Skoči na vsebino

Buzzkill

Vesoljc
  • Število vsebin

    2 813
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

  • Dnevne zmage

    16

Prispevki od Buzzkill

  1. Če bi pri Mavsih vsi klikali ves čas, bi bli še prvaki kje. Tle pa maš 12 folka, pick max 3 komade ki delajo any given tekmo. Pa nikoli isti dve tekme zapored. 
     

    Da je serija best of 21, bi še Powell na keri dal 30/15

    • Za crknit smešno +1 2
  2. Vučko3 reče Pravkar:

    Kaj zdaj, hoces asimilacijo al da hodimo med svoje 😂


    Jaz verjamem, da bo družba, ki ima visoko kulturno homogenost dosegla najvišjo stopnjo razvoja in udobja za svojo populacijo. To ne pomeni, da so vsi iste barve kože, etnije ali veroizpovedi. Pomeni, da so skupine ljudi, ki imajo sicer razlicen izvor kulturno in družbeno kompatibilni.

     

    Bosanc, še da je bil iz največjih rovt, je še vedno hodil v jugoslovansko/bosansko šolo, je bil del ene družbene ureditve, ki stoji na plečih generacij. Njegov fotr, dedek so šli v šolo, cerkev, mošejo. Ni težko plug-inat bosanca v slovenski sistem, vidim to okrog sebe vsak dan. Niti Romuna ne bi bilo. Kitajca, Japonca, Rusa, Argentinca pizda. Vsi imamo nek shared system ozad, etični, moralni, šolski…

     

    Pol pa pridemo do Afrike, bližnjega vzhoda, večjega dela Azije. Tam pa ni nujno da je fant sploh kdaj sedel za šolsko klopjo, al pa da je njegov fotr kdaj znal napisat svoje ime, ali delal kje organizirano. Da ne govorimo o odnosu do žensk, wtf. 
     

    In ta folk prihaja totalno unchecked. 
     

    Vem, da potrebujemo delovno silo in itak hočemo talent od zunaj, ampak kaj je problem s fix setom pravil in posledic?

     

    Vrstni red je linearen, moraš v vrsto, ilegalci avtomatsko deportando v Đalalabad.

    Moraš imeti povabilo v obliki joba, šole, nek razlog.

    V x letih moraš doseči znanje aktivne rabe slovenštine.

    Ne smeš biti kaznovan, če si obsojen česa lepo deportivo v Khartoum.

    Ko si izpolnil pogoje za državljanstvo, dobrodošel, aja pa seveda moraš odjebat staro državljanstvo, nema dvojnega. 
     

    Ezpz

    • Račka +1 3
    • Na jagodo +1 1
  3. Vučko3 reče pred 6 minutami:

    Jaz govorim za Celje recimo. Vem kako so poskusali mene tretirat, in profesorji na gimnaziji in nekateri otroci. 

     

    Ce hoces asimilacijo, to gre z roko v roki s sprejemanjem. Jaz dobro vem, da se nekateri absolutno ne morejo in nocejo asimilirat, ampak nekateri bi. In naletijo na "lejga cefurja" komentarje. Pol pa slovenc dobi po picki, in ne mara bosancev. Vse to je verizno. 

    Bosanci, ki so po vojni prišli v Črnomelj, niso imeli tega problema. Livarsko in ex-rudarsko mesto je veliko bolj sprejemljivo za tujce bi rekel, prišli so med svoje hehe.

  4. Vučko3 reče pred 5 minutami:

    Kako eni poenostavljate stvari, sploh glede te magicne asimilacije. 

     

    Kok se naj en ruralni neizobrazen bosanc iz nekega hriba asimilira v sloveniji, ce vecina folka gleda na njega kot na manjvrednega? Takih bosancev je najvec.

     

    No, jaz nisem ta tip bosanca, mene ne bo uzalilo ko mi neki kmet iz Zabukovice rece cefur, ker vem da v lajfu ni priso dol s hriba. 

