Skoči na vsebino

Orbit

Rumeni jak
 • Število vsebin

  243
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

50 Jogurt

Več o članu Orbit

 • Stopnja
  bi si zmotal joint, pa nima rizle.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 275 vohunjenj
 1. Orbit

  COVID-19

  Jst sem pred časom, ko sem hodil po indiji jedel samo vegansko cca. mesec dni. Nisem opazil sprememb v počutju, ne v pozitivno, še manj pa v negativno smer. Ni bilo težko in nisem pogrešal mesa ali mlečnih izdelkov, ampak to predvsem zaradi bogate indijske kuhinje in veliko različnega sadja, pri nas si tega skoraj ne predstavljam. Edit: mesec je kratko obdobje, kako bi se to na dolgi rok odražalo na počutju nimam pojma.
 2. Orbit

  COVID-19

  V zadnjih dneh je težava dobesedno to, da ne sfolgajo upepeljevati trupel kolikor slišim? Mislim, da to ni ravno vsakoletna novembrska in decemberska težava.
 3. Orbit

  COVID-19

  Ukrepi niso identični po Evropi. In superračunalnki ne noč in dan opravljajo simulacij in analiz ukrepov.
 4. Orbit

  COVID-19

  Prej si trdil, da se ukrepi ne sprejemajo na pamet, ampak na podlagi simulacij, ki jih noč in dan izvajajo superračunalniki. Ampak naših ukrepov (omejitev na občine, zaprtje trgovin in storitvenega sektorja, prepoved malicanja bureka...), ki se razlikujejo od ukrepov drugih držav ne analizira noben superračunalnik, ampak jih na podlagi nasveta par zdravnikov na koncu sprejme naša politika tako malo čez palec.
 5. Orbit

  COVID-19

  Pojdi v kako državo z rumeno mrzlico brez cepilne knjižice. Skoraj enako pomembna kot pasuš.
 6. Z drugim delom članka se kar strinjam.
 7. Hja no... seveda ni to edini faktor, ampak se pa zelo strinjam, da je eden od pomembnejših. Če si neuspešen, je pač najlažje za neuspeh krivit koga drugega.
 8. Ampak tu imajo omejen rok trajanja, praktično zagotovo najdlje do konca mandata. Kje drugje lahko pa še malo podaljšajo, nekomu s par let do penzije je lahko menjava privlačna opcija. V naši politiki so pač stolčki pomembnejši od načel.
 9. Orbit

  COVID-19

  Hja upam, da ne pride do tega, da bi sprejemali zakone in pravila zaradi fb zapisov raznih mamic in markotov.
 10. Orbit

  COVID-19

  Če zgornje drži, ni dvoma. Glede parka si prepričan? Maske so obvezne povsod, zakaj bi jo lahko v parku snel?
 11. Orbit

  COVID-19

  Ok, potem rečemo 'zakon je zakon', ampak kje pa naj sedaj vsi ti dostavljalci (če ostale zanemarim) pojedo malico? Je kak požirek dovoljen na ulici?
 12. Orbit

  COVID-19

  ne. hojs, kacin in co. niso rekli zakon je zakon, ampak so imeli veliko povedati o tem, da bo imela policija in inšpektorji proste roke in bodo lahko sami presodili kdaj 'pogledati skozi prste', kdaj pa gre dejansko za kršitev. In če je tale dostavljalec res samo malical, je kazen res nepotrebna. Drugače pa naj naslednjič ne zavajajo in bo bolj jasno, da pač 'zakon je zakon'.
 13. Orbit

  COVID-19

  Ma ne, daj razloži, saj smo tu da debatiramo ane?
×
×
 • Ustvari novo...