš z ostalimi igralci. Vsak RL booster vsebuje kodo, ki ti potem da pokec ingame. To seveda pomeni, da je cvetoč secondary card market na Ebayu in raznih spletnih trgovinah, ne samo za kodice, temveč tudi za playsete staplov. 

 

Na žalost ga bodo kmalu upokojili, nadomestil pa ga bo nov shiny app Pokemon Trading Card Game LIVE (predvidevam, da bo nova kratica PTCGL). Karte se bodo prenesle, neodprti pokci pa se bodo pretvorili v nov currency, ki se bo v novi aplikaciji uporabljal za craftanje kart, trejdanja pa več ne bo. Predvidoma pride nov app v prvih tednih novembra, ker je takrat release novega seta, ki že oglašuje LIVE. 

 

Gameplay je dejansko dosti bolj zakompliciran kot sem mislil, da je. Meni je ful zabavno se učit theme decke in kako igrat različne matchupe. Vsi ti boljši theme decki majo precej cyclanja, tutoranja in card drawa. Je treba kar razmišljat, ko igraš vglavnem. Mi je pa mal nostalgično, ko sem bil majhen sem mel karte, samo nikoli nikogar za igrat (LP, Prekmurje).

 

Trailer za nov app: 

 

Ta mesec je še ravno prav časa, da malo pofarmate stvari, ki jih kar precej dobiš kot nov igralec. Če bi slučajno koga zanimalo igranje še naprej, sem skoraj prepričan, da se splača investirat malo časa (pa tudi denarja), ker nova verzija ne bo tako prijazna do igralcev. Jaz nekak predvidevam, da znajo cene kod iti gor, če bojo ful promoviral nov app (ki bo še vedno sprejemal kode za pokce). Pač odvisno koliko bodo stvari stale ingame. 

 

Kaj farmat?

Predlagam, da kupite poljuben poceni theme deck (priporočam tega s Charizardom, cyclaš cel deck in delaš ful dmga z zmajem, koda tablemon za 5% off) in farmate gold, da lahko potem ingame kupite tier 1 theme decke, ki še olajšajo grind (poleg tega so pa tudi precej fun). En deck stane 500 golda, must have so Soaring Skies (počasen Dragonite deck, ki včasih whifne, sam je zelo fun setup), Relentless Flame (še boljši Charizard deck), Rilaboom Theme deck (zeleni ramp), Towering Heights (Groudon deck, možno da ma dober matchup proti Soaring Skies, tega še nimam tko da not sure). Večina teh tier 1 je zelo težko dobiti v spletnih trgovinah pa še cena je 10+$. Potem to špilaš v VERSUS game modu, kjer izbereš Theme decks in igraš izključno proti drugim theme deckom. Brez nakupa decka bo šlo bolj težko, ker so te, ki jih dobiš zastonj precej slabi. Maš daily quest, ki sicer ni veliko vreden, 12 winov na dan in weekly rewarde, ki ti dajo ful dobre promote, ki so veliko vredni za trejdat. 

 

Bi mogoče kupili kar standard deck?

Na ebayu dobiš najcenejše pokce, pokci pa so nato trading currency med igralci. Pokec stane od 0.20 do 0.30$, ponavadi več kot jih naenkrat kupiš, ceneje je. Na ebayu trade poteka tako, da ti dodaš ingame prodajalca, označiš neko ničvredno karto za trade, potem pa ti on pošlje trading ponudbo, ki si jo kupil. Traja kakšen dan, odvisno od prodajalčevega time zona. Nekateri prodajajo že kar cele decke (se pravi dobiš karte, plačaš z denarjem na ebayu). Jaz sem porabil približno 80 boosterjev za najboljši deck trenutno, kar me je prišlo okoli 20$ dollarjev (2$ sem porabil za neke energy karte, ki jih že dva dni ni bilo na spregled). 

 

Trejdanje kart

V appu lahko narediš trade ali pa iščeš po že objavljenih ponudbah. Včasih kakšne karte dalj časa ni na spregled, takrat je treba poiskat na ebayu. Tako natrejdaš standard deck, jaz sem porabil kakšen dan, da sem zbral vse karte.

https://ptcgozone.com/ptcgoprices/ - spletna stran za spremljanje ingame cen (EVS = evolving skies booster). 

 

Nekaj linkov

Trgovine s kodami in theme decki

https://www.potownstore.com/

https://www.cardcaverntradingcards.com/

Ebay sellerji

https://www.ebay.com/str/tcgonlinecardstore

 

Deckliste

https://www.justinbasil.com/ - budget in meta tier liste, zraven so videi gameplaya.

https://play.limitlesstcg.com/decks - meta in liste s turnirjev

 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka

PTCGO sem igral dobro leto ali dve, bilo je zabavno ampak so bili gameplay modi nikakvi, nek osnovni matchmaking (mel sm občutek da je matchmaking res slab ker je bilo ene 20% iger kjer je igranje predstavljalo nek izziv, ostali nasprotniki so bili res bogi) čist basic turnirji z 8 igralci, to je pa to. Za tole pa nisem vedel, bom probal, hvala.

uredilo bitje Doppelganger
Povezava do prispevka
Doppelganger reče pred 1 uro:

PTCGO sem igral dobro leto ali dve, bilo je zabavno ampak so bili gameplay modi nikakvi, nek osnovni matchmaking (mel sm občutek da je matchmaking res slab ker je bilo ene 20% iger kjer je igranje predstavljalo nek izziv, ostali nasprotniki so bili res bogi) čist basic turnirji z 8 igralci, to je pa to. Za tole pa nisem vedel, bom probal, hvala.