     

    Tko da, kar nehajte pametovat, dobro vemo kako je stanje tukaj.


    Čist odvisno kam bosanc pride po mojem. Verjetno je v 80’s Jesenicah še najbolj zagnojen busanc ne dobil takega odnosa kot v Rožni dolini al kje v dolenjskih gigarovtah.

     

  5. Vse_je_najslabse reče pred 12 minutami:

    Če hočemo kot civilizacija napredovat, je zato potreben napor. Morali bi premagovati samega sebe na individualnem nivoju in gledati naprej. Ne pa da gledamo nazaj na šibke primere in iščemo izgovore.


    Živimo v času, ko se na zahod priseljuje gomila ljudi, ki so kulturno in razvojno zelo daleč od nas. Niso imeli ne rezsvetljenstev, humanizma, verskih reform itd. Marsikje so tako far off, da je še koncept šolanja in sedenja v klopi tuj.

     

    Kot civilizacija se moramo odločit, če bomo te ljudi bili sposobni in voljni asimilirat, in za to je pomembno iz preteklosti povleči izkušnje če je sploh možno.

     

    Jaz nimam nobenega problema s “prišleki”, kao ker so drugačni al neki. Konec koncev so se moji starši rodili izven Slovenije, jaz sem samo rezultat vzgoje folka, ki se je asimiliral, pustil korenine in bil vzoren del družbe. 
     

    Moj problem je ta, da gledam okoli in vidim en kup folka, ki se pa nima namena prilagodit. Ki ne bo vzgajal otroke v kulturi host države, ki ne bo produktiven član družbe. In tako kot vidim cigane pr nas, africane v usa, afgije, sirijce in maročane po evropi…. This shit ain’t gonna end well. Ne na srednji in sigurno ne na dolgi rok.

     

    Naši predniki so pišali kri, da so zgradili varno high trust okolje za svoje potomce. To, da lahko pustim vrata odklenjena, da se moja bejba lahko sred noči sprehaja po mestu, da so otroci od frendov najbolj varni v zgodovini človeštva… to nam ni bilo dano. Delali in borili smo se za to. Eni pa niso. Enim to ni v krvi. In mi zdej uvazamo ta folk, “ker je tako prav” in upamo da se bo zgodilo nekaj magičnega, kljub temu da se to ni zgodilo ne ciganom ne crncem ne ostalim.

     

    Jaz sem tako kot v igrah pristaš “naredi svoje, pa če bo dobro bom konzumiral, sam ne spreminjat tujega”

     

     

    • Račka +1 7
  6. Ko so američani osvobodili sužnje, so jim tako kot kasneje Izraelu “dali” zemljo, celo državo na prime lokaciji, Liberijo. Maso dnarja je dobu vsak, ki je hotel, sorčika za whole suženstvo bit, lejte lahko si nardite dreamlands, še ves naš tech vam damo.


    Superca so si rekli, odšli in naredili najbolj uspešno državo ever. Ne sj ne, takoj so zasužnjili lokalni živelj, začeli se obnašat kot svoji ex-masterji in zasrali državo še bolj kot si je kdo predstavljal. Danes spet nima kanalizacije, industrije, solstva, nič. 
     

    Haiti še ena podobna zgodba. 
     

    Cigani pri nas se asimilirajo že 400 let, pa zdej ko sem prišel domov, je pred stavbo z glavo v smetnjaku cigolin, pa ne ker je lačen. 
     

    Razlicni smo si, nismo vsi kompatibilni, zakaj se trudit sploh. Če fitaš fitaš, če ne gtfo.

     

    Liberija, dežela osvobojenih sužnjev

     

    IMG_7877.jpeg

    • Račka +1 2
  7. ke_kit reče pred 25 minutami:

    Vse lepo in prav, ampak to je začaran krog, kjer je koklja kolonializem/rasizem/white supremacy, jajce pa črnski kriminal/revščina/segregacija. Kaj je bilo prej v ZDA pa ne vem ali je tako zelo up for debate.


