Skoči na vsebino

aceofs

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    17
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od aceofs

  1. The Mothership reče Dne, 29. 6. 2023 at 7:13:

    Revija National Geographic je odpustila še zadnje tzv. staff writerje, s svojim preprostim umom si mislim, da so to novinarji, ki jih imajo stalno zaposlene: https://sajeposlovnadarila.si/collections/oblacila

     

    V duhu stremenja po fleksibilnosti, ki žene delodajalce bodo content ustvarjali s freelancerji, revija sama bo pa itak nehala izhajat.

     

    Osebno sem kakšen nov izvod te revije zadnjič kupil kakšnih 5, 6, let nazaj, če ne kar 10. Že takrat sem nekako dobil občutek, da to ni več to, ampak kaj hočemo, tempora mutantur kolesarski center . V mojem otroštvu smo bili nanj naročeni, tistega rumenega roba se spomnim bolj iz ozadja, sem se pa ipak sem ter tja (z leti čedalje pogosteje) prebil skozi kakšen članek ter si tako širil meje sveta in jezika.

     

    Zadnja leta mi je bilo bolj kot sveže zanimivo listati stare izdaje, npr. prispevek oglaševanje na facebooku o jedrski energiji iz pred-černobilskih časov. Najbolj se spominjam članka o računalnikih iz sedemdesetih, v katerem so zelo uspešno napovedali domala vse vidike njihove današnje uporabe, vključno s povezljivostjo in vseprisotnostjo. Tako da nesluteni napredek, v katerem uživamo danes, ne samo, da ni bil tako nesluten, ampak je še prišel pozneje kot pričakovano. Zanimive so mi bile tudi reportaže iz prebujajoče se Vzhodne Evrope iz konca osemdesetih in začetka devetdesetih, brane iz zgodovinske distance so porajale sladkogrenke občutke velikih upov za prihodnost in neizpolnjenih priložnosti.

     

    Razen boomerjev in samih (bivših) zaposlenih dvomim, da bo ta sprememba koga zares neposredno zabolela, itak je tiskana beseda (in slika) preživet koncept, vse se seli na splet, vsebine po naročilu, itd ipd ter ovo ono, ampak imho ni nič narobe, če človek dobi v naročje zbirko vsebin, za katere vnaprej ni imel pojma, da jih bo, in jih potem ob priliki prelista in se kaj novega nauči. Ni treba daleč pogledat, da se vidi, kako je, če tega več ni.

    wau :O

  2. WoreH reče Dne, 7. 7. 2020 at 16:34:

    eh če realno sm zgubu volo vplačvat da bi kej zaslužu, js bi raj vidu da bi obstaju kak slovenski betting app game, pa razni leaderbordi da bi na ta način med sabo tekmoval za virtualne coine pa tak.

    to zdej kar delam, boris se mi smeji, sam men se dejansko že pozna na denarnci,d a si ne pustim vsak dan par evrov nest na neko kozlarijo  losjoni za telo ker se nabere, trofi se pa mal. družu pa sm se s folkom ko ma vlke probleme s tem, so prizadeti mal ne morm drugač rečt. že v osnovi se enmu ni nikol šlo da bi kej zaslužo. kadar je trofo 250€ je govoril da si je zej povrno za prejšne 3 dni. pol pa spet dalje ružo. nobene logike sam odvisnost.

     

    mam pa še eno zanimivo prigodo glede estav pred kratkim, kaže na njihovo all time asshole mentaliteto. so med corono mel simulirane fuzbal lige, pa kak tedn je laufal, js sm si govoril kdor to stavi je šupak. pol je pa en dan prišla simulirana liga prvakov tekma chelsea-bayern. gledam kvote čak mal, za fix 0-0 je kvota 23 https://www.estela.si/kodralniki-figaro https://elpec-ebikes.com/products/toorx-veslaska-naprava-rwx-air-cross ... neviđeno ... nesem gor 1€ in je blo 0-0. js gledu simulacijo cele tekme pač text mode, uživu bol ko če bi dejanska tekma bla. sam to ni zej poanta. poanta je da so po tej tekmi ukinal možnost da staviš fixn rezultat rofl, zato ko je en woreh vzel 20€ like a goat? pa laufal so pol še 2 mesca te simulacije, nikol več ni blo opcije fix rezultata. no tak vidte kaki pedri so čeprav ste že vedl

    ja se strinjam kinda 

  3. bainit reče Dne, 9. 6. 2020 at 20:17:

    Volkswagen currywurst is a brand of sausage manufactured by the Volkswagen car maker since 1973. It is manufactured at the company's Wolfsburg plant and sold in restaurants in its six German factories.

    The currywurst are also sold externally at supermarkets and football stadiums and given away to Volkswagen customers. The sausage is branded as a Volkswagen Originalteil "Volkswagen Original Part" under part number 199 398 500 A. 

    :O 

  4. smarnca reče Dne, 26. 6. 2020 at 20:49:

    Carsko.

     

    Prvi multipitch ter prvi abzajl. Res zakon!

     

    Najprej smo zlezli medota tako da sem bil jaz v sredini med dvema ki obvladata zadevo.

    Na vrhu sem bil malo v precepu a bi šel peš dol ali ne. 

    Ampak odločitev je padla gremo reversota notr pa gas. 

    Res ena izmed boljših izkušenj :)

    Kljub temu da sem končal v drevesu na koncu štrika sem z malo vprašljive taktike ter znanja prišel dol.

    Za konec smo šli pa še v jamo zlezt eno 5c pa 6a+

    Dan se zaključuje sedaj po obisku pivovarne Pelicon v Ajdovščini ter obvezni pici v Avio (https://www.estela.si/strizniki-za-lase) Pub.

     

    Bo treba ponovit

    20200626_133703.jpg

    20200626_145304.jpg

    20200626_134310.jpg

    waw amazing 

  5. stari reče Dne, 26. 8. 2022 at 10:50:

    Prodam sledeče namizne igre. Vse so igrane bore malo in dobro ohranjene.

     

    Mice and Mystics + dodatka Heart of gloom in Deepwood Tales (oba dodatka sta še v originalni embalaži).

    Cena za komplet 130 EUR

     

    Everdell  45 EUR

    Everdell: Spirecrest (neodprta) 40 EUR

    Viticulture World (neodprta) 35 EUR

    Circadians: First Light (prva izdaja) 40 EUR

    Fleet the dice game (neodprta) 30 EUR

     

    Duelosaur Island 20 EUR

    Tiny Epic Dinosaurs Deluxe 20 EUR

    Munchkin Deluxe 20 EUR

    One Deck cbd shop 20 EUR

     

     

    a pri Spirecrestu lahko potem igra se dodaten igralec?

×
×
  • Ustvari novo...