Skoči na vsebino

Trenutno igram [11/2021]


Priporočeni prispevki

Final fantasy XV

4/10

large.jpg

Prvič sem probal Final fantasy igro, katere franšize ne razumem. Kaj ne razumem: karakterji.

Tukaj imaš igro kjer se vsi karakterji oblačijo kot super modeli. Konstantno govorijo o modi in se želijo slikat na vsakem koraku. Vmes laufajo kot trenirane pičke, stokajo kot da ravnokar dobivajo kurac v rit, so ekstremno zainteresirani v čustva in podoživljajo svet kot 8 letniki. Seveda vmes morajo konstantno hvaliti vse okoli sebe, kot da so v vrtcu in jih je tako naučila teta Majda. Pogovori so otročji, vmes se obračajo na sedežu v avtu kot 8 letni otroci, vse medtem ko je tematika okolice resna in načeloma grozna. Recimo se boriš proti agresorju, medtem ko ima kolega idejo, da bi izgledali kot super modeli če bi se slikali na nekem pobočju. In ko pristaneš želji, zavpije "Yaaay, super model picture time!". A so resni?

Ok, če mi lahko kdo tole razjasni bi bil zelo vesel, ker se mojega mnenja na Google ne najde.

 

Pa gremo na mehaniko:

Gre za večinoma hack'n'slash third person igro, z zelo plitkimi mehanikami. Magic spell obstaja samo en (oziroma tri variacije/kombinacije le njega) in je v bistvu granata. Samo pobiranje questov in itemov je grozno, saj enostavno večinoma časa ne deluje in karakter skoči ali sproži kakšno drugo akcijo namesto, da bi pobral item (vse se proži z isto tipko). Leveling sistem ima ability tree, ki ni baš zanimiv. NAjvečji problem pa sem imel, ker je v igri nekje 25 DLC itemov, ki jih imaš že od štarta. Zato ti igra posili po grlu vse iteme, KI JIH NE MOREŠ ZBRISAT, SO POIMENOVANI KOT NAVADNI ITEMI IN NISO POSEBEJ OZNAČENI IN SO TOTALNO BROKEN. Zato moreš celo igro vedno gledat kaj je DLC item iz raznih sprintanih list, če nočeš igro igrati z "Cheati". Mislim, WTF?

 

Igra ima majhno število dobrih side questov, vendar ti spet niso posebej označeni, kar pomeni, da jih ne moreš ločit od vsega ostalega trasha, ki so samo: Pejt na to mesto v svetu, poberi svetlečo pikico in pridi nazaj. Zdaj pa pejdi na drugo točko v svetu in poberi drugo svetlečo pikico in pridi nazaj..... Igra ima ogromen vizualno lep svet, vendar se vidi, da so z side questi naredili samo "CHECK!", niso pa poskrbeli, da so nekaj karkoli bi kdorkoli rad igral. Zaradi tega, sem nažalost moral skipati vse side queste in igro obrniti le tako (underlevelan). Bullshit skratka, saj določeni sovragi izgledajo kar zanimivo.

 

Kje je igri uspelo: Lep sureal svet kjer se meša resničnost z domišljijo, lepi domiselni sovragi in velik svet. Predvsem je svet tako detajlen in velik, da mi je kar hudo videti kako je začetna vizija bila porezana zaradi časovne stiske, saj questov za ta svet niso razvili.

 

Zgodba je suportirana z veliko videov, vizualno bogovi in ostali kurci izgledajo fenomenalno, animacije so tudi dokaj good. Če bi igro razvili kot on the rails igro, brez DLC free item dizastra, bi igri dal oceno 6.

 

In pa ja, say diiiick!:

ffxv%20sal%20pane%20main%202.jpg

  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

Storybook Brawl

Če so vam všeč autobattlerji (HS Battlegrounds, Teamfight Tactics), vam bo tale gotovo po godu. Kaj so posebnosti SBBja? Lvlanje v igri poteka samodejno, v vsakem refreshu shopa se pojavi še spell (ekonomski, ubijalski in levlanje), triplanje enot ti da zaklad njihovega tierja (ki precej vpliva na igro, sploh proti koncu), support line kamor lahko daš characterje, ki jih ni mogoče napasti dokler front line ni mrtev. 

 

Tematsko je igra osnovana na pravljicah. Na grobo so characterji razdeljeni na good in evil, potem pa so še razna plemena kot princese, živali, čarovniki, drevesa in škrati.