    Lahk gremo pogledat še kakšno državo ki pa ni imela črnih sužnjev in čigar politika integracije ni imela Jim Crow zakonov in ostalih rasističnih bullshitov.

     

    https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/crime-justice-and-the-law/policing/number-of-arrests/latest/

     

    In tudi kot se je debata začela, da uvezejo Japonci zdej za eno občino črncev, bi bila ta občina statistično najvišja v crimu, ne glede na denar ali lokacijo. 
     

    In če bi naredili vice versa, nafukali 5000 japoncev na obrobje Mogadišuja, bi ta občina thrivala.

     

    Gre se za genetiko, jasno je. Pa to ne pomeni da je kdo slabši ali boljši, le drugačen. 

    • Račka +1 1
  8. Berbasecks reče pred 14 minutami:

     

    Njihov dotakratni način življenja. 

     

    Drgač ti v svojih postih na hard furaš evropocentrizem, Zahodno=naprednejše=boljše 


    To je debata katero imam s svojo FDVjevko, ki me tega vsakič obtožuje. Ona je fan avstralskih aboriđinov, in iz nekega razloga so moji kamniti artefakti in diđeridu joki neokusni in kulturno darvinisticni and shit.

     

    Jaz ne trdim, da je nekaj boljše ali slabše. Jebe se meni če so na Papua Novi gvineji jedli možgane ali naredili Wakanda 2.0, samo ne mi lagat da je eno če je drugo.

     

    Ne, črnc ni bil Shakespeare, ne Mozart, niti so meli irigacije in fakin kolesa dokler ni nekdo prišel in to pokazal. 

    • Račka +1 1
  9. ke_kit reče pred 1 minuto:

    Sam, a ni od nekdaj splošno znano, da so črnci v ZDA bolj podvrženi nepravični obravnavi zaradi rasizma? Al so to spet samo levičarske bajke?


    Ne bom trdil, da policaji niso včasih govna, rasisti even. Pri nas tudi. Tako da delno je to res. Sodni sistem je zadnja leta obrnil tune in dobijo crnci nizje kazni, ampak to ni ne tu ne tam.


    Policaji se fokusirajo na bolj likely perpe. Črn fant v hoodiju je far more likely da bo nosil gun ali drogo kot belc, zenska ali starec. In samo zato ker so bolj pogosto v zaporu pomeni da tudi vec kriminala delajo. 
    Ne rabis dolgo da vidis zakaj. Poskrolaj worldstar hip hop ali tviter in bos videl kaj pomeni nula samokontrole. Zdej lahk najdem 5 videjev chimpoutov ki so se zgodili ta teden, sploh se ne rabiš trudit. Pa kolk primerov ko policaj ustavi nekoga, pa je ta neposlusen in aggro. Pol pa eskalacija in pizdarija. Slaba kontrola impulzov je najvecji bane črncev, kolk lepse bi se imeli da so sposobni zadihat. 

  10. ke_kit reče pred 10 minutami:

    A to so kake proper non neofašistično financirane raziskave zadaj? Ker to prvič slišim.

     

    Surovine in sužnji?

     

    Z večino se strinjam, sam ful tega se mi zdi zelo biased, ne pa iskanje faktov based in reality.


    FBI crime stats so zelo dober vir za to, čeprav tudi oni jukajo stats tko da ful enih latinosov napisejo kot belce.

     

    Tle mas 3 najbogatejse black majority countije in 3 najrevnejse belske.

     


     

    Kar se pa tiče, kaj je tam bilo ko so prišli kolonialisti, da, surovine in sužnji, slednje so seveda imeli, delali in trejdali plemena sama, ni to nek izum k bi prisel v afriko z Johanom.

