Skoči na vsebino

Melah

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    25
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od Melah

  1. Na police je končno prišla Nokia 8.3 5G ... končno nov telefon v Android One programu in vsaj na papirju evropski proizvajalec... 

     

    Zgleda zanimivo, z izjemo tega da slike in video v low light pogojih delujejo grozno glede na reviewje, ki so bili objavljeni doslej :ermm: 

  2. gorann reče pred 3 urami:

    Kot ves je biu pogacar skoz zravn z ekipo ali brez, tko da njemu je blo vazno da se drzi favorita, roglica

     

     

    Kot se je npr. pomembno držati Thomasa, ko napade Bernal? Z vidika JV je vseeno kdo gre v rumeno, ali Rogla ali npr. Tom. ... Take poteze, ko napade sekundarni kapetan, spremenijo dinamiko in ni več dovolj, da se zgolj držiš favorita.

    Prav zaradi tega je taktika kjer vsi izključno delajo za enega vnaprej znanega kapetana lahko nevarna, ker je veliko bolj predvidljiva. 

  3. Mutombo reče pred 3 urami:

     

    Ma tole brisanje zmag in vsega. Plus to da je postal persona non grata v vseh dogodkih povezanih s kolesarstvom. Saj naceloma si je sam malo kriv zaradi odnosa ampak ce pogledas ostale, ki so tekmovali v tistih casih ni nikjer takega negativizma kot pri Lancu.

     

    Mas recimo Ulricha, Virenqua in nebroj ostalih. Pantani je skorajda ne bog za nekatere v Italiji. Tom Simpson ki je umrl zaradi dopinga tekom etape ima spomenik, ki je must see ko gres na Ventoux.

     

    No ja, predvsem glede Ullricha je težko reči da zanj ni (bilo) takega negativizma. V Nemčiji je bil publicly shamed v medijih, na nemški televiziji so po vsem tem za nekaj let nehali prenašati kolesarstvo/Tour itd... 

  4. gorann reče pred 9 minutami:

    Ja tom ne bi nc dosegu pa so vedl da je edino roglic zmozn kj narest. Zato sm pa reku da ne bi mogli zlomit pogacarja nikakor, ker bi tud sebe/roglica pol zlomil

     

    To ali bi Tom lahko kaj naredil v Touru kot celoti ali ne, v primeru napada, ni toliko problem JV kot problem nasprotnih ekip. Če mu uspe v beg, ki pridobi neko otipljivo prednost, bi se nekatere ekipe morale spraviti na čelo. Verjetno tudi UAE. Seveda je veliko če-jev. Ampak kolesarstvo je tudi igra ugibanj in držanja nasprotnih ekip v nesigurnosti.  

    Po mojem mnenju so imeli preveč razgrnjene karte s tem ko je Tom govoril, da se odpoveduje vlogi kapetana itd. 

  5. No ja samo ena opazka na to, da je JV odpeljala za 10-ko... Kot smo lani videli Ineos (Thomas, Bernal) ali pa prej (Froome, Thomas) je ravno v takšnih primerih ko se ti nekdo prilepi na tvojega leaderja pametno imeti dva kapetana in z enim napadati, poskušati v beg itd., kar nato na papirju slabše/manj močne ekipe pripelje do tega da morajo nadzorovati dirko in trošiti moči. Tega JV z Rogličem in Tomom ni izkoristil. Seveda lahko je biti general po bitki. 


    Glede Rogline pozicije na ravnini pa nekaj tudi po mojem mnenju ni štimalo. Nikoli prej nisem videl da bi se njegovi boki/ledveni del med TTjem tako zibali / premikali. 

  6. Moj odziv se je nanašal zgolj na del kjer praviš da rumena majica za JA ni breme.

     

    Ravno zaradi prestiža oz. odgovornosti do rumene majice vsi (od preostanka pelotona do sponzorjev) pričakujejo da bo DQS vlekel, da bo JA po etapi opravil še uro intervjujev itd.

