Skoči na vsebino

FILMI SERIJE KNJIGE STRIPI po igračarskih licencah


Priporočeni prispevki

Hernier reče pred 5 urami:

Castlevania je meni mega fajn

Sicer sem samo prvo sezono stepel, ampak en vikend si bom prav privoščil in pogledal vse ostale f šusu

 

Aja drgač tudi Resident Evil Netflix animiranka je carsko slaba, prav najslabše animacije :avadodo: 

Kako pa je kaj tanov RE film na Netflixu? 

Men je bil prvo uro kr ok pol pa popusti

Povezava do prispevka

Meni sicer prva sezono bila kar všečna. Sem imel res zelo nizka pričakovanja zaradi Netflixove produkcije pa na koncu bil pozitivno presenečen. No ni dolgo trajalo sej po zelo slabi drugi sezoni so se mi totalno zasrali. Zašli precej stran od knjig ter žačeli s svojimi forami. Res ni bil noben presežek.

uredilo bitje Tijuana
Povezava do prispevka

Res jih Castlevania šiša levo in desno, pač sej je kul za pogledat, samo Castlevania je tud mindless fun pa lahko objektivno rečem, da je zih boljše in bolj vredno ponovnega ogleda. Kar bo ena od mojih točk, ko bom predstavljal te zadeve.

 

Ker sej je kul, da dobivamo filme, serije, stripe in knjige, ki so narejene iz gamerskih licenc, samo to vseeno ne opravičuje dejstva, da mnogo teh špilov ima boljšo zgodbo kot ostali mediji narejeni po njih. Redkokdaj dobimo nekaj, kar pridoda k izkušnji (stripi od Dead Space niso bili slabi naprimer)

Zato potem ima nek folk še vedno tak zaničevalni odnos do iger, kljub temu, da je ta medij šel daleč v prezentaciji in v sporočilnosti, pa naj bo to Uncharted ali Hollow Knight. Če bi filmi/serije ble boljše, bi tud več folka pokazal zanimanje za te igre!!! Ena čist okayish serija Witcher je generirala tok hajpa, da je pri prvi sezoni bil Witcher 3 med najbolj igranimi špili na Steamu.

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 4 urami:

Meni najboljša zadeva po igrah je Witcher serija pa tud risani film o mladem Vesemirju "The Witcher: Nightmare of the Wolf"  mi je bil zelo dober.

 

Weraziel reče pred 4 urami:

To nikakor ni po igrah, kvečjemu so igre po knjigah

 

kot sem že napisal, brezveze je rečt, da je po špilih

če se serija dogaja par let pred špili in direkt vleče iz knjig s spremembami ...

Povezava do prispevka

Končno se lahko spravim nekaj spisati o 

 

FILMIH PO IGRICAH

 

A so videogames trenutno ena največjih industrij na področju zabavnega medija? Seveda so. S prihodom Switcha in pa novejših Sony/Microsoft konzol je pritok novih ljudi v svet gaminga še toliko večji, tisti stari prdci od prej pa tudi ne mislijo nehat gejmat. Igrice (oz. za pedantne - igračke) postajajo vse bolj cinematične, bolj polne pomena, nekateri imajo tudi fantastično obličje, ki bi komot sedlo v kak visoko produkcijski filem.... a zakaj ne uspemo dobiti dovolj dobrih in zabavnih filmov po igračarskih licencah? Karkoli že je, je malo smešno dejstvo, da so med top10 v Worldwide Box Officu filmi iz neumne franšize Resident Evil, razočaranje Warcraft, malo boljši Prince of Persia, dolgočasni Tomb Raider in presenečenja kot so Detective Pikachu in Sonic the Hedgehog.

