Skoči na vsebino

Trenutno igram [1/2022]


Kočevc

Priporočeni prispevki

Hernier reče pred 4 urami:

Katera okolja/bossi pa so ti bili kaj všeč v DkS 3? 

 

Vučko3 reče pred 4 urami:

@tomazek Šel si skozi celo igro brez poročil! Dajmo neki tier list šefov, nehi se zajebavat :D

 

Evo, na kratko vtisi... V igro sem šel direkt iz Bloodborna in mi je bil začetek precej zafukan. Par dni sem rabil (in bil živčen kot pes zraven), da sem se privadil na nov, nekoliko počasnejši sistem igranja. Manjkal mi je parry s pištolo in visceral attack :D Saj parry je tu tudi in mi je nekaj časa kar ok šel, ampak je vseeno precej težji. Kasneje ga praktično več nisem uporabljal, ker je bilo enostavno preveč rizično. Tudi ščita se celo do konca igre nisem čisto privadil in sem večino dodgal attacke, ker sem enostavno pozabil, da ga lahko uporabim v številnih situacijah. Največ krat sem ga uporabil, ko sem bil pripravljen na nasprotnika, ki je prihajal k meni... random sred borbe, da bi stisnil, pa zelo redko. Žal mi je tudi, da sem šele na 3/4 igre ali celo kasneje pogruntal, da so ranged weapon dejansko uporabna zadeva. So odlična orožja za ločiti nasprotnike, da se ti približajo posamezno. Ali pa tudi za ubiti kakega na daleč, ki nima prostega dostopa do tebe.

 

Lokacije so ok, ampak so mi bolj všeč v Bloodborne. Največji vtis je naredil na mene prihod v Irithyll of the Boreal Valley. Res fantastičen pogled. Načeloma sem imel raje lokacije (glede izgleda), ki so neki impozantni gradovi in katedrale... kot pa zunanji svet. Ne sedejo mi kraji kot so Road of Sacrifices, Farron Keep, Smouldering lake... na živce mi gre globlja voda (kjer moraš skakati kot norec), močvirje, strupi... Tudi Grand Archives mi je bila kar kul lokacija (ko sem pogruntal vax :) ). Paziti pa moraš res povsod, tudi čist navadni mobi, ki jih oneshotaš, so lahko full nevarni, če te napadejo v skupini. Nekateri delajo tudi abnormalen damage! Nekateri večji pa so tudi bolj nevarni kot posamezni bossi. Full jebena sta bila 2 kuščarja na lokaciji Irithyll of the Boreal Valley (spodaj v vodi). Nekako mi ju je uspelo ubiti enega po enega. Dobiš pa odličen prstan. Tudi oni sovragi, ki imajo na glavi roko so brutalni. Tam v enem malem prostoru so trije. No tistih treh sploh nisem ubil. Sem probal par krat, na koncu pa samo letel in pobral kar sem lahko in jih pustil. Nisem imel živcev se boriti s tremi hkrati, niti ločiti mi jih ni uspelo, da bi enega po enega. Sovražil sem tudi curse efekt. Ni "zdravila" zanj in crkneš takoj, ko se meter napolni. Moraš prej pač spoznati sovražnike in se navaditi kateri ga povzročajo.

 

Bossi so nekateri precej "lahki", posamezni pa safukani in pilijo živce. Prvi pri katerem sem imel največ ponavljanj je bil Aldrich, Devourer of Gods. Mater me je fukalo par napadov. Tiste puščice, ki jih strelja v zrak in te sledijo zelo dolgo, so pravi shit. Naslednja, ki me je naspidirala je bila Dancer of the Boreal Valley. Full vara s svojim "elegantim", počasnim premikanjem... ampak ni glih tak v resnici, a ne. Probaš se ji držati za ritjo in enkrat mora uspeti :D Precej me je/sta me ubijala tudi Lorian, Elder Prince and Lothric, Younger Prince. Ko sem se navadil prve faze, ni bila več tako težka... druga pa je spet bila presenečenje. Tudi pri njem imaš občutek, da je počasen in ne nevaren (ker se plazi po kolenih). Tako sem večkrat podcenil njegovo premikanje in ckrnil kot prašič. Včeš mi je bil boj s Soul of Cinder. Mogoče tudi podzavestno, ker sem vedel, da je zadnji. Se ga lahko kar lepo naštudira v prvi fazi, druga je nekoliko težja. Sicer sem mel filing že v trtje, da ga imam naštudiranega... in sicer je padel. Ampak se s slike, ki sem jo prilimal prej vidi, da sem porabil vse Estus Flaske in mi je ostalo manj kot pol energije na koncu.

