Skoči na vsebino

[anketar #5] Najljubša pretepaška franšiza


...  

70 glasov

  1. 1. Najljubša pretepaška franšiza?

    • Guilty Gear
    • Mortal Kombat
    • SoulCalibur
    • Street Fighter
    • Super Smash Bros.
    • Tekken
    • Virtua Fighter
      0
    • [drugo]


Priporočeni prispevki

Po From Software ankici, sem se tokrat odločil za pretepačine. Se mi zdi, da je skoraj vsak od nas imel kak stik z žanrom, nekateri pa celo zelo intimnega, ste tekmovali in bili dejansko legitimno dobri igralci. Katera franšiza, razdelil sem jih po abecednem vrstnem redu, v vas prebudi največ nostalgije, lepih spominov in obetov prihodnosti?

 

Guilty Gear 

Mortal Kombat

SoulCalibur

Street Fighter

Super Smash Bros.

Tekken

Virtua Fighter 

[drugo] 

 

Vem, da je izbir seveda še veliko več, izpustil sem BlazBlue, Capcom vs. Marvel, joškast Dead or Alive, razne licenčne igre a la Dragon Ball Z. V primeru, da bi radi izpostavili drug naslov, prosim označite [drugo] in dopišete v komentar.

 

Seveda zaželjeni tudi opisni komentarji, kakšni spomini, morda želje za prihodnost. Glede na to, da je v prejšnji generaciji žanr precej uspeval, lahko rečemo tudi kakšno o prihodnosti. Prav tako zaželjeni kakšni clipi ... 

 

Skratka, to je tudi splošna tema o pretepačinah, le da je za večji entertainment value zraven ankica :) 

 

Povezava do prispevka

Torej — par mojih mnenj. Kot nekdo s Ptuja sem vedno bil mega fan raznih LJ/Primorskih seans in igralcev, o katerih sem bral v Jockerju in na forumu, na KSI-ju in Pretepu. Res mi je bilo carsko, samo nekako nisem mogel biti del scene. Kot rojen 1991, se mi je vedno zdelo, da so igralci iz LJ/Primorske ene 10 let starejši, kar je kar precej, ker sem v prime time igranja bil v jebeni osnovni šoli, tako da nekako se nisem upal vključit med tok starejše momce. Kot drugo sem bil s Ptuja, kjer pač ni bilo dobesedno nobene fighting scene. Ampak kot rečeno, že spremljat like ala Kekken je bilo mega fun, plus velikokrat so kaj o sceni napisali v Jockerju. Pozneje pa je bilo tega vse manj. Ko sem dobil svoj avto, sem končal srednjo šolo in bi se lahko bolj vključil v sceno, je propadel Pretep, v Jokerju niso več pisali o sceni, spomnim se, da sem uletel v neko grupo na Facebooku in se je folk na hardcore kregal. Skratka, kakor je bila scena zakon kot spectaterju, je bilo tudi kislo, ker je bilo evidentno, kako močno je na eni točki vse skupaj propadlo in se prelevilo v neke prepire, zamere in šikaniranja. 

 

No, par mnenj. 

 

Guilty Gear

Sem samo enkrat sprobal, pa mi je žal bilo pretežko, da bi nadaljeval. Sicer pa mi imajo Guilty Gearji brutalno lep grafični stil in nasploh igrica zgleda lepa za popizdit. Sem pa od istih avtorjev nekoliko več igral Dragon Ball FighterZ, še eno prečudovito igro. Nekaj sem je nažigal online, ampak na koncu sem ugotovil, da mi 3v3 fighterji ne sedejo ... Morda kdaj še enkrat probam Guilty Gear, če bo kak release z dobrim SP načinom (dejansko sem med tistimi čudaki, ki igrajo SP načine v pretepačinah, hehe)

 

Mortal Kombat

Ogromno preigral enke, ki sem jo imel na PC-ju, pa z osnovnošolskimi kolegi smo igrali v VS na eni tipkovnici, yolo style. Dvojko sem igral na avtomatih na morju, potem naslednjo pa štirko, ki sem jo kupil v Sold Out različici. Bila mi je na polno čudna s svojimi 3d modeli. 

Mortal Kombat 4 (1998) - PC Review and Full Download | Old PC Gaming

No, potem pa serije nisem spremljal do revivala na 360 in potem PS4. Sploh MKX smo s kolegi dosti igrali, ker je bila res low entry point, raznolik in pisan roaster, fatalityje si naredil na izi, ni da ni. Good times.

