Skoči na vsebino

BostjanG

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    31
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od BostjanG

  1. magični kralj reče Dne, 8. 1. 2023 at 7:54:

    ker sem ocitno zataknjen v scifi sem se odlocil malo menjat in zdaj berem:

     

    71iuuOZTt5L._AC_UL900_SR615,900_.jpg

     

    kr neat

     

    Me zanima, koliko sem jih prebral v Življenje in Tehnika

    Aahhh... Good old days

    • Račka +1 1
  2. DaCapo reče Dne, 20. 7. 2021 at 17:16:

    Nevromant (kultni roman, ki je postavil temelje cyberpunka) je tudi preveden in na voljo kot e-book. Ampak to smo že vsi večkrat prebrali (v bistvu je v tistem paketu e-knjig, ki je krožil po torrentih :) ). 
     

    Butasta e-emka pa še vedno ne omogoča nakupa knjig za e-bralnike. Samo android in iOS naprave preko njihovega app-a, lol. Dejansko sem mislil, da bi nabavil vse George R.R. Martin knjige in jih dal na bralnik in postopoma še enkrat prebral. Ampak ni, ne.  

    Dočim, ko sem Biblos spraševal za to in ono, če bo na voljo itd. so mi pa odgovorili: 

     

    Mislim, zdaj naj jaz, kot kupec/potrošnik kontaktiram založbe in delam Biblosu biznis??? :) 

    Pozdravljen

    Pa se da Nevromant torrent še kje dobiti, ker jaz sem to izmenjavo zamudil :-D

     

  3. 73% vseh izpustov toplogrednih plinov globalno povzroča 100 podjetij, nas p prepričujejo, da se moramo odpovedati govedini.

    Knjiga, v kateri je razloženo, kje poteka prava fronta boja s podnebnimi spremembami in koga je potrebno poklicati na zagovor... Močno priporočam

    Screenshot_20220113_214551.jpg

    • Račka +1 2
  4. qomand reče Dne, 3. 9. 2021 at 9:20:

    Jaz mam celo zbirko programerskih knjig v pdf-ih ki jih planiram brat na bralniku.. prevec optimisticno? :D

     

     

    Poskusi pretvoriti te tvoje pdf-je v wordu- nov dokument - v prazen dokument preneseš z miško pdf in ga pretvori v word (dela neverjetno), tega s calibre pretvoriš v epub ali mobi.

    • Račka +1 2
  5. toel sem dobila danes.

     

    Hi Boštjan,

    Thank you for your message.

    I can confirm that I have successfully issued a 10.29EUR refund. Please allow 1-3 working days for this to appear back onto the payment method used for the order.

    Kind regards,

    Nicole
    Customer Advisor

  6. kebab reče pred 24 minutami:

    Tudi jaz sem podobno pošto dobil par dni prej, samo brez tistega "Pošiljatelj je označil...". Upam, da je to UPS dodal, ker je zmeda s tem. Na telefon in mail mi pa tako niso odgovorili.

    no, to sem plačal 10e

    • Ne me jebat 1
  7. keiraa reče pred 9 urami:

    Evo, zgodilo se je tudi meni. Še nikdar UPS dostavil, danes pa dobim pošto. Me že skrbi, koliko mi bodo sedaj zaračunali, svašta. Isto dostavljeno z ZK, poročam, kaj bodo naumili... 

     

    @BostjanG, prosim poročaj, kaj ti bodo zapisali z book depositorija.

    evo, tole so mi odgovorili

     

    Hi Boštjan,

    I'm sorry you were asked to pay additional fees upon delivery of your order.

    Our prices are inclusive of local VAT or import duties so I'll be happy to refund these additional charges.

    Please reply to this email with a picture of the invoice/receipt and the amount of the charges requested and we will refund you as soon as possible.

    Kind regards,

    Ayanda Njodo
    Customer Advisor

    • Račka +1 2
  8. Denny Crane reče pred 5 minutami:

    Kljub temu da sedaj (načeloma) pošiljajo iz EU, imajo pa naslov za vračanje še vedno v UK. Predvidevam, da je šlo za cenejšo knjigo v rangu 10€? Meni so letos že pisali naj vrnem na ta UK naslov ali pa partial refund, tako da sem izbral slednjega.

     

    @BostjanG Ta znesek bi ti morali iz bookdepository vrniti. Ni mi pa jasno zakaj se včasih zgodi, da knjige, ki grejo na naslov v EU pošljejo iz UK. Sicer pa ti niso računali carine, to je samo cena tega uvoznega/carinskega postopka. Vsaj na Pošti Slovenije so ceno spustili na malo bolj normalnih 2,5€.

     

    da, knjiga za 5,86€

     

    da, to je strošek, ki ga računa UPS!! In, glede na to, da ne zbiraš ti dobavitelja, si prepuščen njim.

     

    Bomo vdeli, kaj bo book depository odgovoril

  9. Haderach reče pred 8 urami:

    Nekje v začetku srednje šole sem bral Cujo S.Kinga. Prebral 1/3 ... ni bilo zame. Preveč opisovanja ... 

