Skoči na vsebino

[multi] Elden Ring - SPOILER tema


Galko

Priporočeni prispevki

Buzzkill reče pred 20 urami:


Vizualno in mehanično neverjeten, vmrl sem pa le večkrat na unem pedru pred njegovo areno.

 

Sem ga zvečer podrl, ampak sem šel respecat v int build da sem ga z Moonveil katano cheezal okol stebrov s tistim skillom k neki šicne ven iz meča. Iz nekega razloga mi je bil to najbolj zajeban boss v igrici do zdej, striktno druga faza. Prvo se ga da tok okol stebrov motat da nisem zgubu nič healtha, v drugi fazi ma pa ene 2 mova kjer me je desc one shotal v kombinaciji z uno pizdarijo k ti jemlje HP. Tisti konjenik pred njim je bil kr fucked, ampak sem ga v ene peto zrezal. 

 

Pol sem respecal nazaj v faith in z rivers of blood zrezal unega momca v katedrali pa Godfrija - slednji je zgledal full on agro destruction boss, ampak ni bil neki težak, ma ful čudno drugo fazo kjer takoj pade. 

 

Zdej sem v drevesu in je spet en boss, mamica moja kok bossov ma ta špil :worship:

Povezava do prispevka
Sig reče pred 35 minutami:

n00b alert 

 

Kako aktiviraš skill orožja, npr Nebula pri Wing of Astel ipd, kjer imaš ta dodaten skill na voljo? Nikakor mi ne potegne kako, kljub temu da sem pri zadnjem bossu kar se tiče zgodbe (na PS5). 

 

Če imaš ščit s skillom, ti bo prej uporabilo to kot pa ash of war na rožju. 2-handaj orožje s skillom (ali ne imet ničesar v drugi roki) in pol uporabi L2.

Povezava do prispevka
kemik reče pred 3 urami:

 

 

 

Pol sem respecal nazaj v faith in z rivers of blood zrezal unega momca v katedrali pa Godfrija - slednji je zgledal full on agro destruction boss, ampak ni bil neki težak, ma ful čudno drugo fazo kjer takoj pade. 

 

 


 

RoB za faith build? Wat??

 

Bil je mega nerfan v 1.06, pa kukr vem ima STR, DEX in ARC (kot vsa bleed orozja) scaling…

uredilo bitje Smrk
Povezava do prispevka

Končno obrnil ta behemoth, seveda potem še pogledal vse TY videe o loru in moj ending explained, tako da vsaj približno vem, kaj sem igral 110 ur :D

 

Ena od boljših gaming izkušenj ever tbh, zasluži si vsako črko hvale. Ne morem verjet, da ena ekipa japoncev lahko skupej vrže toliko contenta, modeli so res hiper aktivni in noro sposobni da jim rata furat tako konsistenco in jo celi čas še nadgrajevat. Imam občutek, da je vsak naslov ki so ga naredili do sedaj vodil do tega vrhunca v Elden Ringu. Open world so v kombinaciji z bolj zaprtimi deli gradov ali mape naredili z odliko. 

 

Praktično edino kar me je mal motilo je to, da zdej pa res pogrešam kak notesnik za kveste, ali pa da kvesti niso tok yolo. Če bodo naprej fural open world sklepam, da bo sidequestov in npcjev vedno več, upam da zrihtajo nekaj v Souls maniri, torej brez križcev ostalih ubisoft zadev, ampak nekaj kar ljudem v letih in z gnilimi RL ( :no:opravki omogoča, da ne pozabijo neke malenkosti po 30 urah. 

 

Druga zadeva je količina bossov - vem da je to načeloma plus ampak meni jih je blo res preveč. Še posebno ti catacombsi, delal sem vse do tri četrt igre potem se mi rahlo ni več dalo proti koncu in itak lih v tistih potem neki proper itemi, vsaj teh par catacombs kar sem jih naredil potem po glavnem bossu. :D Tule bi res lahko naredili less is more, ker je že ostalega sveta ogromno. 

 

Tretja zadeva je ta, da sem se pred Capitalom mal izgubil, nisem vedel kje naj se organsko naprej levelam ker sem bil underlevelan - drugače te špil res lepo pelje skozi, ampak tisti podzemni svetovi so mal na yolo vkomponirani v špil, nikoli nisem vedel a je to optional al ne. Če prav štekam za progress ni obvezno, samo si pa underlevelan za nadaljevanje igre, če ne greš. 