 

SoulCalibur

Igral dvojko in trojko na PS2. Meni je dvojka najljubša pretepačina vseh časov. Res imam čudovite spomine nanjo in že nekaj časa imam v mislih, da si moram kupit PS2 retail za spomin. Preigral sem je tudi daleč največ, ker je prišla ravno v času, ko sem imel ogromno časa in malo obveznosti, ker je šola še bila easy mode. Žal pa serije potem nisem več spremljal. Najnovejši del (VI?) sem sicer kupil na neki razprodaji, ampak dejansko ga še nisem pognal. 

 

Street Fighter 

V Street Fighterju sem največ igral Alpha 2, ker sem imel retail za PC.

Street Fighter Alpha 2 All Characters [PS1] - YouTube

Dosti nenavadna scena, ker Alpha podserija je sicer dosti nepoznana. Igral sem sicer še SSF2T pri kolegu in SF 3 na emulatorju. SF 3 sem probaval tudi nekaj online z emulatorjem, ampak sem bil zgleda v nekem na polno nadrkanem communityju, ker so me kot prvo razturavali kot psa, kot drugo pa se nobenemu ni dalo, da bi me malo učil. Mi pa je bila parry mehanika res zelo všeč. 

 

Super Smash Bros. 

Dal zraven, čeprav ni ravno stereotipni fighter kot zgornji. Sem pa igral skoraj vse dele, N64 na emulatorju, potem pa ogromno Melee pri kolegu, ki je imel GameCube. Tudi to smo bili zmožni drkat praktično 24/7, si šel na obisk in cel dan igral. Potem sem igral Wii in 3DS verzijo, ampak vlak je nekako odpeljal, nisem več padel not, špili so se mi zdeli preveč huge in polni vsebine, dejansko mi je bilo bolj všeč, dokler so igrice bile bolj kompaktne. 

 

Tekken 

Oboževal štirko in petko, tudi ogromno igrali v živo. Tudi najnovejši del sem nekaj nažigal s Slinchem, ampak ni bilo več pravega zagona. 

 

Virtua Fighter

Mi je v bistvu bila vedno carska serija, igral pa sem samo dvojko, nekatere od ostalih samo testiral. Vedno se mi je zdela zelo kompleksna, tako da sem šel raje nazaj cheesat v Tekken 5 :D

Virtua Fighter 2 (1995) by Sega / Sega AM2 Saturn game

Povezava do prispevka

Glasoval za Soul Calibur, ker je trojka sigurno pretepačina, ki sem jo najbolj resno igral (nekaj tudi štirke) in mi je tudi najbolj dogajali. Mortal Kombati so se mi vedno zdeli slabi špili, kolkr so bli legendarn zarad filmov + serije v otroštvu in ker sem pač prvo bil izpostavljen njim.

 

Bi pa sam dodal še Samurai Shodown . Z njim se spoznal na avtomatu v Moravskih toplicah, pol pa še ful predrkal na emulatorju za Sega Mega Drive. Čeprav se mi zdi, da SNK pa res nekako nikol ni mel prezence v Sloveniji. Also Tekken mi je vedno bil najbolj kr neki :D

Povezava do prispevka

isto glasoval za SC ker smo ga najvec preigral od vseh. 

 

Vizualno mi je sicer najbolj vsec Guilty Gear, sam nimam potrpljenja/casa in frendov ki bi jim odgovoarjal tak tip pretepacin. 

Smo pa v zgodnjih igrackarskih letih definitivno pustil na stotine ur v MK2 in je bil moj uvod v pretepaske igre. 

Povezava do prispevka

Meni je SF franšiza nekak najbolj simpatična. Največ sem preigral Third strike, zahvaljujoč Snetiju ki ke napisal mega hype članek v Jokerju. Pol sem šel pa še Evo moment 37 pogledat, pa sem postal Daigo fan for life. Človek ga še zdej beasta, pri fakin 40ih letih :worship: 

 

Daleč najlepše mi pa izgleda Guilty gear, sam me je bilo vedno preveč strah se jo lotit. Menda je Strive bolj user friendly, samo še nisem probal. Tud DBZ izgleda noro dobro, samo ko gledam streame tega špila mi ni nič jasno kaj se dogaja :)

 

Zadnje čase smo pa s hčerkama igramo SSB Brawl na wiiju in se imamo noro dobro. Na začetku smo ga itak samo mashali na polno, zdaj se moram pa že prov potrudit da starejšo (8 let) premagam. Pol vidiš da špil premore kar lepo mero globine, sploh kontrola prostora res pride do izraza v tem špilu. Tko da bom dal glas SSB, ker sem končno dobil sparing partnerje za offline fajtanje :)

Povezava do prispevka

Dolgo časa mi je Street Fighter bil najljubša franšiza, vendar me je tehnična nadmoč Chun Li nekako pustila ravnodušnega skozi čas. Kaj imaš od tega, da te noben ne more premagat, ker veš točno kateri lik izbrat.