     

    Jaz se bolj osredotocam na to, kaj naj bi kao belci unicili ko so prisli dol. Civilizacije ni bilo(Mali in Zimbabve pogojno, suznjelastniske kratkotrajne druzbe, barely civa, nobenih predpogojev), ni bilo cest, stavb, mostov (MOSTA NISO IZNAŠLI ALO), ni bilo knjiznic, cerkev, teatrov, kurac, ni blo ni irigacije ni polj. Ni bilo nicesar kar bi lahko “unicil”. To je moj point. Pumpajo subsaharce da so naredili ne vem kaj, njihovi jeziki so na nivoju govora 3 letnega otroka po kompleksnosti. 
    Sem mislim da ze pisal, v nobenem od OG afriskih jezikov ni koncepta “vmes, ali skoraj tam”. Recimo ne mores rect “kokos je na sred drevesa”. Lahko recejo le “kokos tam, kokos tu”. The fuck lahko skupnosti z nivojem takega jezika sploh nardijo da se jim kaj lahko vzame?

    IMG_7876.jpeg

  11. magični kralj reče pred 12 minutami:

    noro mi je da jim letijo dragi kamni iz vsake luknje na celini pa niso tolk sposobni da bi bli oni sefi


    150.000 let so bli tam, pa niso izumili pisave, kolesa, živinoreje, agrikulture, irigacije, metalworkinga, orožja za lov, orodja za obdelovanje, morjeplovstva, brona, bakra, železa….

     

    Potem pride en moment nek bradati belček v kovinskem oklepu, s puško in več kalorij v ruzaku kot jih Mbengejevo pleme nalovi v mesecu, ga vzame in implementira v svet, ki je šel čez več mentalnih in družbenih revolucij kot 7 subsaharskih afrik skup. 

    Cue par stoletij kasneje, jedva integrirani subsaharski africani imajo po celi crti najnizji iq, nikakvo kontrolo impulzov in najvisjo stopnjo kriminala - ne glede na to kje zivijo, ce so bogati ali revni. 
     

    Pol pa pridemo do naše točke, ko sojni fantje in debele lezbe iz FDVjev pridejo na kreativne (pogosteje na kontrolo kreativcev) pozicije, in svoje shit koupe kere so jih učili na shit faksih implementirajo v moderno kulturo. 
     

    Joj belci so ukradli to, so ukradli in skrili oni. Joj afrika je bila izkoriscena in pokradena. Nigga, nič ni blo tam jebote. In zato mora Julija bit črnka, samuraj črnc, ženske v vodilnih polozajih v antiki in podobno. Za sake česa? Potuhe? Kao karmicnega povracila za nekaj kar se nikol ni zgodilo? 
     

    • Račka +1 2
  12. Hernire reče pred 5 minutami:

    Jop, itak. Saj dostikrat kakšno diskridatorno ugotovitev tudi statistika podpira 

     

    Recimo če gremo na slovenske, štajerci = pijanci. Statistika čisto podpira. Največ samomorov, največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola etc. 


    Fora je, da je tam nekje 95% stereotipov absolutno based(hue hue) v faktih. 

    In moderni progresivci te based fakte raje izgovarjajo in skrivajo, kot da se kot družbe vsedemo in probamo kako rešit če se da. 
     

    Potuha ni nobeno skupino naredila jačo. Da se pa cela kultura (americani do crncev) vede do ene rase kot do retardov, in se jih tlači v vsako obliko kulture, ker sami niso nikol prišli do bronaste dobe, je travestija. 
     

    Pa res nocem da izpadem kot rasist(prepozno mogoče), ampak pizdarija, da bi se do Slovanov obnašal svet kot do črncev, bi popizdu(in šel spljačkat apple store in driveby roštiljade, pol pa spesnu en trap komad)

  13. Marsikaj se da napisat o vsaki kulturi kar je resnično, ampak rasistično. 
     

    Moj fav video meseca, the fuck si ti mislila ženska lol.

     

    Škoda, da črnci ne bojo znali da je Yasuke v igrci, k ga ne bojo znali pržgat - leftist logic al neki.