    Ne pravim, da danes niso zajebali, daleč največja verjetnost je da so.

  7. dilar reče pred 14 urami:

    Včer šov na bajk, se mi je zdel, da se mi nekam čudn voz, pogledam dol, sm mev pa kr ornk prazne gume, sm raj obrnu dam in spustu neke resne spuste po klancih. Zdej sm si 30 mm napumpu na 7 barov. A mi bo vse kosti to polomil po slovenskih first class cestah? :D

     

    Jaz sploh ne opazim neke razlike v udobju z bolj napumanimi gumami (ko govorimo o vožnji po cesti). Ne razumem zakaj nebi imel napumpanih blizu maksimuma, ki ga guma dovoljuje.

    • Račka +1 1
  8. Če z ”neokrnjen android” ciljaš na android one program, potem sta tam kot jaz razumem zgolj še Nokia in Motorola. Ne vem kakšne načrte ima android/google sploh za ta program. 

    Vseeno pa Xiaomi, Realme, OnePlus itd. uporabljajo Android - ni zadeva takšna kot pri Huaweiju, ki fura nek hibriden sistem, kot pišeš v vzporedni temi.
     

  9. Hvala za nasvet. Zgledata res super, sploh 4a.

    Kako pa je s telefoni malce manj znanih znamk, na youtubu sem opazil kar nekaj pozitivnih ocen telefonov Realme? Se da to v živo sploh kje preizkusiti?

  10. Se mi zdi, da je tema veliko manj aktivna, kot pa je bila na starem forumu, ki je imel posebno temo za različne znamke.

    Mene zanima predvsem kaj je danes t.i. best-buy v budget/midrange kategoriji?

    Xiaomi je, kot sem opazil, izstopil iz programa Android One, ker se je pred leti omenjalo kot best buy.

  11. Mislim, da v tem primeru vsem dol visi za službo in delo, čutijo, da je na tehtnici nekaj več.

    ”Delavci” z dovolj moči (t.j. s sposobnostmi, ki jih ni enostavno nadomestiti) imajo pač možnost, da svoje delo izkoristijo tudi za prenašanje sporočil, ki imajo širši vpliv. In podobne akcije se pojavljajo skozi celotno zgodovino, ne samo v športu. Kot primer, tudi nekateri zaposleni v Facebooku in Googlu so imeli bojkote v zadnjih letih, ki so bili razmeroma uspešni.

    Bojkotirale bodo očitno tudi ostale ekipe glede na poročila in glede na to da je večina reakcij s strani drugih igralcev, igralskih legend in reporterjev izjemno pozitivna. NBA si jih po mojem mnenju ne bo privoščil pometati ven.

  12. keba reče pred 8 minutami:

    Ni preveč dobro mešat politike in športa, oziroma šport izrabljat za politične namene.

     

    Edino upam da v F1Hamilton pobere te ideje pa spusti kakšno tekmo da bo sezona bolj zanimiva:mafija:

     

    Torej sta dvignjena pest na olimpijskih igrah 1968 ali pa bojkot olimpijskih iger v Berlinu 1936 nespametni potezi? ... Res da igrajo košarko, ampak tam so tudi zaradi svojega sporočila, in o tem bojkotu se bo še veliko govorilo, tudi v krogih, ki drugače ne gledajo NBA. Te moči se zavedajo in odločili so se da je edino kar lahko naredijo, da to moč izkoristijo. 

    Bravo Bucksi :wub:

    • Za crknit smešno +1 1
  13. Dovoljenje je izdal Federal Communications Commission (FCC). Pred časom je bil zanimiv primer SpaceBee satelitov, ki jih je brez dovoljenja s pomočjo ISRO istrelil Swarm.

    Je pa glede Starlinka tako, da je mišljen kot komercialni servis s katerim bo SpaceX financiral razvoj drugih tehnologij. 


    Z vašimi pomisleki se seveda strinjam; enak servis bi se dalo z višje orbite doseči z veliko manjšim številom satelitov - le stalo bi veliko več zaradi daljše poti do tja ob izstrelitvi.

