Skoči na vsebino

Kolumbija


bendeho

Priporočeni prispevki

car0vnik reče pred 2 urama:

S punco trenutno potujeva dobrih 6 mesecov. 4 sva prezivela v Mehiki in skoraj 3 v kolumbiji. Nacin potovanja je lowbudget model. Iz nasparanih 15000€ za oba(leti, zavarovanja included)skušava stisniti eno leto potovanja. Kraje, ki jih zeliva obiskat sva si splanirala s plezanjem v mislih, tako da backpackava z 88L ruzaki v katerih je 15kg samo plezalne opreme. Debila, jbg. Do sedaj sva priblizno 2 meseca wild campala v mehiki, kar je super za budget. Drugace pa najdeva tudi kaksno nastanitev, kjer lahko za par ur pomoči na dan stanujes zastonj. Sploh v Kolumbiji se mi zdijo ljudje zelo topli. Trenutno sva zastonj pri nekem tipu v đunglastem naselju, kjer nama je ponudil mesto v svoji kolibi. Z veseljem mu pomagava pri obiranju kave in ostalih opravilih, čeprav pomoči noče oz. je ni zahteval. Do sedaj sva imela dobre izkušnje in nobene nevarne prigode. Treba je vedeti kje potujes in valda ravnati po pameti. Flashati z zlatim rolexom, ketno okol vratu in novim iPhonom v nekih bede polnih predelih ni najbol pametna ideja. Se pa lahko vsakemu zgodi vse, ce nimas srece. Je pa tudi res, da se ponavadi ne zadržujeva v turisticnih krajih. Še najslabše izkušnje sva imela v mestih, kjer vse drvi, (pre)veliko ljudi, kjer si nihce ne vzame casa zate, ampak te vidijo samo kot belega cloveka z veliko denarja v zepih. Ali pa ultra turisticnih plazah nalik puerto escondidu, kjer se stopnja kriminala poveca v top sezoni .

Vem, da je tak nacin potovanja drugacen in ni mozen, ce gres na dopust za 2 tedna.

Naslednja destinacija je Peru. Se veseliva hikov in plezarije v hribih.

P.s. pogresam geekanje. ELDEN RING ;(

 

Stay safe and enjoy your travels ppl :)

 

Carsko. Pics or didn’t happen ;)

Povezava do prispevka
bendeho reče pred 4 urami:

iz kje ste pa leteli iz Evrope? ste morali imeti maske cel let? je bilo v Kolumbiji kje treba dokazovati cepljenost itd?

Midva sva letela iz Benetk. Za vstop v Mehiko ni bilo potrebno dokazovati nicesar- niti pcr-ja ali hitrega testa. Za Kolumbijo pa je bil takrat pogoj potrdilo o cepljenju. Par ljudi so zavrnili na vhodu v drzavo, ker niso imeli tovrstnih dokazil. Se pa to hitro spreminja, tako da je najbolje, da si sam preveris kaksna bo situacija preden zelis potovati. Najin plan je bil start v argentini-} Chile, a so bile takrat drzave zaprte za vstop.

Masko je bilo potrebno nositi cel let. Moj nos zunaj nje pa ni nikogar pretirano (z)motil.

Povezava do prispevka
bendeho reče pred 19 urami:

iz kje ste pa leteli iz Evrope? ste morali imeti maske cel let? je bilo v Kolumbiji kje treba dokazovati cepljenost itd?

Iz ZG. Ko smo kupovali karte, je bila Italija še relativno zaprta in smo raje dali dobrih 100 eur več za karto (v primerjavi z Benetkami). Maske treba imet cel let, še celo stevardese opozarjajo, če nos ven gleda. Razen seveda med obroki/kavami. Vstop v Kolumbijo sicer ni mogoč za tujce, ki niso polno cepljeni. Enkrat vmes (ne spomnim se, če je bilo na ZG ali v Bogoti) smo morali tudi covid potrdilo o cepljenju pokazat. Ampak to je bilo prvič in zadnjič. V Kolumbiji pa imajo domačini večinoma vsepovsod maske gor. Tudi zunaj. Pa dvomim, da je predpisano, enostavno visok nivo zavedanja pomena mask imajo. In posledično tudi malo okužb. 

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...