 

Zelo easy to pick up, veliko globine. 

 

Free to play, na začetku igre izbiraš med štirimi heroji, vendar lahko izbiraš samo med prvima dvema. Da lahko izbereš še tretjega ali četrtega heroja, ga moraš imeti kupljenega (vsak stane 7.5€). Zadeva je sicer v early access, sam je fully playable. Najbolj očitno je pomanjkanje audio assetov. V treh dneh sem igral že 20 ur XD

 

AHUFjyzR4MQgFxUhXpZwfJ-1024-80.jpg.webp

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 32 minutami:

Ma FF franšiza je precej drugačna od generacije do generacije, od dela do dela. Par delov vmes je dejansko vrhunskih, žal pa si igral enega najšibkejših :D

To sem razbral na spletu. Sam, kaj je pa deal z homo 5 yo sceno?

Povezava do prispevka

Meni se pa ne da več Bloodborna igrat, bom občasno šel svoj lik malo bildat, pri Gehrmanu ratam preveč živčen, da bi to zdej igral in se učil, bo že prišel čas za to

Zdownloadal Trackmanio in Persono 5. Persona 5 mi gre že zdej na živce :lol:

  • Solzice 1
Povezava do prispevka
MaDrung reče pred 56 minutami:

To sem razbral na spletu. Sam, kaj je pa deal z homo 5 yo sceno?

 

Čist simpl, preprosto nisi target audience.

 

Target audience za 15 so bile najstnice, ki v prostem času pišejo fanfiction, najstniki, k več časa preživijo v Superdryju kot pa v šoli in pa Galko.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Mislim, FF15 je dosti odziv na neko specifično JPN subkulturo oziroma vibe. Ampak žal vem o državi premalo in je možno, da imam samo stereotipne predstave, morda lahko Šimša kaj več pove, jaz bom tiho.

 

So pa vsaj štirje naslovi v seriji, ki so mi res legitimno izjemni:

 

FF 3 oziroma FF 6. Zelo dark, apokaliptična zgodba. Carska vizualnost za SNES čase (sam sem sicer igral na emulatorju), soliden fighting sistem in v primerjavi s prejšnjimi deli, ki sem jih po par urah igranja na emulatorju skenslal, malo sodobnejši pristop. Sem končal celo igro, ko sem imel SNES JRPG fazo v gimnaziji, in zelo užival.

 

FF 7. Prvi CD te igre (mislim, da je v celoti na štirih) je nekaj najboljšega v gamingu vseh časov. Preprosto nekaj nevidenega za tisti čas.

 

FF 9. Res carski fantasy vibe, malo odmik od norme (FF 16 trailer mi je dal FF 9 vibes). Mesta imajo fino domačnost, pomoje še danes igrica zgleda lepo, bom kdaj znova prešpilal.

 

FF 7: Remake Part 1. Kar v redu cinematičnost, combat dosti izboljšan napram FF 15. Ko bo celoten špil, bo to en res ogromen in dober JRPG. 

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
Skunky Lee reče pred 31 minutami:

Presenečen sem, da nimaš FF10 na seznamu. Pri meni takoj za FF6 in pred FF7.

V PS2 ero FF-jev nisem nikoli padel, FF 10 sem sicer kupil in dokončal, ampak mi iz neznanega razloga ni bila tako hype kot prejšnji deli. Se pa spomnim, da je bila zelo cinematična. Primer igre, kjer sem se kot najstnik prepričeval, da mi je dobra, ker mi je bilo tako težko za 14.000 SIT ali koliko je že stala, celo res neposrečene dele igre sem se trudil vzljubit (blitzball) in sem šele kot odrasel lahko sprejel, da mi v resnici ni bila všeč :D. FF 12 sem po drugi strani samo sprobal pri kolegu, nikoli pa zares sam igral. 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Par špilov, ki sem se jih komaj dobro lotil (Deathloop, Titanfall 2) sem začasno odložil na stran in konkretno zagrizel/padel v Ori and the Blind Forest, mojo sploh prvo metroidvanio.

