Skoči na vsebino

Rubuz

Vesoljc
  • Število vsebin

    183
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

  • Dnevne zmage

    1

Prispevki od Rubuz

  1. Ko se enkrat navadiš da ti ne premika glave, ne maže opreme z mrčesom in da je vse skupaj tišje, greš pomoje težko nazaj. Pač bolj udobno je.

    Meni osebno so te visoke šipe grde za znoret in raje malo bolj trpim. :D 

  2. bainit reče pred 16 urami:

    a maš to mondeo karavan? :blush: a je res, da se novejši (2015+) slabše peljejo kot starejši, ker so šli kao bolj na udobje?

     

    Je Mondeo karavan, sam ni moj. Od fotra. :D Tud ti ne znam povedat če se slabše pelje kot starejši, ker je ta edini ki sem ga peljal. Lahko samo povem da se (meni) boljše pelje kot moj star 2014 Focus. :D

    • Račka +1 1
  3. Nice. Lahko mogoče samo malo na hitro napišeš kako si mel organizirano vse skupaj? Vse v lastni režiji? In mogoče okvirne stroške potovanja? Če ni skrivnost. Bi probal neki podobnega izvesti v bližnji prihodnosti. :D 

  4. Dvomim da so hitrejsi. Merca sta se itak sama spucala pred njimi, Max pa, glede na to da je prvi in v najhitrejsem avtu, lahko manegira dirko in ne rabi skos na polno peljat. Sploh zdej ko so gume bile problem.

  5. drevored reče pred 17 urami:

    dali ti bodo 19% nazaj ampak pri nas bos moral placat 22% davka plus dmv in prevoz in se vedno bo pod 19k? to nekak dvomim. al ne placas dmvja za nova vozila?

     

    Brez nemskega davka je cena 15345€.

    K temu pristejes DMV (kar po online kalkulatorju pravi da bo 197) in to je potem osnova za DDV.

    Torej:

    (15345 + 197) * 1.22 = 18961

     

    Aja...s prevozom pa itak gladko čez, ja. To je res. Prevoz je bil cca 460€. 

  6. Paljo reče pred 3 urami:

    @Rubuz kolk okvirno pa pride taka bestija? Si ga potem prifural iz Nemcije ali so ti ga pripeljal? Verjetno si moral potem pri nas se zajebavat z DMVjem, DDVjem in ostalo papirologijo.

     

    Na HD Nurenberg so mel oz. majo do konca mesca akcijo in ga dobis (v tej moji barvi) za 18260€ (z nemskim 19% davkom) + 2 leti extra garancije, torej 4 leta. Redna cena je drugac malo cez 21k, ce se ne motim.

    Klical sem prvo enga človeka (istega ko je Mr.Killerju lani, al kdaj, motor pripeljal) in je reku da zdej nima cajt, da naj ga sele po 21.9. polklicem. Sem reku da predolgo, ker je mopi cakal ze od 8. na pickup. Na konc sem najel tovorni kombi in sel gor s fotrom.

    Zdej se ukvarjam z birokracijo. Prvo treba oddat vlogo za homologacijo, ko jo oddas lahko prek eDavkov oddas vlogo za DMV in DDV. Ko placas, nardis tehnicnega in registracijo.

    V glavnem, Nemc mi kot fizicni osebi ni mogu dat racuna brez davka, zato placas polno ceno in na računu pise, da ko dokazes da si motor regestriral v Slo ti nakazejo 19% cene nazaj. Ker ti ni treba dvakrat davka placat. Na konc me bo prsu motor malo pod 19k. 

    • Račka +1 2
  7. Harley-Davidson Sport Glide (FLSB) 2023.

    107 kubičnih inčev (1745ccm), 139Nm navora in 85 konjev.

    Zaenkrat vse orginal, kupljen nov v Nemčiji. 

     

    Že en cajt si želim HDja in tošel je končno prenesel tak hud udarec. :D

     

    Še ena slika brez sprednje maske:

    spacer.png

    • Račka +1 6
×
×
  • Ustvari novo...