     

    Sedaj, 20+ let kasneje, so mi pa všeč knjige, ki imajo t.i. slow-world-building. In smo zadnjič klepetali s sosedi, pa je beseda nanesla na S.Kinga. In me je prijelo, da bi pa ponovno poskusil, kako mi King sede sedaj. Torej katero njegovo delo (prevedeno v SLO ... bom vzel v lokalni knjižnici) bi priporočili?

    thumb_3520_book_big.jpeg

     

    tole je špica - vse štiri zgodbe so nore

  10. magični kralj reče pred 11 urami:

    a vam je hud reynolds? 

    njegovo sem prebral samo aquila rift (zarad love death and robots) ki mi je bil carski

    in chasm city ki je bil neberljiv (pregural sem cez dobro polovico)

     

    blizje keri so ostale knjige? :D 

    House of suns je ok, pri Revelation space pa nisem razumel, kaj je na spletu takšno navdušenje...pa, ko ti fantje (tu vključujem Peter F. Hamilton) znali napisati knjigo, ki nima 1.0000000 strani, bi bil tudi vesel

  11. Dante reče pred 2 urama:

    Arkady Martine - A Memory Called Empire

     

    V zgodbi spremljamo Mahit Dzmare, predstavnico neodvisne rudarske postaje Lsel, kot novoimenovano veleposlanico imperija Teixcalaanli. Njen predhodnik je mrtev. Je šlo za nesrečo ali umor? Mahit vstopi v prestolnico izgubljena, neinformirana in skoraj sama. Poskuša ugotoviti, zakaj je njen predhodnik mrtev in kakšne obljube je morebiti dal oblastem, a njeno delo utežuje nestabilno vodstvo imperija, ki je bolj zaposleno z vprašanjem, kdo bo naslednik sedanjega umirajočega cesarja. Neodvisnost Mahitine rudarske postaje tako postaja vsebolj ogrožena. Bo v tej bitki s časom uspešna in koliko bo žrtvovala za suverenost svojega ljudstva?

     

    Martine piše z osupljivo globino. Njena raba jezika, ko prikazuje kontrast med Teixcalaanli in Mahitino domačo kulturo resnično navdušuje. Ne pomnim kdaj sem se med branjen o neki novi kulturi nazadnje počutil tako namensko izgubljenega – kot tujec v tuji deželi – a mislim da je to bilo tudi bistvo. Resnično čutiš, kako drugačni so prebivalci Teixcalaanlija napram kulturi glavne junakinje ali kulturi, ki je načeloma poznana bralcu, a kljub temu nimaš občutka, da bi kadarkoli bil nastrojen proti komu. Odličen primer je tudi manjek prezira za besedo barbar. Biti Teixcalaanli pomeni biti civiliziran. Vsi, ki niso državljani, veljajo za barbare, ne glede na to, da so vse civilizacije galaktične, torej v resnici daleč od barbarskih, a zares nikoli nimaš občutka da bi beseda bila uporabljena zlonamerno. Že res da liki dosledno opozarjajo na očitno –  da "niste eden izmed nas, niti nikoli ne morete biti", a Martine tako mojstrsko vrti besede, da nikoli ne zvenijo poniževalno.

    Kar naredi dinamiko še bolj navdihujočo pa je povezanost razvoja sveta z razvojem lika. Bralcu je na začetku svet, tako kot Mahit popolnoma tuj a se skozi ravno dovolj počasno dojemanje začne odpirati v vsej svoji globini. Mahit se ob prihodu v prestolnico izgubi, a prepričana v svoje sposobnosti nikoli dokončno ne obupa. Čeprav prepričana da očitno obstaja razlog, da je bila izbarana za vlogo veleposlanice, več časa kot preživi v imeriju manj misli da resnično ve.  Njeno zavezništvo s Three Seagrass, deluje kot dostopna točka za razumevanje zapletenosti političnega življenja Teixcalaanli, vendar lahko zagotovi le omejeno informacij. Ta odločitev, da bo bralec odkrival svet, kot to počne Mahit, te takoj vživi v Mahitino zgodbo. Čutiš, da se zanašaš nanjo, da ti sporoča, kako misli, da stvari delujejo. Ko Mahit ugotovi, da se je morda zmotila ali je jezik uporabila na način, ki ni natančno prenašal njenega pomena, čutiš to tudi sam. Zaradi tega imaš občutek da je zmotljiva, a ne nujno nezanesljiva. Zgodba je ves čas ravno prav napeta, da zanimanje nikoli ne mine. Tekom zgodbe odkrivaš, spoznavaš, miriš jezo, … na koncu pa te veliki finale – eden najbolj presenetljivih in zasluženih, ki sem jih prebral v zadnjem času – pusti odprtih ust še več minut po zadnjem ločilu.

    V tej knjigi Martine predstavi tudi veliko odličnih idej, zlasti o pomenu osebne identitete, imperija in državljanske dolžnosti. Nanje sicer nikoli popolnoma ne odgovori, poda pa odlično iztočnico za debato.

     

    Zlahka eden najmočnejših prvencev, ki je izšel v zadnjih letih. Silovit, poetičen, introspektiven in tragičen.

     

    Čista DESETKA!!!

    26958.jpg

    vau, kakše opis...kot da nisva brala iste knjige, ker mene pa ni tako globoko impresionirala...se mi je zdela OK, kaj več pa ne...

    je tale tvoj opis je pa tako doživet, da bi jo kar še enkrat šel prebrati :-D

  12. Avion reče pred 22 urami:

    Aha, A Shadow in Summer pa Speaker for the Dead verjetno misliš, ane? :D Lej, komot vzameš tudi to (poleg Mievillea, če se Fuksija odloči, da ti kaj prepusti), ne dajem nobenih količinskih omejitev, knjige so zato, da se jih bere. :) 

    Ok, sedaj je dogovorjeno s fuksijo:

    - Scar

    - A shadow in summer

    -shadow of the dead

    -raisea

    In, kako pridem do tega?

    BG

     

    • Na jagodo +1 1
×
×
  • Ustvari novo...