 

g. Profesor reče pred 2 urama:

si nardil vse opcijske šefe?

 

Če gledam po tem linku spodaj... potem ja.

 

https://www.thegamer.com/every-dark-souls-3-boss/

uredilo bitje tomazek
  • Račka +1 6
Povezava do prispevka

Nameless Kinga sem se dejansko najbolj bal in šel do njega z največjim strahom :D Ker sem slišal že po forumu in drugje po spletu govorice, da je zelo težek. Ampak prvo fazo nagruntaš zelo hitro in je v bistvu lahka. Samo tečeš zmaju med nogami, ko gre proti tebi in se izmikaš udarcem Namless Kinga. Ne smeš imeti lockanega zmaja, da lahko s pogledom slediš nameram kralja. Če si ob zmaju, ko bruha ogenj... ga komot sekaš po vratu.

 

Druga faza je bolj zajebana. Na srečo je arena zelo velika in lahko tečeš stran od njega in se healaš. Ko sem se healal na razdalji, je delal predvsem tisti long range attack, ki ga lahko dodgaš (ko leti neki široki val proti tebi in mu sledi takoj ozek). Takrat sem mu spustil na daleč tudi kake 3-4 puščice v glavo. Potem kak udarec, dva... dodgaš... in spet tečeš stran, se healaš in ponoviš vajo :)

uredilo bitje tomazek
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 1 uro:

Evo isto sem mel pri Nameless, easy boss, v petem poskusu ga ubil. Pri Pontifu pa kri scal ker nisem znal parryjat nic.

Sej res parry... Suljo me jebal na suho 3x. V tretje sem igral pyro build in to je res easy mode darksouls, še posebej po tem, ko sem vzel pravo orožje. Men ful sedejo lahka in hitra orožja pri from igrah.

Men je bil najtežji boss v DKS3 je Lothric younger prince. Čeprav zdej mi je DKS3 dost lahka.

Povezava do prispevka

Wilmots warehouse - Na začetku sem mislil da je Sokoban tip špila, saj porivaš (pobiraš) škatle po skladišču, pa v bistvu razgiba čisto drugo sekcijo možgana. Najlažje bo ga primerjal s tistimi igrami, ko ti nekdo uleti v kuhinjo/trgovino in mu moraš servirat željen artikel. S tem da je v tistih špilih ponavadi na voljo 5-10 artiklov. Tukaj ob vsaki novi dostavi dobiš 4 nove artikle, tam vse do številke 200. S tem da so si nekatere ikonice kar precej podobne. Tako da moraš res dobro razporediti stvari po skladišču, v nekakšne (tebi) smiselne razdelke. Če si uspešen odklepaš razne power uoe, ki ti olajšajo igranje in so kar nuja za uspešno nadaljevanje, saj drugače hitro zmanjka prostora. Z mojo igrava co-op in moram reči da mi špil kar dogaja. Tempo mi je super, ko je čas za dostavo hitiš pi skladišču gor dol ko majmun, pol pa pride obdobje za (re) organizacijo skladišča, kjer ti špil da neomejeno časa. Se mi zdi da si takrat dejansko sam določaš kako težek špil si boš naredil. Če si vzameš čas in res narediš red v skladišču, je nabiranje robe lahko precej trivialno, če pa se ti ne da ravno bi redoljuben, pol pa mojih izkušnjah dokaj težko dosegaš zastavljen cilj. 

V glavnem, špil mi je super. 

 

Screenshot_customers.0.jpeg

 

Art of rally - minimalistična sexy podoba, semi simulacijski vozni model, b grupa, nore proge... Tale špil bi mi moral po vseh naštetih stvareh noro dogajat. In tudi mi, tistih 20% časa, ko mi uspe odvoziti etape kot se spodobi. Problem je v tem, da mi je špil kar precej zafukan. Na pad mi je težko vozit, najbrž je problem v meni, ker ne znam pravilno dozirat gasa na trigerje, kar rezultira v ogromno izletih iz proge oziroma v tem da ko nažgeš gas po izhodu iz ovinka, ti avto podivja in te odfuka v drevo/nagrobnik. Ima pa špil še eno res tečno lastnost. Štekam da te špil kaznuje če divjaš po travi, te resetira in doda 5 sekund kazni, ampak včasih se zgodi da te resetira medtem ko si še na cesti. Ne vem kaj je fora, očitno špil izračuna, da bi moral zleteti iz proge in ti nabije kazen, ti pa bi ovinek vseeno speljal. Najbrž ne optimalno, ampak ja. Frustrirajoče do amena. Tako da sem špil dal mal na pavzo, pa zlovdal Wreckfest za vmes. 

