Skoči na vsebino

Suzi Difuzi

Rumeni jak
  • Število vsebin

    430
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od Suzi Difuzi

  1. Unrelated: tornado jakosti F5/T11 naj bi v naslednjih urah dosegel Oklahomo. Ni mišljeno kot pun, dejansko pričakujejo sranje, kar lahko vpliva tudi na PO tekme.

     

     

    Screenshot_2024-05-06-20-40-44-989_com.reddit.frontpage-edit.jpg

    • Solzice 1
    • Ne me jebat 2
  2. Denis reče pred 6 urami:

    Vesel za Landota. Sam safety je vse zajebal. 11,5 sekunde je imel prednosti, prišel bi ven nekje za Leclercom IMO.

     

     

    Magar bi blo prirejanje. To je samo nesposobnost fie.

    Grafika je kazala izgubi okoli 9 sekund za postanek pod SC, kar pomeni, da bi Lando še vedno imel šanso priti 2 sekundi pred Maxom ven, če bi šel takrat v bokse.

     

    Pač poklopilo se mu je za vse nazaj, končno je bil bwoken to tears zaradi pravih razlogov. Je pa po drugi strani res, da je prišel do te šanse z nizanjem FL na medium gumah, ko je bil najhitrejši od vseh na stezi.

  3. tyne reče Dne, 26. 4. 2024 at 12:50:

    Še noben komentiru da je Logan po govoricah sodeč out po Miamiju?

    Prihaja Kimi, upam da res, ker Logan nima kej iskat v F1. 

    Kimija v F1 po tretjini sezone v F2, v katero je preskočil iz F4 preko F3, je čisti karierni samomor, to so imho novinarske bučke. Že Max je bil izjemen gamble, čeprav se je (ok, podobno kot pri Kimiju) vedelo, da je generacijski talent, ampak njemu se je srečno pošlo. Ker faktorjev, ki ti lahko preurano zjebejo kariero, je bistveno preveč, da lahko vse predvidiš in preprečiš, tudi če si Toto Wolff z Mercedesovo garancijo.

  4. Men je bil kompleten miss. Nobena izmed tem, ki so razdelane v bukvah nima prave teže v seriji. Vse je površno in plastično. Človeštvo se v scenariju prvega kontakta znajde pred prepadom prihajajoče invazije, šur, pejmo pit tekilo na plažo, zvijat smotke in ignorat klice kolegov znanstvenikov, ker imamo nerazčiščena č u s t v a.

  5. Kruz reče pred 3 urami:

    Glejte Kitajsko serijo. 

    Sm gledal, ampak sm obtičal nekje na polovici. Mal preveč je blo razvlečeno, sem pa zasledil nekje, da je Tencent zdaj releasal skrajšano verzijo s 30 na 26 delov. Bi mogu poiskat...

  6. Benx reče pred 12 urami:

    Po treh delih mi je ok, je pa res da se ne spomnim več točno prve knjige, tako da ok scifi. Mene bolj skrbi da bo Netflix spet pustil nedokončano.

    Pogledal do sedmega dela, sredi sedmega sem zaspal in nimam interesa sploh dokončat sezono. Sila povprečna Netflix adaptacija z annoying karakterji (Jack in Auggie mi gresta TK na kurac, Sophon dekle mi je totalni promašaj), tematsko je povsem mimo (ni zajete kozmične eksistencialne groze), znanstveniki se obnašajo kot v Dawson's Creek, znanstveni koncepti/misteriji se rešujejo brez neke teže, tudi CGI je za tako produkcijo povprečen. Dam ene 4/10.

  7. Danes prišla na Netflix adaptacija knjige 3 Body Problem (oz. triologije Rememberance of Earth's Past, avtorja Cixin Liu). Glede na to, da za njo stojita mojstra D&D, nimam prevelikih pričakovanj, bom pa vseeno dal šanso.

  8. fauzić reče pred 42 minutami:

    (nič kar pišem ni troll, čeprav se mogoče ne strinjate s tem : ampak to zato ker ste neizobraženi ) 

    Model, tvoj narcisoidni ego je tolk neprobojen, da si imun na gom jabbar. Odjava zgoraj desno, lepo prosim.

