Skoči na vsebino

Monkey Island ultimativna ankica


DaCapo

Monkey Island  

71 glasov

  1. 1. Najboljši del v celotni seriji je ... ?

    • Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island
    • Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
    • The Curse of Monkey Island
    • Escape from Monkey Island
    • Tales of Monkey Island
      0


Priporočeni prispevki

Weraziel reče pred 1 uro:

Zame bi bila najboljša dvojka, pa kljub temu da sem jo ene 3x preigral, so ene uganke totalni bs, zato dobi trojka moj glas. 


Saj Gilbert je nekaj v tem smislu izjavil tudi glede prihajajočega novega Monkeya:

Navedek

Gilbert continued, "[There was] a lot of stuff that we did [during the production of The Secret of Monkey Island and Monkey Island: LeChuck's Revenge] and didn't think much about—a lot of very obscure puzzles.

"Hiding a piece of information somewhere with no clues about where to find it—that kind of thing just wouldn't fly today... Having hint systems means that if you make the puzzle just completely weird and obscure, people just go to the hint system."

 


Return to Monkey Island will have its own take on an easy mode | Eurogamer.net

 

 

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 21 urami:

Zame bi bila najboljša dvojka, pa kljub temu da sem jo ene 3x preigral, so ene uganke totalni bs, zato dobi trojka moj glas. 

Evo to + dvojka mi je dejansko prevelika, da bi jo lahko pustolovsko obvladala. Ko sem pridobila nek predmet, se nisem mogla spomnit, kje bi ga že lahko uporabila (ali obratno, prišla sem nekam in nisem več znala povezat predmetov od bogvekje s situacijo). Weak od mene, ampak takle mamo.

Povezava do prispevka
Raz reče Dne, 24. 4. 2022 at 12:17:

Ena misel, ki se mi je pred leti porodila med (prvim) igranjem prvih dveh Monkey Islandov in Day of the Tentacle v Remastered oblikah: od vseh domnevnih dobrih plati teh sicer feel-good špilov (muzika, uganke, grafični slog in animacija itd.) se mi je ravno humor zdel na trenutke najbolj zastarel, mestoma preživet in infantilen, če si te špile prvič igral npr. 2009/10 (oba MI-ja) oz. 2016 (Tentacle).

 

Enostavno se slog humorja, ki nas obdaja v družbi in medijh ter smisel za humor, ki ga ima vsak od nas, s časom in staranjem spreminjata; zato so mi bile določene popkulturne reference iz zgodnjih 90-ih 20+ let kasneje nerazumljive ali pa totalno irelevantne in nesmešne (Tentacle). Pa tudi nasploh imajo ti trije špili meni en tak precej nedolžen, dorky, nerdovski in malo preveč slapstick stil humorja, ki se je geekovskim avtorjem pred 30 leti verjetno zdel top, če pa jih igraš kot odrasla oseba mnogo let kasneje, ti na trenutke deluje malo leseno in posiljeno.

 

Grim Fandango (ki je sicer resda kar nekaj let mlajši od prej omenjenih iger) mi ji imel recimo veliko bolj odrasel, prebrisan in prefinjen humor, s kupom norčevanja na račun družbenih problemov in pojavov (korupcija, pokvarjeni politiki in šefi, delavsko-sindikalna gibanja, elitistični, komunajzerski in psevdo-intelektualni pesniški krogi itd.).

 

Saj da se razumemo: na splošno imam rad point-and-click avanture in tudi v Monkeyih in Tentaclu sem se imel res fino in se iskreno nasmehnil kaki fori; a glede na to, kako sem kot mulc v Jokerju pred mnogo leti ves čas bral o tem, da so Lucasove avanture za crknit smešne in da ob igranju človek ne more, da ne bi krohotajoč padel s stola, sem bil potem ob igranju kar malo razočaran v tem pogledu.

Pri meni je ravno kontra efekt, to vzdušje v DoT recimo me prav potegne v eno obdobje v Ameriki, ki ga nisem nikoli živel, sem ga pa srkal v 90h skozi serije in prve video igre. Recimo se spomnem ko sem v OŠ igral Fallout 1, šele kasneje sem retrospektivno dojel, da me je ta igra naučila o Ameriki in navdušila za njo. Nekaj zelo ameriškega je v tisti igri kodirano na nek način, skozi vzdušje, dialoge in scenografijo. Skratka DoT je ena igra, ki sem jo igral dosti kasneje ampak me je s svojo nedolžnostjo prav potegnila v tisti čas, dobesedno folk, ki je živel v ameriki  teh študentskih kampusih je preko te igre vame prenesel duh tistega življenja v tistem času, štosov, načina razmišljanja, zabave ... Meni je ta outdateanost in otročjost plus, ker me bogati z nečim, kar mi je v preteklosti bilo boljše kot je danes. Je pa dost eskapizem moram priznat, ko poženem sam&max me prav pogreje v duši, tista lepa topla Amerika v 90h, fak.

Povezava do prispevka
Kinetic reče pred 9 urami:

Al pa full throttle jlde :)


Full Throttle je ena taka "zajebana" zadeva, pri kateri si nekako ne morem in ne morem ustvariti nekega konkretnega mnenja. 
Po eni strani gre za všečno idejo in zgodbo, vizualno odlično predstavitev itd., po drugi strani pa ne morem mimo brezveznih arkadnih delov in manjka konkretnejših pustolovskih elementov. ;) 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
DaCapo reče Dne, 1. 5. 2022 at 23:37:

@sadhu sequencer:
Lol, Miss Rivers se sploh več ne spomnim :) Res bo treba ponovno preigrat!
Čeprav me ta Guybrushev 3D videz res odbija. Že samo, ko ga v oči pogledam. ;) 

look niti ni tako slab kot so kontrole za to igro :D. Ne vem od kod jim je bila dobra ideja da izklopiš mouse support pri eni izmed najbolj znanih POINT AND CLICK iger vseh časov. Res brilliant idea.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...