Skoči na vsebino

Ejga

Svinjski pastir
 • Število vsebin

  25
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

6 Jogurt

Več o članu Ejga

 • Stopnja
  želvak brez oklepa

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Kakorkoli že obračaš - dejstvo je, da je naša vojska že nekaj časa v p**** in rabi finance. To že ptiči čivkajo. Lahko se pa čist razorožimo (po logiki Levice) in še ritno luknjo nastavimo, da če nas bo imel v prihodnosti kdo namen osvajat, da nas bo lahko še fajn nategnil. Mir je vedno bil obdobje med dvema vojnama- upati, da bo v prihodnje kaj drugače je po mojem neodgovorno. Vsaka normalna država mora imeti spodobno vojsko, pa ne samo zaradi obrambe. Kaj točno bojo nabavljali pa mislim, da v tem trenutku ni bistvo debate (čeprav izgleda, da so na temu forumu sami admirali in generali).
 2. Tole me je pa presenetilo ... dober članek na 24ur! https://www.24ur.com/novice/slovenija/kultura-zdravstvo-ali-vojska-izbira-je-lazna-hinavscina-referendumov-in-levice-pa-resnicna.html EDIT: Vidim, da je bil že objavljen. Ravno to je problem dandanes, ker se večina samo na retoriko osredotoča pri nas, na vsebino pa malokdo.
 3. https://nova24tv.si/slovenija/politika/video-nova-velika-blamaza-slovenskih-osrednjih-medijev-javila-se-je-angela-merkel-in-njihovo-narativo-glede-pisma-janeza-janse-obrnila-na-glavo/
 4. Saj jaz menim, da tukaj eno ne izljucuje drugega ... pac oboje je treba postimati. In vojsko in zdravstvo. Se pa strinjam, da nam pac ti nakupi osemkolesnikov zal ne pomagajo tudi pri resevanju civilnih zadev. Verjetno Nato doktrina ne dopusca, da bi kupovali helikopterje, ker smo samo delcek mozaika?
 5. Niti se ne gre tolko za to, kdo nas bo napadel, kot za to, da smo v Natu in je zaradi tega pac treba izpolnjevat dolznosti po pogodbi. Razen, ce bi zelel, da gremo ven? Poleg tega ... najboljsi napad je iz zasede al kako gre ze (The art of war)? A so leta 38 vedeli, da bo Nemcija izvedla blitzkrieg na Poljsko? Pac marsikej se lahko hitro spremeni, zato je imo boljse, da smo povezani. Covid je pokazal, kako hitro se stvari lahko spremenijo ... Poleg tega ... spet predpostavljas, da je samoumevno, da je povsod okrog Nato ... ce bi vsi okrog nas tako razmisljali kot ti, ga ne bi bilo ...
 6. Ne vem kaj je tukej tko zapletenega za razumet!? A ti ves, da je Slovenija od leta 2004 v Natu? Kot taka mora izpolnjevati dolocene dolznosti in tukaj naj bi vsaka clanica prispevala tak in tak procent za obrambo. Delez Bdpja. In posledicno sta potem ssmo dve moznosti. Ali jih izpolnjujemo ali ne. Ce jih izpolnjujemo vsaj delno, ostanemo v Natu. Ce jih ne, slej kot prej letimo ven. Ce smo napadeni dokler smo v Natu, se to smatra kot napad na celoten Nato. Ce gremo ven iz Nata in nas kdo napade, smo pa naj****. Ce smo bili zdej nekej casa v relativnem miru se ne pomeni, da bo tko vedno ... glej kaj se je zgodilo na Krimu, Ukrajina, Belorusija ... pac ja, zmerom nekomu nekaj ne bo vsec glede na to kako se razporejajo finance. Ampak, ce pogledas v kaksnemu stanju je nasa vojska zadnjih par let, se Borut je ze parkrat povedal: Nezadostna. Poznam kolege, ki so bili v vojski pa so sli ven, ker so pogoji v k****. Na sploh velja pregovor ... boljse biti vojak v vrtu kot vrtnar v vojni. Se mi zdi, da ljudje na sploh hitr stvari vzamemo za samoumevne. 91 smo imeli veliko sreco, samo poglej kaj se je juzneje dogajalo... se 50 let nazaj gres, 2.sv... se 20 let nazaj ... 1 sv.v. ... itd ... res imamo veliko sreco!
 7. "Kanclerka Angela Merkel po videovrhu EU: "slovenski premier Janez Janša je pozval k delu za kompromis, to pa je tudi v interesu nemškega predsedstva svetu EU"." Kaj bojo RTV, 24ur in naša vrla opozicija porekli na to?
 8. Ali je to je tvoj odziv na: - prebrano pismo JJ - prebrano novico o pismu JJ - prebran naslov novice o pismu JJ?
 9. Ejga