 

Sicer sedaj vsaj ne dobivamo več neumnosti a la Super Mario Bros in Double Dragon. Filmska industrija je tehnično šla naprej, ampak nažalost pa to ne pomeni, da vedno dobimo film z dušo in film, ki razume original, ki ga povzema v filmski obliki. Človek ne more verjeti kako lahko zajebejo nekaj tako straightforward kot je Max Payne, ampak so.

 

In ja, imam visoke standarde. Vrhunskega filma po igračarski licenci NI. Sem preveril cel seznam, ni nobenega Die Harda, nobenega Predatorja, nobenega Sam Doma, nobenega Gremlins, nobenega Lord of the Rings. Pa bi lahko bilo, ker obviously zanimanje je, samo filmi bi rabili biti narejeni z mnogo več spoštovanja. Če so stripovski filmi na veliko višjem nivoju kakor kjer so bili v zgodnjih devetdesetih, potem so gaming filmi naslednji na vrsti!

Kaj pa sploh je od filmov, da je dobro?

 

THE GOOD

DooM: Annihilation in Bloodrayne: The Third Reich.
Ne sej ne.

Prvi, ki ga bom izpostavil je Mortal Kombat iz 1995.

Mortal_Kombat_poster.jpg

Ta film ni ravno Schindler's List ali pa Forrest Gump, ampak vsaj razume original work bolje kot verjetno vsi ostali filmi iz te liste. Kdor to pogleda, bo razumel kaj Mortal Kombat predstavlja in film je supercheese. Kljub temu kako temačen je Outworld, film je ravno dovolj neresen, tournament arci (čeprou gre hitro zgodba po svoje) so pa itak ponavadi bolj hit kukr miss. Naslednji film je zanič, Paul W.S. Anderson je pa kasneje povsod vtikal svojo ženo in sem dost hitro nehal spremljati njegove filme. Poleg tega filma priporočam tudi Scorpion's Revenge, 2021 film pa lahko razen prvih pet minut gladko preskočite. Sej nihče ne pričakuje Oscar bait filma z Mortal Kombat, samo vidi se, da sta zadnja dva špila bolj polna carskih one linerjev, fatalityev in dost v redu zgodbe napram filmom, tako da tisto pravo iz te franšize še čakamo.

 

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka

Skoraj bi dal Resident Evil kot naslednji film, pa sem se spomnil, da je samo kake 10 minut prvega filma tisto kar imam v dobrem spominu, tako da moramo preskočiti vse te sledeče filme - Super Mario Bros., Double Dragon in Street Fighter (od teh treh slednji najboljši a vseeno tu je največji kralj Raul Julia, film je pa nasplošno bil iznakažen zaradi problemov z nakokiranimi igralci, konstantnimi predelavami scenarija in poškodbami) so prišli pred Mortal Kombat, potem pa smo dobili njegovo nadaljevanje, zdavnaj pozabljeni Wing Commander, Tomb Raider (dva filma z Angelino, ki je poskrbela za mojo erekcijo že samo na posterjih), Resident Evil (ne bom vseh našteval, priznam da so lahko soliden horrible cheese, samo tudi tega je premalo za tako cheese gaming serijo, zato je najboljše počekirati kaki best of na youtubu), potem se ja pa začela najbolj ogabna era gaming filmov - House of the Dead, Alone in the Dark, Doom, Bloodrayne, Silent Hill, Dead or Alive, Postal, Hitman, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale, Far Cry, Max Payne, Street Fighter: The Legend of Chun-Li in pa seveda, Tekken, ker Tekken je res neki kar smo si želel film :D - še enkrat preberte vsa ta imena - edine tri licence, ki se mi zdijo smiselne so Max Payne, Silent Hill in Hitman, za ostalo se pa lahko samo sprašujemo kaj jim je dogajalo v glavi. Od teh je bil še najboljši Silent Hill pa tudi ta je bil veliko razočaranje in tudi sama game franšiza si ni zares opomogla, si pa še vedno upamo, da dobimo Silent Hill od Kojime. 

