Skoči na vsebino

The Witcher


Jurus

Priporočeni prispevki

je res. Ostaja nekakšna vodilna nit, ampak drugače je Netflix zanimal samo naslov serije in seveda baza fenov knjig in iger. Pa showrunnerka je poročena z neko živino iz Netflixa in je dobila zeleno luč za kakršnekoli spremembe v inclusive-feminist-sjw smeri. To enostavno ni The Witcher, žal tudi "you never get a second chance at first impression" tako, da če bo čez dvajset let kdo (npr Poljaki) šel delat serijo zvesto knjigam ne bo imel lahkega dela.

uredilo bitje Žvrkljotron
Povezava do prispevka

sem na YT pogledal več intervjujev s Henryem Cavillom pred izidom druge sezone. Več ali manj v vsakem pravi kako se je boril, da bi (vsaj) Geralt (vsaj) značajsko ostal zvest liku iz knjižne sage. Kar, če pravilno berem med vrsticai, pomeni, da so tudi s samim Geraltom imeli "čudne" namene, Cavill pa je kot fen knjig in iger uporabil svoj star status, da je (vsaj) njegov lik obdržal neko integriteto. Vsi "vsaji" so moji, jaz sem tako razumel. Sapko pa je dobil kup keša, po pogodbi mora hvaliti Netflix, ostalo pa ga niti ne briga, ker je ničkolikokrat povedal, da ne verjame v konvergenco različnih medijev. Originallni Witcher, tj. knjige, je njegov, vse ostalo so adaptacije, ki z njegovim originalnim delom nimajo nič. Lahko so dobre ali slabe, njegove njige so orginal in pika.

uredilo bitje Žvrkljotron
  • Račka +1 2
  • Trol 1
Povezava do prispevka

drugače je v post credits scenah druge sezone prisoten tudi teaser trailer za Neflixovovo spinoff serijo "Witcher Blood Origin", ki je nekakšen zgodovinski prequel Witcherju in, ki nas popelje v multikulturno kung fu prazgodovino kontinenta kjer živijo Witcherji (Veščci?)

OOO MOOJ BOOŽE! :w00t::D:D

 

uredilo bitje Žvrkljotron
Povezava do prispevka

Jaz sem gledal z možgani na off, edino večino Jaskier lajnov mi ni sedlo, občasno kak cgi obupen, pravtako prvi del je bil mal švoh kljub carskemu Nivellenu

 

Nekak bi raje videl, da se konča po 4 sezonah, največ 5, pa da si dajo duška s fighti in CGIjem, namesto da dobimo 8 sezon nečesa kjer je opazno kdaj šparajo

Povezava do prispevka

Solidna v primerjavi s čim? Ker jaz sem cel čas občutek da gledam neko B produkcijo, s parimi kul momenti. Tole mi je zanimiv review:

 

https://www.google.com/amp/s/amp.usatoday.com/amp/2794100001

 

Zdej če so res ciljali na to da se jemljejo resno, pol jim resnično čestitam. Sam sem bolj dobil občutek da so želeli izpasti kul in nametati noter epske momente, vse skupaj pa izpade dokaj ubogo. Super da mečejo notri stvari s katerimi strežejo fanom špila, Gwenta in predvidevam da knjig, samo zaradi tega serija ni dobra. Ker vse skupaj izgleda precej ubogo, epizode so nametane precej na random, kot da bi pač delal queste, ko se pojavijo in ignoriral glavno zgodbo. Zdej spet, če je bil to plan, da dobiš občutek da Henry pač opravlja queste in je to glavna fora, pol super. Sam kot format serije se mi pa to ne zdi posrečeno, sploh ker nakazujejo da imajo nek grand story zadaj, ki pa ga parkrat ošvrknejo. Vse skupej bi delovalo precej bolje, če bi skoncentrirali zadeve, izreazal ves cheese, ki ne pridoda kaj dosti k world buildingu, naredil sezono pol krajšo in se res posvetili zadevam ki so tega vredne. 

Povezava do prispevka

Solidna v primerjavi z drugo knjigo in prvo sezono. In druga knjiga je precej politicna, posledicno je manj akcije. Ti obcasni side questi so meni kul glih zaradi world buildinga. Sicer pa itak ne pravim, da je serija popolna, je pa solidna, gledljiva, sledi koncni zgodbi precej zvesto v tej sezoni, razen par zadev, Eskell itd. Mam še dve epizodi do konca. Kakorkoli, js sem zadovoljen, pricakoval sem kul zgodbe, zabaven svet, to sem dobil.

Povezava do prispevka
seattle reče pred 18 urami:

Zdej sem pri petem delu. Ne vem, men je serija...dolgočasna? Kje je witcher vzdusje, kje so witcher fighti, joške, monstri...3 je deli nekega počasnega dogajanja politike. Visji budget, hoce bit bolj resna, ampak je postala dolgočasna. 
Upam da so zadnje trije deli boljsi. 

 

Odkrito rečeno je tega v knjigah bolj malo. Monstri so večinoma v kratkih zgodbah in večino teh so uporabili že v prvi sezoni. V dejanski seriji romanov je tega bolj malo. Mislim, da v petih knjigah se lahko instance witcher worka prešteje na prste ene roke. Ostalo je kombinacija GoT politike in LotR hoje, fajti so pa večinoma samo med ljudmi, nonhumani. Budget bojo šparali za mage fajte, ki so precej bolj aktivni akterji kakor pa v igrah. Seveda pa lahko vse to spremenijo.

Povezava do prispevka

Bolš k prva sezona je zih, je pa res da je dost lokacij (meni zelo) budgetnih in da tu pa tam mi dialogi niso lih na nivoju, so pa tiste igralce, ki so umrli v prvi sezoni, dobro nadomestili z drugimi, kvalitetnimi igralci. Tu pa tam sem dejansko bil hyped as fuck. Ne vem zakaj mi Jaskier, ki mi je v prvi sezoni bil med highlighti, tukaj ne dogaja tok

 

Naslednja sezona je tista 'make it or break it', glede na to kaj vse se bo zgodil. Je pa mogoče zadnja epizoda mela res bedn končni fight oz. mal preveč za lase privlečeno. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...