Skoči na vsebino

Monitorji

Vodokotlič

Priporočeni prispevki

And after Japanese panel maker JOLED went bankrupt (it has since been acquired), we stopped seeing new RGB-stripe OLED monitors, which should be more suitable for reading, working, and other non-gaming applications.

But this year, LG Display is making OLED panels with RGB-stripe subpixels. As the company announced in December, “the RGB stripe structure arranges the three primary color subpixels—red, green, and blue—in a straight line, significantly reducing visual distortions such as color bleeding and fringing, even at close viewing distances. Although OLED panels using the RGB stripe method existed before, their maximum refresh rate reached around 60 Hz, making them unsuitable for use as gaming monitors.”

To enable an RGB-stripe subpixel and high refresh rates, LG Display said it increased “the proportion of the pixel area that emits light.”

Similarly, Samsung Display announced at CES that this year, Asus and MSI will release monitors with Samsung’s new QD-OLED panels, which use a vertical RGB subpixel structure the company has named “V-stripe.”

Tekst ne bo vec cudn na oledih. Samo prav model 2026 model bo treba izbrati.

uredilo bitje catal
Povezava do prispevka

Gledam da b nabavu 32" raven (non curved) monitor z visokim refresh rateom in qhd resolucijo. ČetĐPT mi kot prvo izbiro predlaga tegaiiyama GB3290QSU-B1 32 Qhd Ips Led 240hz Gaming monitor ki ga na amazon.fr https://www.amazon.de/-/en/G-Master-Phoenix-GB3290QSU-B1-FreeSync-Adjustment/dp/B0FM5B488D?crid=IWDX5LD3J07K&dib=eyJ2IjoiMSJ9.myYaCEM5K9HRftW594qbEFrNvxxSY3Anc_FwzeeMmabTx2Lgc8uPJoNdcDx2tmYgB_M00EhmIFjg5I-6W3EHoeF4Ev4FAkWlJ2kwZXDYmD7GOJNJHK7qbl_zt-7yTIj4qKCFcucjbRQQhTdTCZA84FRqYJLhcOrVtEGfCqf7buxZXvS28ASVvrrPua3j6zgUKsUKevUVwFb11GLH2wyC8aHEBv5pM0EnyFVU7tVfh3M.gaypqmyl_iVZdb5D6qgfHPvFKBQ6AfrkTgL7MIRwit0&dib_tag=se&keywords=iiyama+GB3290QSU-B1&qid=1768924362&sprefix=iiyama+gb3290qsu-b1%2Caps%2C185&sr=8-1
 dobim za 300€. Velik plus mi je ker je amazon in če je kaj narobe lahko hitro vrnem/zamenjam. Drugače lahko naročam iz nemškega, francoskega, belgijskega ali nl amazona. 

O monitorjih vem nič/bore malo, tako da ne vem če je to res to kar rabim. In do prvega predloga od chatGPT sem kar rahlo skeptičen. Meni je sicer fajn da ma 240hz osveževanje (to je bil eden izmed unih redkih alinej ki mi pravi naj vzamem ravno tega), niti ne vem če je to overkill za pola/pola pisarniško delo + gaming. 

Je to najboljše kar dobim za take pare (ajd recimo do 400€) ali se mi splača vzeti karkoli drugega?

Povezava do prispevka

Družbo bo novemu monitorju delal trenutni Viewsonic VX2758-2kp-mhd, ki ma mal preveč motečih mrtvih pixlov. Plus za delo od doma trenuten 15" laptop = ekran absolutno premajhen. 

Vem da trenutni monitor Viewsonic VX2758-2kp-mhd je že ips, 144hz, 

Kalibrirat nov monitor  ga ne bom znal

Dobra  lastnost bi bila kvečjem fejst po višini nastavljivo stojalo, da mi nebi bilo treba vrtat v armiran beton steno vesa mount-a za proper nastanitev, pa da ne bom čist zakrčen se v novi/stari ekran puklasto držal pa napenjal. 
Mogoče dobra svetilnost ob sončnih dneh (dasiravno je teh v Belgiji kjer živim bore malo)

Niti ne vem po kakšnih kriterijih naj izbiram, zato se obračam h mn3njalnjiškim znalcem za nasvet. 
Hvala vnaprej za predloge in nasvete kaj drugega/boljšega naj nabavim. 