  14. Res je to je bilo rečeno za Mohoriča v prenosu. Pač je verjetno najbližje all-rounderju kar mamo, torej nekomu ki lahko zmaga na vzpon, šprint in solidno odpelje kronometer. 

     

    Hkrati je Rogla v kronometru veliko boljši, morda ne svetovna špica pa vseeno. Prav tako veliko boljši v vzponih, verjetno blizu špice, bomo pa lahko videlu letos na Touru. Lani je pokazal dva obraza, Giro in Vuelta, je bil pa na Giru vsaj na izgled totalno izčrpan, govorilo se je sicer o napakah v prehrani. V Šprintih pa je Mohorič sigurno boljši. Ampak glede na to da je Roglič prvi na UCI lestvici mislim da ni debate kdo je bolj kompleten kolesar. 

    Kar se tiče Pogačarja je pa pri njem predvsem impresiven kaj dosega glede na starost. 

     

    Seveda je pa vse odvisno od dirke/trase dirk. Sploh pri enodnevnih je trasa ključna za to kakšen tip kolesarja bo imel možnosti. 

    Kako pa se vse izteče v tri-tedenski dirki pa je itak tudi vprašanje sreče. Sam sem mnenja da npr. Bernal ni bil najboljši kolesar lanske sezone pa je zmagal Tour.

  15. Kok vam pa ta bike fitting pomaga? Me resno zanima ker nekateri pravijo da se splača

    Jaz sem pač od oka naštimal + potem tinkering vsake tok ko mi kaj ne paše oz. se česa spomnim. 

    Sicer res da ne delam rajdov daljših od 100 - 120 km tako da na neki hudi preizkušnji z vidika pozicije še nisem bil. 

  16. https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/06/15/dijon-apres-les-violences-inedites-de-ce-week-end-des-forces-de-l-ordre-en-renfort_6042913_3224.html 

    Tukaj je zadeva malce bolj podrobno opisana. Glede na delovanje francoskih obveščevalnih služb, sploh na področju komunikacij, sem skoraj prepričan da je kar nekaj teh pajacov tudi identificiranih. 

     

    Je pa dosti manjših francoskih mest dejansko žalostnih in so odličen poligon za kriminalne združbe. Vsi mladi s perspektivo hitro odidejo v Pariz, Lyon, Bordeaux, Toulouse ... 

  17. dilar reče pred 5 urami:

    Kakšne mate kej čelade, čevlje, pedala? 

     

    Jst sm gledal mal Poc ventral air spin, ki mi lepo sede na glavo, sicer zgleda mal balonasta :D Huda mi je tud Oakley Aro5, sam nisem nikjer zasledil, da se to sploh da kje probat v slo...

     

    Pedala Look classic keo pa nimam nobenih problemov, zadovoljen. Čevlji Ekoi ker so bili močno znižani, na začetku so bili malo tesni, ampak zdaj so super. 

    Z mojega vidika se z opremo mal preveč komplicira, važno da se nabirajo kilometri. 

  18. Boris reče pred 8 urami:

     

    seveda to ne velja za road bike. Gravel pa ze. Recimo kam gre trend atm. Poglej si nov sram axs grupo za cestake. 33 zadaj 12s pa spredaj najvecja 48. Se slisi smesno ampak trenutno vsi frendi ki to furajo pravijo da deluje nenormalno dobro. Je pa sram dost sranje kar se tice kako ropota

     


    :D 

    • Za crknit smešno +1 1
  19. Boris reče Dne, 12. 6. 2020 at 19:37:

    2 ali 3 zobniki na gonilki so zgodovina tko k 26" ali 27,5"

    Za road verjetno ne velja zgornje? Ker brez drugega zobnika na specialki si vsaj zase ne predstavljam kako bi odpeljal dolge vzpone in pri tem vzdrževal neko normalno kadenco. 

×
×
  • Ustvari novo...