Skoči na vsebino

tyne

Prostozidar
 • Število vsebin

  897
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

937 Jezus

Več o članu tyne

 • Butast stavek
  mini ritka, dirkalne nogce

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. While local government bond issuance is soaring — the amount raised in May and June 2022 was the largest two-month sum ever — this mostly reflects cash flow shortfalls rather than new investment spending. Desperation is leading some local governments to raise money at around 9 per cent yields from household savers even though the central government issues 10-year bonds at yields under 3 per cent. Auč.
 2. Odziv RTV Slovenija na uvodnik v Mladini https://www.rtvslo.si/rtv/za-medije/sporocila-za-javnost/odziv-rtv-slovenija-na-uvodnik-v-mladini/637415 Kakšen je pa bil ta uvodnik,ma kdo?
 3. Še naprej slabi gospodarski podatki s Kitajske. https://www.cnbc.com/2022/08/15/chinas-consumer-and-factory-data-miss-expectations-in-july.html China’s GDP grew by just 2.5% in the first half of the year, running well below the full-year target of around 5.5% set in March.
 4. Pregled stanja kitajske znanosti in gospodarstva na področju novih tehnologij. Precej bolj poglobljeno kot št. citatov. Also, Evropa je joke.
 5. Nima nobene veze z vlado, ampak ne bom za to nove teme odpiral. Zanimiv članek o dogajanju v vrhu slovenske RKC. https://www.portalplus.si/4940/saje/
 6. tyne

  Vojna tretjega sveta

  Hja, mi smo hoteli ven iz Juge pa smo bili mi Nemčija tam. Danes se hočejo odcepit Katalonci in Severna Italija, zopet "Nemčiji" v svojih državah. Tvoja logika ne pije vode. Poleg tega vse zreduciraš na razlike v produktivnosti. Kaj pa, ko pride energetski šok kot danes in pade standard po celi Uniji? Kaj se zgodi, če nam na meje uleti 2 mio beguncev? Kakšna finančna kriza morda? Model moderne kolonizacije (kar defacto prost pretok dela je, samo da danes niso več surovine vir bogastva, temveč delovna sila) je verjetno še najbolj stabilen, periferijo izčrpa, tako kot se to dogaja z Ba
 7. https://www.rtvslo.si/svet/bliznji-vzhod/libanonska-javnost-razumevajoca-do-dejanja-moskega-ki-je-oborozen-zadrzeval-talce-v-banki/637015 Sklepam, da tole ne pride skozi Great firewall
 8. tyne

  Vojna tretjega sveta

  To je sicer velik problem, ampak zgolj za razvoj periferije. Za obstoj USE je heterogenost prebivalstva bistvena težava. Malo mi je smešno, da se Slovenci sploh pogovarjamo o tem. A nas Avstroogrska in Jugoslavija nista nič naučili? Ajde, res je videti, da je čas hudih nacionalizmov mimo, ampak sem še vedno skeptičen do potenciala USE. Za vse težave, ki bi si jih (po svoji krivdi ali ne) nakopale članice, bi domače elite okrivile Bruselj, Nemčijo ali koga drugega zunanjega. Da sploh ne govorimo o zunanjih sponzorjih, ki jih EU že v trenutni obliki hudo moti.
 9. Nič, ker Japonska je razvito gospodarstvo Hec na stran, imaš kar nekaj ekonomistov s takšnim mnenjem oz. opozorili. Čeprav dvomim, da so si že na jasnem, zakaj je Japonska doživela japonski scenarij. Meanwhile, na Kitajskem se je sesul trg mortgage backed securities (MBS). Padec YoY 92%. Zgleda en konkreten glavobol za CPC, če ne kaj hujšega.
 10. Sicer razlagam, da so zgodovinsko čudo in da bodo očitno dosegli naš nivo v petini časa, kot smo ga mi potrebovali, ampak to je zate izraz rasizma, ne pa čudenja in občudovanja. Znanost je pa pač kaj več od pisanja enačb po tabli, ane. Potrebuješ sofisticirane labe in znanje, da iz njih potegneš maksimum. CERN se ni zgradil čez noč recimo. In šele ob delu z opremo se zares ustvarja znanje (learning by doing). Rabiš čas in denar, da zgradiš infrastrukturo in znanje spraviš na zadosti visok nivo, da imajo najboljši sploh možnost dosegat svoj potencial in ustvarjati neka prebojna znan
 11. Fak ti prav ne zmoreš iz svojega mentalnega balončka. Ja, rasist sem, ker pravim, da Kitajci ne morejo v zgolj 40 letih nadomestiti 200 let naskoka dej se udar Št. citatov je pogojeno tudi z morjem bullshit paperjev, ki ga producira masivni kitajski aparat. Če nek paper citira poplava nekoristnih in nizkokakovostnih, potem mu bo to nabijalo št. citatov. Če se hočemo pogovarjati o kakovosti kitajske vs. zahodne znanosti, bo pač treba primerjati št. prebojnih člankov, ki dejansko pomenijo nek premik v znanosti in njihov pomen. Parameter, ki ga goni birokracija akademskega sveta
 12. kakšna ležernost, bog te ne mara Kitajcev je 4x toliko kot američanov (kar nekako povečuje tudi št. citatov, ane) in v znanost mečejo gore denarja. Itak, da bodo sproducirali nek output in po vseh objektivnih standardih je vzpon Kitajske po xiaopingu zgodovinsko čudo. Kakovosti Zahoda pa pač ŠE ne dosegajo. Imamo pač 200 let naskoka, nas pa brez dvoma lovijo z noro hitrostjo in je v tem trenutku težko predstavljivo, da nas ne bi ujeli ali celo prehiteli v roku nekaj desetletij.
×
×
 • Ustvari novo...