    • Za crknit smešno +1 1
  9. Okult reče pred 39 minutami:

    solar cikel od Wolfeja (The Book of the New Sun, The Book of the Long Sun, The Book of the Short Sun)

    Mam že neki časa na lagerju, sam morm it še v nakup, še prej pa prejšnji batch spucat.

  10. Seth reče pred 9 urami:

    Pa dobro Mitsu a nisi ti že prejšnji teden isto pisal o prvem delu in kako si ga nehal gledat? In ja se strinjam načeloma da je tako okvirno res basic štorija ampak zgleda nas je vseeno dovolj simpletonov ki nas to še pritegne. :P Kaj God Emperor of Dune si tudi bral? Nekaj mi pravi da bi ti tista bukva mogoče bila bolj všeč kot pa prvotni Dune.

     

    Zakaj je Dune tako popularna zadeva? Nevem, morda ravno zato ker je Frank potegnil toliko vzporednic iz našega sveta in potem to umestil 20 tisoč let v našo prihodnost in po moje je malo nefer rečt da je Frank samo skopiral naš life in ga umestil na drug planet. A ni bolj point v tem da je pač to Frankova vizija za nadaljevanje človeštva? V smislu vedno bomo same old shit, pa četudi gremo skozi apokalipso v obliki borbe proti thinking machines. Sam sem najprej kot otrok videl Lynchev film in me je že tedaj nekaj pritegnilo k tej zgodbi. Ko sem nato tam 20 let nazaj prebral prvotno Dune trilogijo in pogledal mini seriji sem bil pa že hooked. Drugo trilogijo sem prebral komaj nekje pet let nazaj in kolikor se spomnim je zadeva precej drugačna in tudi imo na malo boljšem nivoju kot pa recimo Children of Dune (sploh God Emperor). Prebral sem tudi main novele od sinkota Herberta in njegovega buddya, no tole pa ja res bolj basic oz. kot neko pisanje enciklopedije Dune univerzuma. 

     

    Kar se tiče filmov, včeraj drugič pogledal doma Part 1 in mi je bil ok, nič spektakularnega ampak okvirji zgodbe zelo solidno zastavljeni. No danes sem se končno spravil v kino in pogledal še Part 2 in mi je bilo res tisto toplo/hladno, ene scene top druge tako kr mimo. In sem še vedno mnenja da je pač praktično nemogoče spravit tole zgodbo s knjige na film pa da ne izpade malce smešno. Res me zanima kako gledajo na tale film tisti ki niso brali knjig ampak poznajo zgolj ta dva filma? Ker ko ima tam Jessica dialog z Alio in tudi ko so poskušali nekaj s pogovori v other memory je vsaj meni izpadlo precej cringe, pa sem pričakoval te stvari, tako da nevem kaj si mislijo tisti ki so tole sploh prvič zasledili. Nekatere stvari so se mi vlekle predolgo, medtem ko druge niso bile nič kaj posebej razložene. Recimo nevem čemu je potrebna 15-20 minutna predstavitev jebenega Feyd Rauthe??!! Medtem ko imaš tam scene z Water of Life tako dve minuti in puf here we go Kwisatz Haderach. Ne se jebat no...  Glede Stilgarja ste že sami dosti omenili in res nevem v čem je point nekih štosov v takšnem filmu? Kar se tiče Chani me sploh ni zmotilo da je bilo toliko scen z njo pa čeprav je v knjigah vsaj meni bila skrajno nepomembna in je sploh nisem najbolj prenašal. Irulan > Chani pa to. :D 

     

    Je pa bila izkušnja vseeno fenomenalna in mi je žal da nisem tudi Part 1 gledal v kinu, ampak kaj pa ga je dal silly HBO takoj na Max gor že prvi dan. :D

    Saj veš, da smo bli leta 2021 še globoko v pandemiji in je to botrovalo odločitvi WB, da ga je streamal istočasno. 

    • Račka +1 1
  11. Drgač bi ti predlagal kar direktno branje knjig od 1-4: Dune, Dune Messiah, Children of Dune, God Emperor of Dune. Naprej nima smisla, razen če postaneš odvisnik, ključen lok se zaključi s četrto knjigo.

    • Račka +1 1
×
×
  • Ustvari novo...