 

game-steam-art-of-rally-wallpaper-5.jpg

uredilo bitje Jake the Mess
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Wreckfest - dolgo časa sem čakal na naslednika Flatouta in tole naj bi bilo to. Špil se po spominu vozi precej enako, imaš iste sfukane avte, striček leti skozi šipo večkrat kot jaz na skret po obilni dozi kislega zelja. Vse super, samo proge se mi zdijo neprimerno krajše kot so bile v izvirniku in nadaljevanju. Res da sem končal šele prvi sklop in upam da se to v nadaljevanju spremeni. Po spominu si imel prej kar dolge proge in niti niso bile vse krožne in to mi je res dogajalo. No ja, špil mi vseeno dogaja, očitno je to tak model vožnje, ki mi res ustreza. 

 

God of war - po dveh mesecih sem se ga spet lotil. Po Last of us 2 sem iskal nek špil z močno zgodbo in ogromno ljudi priporoča God of War. Ko sem ga prvič zagnal sem bil precej razočaran. Po treh urah igranja sem bil precej odločen, da to ne bom nikoli končal. Verjetno je bil problem spet v meni, mislim da sem iskal špil, ki bi bil identičen oziroma precej podoben TLoU2, tole pa je bilo totalno drugače. Od odnosa med protagonistoma nič, razen tega da Teal'c na vsake 15 minut pribije: Boy!

And boy oh boy, sta mi šla na kurac. Mali siten ko driska, fotr pa naveličan celga sveta. Res ne rabim situacije, ki jo čez dan gledam doma, še preigravat pol zvečer. 

Tud okolje mi no zgledalo preveč zanimivo, sem pač sucker za antično Grčijo in njihova božanstva. 

Orožje mi je totalen downgrade naproti rezilom na ketnah. 

Ampak.. Ampak... Sem se odločil da ob 9ih zvečer dam špilu še eno šanso. In ja, po dveh urah nažiganja sem se odločil, da odigram samo še naslednji segment, tolk da vidim kaj me čaka v naslednji stopnji. No ja, ura je bila 2:00 ko sem zaključil. Pismo špil vleče, razfuk je epski, jaz zanič, vsakega malo večjega trola se userjem in od daleč mečem sekiro vanj ter se derem na malega pezdeta da ga strelja z lokom. Kr dober občutek, taka simulacija direktorja Vietnamskega oddelka Adidasa, kjer se lahko cel dan dereš na pamže naj pohitijo s šivanjem žog/kopačk. 

Anyway v špilu sem začel uživat, tko da komaj čakam da vidim kaj vse me še čaka. 

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka
Jake the Mess reče pred 2 urama:

Wreckfest - dolgo časa sem čakal na naslednika Flatouta in tole naj bi bilo to. Špil se po spominu vozi precej enako, imaš iste sfukane avte, striček leti skozi šipo večkrat kot jaz na skret po obilni dozi kislega zelja. Vse super, samo proge se mi zdijo neprimerno krajše kot so bile v izvirniku in nadaljevanju. Res da sem končal šele prvi sklop in upam da se to v nadaljevanju spremeni. Po spominu si imel prej kar dolge proge in niti niso bile vse krožne in to mi je res dogajalo. No ja, špil mi vseeno dogaja, očitno je to tak model vožnje, ki mi res ustreza. 

 

God of war - po dveh mesecih sem se ga spet lotil. Po Last of us 2 sem iskal nek špil z močno zgodbo in ogromno ljudi priporoča God of War. Ko sem ga prvič zagnal sem bil precej razočaran. Po treh urah igranja sem bil precej odločen, da to ne bom nikoli končal. Verjetno je bil problem spet v meni, mislim da sem iskal špil, ki bi bil identičen oziroma precej podoben TLoU2, tole pa je bilo totalno drugače. Od odnosa med protagonistoma nič, razen tega da Teal'c na vsake 15 minut pribije: Boy!

And boy oh boy, sta mi šla na kurac. Mali siten ko driska, fotr pa naveličan celga sveta. Res ne rabim situacije, ki jo čez dan gledam doma, še preigravat pol zvečer. 

Tud okolje mi no zgledalo preveč zanimivo, sem pač sucker za antično Grčijo in njihova božanstva. 

Orožje mi je totalen downgrade naproti rezilom na ketnah. 

Ampak.. Ampak... Sem se odločil da ob 9ih zvečer dam špilu še eno šanso. In ja, po dveh urah nažiganja sem se odločil, da odigram samo še naslednji segment, tolk da vidim kaj me čaka v naslednji stopnji. No ja, ura je bila 2:00 ko sem zaključil. Pismo špil vleče, razfuk je epski, jaz zanič, vsakega malo večjega trola se userjem in od daleč mečem sekiro vanj ter se derem na malega pezdeta da ga strelja z lokom. Kr dober občutek, taka simulacija direktorja Vietnamskega oddelka Adidasa, kjer se lahko cel dan dereš na pamže naj pohitijo s šivanjem žog/kopačk. 