 

Torej potem le pridemo do leta 2010, ko je izšel Prince of Persia: The Sands of Time z Jake Gyllenhaalom in Ben Kingsleyem. Ne se preveč pizdit, sej vam pravim, da res odličnih filmov po igračarskih licencah ni, tole je pa vsaj kompetenten film, ki vsaj spominja na Prince of Persia, nekaj kar večina prej omenjenih ne zmore dosežti. Res je, da je bolj tipičen Disney film, da bi lahko bil še malo bolj Pirati iz Karibov, ampak po toliko razočaranjih tega filma res ne morem preveč pohejtat.

2JK9IllXGo7V2PZzLmclkB5Cf8k.jpg?format=j

Vsaj vemo, da je budget šel v namene filma in ne v žep izbranih ljudi... ker fak! Pejte brat kake budgete so imeli nekateri filmi pa so zaslužili manj k pol. Smeh res. Še ena dobra stvar tega filma je to, da se je po njemu Jake (še bolj) odločal za bolj alter vloge, kar mu itak ful sede.

Povezava do prispevka

Seveda še naprej ignoriram Resident Evil muvije, ker itak sem že povedal, kar sem želel in naposled pridemo do Need for Speed, tudi film, ki ga nihče verjetno ni želel, pa je nek cheap Fast and Furious knockoff - sam ajde, jim dam vsaj to, da sta Aaron Paul in Michael Keaton všečna pa da so stunti dobri (ker dejansko so stunti in ne CGI), samo fak no, kok bedn humor, kako brezvezen, pointless film. Če že želiš tak film narest, vsaj povabi kakega Tarantinota al pa Shane Blacka mal prevetrit scenarij.. ker hitre avte je vedno fajn gledat, samo jbg če so ljudje dolgočasni. Uuu, pun not intended.

Zatem smo dobili spet še en Hitman, tokrat s podnaslovom Agent 47. Nah, to ni to, prjatu.

 

Hja, in potem imamo za mnoge največje razočaranje ever, kar je še tolk bolj žalostno, ko je to najbolj uspešen film, vsaj na teli listi. Warcraft.

Film ni slab.. je samo dolgočasen in zopet - kako se lahko zgodi, da so CGI animated scene v Warcraft 3 tok velik bolj napete in vzdušne kukr karkol v temu filmu? 

 

Se kdo spomne tega? Jaz sem vsakič jokal na koncu tega cinematica. To je nivo, ki sem ga pričakoval, nisem pa dobil nič od tega. Magar bi naredili animated film, bi bilo boljše. Škoda mi je Duncan Jones-a, ki je čisto sposoben režiser, da bi lahko sfural eno franšizo Warcraft filmov, samo nikakor se ni izšlo. Pa ajde, npr. štekam, prvi film v franšizi, worldbuilding je pomemben, samo če je cel film worldbuilding potem zgodba ne zadiha. In kljub temu, da je več kot 2x pobral keš od budgeta, vseeno ne bomo dobili nadaljevanja. Pičkumater.

Povezava do prispevka

Priznam, da naslednjih nekaj filmov razen Tomb Raiderja z Vikander :wub: nisem gledal, tako da bom potreboval vaše mnenje. Lahko pa rečem, da je Tomb Raider iz 2018 najboljši Tomb Raider film, samo vseeno mi je nek povprečen B-akcijski z malo večjim budgetom. Nič outstanding na temu filmu, ampak realno tudi nisem nič pričakoval. Ne pravim, da je to priporočilo, ampak vseeno je med boljšimi filmi na temu seznamu.

 

Uglavnem nimam pojma a so Assassin's Creed, Rampage in Dead Trigger dobri filmi. Dead Trigger itak vidim, da je precej neuspešen film, AssCreed ima Fassbenderja, Rampage je pa takoj za Warcraftom in Detective Pikachujem najbolj uspešen film na tej listi, tako da človek se lahko vpraša kako to, da nek Rampage pobere več keša kukr superpopularni Mortal Kombati in Tomb Raiderji? Očitno samo nabavit neko igračarsko licenco in nardit film NI DOVOLJ, da zadovoljiš publiko! Kdo bi si mislu! WOW

Tko da ja, Rampage bom zgleda rabil pogledat, je kdo gledal?