 

Res lepa in v vseh pogledih simpatična igrica, zaenkrat tudi zelo hud gameplay, z nagrajevanjem raziskovanja in OCD completionist pristopa (tle pač ne morem iz svoje kože). Platformanje je za nooba v tej zvrsti dokaj zahtevno (sploh zdaj, ko sem dobil bash ali dash al kako se mu reče; tisti ability, kjer se lahko v zraku izstreliš v eno smer in sočasno odbiješ nek projektil v nasprotno) - nekaj časa mi je precej najedal malo neroden wall running, pa sem potem dobil dvojni skok in z njim rata zadeva precej lažja in bolj elegantna. Bojevanje mi zaenkrat ni nek izziv, morda pa batine in zajebani bossi šele pridejo na vrsto. Tud sistem shranjevanja mi deluje kar prijazen do igralca.

 

Tole bom ziher preigral do konca in šel na 100% raziskovanje mape, že vidim :D Potem pa še Will of the Wisps, I guess.

 

In glede na to, kako cool kids Konjzolec smetana tu hypa Hollow Knight - koliko težji je od obeh Orijev? Na netu berem, da je v HK manj platformanja, pa toliko več zajebanega bojevanja in jajca-drobečih bossev? A ima HK ful bolj redke checkpointe oz. si lahko sam z resursi redno kreiraš nek savepoint po lastni izbiri? Ker načeloma mi vztrajnosti in trme ne manjka toliko, če mi špil dogaja, se pa bojim, da bi se lotil špila, kjer bi potem hotel spucat ves content in prišel do točke, kjer bi bla zadeva res frustrirajoče zajebana.

 

 

uredilo bitje Raz
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Nabijam Assetto Corsa z Mercedes E190 Evo 2 na SPA Belgija progi. Downloadal sem si še sound mod in uživam v vožnji tele rakete. 
Za pavzo pa nabijam Path of Exile. Sam me večkrat kar mine malo, ko pomislim na vse te builde in variacije. Sam sem si rekel, da bom zdržal vsaj vseh 10 chapterjev. 

Povezava do prispevka

Frostpunk

9/10

Gen800.jpg

Gre za tip strategije, ki mi je zelo pisan na kožo. Dogajanje je nekje leta 1900 z elementi advanced steam techa. Zgodil se je event, ki je omogočil preživetje le okoli teh centralnih grelcev na premog, zato je gradnja hiš in infrastrukture možna v krogu okoli grelca. Velik del igre je menedžiranje temperature, razporejanje delavcev, skrb za njihovo zdravje in počutje. Ukvarjaš se s sprejemanjem zakonov in težkih odločitev. Tekom igre se pojavljajo razni dogodki, ki zelo dobro povzdignejo brezupno loose/loose vzdušje. V okolico lahko pošiljaš tudi skavte ki odkrivajo razne dobrine/ljudi in lepo razširijo zgodbo okolice. Muzika je fenomenalno apokaliptična.

 

Igra vsebuje tudi nekaj DLCjev, ki so tudi vredni preigrati. Večino časa pa igra predstavlja kar velik stres, saj te razni eventi (nesreče, pohladitve, delavski upori...) uspejo ves čas držati na robu preživetja. Če ti spodleti, je igre konec. Same misije trajajo po 10 ur, tako da je mentalna investicija kar visoka.

Lahko pa tudi ročno shranjuješ. Se mi je večkrat zgodilo, da sem moral iti kar nekajkrat nazaj po celo uro gameplaya, da sem popravil dejanja, ki so me pripeljala do razpada kolonije.

 

Very good! :) Sploh The last autumn DLC, ki prikaže dogajanje pred nastopom pohladitve, ko gradiš prvi generator toplote.

  • Račka +1 3
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 5 urami:

Meni se pa ne da več Bloodborna igrat, bom občasno šel svoj lik malo bildat, pri Gehrmanu ratam preveč živčen, da bi to zdej igral in se učil, bo že prišel čas za to

Zdownloadal Trackmanio in Persono 5. Persona 5 mi gre že zdej na živce :lol:

kaj pa DLC  območja si naredil? 

Povezava do prispevka
Raz reče pred 3 urami:

In glede na to, kako cool kids Konjzolec smetana tu hypa Hollow Knight - koliko težji je od obeh Orijev? Na netu berem, da je v HK manj platformanja, pa toliko več zajebanega bojevanja in jajca-drobečih bossev? A ima HK ful bolj redke checkpointe oz. si lahko sam z resursi redno kreiraš nek savepoint po lastni izbiri? Ker načeloma mi vztrajnosti in trme ne manjka toliko, če mi špil dogaja, se pa bojim, da bi se lotil špila, kjer bi potem hotel spucat ves content in prišel do točke, kjer bi bla zadeva res frustrirajoče zajebana.

