Skoči na vsebino

Doctor Strange in the Multiverse of Madness


cin der

Priporočeni prispevki

  • 4 mesece kasneje...

men je bil bolan film. razumem kritike, da tega ne moreš gledat, če nisi marvel fan, ki je gledu vse marvel filme in bo gledu še vse naslednje marvel filme. wanda je igrala izjemno, dr strange je tud čist hud. zgodba je bla kljub skakanju iz sveta v svet odlično izpeljana, nobenih zmenšnjav, it just works. america chavez je malo hecen lik, ki samo uleti v film/universe, ampak mi samo podžge zanimanje za naslednje filme. 

 

fighting sekvence so ble fucking amazing, mešanica tepeža in magije podkrepljene z najboljšim cgijem ever. mal si želim, da bi gledu 3D. 

 

Spoiler

also, patrick stewart kot charles xavier, POGGIES. upam da bojo čimprej uletel x-mani nazaj. pa pobil so ene 5 herojev (al kok) on screen, fucking epic je blo. tale multiverse projekt so si zastavili odlično. 

 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka

jaz sem pretežno užival, sploh na koncu je razfuk, ampak ta film je v vsakem primeru razočaranje, ker (niso neki velki spoilerji, samo kaj si mislim o filmu)

 

Spoiler

večina filma je dolgočasn tipičn marvel film, poln logičnih lukenj, do neke mere moreč brez nekega pravega payoffa, razn ene mini sekvence ni pravega multiversa, samo en svet spoznamo pa še to bolj tko neki mal. zelo neizkoriščeno, tudi tisti pravi sam raimi feeling ne pride do zadnjih 30-40 minut, prej pa kot da ni on režiser. Že No Way Home ni zares bil multiverse film, tole je mičkn bolš, ampak izgleda se bojijo bit bolj odfukani s temi filmi. Kdo je main villain pa itak jasno vsem tud če so trailerji mal lagal
sem bil nahajpan pri council scene, ampak to ni dost da lahko rečem, da ta film ni nekje na slabši polovici od Marvel filmov, ni pa tok bed k Black Widow al pa Ironman 2

 

lol skakanje iz sveta v svet, ni zakomplicirana zgodba če sta samo dva svetova :D v Infinity War je blo velik več variacije

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka

drstrange.6.thumb.jpg.d5c7ba2a8b8031b5537d928b54c4e450.jpg

 

Takole sem bil v lastno veselje napisal:

 

Loki in Silva sta naredila Kevinu Feigeju, šefu največjega slikosučnega projekta MCU, veliko uslugo. Pogibel Tistega, ki ostane v predlanski TV-seriji, je namreč sprostila večvesolje, neskončno sličnih, a različnih kozmosov, to pa je ustvarjalcem odprlo neslutene možnosti. Zdaj lahko liki prosto umirajo, postajajo celo zombiji, pa se bo vedno našla razsežnost s še živo inačico Iron Mana ali kogarkoli drugega, ki se ga nato vpelje v glavno kontinuiteto. Tako so obudili tudi Lokija in Gamoro, ki ju je pokončala Thanosova roka. Za nameček na tak način lahko Marvel primakne junaclje, ki jih doslej v MCUju ni bilo. Na primer Netflixove Brankote in Osebe-X. 

 

https://javka.mn3njalnik.com/gikarije/doctor-strange-in-the-multiverse-of-madness/

Povezava do prispevka

Plusi
 

Spoiler

 

- Igra glavnih akterjev

- Visualsi

- Fighti

- Momenti, ko je prekleto jasno, da je Sam Raimi imel dovoljenje bit Sam Raimi. Zombie Strange, Wanda z odsevnimi površinami v Kamar Taju,... Fakin epic scene.

 

 

Minusi
 

Spoiler

 

- Neizkoriščen potencial multiversa. Ja vem, človek si je sam kriv za hajp. Ma vseeno se mi ne zdi ravno nelogično pričakovanje, da bo več na temu, v filmu s podnaslovom Multiverse of Madness. Tako pa smo dobili eno montažo, en svet in eno hišo.

- Kar sem se bal pri No Way Home. Cameo for cameo's sake. Fajn je bilo končno videt Krasinskija po letih fancastanja in Stewarta z 90s theme, ampak celotna Illuminati scena ni pomenila popolnoma nič. V Spider-Manu so povratniki prinesli precej k filmu, tukaj pa lahko zamenjaš komplet vse like ali izrežeš celoten prizor in ne spremeni popolnoma nič v zgodbi.

