Skoči na vsebino

WhitWhip

Rumeni jak
  • Število vsebin

    147
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od WhitWhip

  1. BuDi reče pred 20 urami:

    Komu točno?

    Eni naveličani študentki, ki bo za 10€/uro dala tvojo glasovnico na kupček "neveljavno".

    Res glasno sporočilo. Jokala se bo v poušter doma od sporočila.

    Če prdneš v glasovnico, bo isti efekt.

    Ja ce ne druzga, preprecis da ti ukradejo glas hehe

  2. Meni se včasih zdi, da se nam ne da učiti z namenom da globlje razumemo stvari. To zahteva trud, trenutno je pa preveč vsega in potem se kar odklopimo al pa pademo v neke ustaljene vzorce razmišljanja, ker je tako preprostejše. Preveč bombardiranja in senzacionalizma z vseh strani v našem vsakdanu, ki zasičujejo javni in nenazadnje tudi zasebni prostor. Zraven se moraš zajebavati še s krediti, službo, načrtovanjem svojega življena in koncu ne ostane ravno veliko časa za resno razmišljanje o politiki.

    Npr. reforma zdravstvenega sistema. Ne vem, če sem kdaj kje zasledil poglobljeno sistematsko obravnavo problematike. Lahko da je kje, samo se je utopila v medijskem šumu in se ni z njo spoznala kritična (količinsko) masa ljudi z razumevanjem, ki bi lahko potem generirala politično voljo. Lažje se je polarizirati in servirati neke clickable očitke o tej ali oni strani.

    In ker ne razumemo zadeve, ne znamo sprejet političnih odločitev. Razumevanje dojemam kot predpogoj za tisto pravo politično angažiranje, ki presega vi nimate pojma in mi imamo. Večina postane apatičnih v smislu 'jbg sej kaj pa js vem' (realna, vsaj jaz sem dostikrat tako), ostali pa se tribalizirajo, ker je lažje potem procesirat ves ta šundr skupaj. Tisti maloštevilni "pravi", ki "razumejo" stvari in bi znali razložiti pa preprosto nimajo glasu v trenutni družbi, ker je ves javni prostor zasičen.

    • Račka +1 1
  3. A mi zna kdo razložit kaj je fora z bidenom pa temi classified dokumenti? Pac kokr berem, tud bidenovi odvetniki so nasli dokumente pa so jih predali FBIju (a ne bi raj bli tih pa jih vrnili na skrivaj) pa FBI kar dobiva naloge za preiskave Bidenovih domov in so nasli zaupne dokumente. Ne stekam dinamike sploh. 

     

    V novicah sam vidim kako se je nekaj naslo, ne razumem pa kaj je fora in kako se je vse zacelo. Resda da vecino kar vidim glede tega, je iz memov.

×
×
  • Ustvari novo...