Skoči na vsebino

Earbuds


morsus

Priporočeni prispevki

Arey reče pred 4 urami:

Na kolesu (al pa če si peš, na koncu dneva) se je fajn zavedat da za tabo vozi avto in podobne hrupnosti. ANC ni najbolj varna ideja, med tem ko recimo poslušat glasbo z odprtimi slušalkami na zmerni glasnosti ali še bolje podcast dobesedno nič ne ustavi dojemanja sveta okoli sebe.
Tko da ja, ali nek passthrough ki na cenejših slušalkah dela bolj za silo, al pa nekaj kar ti že v osnovi ne izolira okolice ven.

 

Mislim pa da govorimo v in-ear slušalkah ne o fullsized pošastih ker jih na kolesu ne moreš nosit zaradi čelade in švicanja.

na apple/beats verzijah lahko to sklopis na telefonu

 

Povezava do prispevka
Bessie reče pred 13 urami:

 

Sam imam link buds S, novejša varianta link buds. Kar se zvoka tiče, so super, prav tako ANC (imaš tri stopnje: ANC, ambient, off), ki deluje presenetljivo dobro.

 

Edina stvar, ki mi gre neskončno na penis, je random ugašanje ene ali druge slušalke med poslušanjem. Moraš potem pritisnit na njo in držat, da se prižge nazaj. 

 

Ne vem če majo wh xm4 iste težave, ampak če jih nimajo, bi se jaz stegnil še tistih 60€ in kupil te. 

 

 

Povezava do prispevka
Bessie reče Dne, 9. 8. 2023 at 6:58:

 

Sem se zagledal v tele Bose, ampak jih nikjer ne dobim za nakup. Je to kak nov model, ki še ni v obtoku? Mogoče sem pa samo jaz čorav.

 

Všeč so mi tudi Shokz Openfit (https://shokz.com/products/openfit), cena tam nekje kot pri Bose, edino da te lahko dejansko dobim. Škoda edino da jih ne najdem nikjer za probat, si res ne znam predstavljat, kako to zveni.

Povezava do prispevka

jst mam od sonya WF-SP800N (zdej je že zihr nova verzija), so prou nek športni model. so tudi vodoodporne (ne popolnoma), zato sem se za te odloču, ker jih uporabljam skoraj izključno za šport. majo tudi hooke, ki se ti zataknejo na notranjem zavoju ušesa, da malo bolj drži. takrat so ble mislim, da xm3 še aktualne in je bla cena zelo podobna. po kvaliteti zvoka naj bi ble podobne. sem zelo zadovoljen, uporabljam precej.

 

uporabljam tudi med igranjem VR iger na računalniku in je zelo opazna razlika, ko greš z nekih decent senheiserc al pa sony wh1000xm3, na tele. sam še vedno čisto ok. 

 

damn, vidim, da nova verzija je tok vodoodporna, da jih maš lakh v MORJU. zgledajo pa dost večje kot moje. aja, majo 4GB placa gor, da lahko z njimi tudi plavaš in poslušaš glasbo (BT pod vodo ne lovi). so pa izjemno slabi reviewi. 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka

Hmm, lahko vprašam ampak sem malo pobrskal po strani od Bose in imajo objavljene samo 3 modele earbuds-ov: https://www.bose.com/c/earbuds EDIT: vidim, da je dejansko samo 1 model, s 3 različnimi pakiranji :lol:

 

Prav tako nikjer ne najdem ničesar podobnega (od Bose). Tisti originalni model sem dobil samo na ebay-ju, s cenami kot je pihal veter (najdražje so bile 500 eur lol).

 

Očitno niso skenslali strani za tiste odprte slušalke in se jih da še vedno dobiti preko search enginov? 

 

@Lunco, kul hvala, bom pogledal.

 

Kako funkcionira pa ANC, se da lepo slišat okolico?

Povezava do prispevka

dela ok, ni pa primerljivo z zaprtimi slušalkami. če je veliko vetra, je useless, oziroma mogoče celo huje. passthrough dela dobro, to ma sony dobro poštimano. naštimaš v appu kok močno, ampak nad samodejno opcijo pa nisem preveč navdušen. 

 

je pa tko, na biciklu jaz tudi brez slušalk pogosto ne slišim dobro prihajajočih avtov (sploh, če je kaj vetra). zato sem si omislil garminov radar. ko hodim v hribe, pa je del poti po kakšni cesti z avti, ni problematično, tudi če mam passthrough izklopljen. slišim avtomobile dovolj. če hodim pod kakšno steno, kjer je ful ljudi, slušalke ugasnem, da slišim potencialno padajoče kamenje. 

Povezava do prispevka

Tiste aftershokz sem poskusil par let nazaj pri sodelavcu in bi verjetno znalo bit čist v redu. Občutek je, kot da slušaš v lokalu muziko, ni mi blo lih oprijemljivo iz kje prihaja zvok. Nisem ravno testiral kako je, če res volume nažgeš do stropa, ampak bi znal bit problem na kakšnem kolesu, da nebi slišal stvari čez veter in čez mestni hrup.