Anyway v špilu sem začel uživat, tko da komaj čakam da vidim kaj vse me še čaka. 

:lol:

Povezava do prispevka
Hernier reče pred 26 minutami:

A delaš sneženi DLC al kaj imaš zdaj? 

 

Drgač kaj bo zdaj naslednje? Odvajalna kriza do izida Elden Rings? 

 

Ja, v snegu sem zdaj Ashes of Ariandel :D

 

Pojma nimam kaj naj naredim glede trenutne zasvojenosti. Sem v takem zaletu kot že dolgo ne hehe... po drugi strani vem, da bom spomladi in poleti precej manj igral. Mislim, da bom kar izkoristil čas in voljo, ki jo trenutno imam :) Imel sem prednaročen Dying Light 2 pri Game Center - kar pa je propadlo. Ker je do Elden Ringa še praktično cel mesec... bom verjetno prednaročil kar nekje drugje Dying Light 2 in ko obrnem, prodam naprej. Potem pa se posvetim Elden Ringu.

 

ke_kit reče pred 14 minutami:

@tomazekNavijam za DkS1 Remake. :D

Al pa udari kak Hades. Men so čiste drogice lol. Ne morem nehat igrat. :avadodo:

 

Saj mogoče bom. Nekako me ne vleče, ker ne vem kako je štorasto in grafika ipd. Nisem neki fan starih iger drugače. Trenutno pa itak ne bo časa - bom igro prišparal za sušno obdobje. Imam pred Dark Souls 1 še ta dva DLC-ja za dokončat v DS3, Dying Light 2, Elden Ring, Demon's Souls. Ufff kaj je tega :D Dokler nisem štartal Bloodborne začetek meseca, pa je vladala suša kar lep čas.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Men se pa kar neki ne da, tko res par minut DS3 pol pa Battlefield... zgleda kriza let al neki, neki me trese, da bi še mal police pospravil in prodal Nintendote (Gamecub) in sego Dreamcast... itak samo prah nabirata... pa SNES je v eni škatli... ko je najhuje začnem razmišljat, da bi še ta stare Plejstejšne prodal pa gameboye... še dobro,da se mi ne da ukvarjat s kupci in me potem mine :rofl:
Fuck, pa volan sem naročil hahaha!

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Jaz sem špilal Bloodborne medtem ko sem še bil v GoW, opustil za 2 tedna in vceraj spet zagnal, totalno zgubljen v Cathedral Wardu, sploh ne vem kaj sem naredil, kaj nisem. Razen tega, da se Amelio ubil.

 

Zdaj bom lepo čist na novo zagnal, glih en mesec mam do Elden ringa, da kulturno preigram vse kar sem zamudil, ko sem prvič igral in končno tudi DLC.

Povezava do prispevka

Nerealno kok je igric za preigrat res, sam jst pa kr nabijam HS Battlegrounds, Storybook Brawl in League of Legends. 

 

Sem pa zlovdu Sims 4 z vsemi dodatki in igral en popoldne, kr hudo kaj so vse dodal v igrico. Škoda, da stane dobesedno miljon evrov :D 

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 30 minutami:

Jaz sem špilal Bloodborne medtem ko sem še bil v GoW, opustil za 2 tedna in vceraj spet zagnal, totalno zgubljen v Cathedral Wardu, sploh ne vem kaj sem naredil, kaj nisem. Razen tega, da se Amelio ubil.

 

Zdaj bom lepo čist na novo zagnal, glih en mesec mam do Elden ringa, da kulturno preigram vse kar sem zamudil, ko sem prvič igral in končno tudi DLC.

 

Zato meni ni šans, da mešam take igre. Samo eni se lahko posvetim, če ne sem izgubljen kot kura brez glave. Že itak sem se dosti krat izgubil kar tak sred igranja ene same igre :D V glavnem pa itak igram samo eno igro.

uredilo bitje tomazek
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Me zanima, ce bo pri tebi isto kot pri meni. Na polno padel v maria + zajce za svet ali dva, potem pa mi je ratalo prevec rutinsko. Tvoji heroji so tako nabildani da svet ne dohaja vec, in preden se zaves rutinsko zmagujes fajte z isto skupinico herojev. Imam plan koncat in sem pa tja odspilam kak fajt, ampak zacetno navdusenje je minilo. Kar pa ne pomeni, da mi je slab spil, samo malo sm se ohladil.

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...