 

Sem pa zadnjega bossa delal štiri večere. Ne vem kaj je fora ker nikjer nisem zasledil, da bi ga folk omenjal kot težkega, ampak ta kombinacija radanovih počasnih, močnih in razvlečenih (zamujenih?) udarcev, potem pa totalni yoloizem elden beasta mi je pošteno paral živce in spodnje hlačke. Za ene 2 napada od elden beasta še sedaj ne vem counterja, sem samo potion popil sredi napada in je nekak delovalo. Malekithu sem se čudil, ker je izgledal res zajeban pa sem ga potem naredil relativno hitro (hvala, steber), pri tem sem se pa zabijal z glavo skozi zid. 

 

Do fire gianta sem igral brez duhcev, potem pa sem jih sprobal par in pristal na mimicu. So dobro vkomponirani v igro, ti pa res močno olajšajo delo. Nekako nimam mnenja o njih, lahko bi živel tudi brez njih in da ima kak boss v zameno manj HPja. :D 

 

Zdej me pred horiznom mika še da mal zalavfam NG+ in sprobam čarovnika, prvega v soulsbornih zame. Je boljš da si izberem neko orožje, respecam in potem dam NG+? 

uredilo bitje kemik
Povezava do prispevka

Elden Beast je bil po mojem mišljen za fajt na Torrentu. Drugač nima smisla da se redno teleportira 400m stran, ti pa peške veselo na njega do naslednjega teleporta.

 

Glede int builda, karkoli izbereš boš itak OP v NG+.

 

Pure mage je meni totalen dolgčas, razen če igraš z melee spelli. Drugač pa Wing of Astel/Moonveil mainhand in spelli offhand drobijo vse bosse pred sabo.


Odkar je Moonlight greatsword zrihtan je tudi izredno fun.

 

Sam kolk so to res mage buildi je vprašanje.

Povezava do prispevka

Sam men je pa ravno jebena glomaznost tega špila ubila voljo do ponovnih preigravanj kot sem jih bil vajen v prejšnjih soulsborne igrah... Ravno ta vikend sem šele drugič preigral igro. NG+ pa sploh šel nisem in tud zdej nimam želje... Tako da naslednja igra upam da bo manj mini dungeon bloata s ponavljajočimi se šefi tbh.

Povezava do prispevka

Meni je pa zdej v drugo to perfekten špil za poslušat podcaste poleg

 

Kljub temu da imam Disco Elysium in Doom 2016, večkrat prižgem Elden Ring in zdej sprobavam več stvari kot sem v prvo, za ene consumable predmete sploh vedu nism

 

komot bi igral še več tega, magari Elden Ring 2 al pa DLC, edino quest log zrihtat pa tiste 3 zafukane šefe narest manj zafukane (Radagon mi je bil kul, samo mogl bi met še en Site of Grace pred Elden Beast, ker kasneje rata smotano skos najprej Radagona tolčt)

 

tok so dal enih quality of life improvementov v ta špil, to je noro, od Site of Grace pred glavnimi bossi do tega, da ko ubiješ eno skupino dobiš nekaj HP flaska nazaj, pa v primerjavi z ostalimi špili, to da pokličeš Torrenta in si takoj na njemu je tud zelo fajn. Še nabiranje surovin ni tok smotan kukr kje drugje. Nimam sploh še želje po ostalih FromSoft špilih, če v prvo po 130 urah nisem našel vsega, potem je to pretty much GOTY zame letos 

 

meditivna izkušnja leta, sem pa rabil veliko več grinda v prvo za premagat Margita (igral sem INT build) kukr zdej

Povezava do prispevka

Prednost ponovnega preigravanja je ta, da točno veš kaj se splača preskočit če se ti ne da delat. V prvo sem bil obseden s tem da ja exploram vsak brlog, na konc pa dobil summon od kerga sem samo opis prebral.


Overworld je skor cel skippable, 3/4 dungeonov je razen za matse in tu pa tam kak item brezveznih, če si jih že naredu.

Povezava do prispevka

Evo sestavil mejđa, moj prvi v soulsbornih. :D

int 70, vigor 40, stamina 35, mind ne vem točno ampak premalo (cca 30), light oprema (prej sem mel medium). Spelle še testiram, mam nek osnoven projektil za streljat, precej hiter in večino običnih mobov one shotam, pa rennalas moon kao heavy strike - ubil modela na mostu v prvo z eno porabljeno HP flaško. 

 

Tole je res easy mode, pa še niti cheezat ni treba čeprav vidim da se da, eni spelli so precej long range in lah snajpaš od daleč. Gameplay mi je kr zanimiv, bom videl kok časa sicer. Namen imam dat še faith na neko spodobno raven, da bom lahko še inkantacije castal, potem bo pomoje ful zabavno. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...