 

Povezava do prispevka

Ok, aiight, potem bom najverjetneje preskočil, ker zadnje cajte raje gledam Bollywood, če se hočem pijan nečemu smejat.

 

Uglavnem zdej pa pridemo do dveh filmov, ki sta dejansko narejena z mnogo več duše, razumeta od kod prihajata, ampak sta vseeno neki čist samosvoji zadevi, tudi ni re-hash tega kar je že v igrah, tako da I guess lahko vsaj kar se live action filmov rečemo, da sem končno bolj optimističen, da znamo dobiti kaj dobrega.

 

Prvi izmed teh dveh, v letu 2019, Detective Pikachu! Evo, že takoj v imenu ti pove, da ima film neko svojo foro, Pokemoni so itak ULTRApriljubljeni in vsi vejo za Pikachuja, plus pomaga da je glavno vodilo filma sam Deadpool, Ryan Reynolds. Seveda tu še vedno govorimo o filmih, ki niso ravno vrh tega medija, ampak je ogled zabaven in prijeten, tudi če se drži nekih začrtanih smernic za novodobne družinske filme. Sej ni važn, film ima dejansko smisel in ki je tudi poln background vicev. 
 

Detective_Pikachu-220563876-mmed.jpg

 

Nekaj kar lahko gleda nekdo, ki intimno pozna vse kar se Pokemonov tiče in ne bo užaljena pička, ali pa nekdo, ki mu je za Pokemone vseeno pa mu bo vseeno gušt. Ko bi vsaj ostali filmi iz seznama to razumeli.

Takoj naslednje leto smo pa dobili tudi Sonic the Hedgehog, live action film, ki je po prvem trailerju bil močno hejtan, potem so si pa vzeli čas in popravili nekaj stvari, film je bil pa kar toplo sprejet. Treba je vedt, da smo en film z istim naslovom, sicer risani film, dobili že leta 1996, samo tisto je tak old school, slapstick risanka, tole se pa zdi še bolj risankasta, bolj prava izkušnja Sonica. Komot vsaj enkrat za pogledat, Jim Carrey razvaljiva napolno, letos pa tudi prihaja drugi del. Vsaj nekaj dobrega, da se nadaljuje! =)

 

MV5BMDk5Yzc4NzMtODUwOS00NTdhLTg2MjEtZTkz

Ako bodo nadaljevali v temu slogu, bi znal biti najbolj uspešen film na temu seznamu, ker prejšnji film je prišel ven malo pred razglašeno svetovno epidemijo, tokrat je pa možno, da bodo vsa kina odprta. Privoščim jim.

Povezava do prispevka

Monster Hunter nisem gledal, ker imam odpor proti Andersonu in Milli Jovovich, Werewolves Within tudi ne lol 

Mortal Kombat sem že rekel, da je samo začetek v redu.

 

Resident Evil: Welcome to Raccoon City je nekaj čisto drugega kot WS Anderson filmi, kar pa vseeno ni nujno dobra stvar. Pač ni taprau cheese, sorry modelčki. Zelo proti.

 

Trenutno je v kinih Uncharted, ki ga pa dam tam nekje poleg zadnjega Tomb Raiderja. Če si igral vse špile, si vse videl in je bilo v špilih boljše. Tudi cast se mi zdi čist faljen, je pa vsaj Nolan North v eni sceni. To je film, ki je sploh spočel to temo in kot ste opazili sem mnenja, da imajo filmi po igračarskih licencah še daleč za prehodit, da bodo najmanj na nivoju špilov oz. da bodo res dobri filmi, ne samo neki brezvezni filmi po licencah za katere nam je vseeno, se pa situacija vztrajno boljša in smo končno prišli ven iz tiste luknje od konca devetdesetih dalje do praktično nekaj let nazaj, ko je večina filmov bila zanič. Ajde, dam vsaj Postal-u en shoutout, da je praktično parodija in ima par v redu scen, samo je še vedno slab film.

