Skoči na vsebino

Orbit

Rumeni jak
  • Število vsebin

    442
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od Orbit

  1. Malo se je treba vedno prilagajat in kolo niti ni primerno za vsakega ane, 20 km je veliko.

    Meni recimo uspeva s kolesom (navadnim) dostavit najprej 2 mulca v vrtec, potem pa še sebe v pisarno. Se pa vse skupaj nahaja na razdalji cca. 3 km + popoldan ju dvigne žena.

     

    For the record: subvencioniranje el. koles se mi zdi bebavo.

  2. kola reče pred 8 urami:

     Res upam, da bo policiji vseeno uspelo izsledit krivca, pa naj potem iz njega naredijo precedencni primer.

    Glede na to, da naj bi petarda priletela med kurjenjem bakel, je krivca izredno težko identificirat.

    Zagotovo pa se na tribuni ve, kdo je bil in bi ga lahko tribuna sama izločila. Sploh, če bi klub pritisnil na viole.

    • Račka +1 1
  3. cocacola reče pred 21 urami:

     

    Pa oni bi prepovedali drva, bi pa lahko še na dalinjsko ogrevanje lesne biomase. Aja kaj res, kje pa so te toplarne in omrežje točno? Aja ga še ni, se pravi najprej bomo prepovedali, nato pa 20 let čakali na dalinjsko omrežje, vmes naj pa dam kaj gor ir panele? In kaj naj z gozdom? Pa ta njihova taktika mogoče deluje v naseljih tipa fužine, ki jih je pa v Slo koliko? Naj jim pls nekdo pove, da pri dalinjskem ogrevanju ti po ceveh že pretakaš toploto in ne gorivo. Izgube so torej velike in to nikakor ni primerna alternativa za 400k lastnikov gozdov. Ja co2 so izgube, to je huje kot če gremo vsi nazaj na premog. 

    Kakšnih 20 let? Daljinska omrežja že stojijo, tudi v manjših krajih, zamenjati je treba samo vir, kar je izvedljivo v 1-2 letih.

    iz glave pa lahko povem 3 toplovodna omrežja pri nas, ki delujejo na biomaso, predvidevam, da jih je torej dejansko precej več.

     

    Ps. Ne vzet tega posta, kot zagovarjanja genijalcev na oblasti.

  4. Kje nastane manjko? Povej več o teh izračunih ali pa daj kak link...

     

    Dopolnilno zavarovanje je po mojem mnenju farsa, narejena z namenom, da  zavarovalničarji nekaj zaslužijo. Zadeva je praktično obvezna, zavarovano je skoraj vso prebivalstvo, konkurenca je navidezna, cene tako rekoč identične. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj potrebujemo posrednika, pri katerem se 'izgubi', če se ne motim, več kot 20 % zbranih sredstev, ko pa že imamo ustanovo, ki se s tem že ukvarja in bi pač prevzela še ta del.

  5. andrejus reče pred 1 uro:

    Imaš prav! Ob 15h v petek se še dela. Zadnji moj sestanek danes se je začel ob 18:00 in končal ob 18:40. Sedaj sem pa šel na sprehod.

    Si me spomnil, evo anekdota.

    Par let nazaj smo imeli sestanek z enimi Avstrijci. Bil je petek, še kar nekaj zadev je bilo odprtih in glavni Avstrijec, direktor in solastnik ob 14ih vstane, pove, da bomo zaključili, ker se začenja vikend in da gre on domov k familiji. Takrat sem videl, da se imamo res še kar nekaj za naučit od sosedov.

  6. kmjr reče pred 48 minutami:


     

    Kaj poreces na rast trgovine med nami pa Rusijo od zavetka vojne? Ne pozabi, da je pol tega casa al celo vec bila desna vlada pri nas :) 

     

    Slovenija je verbalno na strani Ukrajine,  biznisira pa z Rusijo. Ni to malo nenacelno al je ok?

    Rast trgovine je, predvidevam, posledica dražjih energentov, predvsem plina. Imam občutek, da bo slovensko biznisiranje z Rusijo v letu 2023 precej drugačno.

  7. Pastir_Matic reče pred 3 urami:

    Ce imas pa kaj bolj resnega pa RIP, a smo prodani a smo izdani.

    Ni nujno, so tudi (redke) izjeme, ko dobiš pravočasno proper obravnavo.

    Cca. 3 leta nazaj sem mel neki resnega. Dan 1: obisk pri osebnem zdravniku. Dan 2: pregled pri specialistu na očesni. Dan 3: operacija.

  8. Glede na delovanje trga je meni logično, da se EE prodaja vnaprej, po delih, da počasi gradiš prodajno ceno, nekaj pa prodaš po spot cenah in kar ostane na spotu bi naj zadostovalo za kakšne nepredvidene izpade proizvodnje. Valda ne čakaš in vsega prodajaš po spotu, prevelik gamble. Problem nastopi, če je bilo prodano preveč, kot očitno letos (remont NEK, kar je sploh idiotizem, saj so termini remonta verjetno znani in katastrofalna hidrološka slika) in moraš posledično drago kupovat in poceni prodajat.

  9. Zastonj je. V Intersportu Šiška, prej pa pokliči, ker vsi prodajaci kao ne znajo upravljat s tem skenerjem (čeprav je zadeva zelo enostavna). mislim, da je tudi v BTCju možno, pa kolikor vem ima Extreme Vital nekaj podobnega...

    • Na jagodo +1 1
  10. Jaz sem šel v intersport, kjer na nekem skenerju premerijo nogo in podplat in ti na podlagi tega potem svetujejo nekaj copat, ki naj bi tvoji nogi ustrezali. Potem pa testiraj na stezi...

×
×
  • Ustvari novo...