    • Za crknit smešno +1 1
  14. atomic reče pred 10 minutami:

    Nihče ne mara črncev, razen če crnčijo namesto nas, da mi lahko uživamo. Pol so zakon.

    https://asia.nikkei.com/Spotlight/Japan-immigration/Japan-to-double-cap-on-skilled-foreign-workers-from-fiscal-2024

    Očitno tudi Japancev več ne moti...


    Samo tip 1 in tip 2 delavca, posebna specializacija in znanje japonscine obvezno. Ne bo kenijcev v tem programu.

     

    Drgač Japonci so ful rasist do črncev, japonski tviter je based as fuck, prav nivoji nestropnosti kerih nisem vajen izven balkanske kafane.

  15. kid666 reče pred 11 minutami:

    men se pa zdi da so skor moral dat not črnca, ker ti ass creen špili so ratal tak kulturni turizem in bi jih blo komot zlo hitr obtožit CULTURAL APPROPRIATIONA


    Yep, zato se je katedra za social justice odlocila najti molekulo resnice na katero se lahko obešajo, ter lahko potem kritike napadajo da so unscientific.

     

    Ta molekula resnice je pa, da je Yasuke obstajal, daleč od tega pa da je bil bilokaj čemur mi rečemo samuraj. Model je bil koshi, retainer na Nobunaginem dvoru kako leto, in je bil bolj kot jebački bodyguard/dancing monkey/nekaj interesantnega za pokazat kot kaj drugega.

     

    Ženske so pa obstajale, tko da ženski shinobi, why the fuck not.


     

    • Račka +1 1
  16. fric reče pred 1 minuto:

    A to pomeni, da so sam črnci del "THE MESSAGE" bazena, azijci oziroma rumenkožci pa v to ne spadajo?


    Odvisno od konteksta. Tako kot vse ostalo v tem post modernem svetu, je tudi nivo tlačenosti na spektru. 
     

    Da bi razumel te intrikacije, moraš razumet njihov lolkoncept socialnega darvinizma in intrasekcionalnosti. V prevodu, tiste kulture ki so dosegle višji level znanosti in umetnosti so tiste, ki tlačijo.

     

    Torej, azijc je v message bazenu ko ga tlači zlobni beli kolonialist, Vietnam, Laos itd. 
    Ampak ko pride ta Vietnamc v ameriko, odpre obrt in je uspesen, je on izlocen iz woke messaginga ker je v črnskem okolju, tam ima pa on superiorno kulturo naspram afričanom. Torej je on opresivno govno tukaj. Relativno cist.

     

    Torej totalno sporno bi bilo danes imeti Tom Cruisa v Sengoku Japanu, al pa Japonca v ACju ki se dogaja v srednjeveškem Maliju. 
     

    Ampak ker je Japonska kultura superiorna afriški, je edino prav, da se to zgliha tako, da damo Tysukeja v srednji vek. We’re doing our part.

     

    • Račka +1 3
  17. En moj kolega včasih ko je pijan, prepričuje eno zgodbo, ki je v osnovi zabavna in smešna, ampak jo vsakič malo modificira in postaja bolj neverjetna. Vem pa da je v bazi resnična, ker je to moja fakin zgodba, nekaj kar se je meni zgodilo.
     

    On je sicer ne prireja da se je zgodilo njemu, ampak “enmu”, ne spomne se, pa da je leta nazaj slišal to od mene.

     

    Jaz ga ne popravljam in pustim da kuha, vsakič je malo bolj oddaljena od originala, kar mi je hillarious. Pa ni da je nek dober storyteller in da dodaja za efekt, samo lagano pijan je in pozabi kak detajl, pa mu ga možgani zafilajo z nečim random. 
     

    To je moj mini psihološki eksperiment, moral bi si zapisovat vse variacije zgodbe. V zadnji iteraciji so ble vse osebe druge. 

    • Za crknit smešno +1 3
×
×
  • Ustvari novo...