Ma folk ful pretirava s to težavnostjo. Zihr je kompleksna igra, sam daleč od tega, da bi bila zajebana kot kake soulsborne zadeve.

Pa tazares težke stvari so vse optional. Obrnit main story sploh ni zajebano imo.

Povezava do prispevka
Majek reče pred 1 uro:

kaj pa DLC  območja si naredil? 

Nimam Old Hunters, vidm da je 50% ogf, samo realno sem zdej skor samo to igral pa rabim malo pavze

 

Sem danes sicer ubil bossa v Upper Cathedral in imam še tisto za pregledat, tko da se mi zdi, da mi je to najljubši del špila, raziskovanje in ubijanje šefov, ampak nimam pa živce za Gehrmana zdej :D

 

pa Chalice dungeons tud skoraj nisem nič igral

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 12 minutami:

Nimam Old Hunters, vidm da je 50% ogf, samo realno sem zdej skor samo to igral pa rabim malo pavze

 

Sem danes sicer ubil bossa v Upper Cathedral in imam še tisto za pregledat, tko da se mi zdi, da mi je to najljubši del špila, raziskovanje in ubijanje šefov, ampak nimam pa živce za Gehrmana zdej :D

 

pa Chalice dungeons tud skoraj nisem nič igral

Aha ok. No pa naslednji lik drugo leto boš pa še Old Hunters igral, ker tistega se res ne splača zamudit. Baddass orožja, cone sploh pa bossi.

Upper cathedral ward pa res dobro preglej ( in razbij). :D 

uredilo bitje Majek
Povezava do prispevka

The textorcist: The story of Ray Bibbia

7/10

0c6985dd710b6d96453599e6579d017a5588_912

Gre za cca. 4 ure dolgo typing igro v kateri igraš izganjalca demonov. V igri se premikaš s smernimi piščicami in tipkaš . Simple. Všeč mi je necenzuriran humor z mnogo puni, vendar le te izginejo nekje na prvi tretjini igre kjer se igra prelevi v neko standardno zgodbo.

Pri igranju te igre imaš lahko problem pri sočasnem premikanju, saj večina iger ne registrira vseh kombinacij tipk, ko imaš 3 tipke stisnjene. Ker je izogibanje kar zahtevno, to predstavlja problem pri igri, ki nima težavnih stopenj. Sem se kar najebal :D

Povezava do prispevka
Majek reče pred 1 uro:

Aha ok. No pa naslednji lik drugo leto boš pa še Old Hunters igral, ker tistega se res ne splača zamudit. Baddass orožja, cone sploh pa bossi.

Upper cathedral ward pa res dobro preglej ( in razbij). :D 

Sem razbil šipo, lih tam sem nehal igrat :)

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Diplomiral Monster Hunter World: Iceborne. Niti sekunde dolgčasa v 400 urah igranja. Z enim orožjem. Zdaj že razmišljam kaj še bi sprobal. Noro kar lahko naredi igra, ki je na videz tako preprosta, 

dokler ne zagoniš ure in ure, in odkriješ stvari, ki popolnoma spremenijo potek in način igranja. Definitivno ena izmed najbošljih izkušenj kar se tiče iger, za mene.

 

 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Preigral sem Kingdoms Hearts sago.  Bilo je fantastično popotovanje in medtem ko mi nekje vmes že ni bilo več jasno kaj klinca se dogaja, so se v trojki poklapale vse nejasnosti. Precej dolga avantura je bila tole, vsaka igra pa nekaj posebnega. Toplo me je presenetil Rechain of Memories, medtem ko je bila vsaj meni najbolj uboga, a še vedno zadovoljiva igra Dream Drop Distance. Če že moram dat kakšno grajo je to prelahek combat skozi igro in na koncu vsake izredno zahteven šef, tako da sem pri večini iger moral backtrackati in levelati, z izjemo v trojki kjer je bilo vse prelahko :). 

 

Mal bom pogrešal Soro, Riku-ja, Donalda, Goofija in ostalo kompanijo... Komaj čakam da lahko tole čez par let podturim igrat sinu in hčerki :). 

 

kingdom-hearts-3-review-1024x576.png

 

 

Ah well, nadaljujem s pucanjem backloga. Na vrsti je Dragon's Dogma. 

 

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...