Pol se logi not in poglej, če maš še kej za potrejdat, da boš lahko prenesu v novo verzijo. Standarda sicer nisem igral veliko, tako da ne vem kako je v tistem queuju. Sam theme deck queue so pa sami tadobri decki skoz, zelo redko dobim koga s temi basic. 8 man turnir mi je carski, pogrešam to v Magic Areni. 

 

Feget reče pred 2 urama:

Kakšna je igra v primerjavi z ostalimi težkokategorniki Heartstone, Magic Arena in Legends of Runettera?

Vse naštete so precej enakovredne. Vsaka ma kakšen edge, potem je pa še malo odvisno od tematike, ki te zanima. Najmočnejša plat Hearthstona je trenutno gotovo Battlegrounds (ki vbistvu ni več ravno cardgame), Magic Arena ima najboljše limited formate, Runeterra je daleč najbolj polished in f2p friendly. Pokemoni majo pa trejdanje in secondary market, kar se mi zdi res kul - bojo pa to kmalu izgubili, tko da je moot point I guess. Me zanima, če bo live imel kaj kar drugi nimajo. Igram vse naštete, sam pač rotiram, ker se naveličam. 

Povezava do prispevka

Sem naložu ja, pa na žalost ne sedim na nobeni kopici golda, neki ticketov mam edino. Začel sem pri XY, končal pa mal za tem k je Sun&moon prišel ven, tako da bom poskusil srečo v unlimited, ker so mi theme decki prepočasni pa bom rajši tam mal pogrindal. :D

 

Jz sm vecalmanj standard igral, vem da tut takrat k sm jaz začenjal je bil obvezen Shaymin(kasneje itak banned), u are literally dumb če ga nimaš v decku, moja kolekcija je bila pa neobstoječa. Ampak se je dalo tudi iz teh basic kart naredit kolikor toliko soliden deck da si lahk counteral meto(z malo sreče seveda), pa se pol počasi naberejo karte.

 

@FegetN

Gre za papir kamen skarje tako kot povsod, v osnovi je mogoče bolj enostavna od zgoraj naštetih ampak so vmes mehanike ki omogočajo res sweet poteze v smislu vleči 5 kart, poišči 3 karte, shuffli deck, nasprotnika zamenjata Pokemone, vleči 3 energiije, evolvaj enega, attack, flip coin, end turn.

 

98113.jpg

Povezava do prispevka

https://play.limitlesstcg.com/tournament/614388d5e4bc350acecf1449/player/bzolinr/decklist

213180.jpg

Jst sm tega naredu in je res komplicirano igrat. Vsaka druga karta je tutor, setat up morš njihov bench z dmgom. Pa te VMAX pa V verzije čist spremenijo kako moraš razmišljat o igri, tako da mi je zaenkrat zanimivo. Verjetno bom še kakšno izmed teh verzij k majo not Sobbla, ker so vse ful dobre. 

Povezava do prispevka
  • 1 leto kasneje...

evo, petega je bil sunset ptcgo, zdaj je na voljo samo še live. če bi slučajno kdo začel casually grindat, je danes začetek nove battle pass sezone. narediš dva daily questa, ki so večinoma res easy (si konec v enem gamu) in to je to. 

 

trejdanja več ni v igri, zdaj sledi bolj f2p modelu. dejansko dobiš ful kart za t1 decke. da sem za prejšnjo sezono scraftal do konca giratino, sem rabil le ene 3k creditsov (aka dust iz HS). nasplošno zgleda vse skupaj zelo radodarno. battle pass stane 600 crystalov, mislim, da se cel povrne, jih pa dobivaš tudi z lvlanjem accounta, igranjem ranked in od enega daily questa. mislim, da dejansko hočejo folk ufurat, da začne igrat v RL. 

 

na pcju mi dela zelo dobro, je pa na netu veliko whinanja glede delovanja na tablicah in telefonih. 

 

na kratko glede farmanja: kristale se špara in z njimi kupuje shadow rider calyrex bundle (julij 2022), ker ima notri največ vmax pokemonov. vsakič, ko ga kupiš, pretopiš karte, ki jih že imaš, v creditse (z njimi lahko craftaš karte). 

 

če hočeš vložit not denar, je najboljše kupit kode za pokemon celebrations - ko enkrat zbirko zafilaš, dobivaš največ kristalov per €. kode so menda najcenejše na cardmarketu (eu stran za prodajo vseh možnih kart), ebayu in ostalih specializiranih trgovinah (že linkane zgoraj). še cenejši so boosterji pokemon go, sam ni tok value kot celebrations. 

 

še en nujen tip: ko ste v meniju igre, v nastavitvah vklopite "reduce board vfx". če pustiš to prižgano, skoz nabija nek zvok, ki je povezan z barvo pokemona (psychic je res annoying zvok). se pa nastavitve ne vidi med igranjem in je lahko zgrešit :D 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...