 

Naslednjič se bom spravil na animirane in risane filme, mogoče še manj obsežno, ker itak nisem vsega gledal in pravtako bodo tam velika presenečenja. Zdej pa rabim malo pavze pa še kako stvar researchat&pogledat.

 

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka

Se moj doprinos tej temi.

Serij ne gledam sploh, filme pa zelo redko (mam pa namen gledat Uncharted enkrat te dni), tako da bom malo o knjigah, ki sem jih bral, pa bo mogoce komu prav prislo za kaksen recommendation.

Witcher: prebral prvi dve 10 let, preden sem igral kateregakoli od spilov. Dost kul, dalj od dveh pa nisem prisel. Kot smo pa ze rekli, so ble knjige pred spili.

Metro 2033: ista kategorija kjer je spil po knjigi, pa vseeno. Kar solidno.

Splinter Cell Checkmate: sicer je to tretji del knjizne serije, ki pa se mi ze leta in leta valja doma in sem jo za hec pred kratkim prebral, brez da bi prej prva dva. Precej scis in ne priporocam, brez kakrsnekoli literarne vrednosti ali kakrsnegakoli razvoja karakterjev. me je pa na parih koncih zagrabila nostalgija po spilih, tako da sem vesel, da se nekej dogaja na tej fronti, ceprav UbiSoft ugh.

Assassins Creed Black Flag manga v dveh delih: ze pri zgodbi v spilu sem bruhal v usta, tole je pa po eni logiki se bolj neumno. Pass.

Zelda Phantom Hourglass manga: spil nima kaj prida zgodbe, manga je pa zelo lahkotna, bolj za otroke.

Ico Castle in the Mist: prequel spila. ta mi je bla mogoca se najboljsa od vseh. Iskreno se ne spomnim kaj dost, bral 10 let nazaj. Dal sem ji 3/5 na goodreads :D

Bioshock Rapture: se en prequel, tudi dost kulska. Isto 3/5 ocena, bral se pred Icom

Blood, Sweat and Pixels: ni po licenci, ampak o gejmerski industriji in zapletih v razvoju dolocenih spilov. Dodajam ker ni nobene druge teme o takih knjigah. Mi je blo kul brat o industriji in o razvojnem ozadju, tako da posezem enkrat tudi po nadaljevanju.


Berem zdej za sabo. Nic pametnega, bledi rivjuji. Za nobeno od gejmerskih knjig ne bi rekel, da mi je bla ful vsec, upam da se to v prihodnosti spremeni.

Povezava do prispevka

Okej še na hitro kateri filmi prihajajo (baje, žal se dostikrat zgodi, da jih skenslajo sredi produkcije/pre-produkcije)

 

Sonic The Hedgehog 2 pride Aprila 2022

Borderlands zna priti konec tega leta

Tomb Raider bo dobil nadaljevanje, prav tako so govorice o Portal filmu, Mortal Kombat 2 (boo), Metal Gear Solid (to bi bilo jače videti kot TV serijo), Minecraft, Rabbids (so govorice, da ne bo animated movie, ampak live action), Gears of War in pa Crossfire film.

 

Samo še mala lista filmov, ki bi jih morali dobiti, pa so bili skenslani

Assassin's Creed 2

Bioshock, režiser Gore Verbinski

Tomb Raider 3 z Angelino

Metroid

Halo

Castlevania, režiser Paul W.S. Anderson :bruh:

The Secret of Monkey Island

The Wheelman z Vin Dieslom

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...