Skoči na vsebino

Talon

Rumeni jak
  • Število vsebin

    6
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Talon

  1. @Hernier - nisem mel namena kaj dodajat v kratkem glede ozvočenja. @NixoN - hvala, ta Wii2HDMI sem že sprobal in ni delovalo. Razmišljam, da bi sprobal še adapter YPbPr-to-HDMI, čeprav gre tudi tukaj na netu zaslediti mešane odzive, nekaterim dela v redu, nekaterim pa ne. Glede menjave TV-ja pa sklepam, da gre za sarkazem? Nisem ravno nek tehnofil, prej nasprotno - do pred 2 mesecev sem imel Philipsov LCD (sicer že HD) iz leta 2006 Na njem sem igral Wii in PS3, zdaj pa sem si končno omislil nov TV, si tudi nameravam kupiti kakšno novo konzolo v bližnji prihodnosti (Switch ali PS5, na neki točki najbrž oboje), v vsakem primeru pa mi je delujoč Wii še vedno v interesu, ne samo zaradi iger za Wii in Gamecube, ampak tudi za starejše sisteme (NES, SNES, N64), tako prek Virtual Console kot prek emulatorjev, za katere se mi zdi nesmiselno ponovno plačevati na Switchu, če povsem ok delujejo na Wiiju. @BumbleBee - glej zgoraj glede zbirke iger za vse Nintendove konzole od NES-a do Wii-ja, ki jo imam na Wii-ju.
  2. Pozdravljeni, ali ima kdo izkušnje s povezavo Wii-ja s sodobnim 4K televizorjem? Wii občasno še vedno igram, ker imam na njem precejšnjo zbirko retro iger (od NES-a do Wii-ja), za povezavo s starim TV-jem pa sem uporabljal komponentni kabel. Od nedavnega imam ta televizor https://www.mimovrste.com/led-lcd-televizorji/sony-ke55xh9077s-4k-uhd-dled-televizor-android?src=sug&s=Kd55xh90&fbclid=IwAR3sIYAy3eal60jUf3priKcDx63bzAfPl0k453x-wdbuG4Y94g0gZNZ0oiQ, ki pa nima komponentnih vhodov, zato (vsaj kolikor je meni znano) nanj ni mogoče neposredno povezati Wii-ja s komponentnim kablom. Pred kratkim sem sicer nabavil adapter Wii2HDMI, ampak ni v redu deloval (na vsakih nekaj sekund je prišlo do kratke prekinitve signala - slika se je zatemnila, zvok je potihnil, potem se je spet vse vrnilo - to se je ponavljalo ves čas, ne glede na nastavitev na Wii-ju 480i ali 480p), zato sem ga vrnil. Če še kdo igra Wii na sodobnem televizorju in ga je uspel povezati, da nemoteno deluje, bi bil vesel nasvetov. Hvala vnaprej.
  3. Jaz sem decembra naročal prek Bookdepository in Blackwell's, pa tudi nikoli ni bilo kakšnih dodatnih stroškov.
  4. Vem, da je precej offtopic, ampak ker gre beseda tudi o Gradišniku in ker se mi zdi, da za to ni smiselno odpirat nove teme (ali pač?), sem želel izkoristiti priliko in izpostaviti eno izjavo, ki sem jo že pred kar nekaj časa prebral z njegove strani. Osebno so mi njegovi prevodi zelo na nivoju, tako da ga kot prevajalca izjemno cenim (menim, da so bili plazovi kritik pri prevodih Gospodarja prstanov in Polkrvnega princa v veliki meri neupravičeni), ampak ko sem naletel na to, pa sem se prijel za glavo Grado v intervjuju pove marsikaj "zanimivega" in provokativnega, o Martinovi Pesmi ledu in ognja oz. konkretno Spopadu kraljev, ki ga je prevedel, pa med drugim naslednje: "Dodatke pišem, kadar si delo zasluži tako pozornost. Spopad kraljev, pač ves ta Martin itn., je potrošna roba, vsekakor ne visoka literatura – niti srednja ne. Povsem vseeno je, kaj si misli bralstvo, ki je pripravljeno zapravljati dragocene ure svojega življenja za takšne malovredne špehe, namesto da bi si v Wikipediji prebrali članek o vojni med belo in rdečo rožo, pa bi zvedeli, za kugá se gre. Šmir, dražljiva pornografija za mladež. Kot da je ne bi bilo dovolj že na internetu." Celoten intervju je dostopen tukaj: https://www.lektorsko-drustvo.si/lektorski-razgledi/intervju-z-brankom-gradinikom Ne vem sicer, koliko resno gre jemati to izjavo, koliko pa Gradišnik preprosto uživa ob provociranju Na žalost pa ta izjava najbrž niti ni tako daleč od nekega splošnega pogleda pisateljske/prevajalske elite na žanr fantazije in znanstvene fantastike. Kaj pa ostali mislite o tem mnenju?
  5. Super, hvala za odgovor. Sem videl, da imajo kupon za 10% popusta, ampak so te knjige, ki si jih nameravam naročiti (skupno jih je 7), na Amazonu kljub poštnini (in upoštevanju kupona na Bookdepositoryju) skupno za več kot 10 EUR cenejše ...
  6. Pozdravljeni. V preteklosti sem že kar nekajkrat naročal knjige s spletnih strani, kot so BookDepository, Amazon.co.uk ali Blackwells, vendar še ne od začetka 2021. Glede na prebrano zgoraj s strani uporabnikov mi vse skupaj glede plačila carine in/ali DDV-ja ni najbolj jasno, zato bom vprašal kar na podlagi konkretnega primera. Če naročim 2 books seta iz Amazon.co.uk in je končna cena na spletni strani (vklj. s poštnino), ki je prikazana pred samo potrditvijo nakupa, npr. 58 EUR - je to torej res končna cena ali je treba ob prejemu pošiljke v Slovenijo plačati še 22 % DDV? Enako me zanima še za BookDepository in/ali Blackwells - nobena od teh spletnih knjigarn sicer ne zaračunava poštnine oz. je vsaj do nedavnega ni - je cena, prikazana pred potrditvijo nakupa, dokončna, ali se ob prejemu še kaj doplača? Vnaprej hvala za odgovor oz. pojasnilo s strani tistih, ki ste v tem letu že naročali knjige s katere od zgoraj omenjenih strani. Lp
×
×
  • Ustvari novo...