Skoči na vsebino

Hellraiser: The Reboot


Tom7i

Priporočeni prispevki

https://variety.com/2021/film/news/hellraiser-reboot-clive-barker-female-pinhead-1235083239/

 

Navedek

Jamie Clayton will play Pinhead in Spyglass and Hulu’s upcoming reboot and re-imagining of the “Hellraiser” franchise. The announcement confirms reports that Pinhead, the demonic creature at the center of the mayhem in the original films, will be portrayed by a woman.

 

Clive Barker, the writer and director of the 1987 original, has come aboard as a producer...“Having seen some of the designs from David Bruckner’s new ‘Hellraiser’ film, they pay homage to what the first film created, but then take it to places it’s never been before,” Barker said in a statement. “This is a ‘Hellraiser’ on a scale that I simply didn’t expect. David and his team are steeped in the story’s mythology, but what excites me is their desire to honour the original even as they revolutionize it for a new generation.”

 

noo-no-god-please.gif.513e53179e36e58e6ab9419d30172b46.gif

Povezava do prispevka

Meni se pa res ne zdi, da bi Pinhead absolutno in vedno moral bit moški samo zato, ker je pač bil v prejšnjih filmih.  Konc koncev je ikoničen izgled lika bolj v teh bodicah in sado-mazo leder opravi, ki ni ravno poosebljenje pravomoškosti. Pa vsi Cenobiti so podobno na to foro S&M-a, čutnih užitkov itd., kar spet ni glih nekaj, kar bi povezoval z alpha male tough guyi... Pinheada zame komot igra ženska, sploh če bo z masko videt kot ena androgina, bela suhljata prikazen v stilu Tilde Swinton al pa Cate Blanchett. 

 

Saj lahko da bo zadeva na koncu res neko sranje s preveč očitnega udinjanja ultra progresivnim temam, ni pa ženski Pinhead nekaj takega, kot če bi v novem Rambu, Indiana Jonesu al pa James Bondu glavni lik igrala ženska in bi se šlo to zelo na silo tlačit notri samo zaradi dobrikanja trenutni medijski klimi.

uredilo bitje Raz
Povezava do prispevka
Cardinal reče pred 2 urama:

V knjigi ni opredeljen spol Pinheada, lahko je moški, ženska, bipolar, bi-nešto, karkoli. Samo globok glas je imel in pobrito glavo z žebli

Pač tole, sicer se strinjam, da je Hollywood zdaj res postal Hollywoke, ampak v tem primeru mi je relativno vseeno, če ga odigra ženska, ker je izvirnik tudi pomemben. Če ti Clive Barker reče, da Pinhead nikoli ni bil opredeljen po spolu in da je lahko tudi ženski lik, potem đabe tu na forumu pametujemo, da "ne gre za vprašanje istovetnosti z izvirnikom". Ker v tem primeru gre točno za to. 

uredilo bitje Avion
Povezava do prispevka

Še stotič (oz. tak imam občutek, odkar H'wood serijsko fura gender-benderje): nima veze, če Barker je ali ni opredelil spol Pinheada v originalni knjižni podlagi - stare klasike, ki so tvorile del odraščanja in filmofilije določene generacije, naj se za božjo voljo pusti pri miru in naj se namesto tega štarta nov svež odvrtek z ali svežimi ali pa že obstoječimi ženskimi liki.

 

Osebno bi z veseljem pogledal all-female Hellraiser odvrtek, kjer bi vodilno vlogo imela Angelique,

IMG_8110.JPG

 

družbo bi ji delale pa Female cenobite

Female_Cenobite_1.jpg

 

in pa Wire twins,

14877940536_0dd2e1f0e7_b.jpg

 

da je število vodilnih ženskih likov isto kot v Ghostbusters 2016.

 

Ampak ne,

Caffrey reče pred 11 urami:

Za kaj taksnega je potreben dejanski trud in domislija. Lazje je nekaj rebootat, pa dat notri nekaj s trenutno agendo.