- Wandina motivacija. Ja že v WandaVisionu je delala določene slabe stvari, ampak je jasno na koncu, da ji ni bilo prav. Je malo (pre)velik preskok iz zasužnjenega mesta, kjer izkaže da jo peče vest do homicidal maniac, ki brez da trzne umori vse pred sabo. Darkhold gor ali dol, nek kvazi instant outside corruption je samo lazy writing. Veliko bi pripomoglo, če bi nekako spremenili situacijo. Namesto da v vseh vesoljih ima otroke razen v MCUju, bi naredili da jih ima samo v enemu in da nujno potrebuje 'muricino moč, da jih reši (kakor je bilo nakazano na koncu WandaVisionu, ko jih sliši klicat na pomoč). Olsenova je bila odlična, ma Scarlet Witch deluje kot popolnoma druga osebnost v primerjavi s prej.

 

 

Povezava do prispevka
Spoiler

 

Ze dvakrat je stvarstvo trpelo zavoljo docela egoisticnih zelja. Najprej Spidey "naj me vsi pozabijo", zdaj se Wanda s svojimi namisljenimi otroci.

 

Meni so se tudi zdeli tisti Iluminati malce v tri dni zmetani skupaj in brez pravega smisla. Sem dejansko pricakoval Iron Mana, saj so bili tam njegovi roboti. (Ce gre verjeti govoricam, so planirali Iron Mana z obrazom Toma Cruisa, vendar jim logisticno ni zneslo, zato je tudi ena stolica na odru prazna.) Tudi mi je zal za Carterco, za katero sem resnicno upal, da pride in ostane v MCU. Res je tudi, da od multiverza ni bilo prav veliko in da bi lahko bil tisto sosednje vesolje bolj drugacno od le semaforjev. Me pa zanima, kako dalec bodo sli s temi vesolji v bodoce. Upam, da ne bo cisto vsak film te faze uvajal like iz vzporednih svetov.

 

 

 

Povezava do prispevka

@LordFebo ne, bli so sentineli, ki so stalno prisotni v raznih x-menih. 

 

men se zdi, da mal preveč flejmate kako neizkoriščen multiverse je v tem filmu. je sam nastavek za vse naslednje filme in naslednji infinity war (a je že kakšno delovno ime?). pač, jasno je, da bo America še pomemben del v tokratnem arcu - to pa avtomatsko pomeni, da bo multiversa še. 

 

jst sm bil hyped zarad picarda, ker imo nakazujejo, da se x-meni vračajo. moj fav marvel strip. 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka
Lunco reče pred 10 urami:

 

men se zdi, da mal preveč flejmate kako neizkoriščen multiverse je v tem filmu. je sam nastavek za vse naslednje filme

sej to je ta problem, totalno pozabljiv film glede na koncept

 

sploh ne vem zakaj še dajem DCju in Marvelu keš v kinu, kok je Logan jači film od vsega tega Marvel sranja samo zato, ker ni nastavek za druge filme

Povezava do prispevka

Ok, ja. Sam rekel so sentinels, očitno se Ultronovim tud reče sentinels. Sam glede na to, da je Xavier X-Men, sem pol zaključil, da bi lahk izhajal iz tega.

 

Sem zdej pogledal bolj podrobno slike in zgledajo bolj Ultronovski. 

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 2 urama:

sej to je ta problem, totalno pozabljiv film glede na koncept

 

sploh ne vem zakaj še dajem DCju in Marvelu keš v kinu, kok je Logan jači film od vsega tega Marvel sranja samo zato, ker ni nastavek za druge filme

Ja, sam Logan je pač legit, dejanski film, ki naslavlja in problematizira neke konkretne teme. In ni zgolj popcorn in nostalgia filled disney-ride.

Povezava do prispevka

Sej sm že mislil opustit te popcorn filme, ampak so me zjebal z Loganom, Deadpoolom (ker je bil kul R rated komedija po dolgem času) in z Into the Spiderverse

 

Če bi zdej bil 10 let mlajši bi bil valda hyped as fuck, noro kako je ta niša, kjer so bralci stripov bli včasih kao luzerji pa lih to obdobje od konca 80s do začetka 00 najboljša era stripov in grafičnih romanov, in se zato pol od devetdesetih dalje pojavijo Wu-Tang memberji z Ironman, Ghostrider, Spiderman referencami, Blade film, ki dejansko za tisti čas ni bil zanič in ni bil mišljen kot nek bedn kvazi comicbook movie za otroke, X-men tud ni blo švoh, Hollywood mal bolj premišljeno zagrabu

 

Zdej so pa comic book movies šli v full copy-paste mode, stripi so pa več ali manj zanič, samo neke alter zadeve izven Marvela/DCja/Vertiga so kul (meni). Zadnjič sem prebral tistega Spider-Man: Life Story, ki je bil dost hvaljen, pa ni blo vredno tiste urce branja.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...