 

Da pa še sam pristavim piskrček, omislil sem si Galaxy Buds 2 Pro in je zadeva kar noice. Nisem audiofil, ampak muzika se suče super. Added bonus, če imaš Galaxy telefon. Zdaj, ko mam iPhone so funkcionalnosti mal okrnjene(ni ločenega appa, ne moreš zaklepat toucha, programirat shortcutov). ANC pa je res amazing, v pisarni mi požre še največji šunder in tud po mestu se je lepše sprehajat, ko požre ves hujši hrup. Edini gripe, ki ga imam je, da vsaj na moje uho kar precej rade padajo ven in si jih je med kakšnim hujšim gibanjem kar pogosto treba nazaj tlačit.

 

Kar me pripelje do vprašanja za športnike. Bi imel mogoče kdo za priporočat kake fine TWS slušalke, ki se lepo držijo ušesa tudi ob teku? Kvaliteta ne rabi bit največja, pač tolko da se da poslušat kak podcast al pa knjigo in pa da vsaj kake 2 urci zdrži baterija?

Povezava do prispevka

Jz si za sportanje dam buff okol glave in si ga dam glih tok na usesa da mi drzi slusalke notr. Drgac mi itak svic tece po faci.  Sicer ne ven ce bi vn padle sam ziher pa zacnejo manj tesnit ce z glavo rukam okol. 

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka

Afteršokze ima sicer moja bolša polovica, ki je mela v mladosti res hudo poškodbo enega bobniča in na tist uho dost zmanjšan/okvarjen sluh določenih tonov/frekvenc. 

Zdaj naposled sliši musko v stereo in tk k je treba in je z njimi NADVSE ZADOVOLJNA. Pustmo to da je Zame kvaliteta zvoka s teh slušalk zelo subpar! Pa če na teams\zoom meetingih zraven kuhaš pa pospravljaš itd so suprerrr in tui dost tekačev in kolrsarjev uporablja bone conductimg slušalice.

pod črto - would buy again njej 😘 za darilo, ne pa zasvojepotrebe

7.5/10

 

Povezava do prispevka
Arey reče Dne, 12. 8. 2023 at 13:34:

Jz si za sportanje dam buff okol glave in si ga dam glih tok na usesa da mi drzi slusalke notr. Drgac mi itak svic tece po faci.  Sicer ne ven ce bi vn padle sam ziher pa zacnejo manj tesnit ce z glavo rukam okol. 

Jaz imam probleme s tole konfiguracijo, ker se mi potem random knofi pritiskajo zaradi bufa :D 

Povezava do prispevka

Aha ok, to lahko verjamem, airpodi pac nimajo gumbov. Sicer sem vcasih tut mel soundcore (ki so bli sicer zanic ker so mi konstantno prekinjali, ampak to je blo na zacetku wireless budsov ko je vse blo za en drek) in mi niso nagajali, mam pa buff precej rahlo cez usesa. Ampak ja, ce ti nagaja pol pac ne gre. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Jaz pa sem si omislil Skullcandy Push Active.

image.jpeg.2335f3e7eb128072a3e0cd9b1c7b8b4a.jpeg

https://www.skullcandy.eu/push-active-wireless-earbuds/

 

Slušalke slišijo ukaze in imajo tudi gumbe. Na švic in vodo so odporne in zlo dobro se držijo ušesa. Kvaliteta zvoka je bolj tko, ampak za neko brenčanje ali čvekanje za med tekom so čist dovolj solidne. ANC je laughable, sama BT povezava kulj, do zdaj ni pršlo nikol do kšni prekinitev, cena pa isto kulj. Aja, pa ni jih za sabo nosit, ker je posteljca velika kot manjša denarnica in težka za popizdit.

 

Košta pa ~80€vričev

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Nekaj mesecev uporabljam Motorola Vervebuds 100 in, kaj naj rečem, od začetka vse lepo in prav, sčasoma pa vedno več prekinjanja zvoka, kar sem nekako omilil s spreminjanjem položaja slušalk v ušesu (kot da bi lovil signal), zdaj pa se vse pogosteje dogaja, da ena od slušal preprosto neha delati.

 

Sklepam, da je težava v slušalkah in ne čem drugem.

 

A je sploh mogoče govoriti o boljši/slabši povezljivosti med različnimi bluetooth slušalkami? Kabel zaradi butastega Samsunga ne pride v poštev.

 

Skratka, o tem nimam pojma, bi pa rad ZANESLJIVE slušalke, ki bodo delale na vlaku, med hojo, v postelji. Tam do 100 evrov. Uporabljal bi jih predvsem za glasbo in kakšen občasen Zoom.

 

Hvala že vnaprej.

 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...