 

Kako bi ljudje gledali na reboot Aliena, kjer bi glavno vlogo igral en orenk dec po imenu Allen Ripley? Ali pa recimo reboot čarovnika iz Oz-a, kjer bi po rumeni cesti korakal fant po imenu Timothy?

 

To bi pa bilo skrajno seksistično, neokusno in ne bi šlo niti skozi pitch meeting, a ne.

uredilo bitje Tom7i
Povezava do prispevka

Ma saj stekam, kaj vam gre v nos, ker v vecini primerov meni tudi to moti, ampak tu pa res zagovarjate Hellraiserja kot da gre za nek vrhunec filmske umetnosti.

 

Kaj, 10 filmov, od tega jih je vec kot 3/4 navadno sranje brez repa in glave. Dve desetletji smo gledal "klasicnega" Pinheada, ki je bil iz filma v film bolj bizarno slab in nesmiseln, zdaj bo pa igralka se poslabsala ze tako sprevrzeno zlorabljeno serijo? Bitch please.

 

Also originalna knjizna podlaga steje. Ce so se zacetni reziserji odlocili prikazat Pinheada kot moskega, kul. Ce ga bo pa v novem filmu upodobila zenska, tudi kul. Ker v tem primeru je sprememba spola vmescena v nek kontekst.

Povezava do prispevka
Medeninček reče pred 24 minutami:

Zavedli ste me s pisanjem o ženski, Jamie je trans.

 

Welp, she fooled me :unsure: (nisem dost dobro poguglal). Spolna usmerjenost igralca/ke me pri tej zadevi itak ne moti.

 

Ascender reče pred 23 minutami:

Jaz bi najraje videl da sploh ne uporabijo "Hellraiser" poimenovanja in zadevo imenujejo "The Hellbound Heart".

 

Ali pa, da novo Pinheado dajo v film na podlagi The Scarlet Gospels.

uredilo bitje Tom7i
Povezava do prispevka

Haha funkcionalno nepismen :rofl: Daj enkrat za spremembo sjasi s svojega visokega konja, res.

 

Mi je popolnoma jasno, katerih argumentov se tu oklepas kot pijan plota, ampak jaz zagovarjam, da je v tem primeru lahko sprememba vmescena v nek kontekst in da je nenazadnje smiselna. In glede na to, da se zdaj kregamo zarad res shit-tier filmske serije, je ta sprememba tudi dobrodošla.

 

Sploh pa poglej iz prakticnih vidikov: woke ideologija ja ali ne, zadnjih 7 Hellraiserjev je totalen komaj-gledljiv drek. Dejstvo. Kdor zagovarja te filme, se lahko samo odjavi desno zgoraj. Z zensko/transom v glavni vlogi, bo film prej imel tezjo nalogo biti slabsi kot pa boljsi. In ce mu rata biti se slabsi, super, so svojo woke ideologijo uporabli na drek filmu, ce pa bo boljsi, super, dobili bomo dober Hellraiser film.

 

It's that simple.

 

 

 

 

 

uredilo bitje Avion
Povezava do prispevka
Caffrey reče pred 21 urami:

Za kaj taksnega je potreben dejanski trud in domislija.

Mislim, a je kdo tu v debati dejansko pogledal VSE Hellraiser filme? Kar jaz sem jih in vsaj v zadnjih 5 delih niso uporabili prav nic domisljije ne truda. To, da so se odlocili iti po woke hand path, je najvec, kar so vsi producenti/scenaristi, ki delajo na Hellraiserju, naredili v zadnjih xy letih, no :D

 

 

 

Povezava do prispevka

Mene je tudi smešno. Razen prvega in drugega dela vse totalne smeti, nevredne DVD-jev, na katere so bili natisnjeni, zdaj pa je naenkrat wokeness problem, ki bo uničil serijo. Oh noes. Uničili bodo franšizo, katere del je bil dolgo na IMDb bottom 100 in še zdaj drži oceno 2.7/10. Saj štekam vaše boje po svoje, samo bitke si pa hecno izbirate :D

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...