 

Zato glasujem za Variable Geo kot tehnično najboljšo pretepačino ever.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

MK 1&2 na gameboyu, 3ka na pcju, pol se ga pa do 10tke nisem pipal

tekken sm se ene 4x vrnil pa vsakič odšel lačen

SC mi ni potegnil

SFja pa nikol nisem kupil ker sm že imel MKje

 

Casual sm pa tja zalaufam MK, mal cheese b shit tier singleplayerja, kak tower, mal senseless nasilja, pokanja kosti, to je to

sicer bi raje videl da nimaš tiste power up EZ fix mehanike in 100 kombinezonov zakljenjenih za grind ( na kaj naj otroci sploh drkajo, cmon man)

[inb4 milena porn]

ampak dobr

 

 

uredilo bitje Sovica
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 4 urami:

Zanimivo, da Virtua Fighter ostaja edina serija brez ene točke. Sem imel očitno napačen občutek, da se je je vseeno veliko igralo v Sloveniji, tudi opisov v Jokerju se spomnim.

 

Verjetno prispeva nekaj tudi to, da je bil zadnji VF, torej VF 5, izdan leta 2006 :D 

 

Drgač pa lepo videt da je kr neki folka, ki so fani, bo definitivno treba kakšen multiplayer thread narediti ko pride nov SF  :wub: 

Povezava do prispevka

še največ sem predrkal SMS na N64 in mam res hude spomine na ta špil. Carski liki s carskimi specialityi, pol pa še odlična modifikacija fajtov z dodatnimi itemi, večjim dmgjem itd...

 

Falconnnnnn PUnchhhhhhhhh :D k si dobu modela na tole glih ko je pristal na platformo ayyyyy papy kam ga je ruknal 

Povezava do prispevka

Ooof, med ponujenimi opcijami moram dati svoj glas Mortal Kombatu, ker je to garant prva pretepačina, ki sem jo igral na sestričninem računalniku. Tekken bi mi moral biti v close second poziciji, ampak ne glede na to, koliko ur sem ga preigral, mi je vedno bil bolj ... lesen od Mortal Kombata? Ne vem, rad sem ga igral, nisem pa toliko užival v njemu kot v MK. 

 

Ampak zdaj, ko sem razmišljal o teh starih pretepačinah, sem dobil na hard flashback iz otroštva, ko sem živel na Reki. Ne vem, kakšna je bila situacija v Ljubljani, ampak na Reki je bilo kar precej teh igralnic s temi avtomati. In žal nisem 100% prepričan, sploh zato, ker so si liki v teh pretepačinah dostikrat podobni, ampak sem skoraj ziher, da sem kot neumen preigraval Killer Instinct, ker imam na hard v spominu nekega okostnjaka:

 

Killer Instinct 2 (v1.4k, upgrade kit) ROM Download - M.A.M.E. - Multiple  Arcade Machine Emulator(MAME)

Povezava do prispevka
  • 3 mesece kasneje...

Reciiiiimo, da paše sem. PS Store ima Dragon Ball Fighterz UE za s 114€ na 14€. Deal je definitivno hud, pa vseeno vprašanje, a igra je kul? V Tekkenu, SC, MK, Injustice se z lahkoto zamotim za nekaj ur in se jih ne naveličam. Ta pa mi po YT posnetkih nekako deluje, da hitro postane dolgočasna.

Opinions?

 

Kakarot pa je trenutno 24€ (mislim da tudi "tahuda" verzija). Zgleda pa zaje*an za igrat z vsem letenjem in fighti mid-air. Kot super ljubitelju DBja je 40€ dobra cena za oboje...ampak ne če bo potem to ostalo nepreigrano :(

Povezava do prispevka

Mortal Kombat! 

Kot mulci, smo cele dneve viseli pri bratrancu (je imel edini takrat računalnik) in nabijali MK1. Mi ni bilo panike se vsak dan do njega furat s piciklom 4km, samo da smo igrali. Ono, ko ti je uspel kaki dober combo (smo itak bili vsi amaterji:D) in si premagal nasprotnika si se počutil kot bog! Res nepozabni trenutki z otroštva :avadodo:

 

edit: aja pa to sem pozabil  povedat. Je prišel enkrat starejši brat od kolega in nam pokazal fatalitije....

1.gif

uredilo bitje bojler1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...