Povezava do prispevka

120hz je cist kul za prakticno kogarkoli, razn ce si tekmoval letos na LCSu. Tle dobis drasticno najvec input lag decreasa. Visje je pol mal snake oil pa mal za res najvisje proje (kar smo itak vsi tle lp un k bo prisel pisat da se motim).

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka
Zaphod_B75 reče pred 14 urami:

Dobra  lastnost bi bila kvečjem fejst po višini nastavljivo stojalo, da mi nebi bilo treba vrtat v armiran beton steno vesa mount-a za proper nastanitev, pa da ne bom čist zakrčen se v novi/stari ekran puklasto držal pa napenjal. 
Mogoče dobra svetilnost ob sončnih dneh (dasiravno je teh v Belgiji kjer živim bore malo)

Kaj pa VESA arm ki jo pritrdis na rob mize namesto tega?

In pa firank + zavese iz ikee :D 

Povezava do prispevka

Jz sm kupu vesa stojalo za laptop in monitor. Sicer je imel monitor zelo carsko stojalo ampak mi je dopizdilo brisat prah spodaj ker sm al pobrisal napol al pa sem moral dvigovat stojalo. Zdej mi lepo lebdi nad mizo in easily spucam, pa se stojalo od laptopa sm lahko fuknu stran. :D Na amazonu sm dal 50€-ish in sem zelo zadovoljen.

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka

jst sm že neki časa nazaj vzel take vrste stojalo:

image.thumb.png.8a520a8aa6d506a9289b4bfb647e26c8.png

Okol 60e je blo, ker sm gledu da podpira težje monitorje, če bom kdaj menjal iz 27 na več. 
V glavnem, ta zadeva je best shit ever, tko po funkcjonalnosti + eno tretino mize maš spet proste. 

Stock monitor arms never again.

Povezava do prispevka
Arey reče pred 13 urami:

120hz je cist kul za prakticno kogarkoli, razn ce si tekmoval letos na LCSu. Tle dobis drasticno najvec input lag decreasa. Visje je pol mal snake oil pa mal za res najvisje proje (kar smo itak vsi tle lp un k bo prisel pisat da se motim).

Pa pri več Hz je poraba monitorja konkretno višja. 

Povezava do prispevka
ZippeR reče pred 13 minutami:

A ma kdo to roko v kombinaciji z dvizno mizo in tezkim monitorjem (uw)? Kako se obnese v primerjavi s stojalom ko pride do stabilnosti?

kaj ma dvižna miza veze s stabilnostjo teh rok? a se bojiš da boš mizo premaknu, pa ti bo še monitor razštelalo? 
če so monitorji večji in težji, kupiš roke ki imajo rating za več kil (primerne monitorjem). to se lih ne premika kr tko no. če pa recimo bi se. mislem da maš zadi tudi šravfe na pregibih, da lahko nardiš precej bl fiksno. 

edit:
za premik gor in dol, morm kar dost pritiska nardit na monitor, da ga premaknem. precej več kot bi pričakoval.

Povezava do prispevka
ZippeR reče pred 1 uro:

A ma kdo to roko v kombinaciji z dvizno mizo in tezkim monitorjem (uw)? Kako se obnese v primerjavi s stojalom ko pride do stabilnosti?

Jaz. Ampak nimam roke, ker so bolj nagnjene h gibanju, ampak tisto staticno palico + pregibljive roke. Zelo dobro dela, mogoce malenkost manj fiksno kot sicer ampak ni neke bistvene razlike.

Povezava do prispevka

Nastavljivost po višini je samo  bolj zaželjen feature. 

Zna bit da bom moral vzet 2 roki za ekran Če bo zdržala 32" monitor, pa še  27" stari monitor. Če bo Ikea miza nastavljiva po višini  debeli cca 2 cm zdržala... 

Edit, zdajle vidim da je do 27"

Bolj me zanima če 

Iiyama GB3290QSU-B1 32 Qhd Ips Led 240hz Gaming monitor je za kaj? Je ok za vzet? Ker na https://www.rtings.com/monitor  ne najdem nobenga review-a? 

edit2: Sem pa zasledil tale https://tftcentral.co.uk/reviews/iiyama-gold-phoenix-gb3290qsu opis na TFTCentral.

Takoj sem opazil zakaj je cena še največji plus, ergoNastavljivost nizek input lag  drugače ima težave z HDR, no SRGB, štorast OSD. 
Glede na to da bu se dale žvet tudi z 165hz  verjetno obstajajo boljše alternative. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...