  [udarna] avto tema

  Kaksna je priblizna cena za? -En zavorni disk -kondenzator od klime - 5 l olja? Gre se za menjavo pri 10 let staremu avtomobilu, se pravi nic extra.
 10. To so te https://www.amazon.de/-/en/TT-BH046-cr/dp/B07XNZ7PLW/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=BH046&qid=1604858385&sr=8-1?
 11. Se cist strinjam, da to ni za nikamor. Ti naslovi so bolani na Nova24 in pretiravajo v desno skrajnost. Ampak mislim bolj na neko drugo stvar, ki je zdaj se posebej izrazita v US. Naslovi in opisi dogodkov, ki vec ali manj subtilno a pristransko sistematicno in vsakodnevno namigujejo na nekaj, kar ni bilo se niti raziskano in dokazano z namenom, da se nekoga diskreditira in da se ga vlece po novicah. V smislu, ce laz ponavljas postane resnica. Druga varianta je potem se preusmerjanje pozornosti na svoj pol oziroma na tisto, kar je skladno s tvojim nazorom. Primer: sporna nabava respiratirjev in mask. Koliko casa se je to vleklo povsod in ali so do danasnjega dne ze bili kaksni zakljucki glede tega iz strani raziskovalnih novinarjev? Itak, da ne. Vazno, da se je zacel drek mesat. In zaradi tega se mi zdi, da je to tudi nekaksno sirjenje sovrastva. Ker recimo cisto teoreticno, mogoce je to cisto misljenje iz pravljice ... ampak recimo. Recimo, da ti nakupi opreme res niso bili sporni in so bili izvedeno samo z dobrimi nameni. Kdo potem tukaj siri sovrastvo?
 12. Kako bi definiral nekaj kar siri sovrastvo? Je to mogoce nekaj kar preberes/vidis/slisis/zaznas s cutili in te prime, da bi delal skodo drugemu? Ce je temu tako potem je lahko vsaka stvar povod za sirjenje sovrastva? Ce se nekdo ne strinja s tem kar poroca RTV je potem lahko tudi ta medij tisti, ki siri sovrastvo? Ce se meni zdele pojavi blue screen of death lahko zadrzim jezo in prdec v sebi, lahko pa primem tipkovnico in jo zalucam cez okno v sosedov avto.
 13. Zlatan v orehovi lupini: "Za vse so drugi krivi."
 14. Sej ves da dandanes najprej padajo glave, potem se pa zacne raziskovat kaj je res in kaj ne?
 15. NBA, glavni mediji, Biden ... kako lahko npr. Doc Rivers se skor zjoka na podlagi posnetka kjer se ne vidi celotnega konteksta. Mediji sodijo se preden se razisce zgodbo iz vseh perspektiv, za kar so sodisca? Glavna novica povsod .."Blake zrtev policijskega nasilja nad crnci". Ne me fukat. Mislm, sej mozno da je res. Ampak nej se zadeva faking najprej razisce preden padajo sklepi in nej se zacne folk mal odgovorno obnasat. Zato se mi zdi, da so v glavnem krivi veliki mediji in politika, ki podziga svojo agendo, ne glede na resnico. Do resnice se pa pride samo z raziskovanjem, cesar pa 99% folka se mi zdi ni sposobnih. Vsi samo spekulirajo in zavzemajo ali eno ali drugo stran. Vse skoz bolj spominja na Gozham city. Zadeve pa niso nikoli crno bele. Ene stvari nikoli niso tolk simpl kot izgledajo ... je pa tudi res, da niso vse zadeve tolk kompleksne kot mislimo.
×
×
 • Ustvari novo...