Skoči na vsebino

tyne

Prostozidar
 • Število vsebin

  45
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

14 Tabornik

Več o članu tyne

 • Stopnja
  najraje liže usmrajenega krapa.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. V hrbet, ko je šel v avto. Le kaj bi lahko imel tam? Popravek, kaj je imel tam? Se strinjam, da je nekaj prekleto narobe z obema, ameriško policijo in družbo. Ampak ne pa zdaj govorit, kot da je tip kasiral metek za prazen nič. Kriminalec, zaradi katerega je bila policija klicana na kraj dogodka, ni sledil navodilom policije in lezel v avto, kjer je imel nož. Mediji pa lažejo, da se kar kadi. Skušal prekiniti prepir dveh žensk?
 2. tyne

  COVID-19

  Ok, s tem se morda lahko delno strinjam. Še vedno pa imaš ogromno rizičnega prebivalstva izven DSO-jev. Ne morem se pa strinjat, da karantena nima smisla. Glej wuhan, kjer imaš danes masovne partije z več 10k folka. V Evropi smo bili blizu uspeha pa smo zajebali. Bi bilo pa idiotsko to ponavljati, škoda bi bila prevelika.
 3. tyne

  COVID-19

  Nimam pojma. Kako si pa ti?
 4. Dobr si razložu, da komunizem nikol ni zamenju kapitalizma (kakor prerokuje sveti Marx). Zato imaš verjetno prav, da v večini komunističnih držav standard ni (zelo) padel. Je pa treba povedat, da bi bil ob uvedbi kapitalizma namesto komunizma standard v mnogih državah danes mnogo večji. Seveda ne povsod, ker je predpogoj za dobro delujoče gospodarstvo kolikor toliko delujoča pravna država, kar v mnogih shithole državah, ki jih razni mihakihoti smatrajo za kapitalistične, ne drži (Srbija, Rusija, Egipt itd.).
 5. tyne

  COVID-19

  Ob dejstvu, da takrat ni bilo karantenskih ukrepov (če sem te prav zastopu na prejšnji strani), te to slučajno preseneča? Primerjaš dve pandemiji na podlagi podatkov enega mesta (kaj če bi za korono vzeli primer Bergama) ob ignoriranju dejstva, da ob koroni izvajamo karanteno, ki je takrat očitno niso? Cherry picking at its finest.
 6. tyne

  COVID-19

  Najprej jo morajo pognat, da jo lahko pustijo laufat. Good luck with that. ECB je izpraznila svoj arzenal in niti na vrhuncu globalne konjunkture niti blizu ciljni vrednosti ni prišla. Tako bom reku. Svoj kredit sem vzel na variabilno obrestno mero. Euribor ob sklenitvi pogodbe cca. -0,35%. Danes imam obrok nižji za 12 EUR, ker je euribor še padel. Inflacija? Zna se zgoditi, da nas bojo otroci spraševali o tem nenavadnem pojavu.
 7. Očitno je bilo tudi gospodarstvo rimskega cesarstva kapitalistično.
 8. Tyne ažuren kot vedno, ampak na tole budalaštino pač moram reagirat. Degenerirano je tu zgolj a - tvoja nevednost in b - označiti afriško kot kontinent za kapitalistično. Best Koreja po življenjskem standardu pride na rep celo v Afriki, pri čemer je treba poleg abotne revščine upoštevati še politično tiranijo. Sem raje Bušman v savani kot kmet v Severni Koreji. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_African_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_North_Korea Poleg tega bi komiji res lahko nehali s kapitalistično označevati vsako državo, kjer ne furajo komunizma. Ker, it might come as a shock to you, ampak atribut gospodarskega sistema ni binarne narave, laissez faire ali centralno planski stalinizem. Ampak je spekter. In ne dvodimenzialen, ampak precej kompleksnejši. In trditi, da so putinova Rusija, Indija od osamosvojitve dalje in afriške države prostotržna kapitalistična gospodarstva je tako zgrešeno, da je že težko verjeti, da gre tu zgolj za nevednost, ampak je prisotna že precejšnja mera zlonamernosti.
 9. tyne

  COVID-19

  A je kaj jasno, kaj se dogaja na Hrvaškem in pri nas? Čemu takšna eksplozija primerov, so imeli kakšne super-spreading dogodke?
 10. Če se kdo še vedno sprašuje, kako lahko zmene kot je Janša, sestavi vlado, naj si ogleda te brukice.
 11. Meni je neizmerno zabavno, ko se slovenski demokratski socialisti slinijo po Kitajski, ki je obdržala politično diktaturo in malega človeka prepustila silam prostega trga brez socialne varnosti Res brezhibna implementacija komunistične ideje v prakso. Pa še komentar na začetne grafe. Naredi korelacijo z rastjo življenjskega standarda (heretika bo kap, ampak zelo dober približek bo rast plač, prilagojenih za inflacijo) pa mi pridi nazaj povedat, kaj opaziš. Lahko še kontroliraš izhodiščni dohodkovni položaj (podvojitev dohodka revežu pomeni več kot bogatašu).
 12. tyne

  ZDA vs Evropa

  Fak model, ne vem na čem si ti, ampak očitno dobr zadane. (sam tagam topic).
 13. Trenutni direktor res ni odgovoren za to (najverjetneje). Dokazujejo pa taksne pogodbe, da je rtv parazitska institucija, kjer si zaposleni na skodo davkoplacevalcev krijejo hrbet. Kako takšne pogodbe vplivajo na delovno motivacijo (kaj mi pa morejo), verjetno ni potrebno razlagat.
×
×
 • Ustvari novo...