Skoči na vsebino

Enterprise

Vesoljc
 • Število vsebin

  117
 • Pristopni dan

Sloves v skupnosti

8 Jogurt

Več o članu Enterprise

 • Stopnja
  "Kar piv piv bi."

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Enterprise

  COVID-19

  bas so res eksperti ti nasi ej, in to so delal po tem ko so ze skritiziral podobne razskave drugod, ravno zaradi zanemarjanja false positivov
 2. Enterprise

  COVID-19

  kje strasim lol? in s kaksnimi visokimi stevilkami tocno? omenil sem edino 1%. sprasujem se po razlikah metodologij napram slovenski raziskavi. in ja, jasno je da ne mores primerjat smrtnosti, ker ne vemo drugih spremenljivk. sicer 1% smrtnost, ceprav se stroka nagiba k nekje pol manj, ni med visjimi ocenami (najprej je bilo 3-4%). je pa pri 5% okuzene populacije pricakovat da ne bo spet pretirano zgosceno samo pri starostnikih iz nevem kaksnega razloga, ker virus kolikor vemo ne izbira zadost, razen tega da eni ocitno so "superspreaderji". (gre pa seveda odpisat milijon enih ki so umrli s covidom, ne zaradi covida.)
 3. Enterprise

  COVID-19

  https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/spanija-protitelesa-proti-novemu-koronavirusu-razvilo-le-pet-odstotkov-ljudi/529545 evo to so spet za 4-6x visje stevilke smrtnosti (~1.1%) kot bi nakazovala slovenska raziskava
 4. Enterprise

  COVID-19

  in ce so enaka merila tudi drugod - in verjetno so vsaj podobna, ker so testi za podobna protitelesa podobni - potem to cist pokvari statistiko in kakrsnekoli intervale zaupanja, po katerih so nasi prisli na cifro 60k okuzenih. ce se potem izkaze se, da tale prehladna protitelesa ne naredijo dost proti koroni, potem bo pa tud veselje
 5. Enterprise

  COVID-19

  omejitev z obcinami ima efekt, pac omejuje mesanje prebivalstva podobno kot ga omejuje lockdown doma. posamezniku omeji pricakovano kolicino stikov in tako omejis reproduktivno stevilo. govorit o enakih stevilkah se ne moremo, bomo cez teden, dva. mene bolj zanima, zakaj je ta nacionalna raziskava tako nizko-profilna v stroki, ce je ocena 40-60k realisticna. 0.2% - 0.3% smrtnost ne odtehta ukrepov, ki se dogajajo zdaj (in ki bodo povzrocili gospodarsko pizdarijo kasneje)
 6. Enterprise

  COVID-19

  https://covid19.biolab.si/blog/2020-05-03-velikost-vzorca/ upam, da je to res, ampak bi rad videl se kaksno statisticno raziskavo na tole, sploh na temo zanesljivosti testov 40-60 tisoc okuzenih smo imeli po slovenij, in pol smo stvar zajezili z maskami v stacunah in zaprtjem obcin? slisi se dobro, samo nekako se ne sklada z dosedanjim prepricanjem, da gre za izjemno nalezljiv virus.
 7. Enterprise

  COVID-19

  mtrvih je ze cez pol milijona in to kljub temu da je virus se malo razsirjen
 8. Enterprise

  COVID-19

  tolk o statistiki
 9. dost neumen sarkazem, glede na to da dejansko situacija je tako dobra, da ljudje ne vedo proti cemu bi protestirali, in tukaj, in drugod. no, razen v dejanskih diktaturah, kjer jim tehnologija omogoca efektivno supresijo disidentov.
 10. Enterprise

  COVID-19

  na tej tocki je itak prepozno za zaprtje hrvaske. 1 mesec nazaj se, zdaj ne vec. zdej se siri po sloveniji in uvozeni primeri kolikor vem so v manjsini. tako da cez teden, dva dvomim da bodo turisti, ki se vracajo iz hrvaske, kaj obcutno prispevali k sirjenju. sploh ko je poletje v polnem zamahu. na vaseh itak noben ne jebe, pa tud ljubljancani se ne bodo odpovedali svojim kavicam ob ljubljanici lol.
 11. Enterprise

  COVID-19

  The true number of Americans who've been infected with COVID-19 may top 20 million, according to new estimates from the Centers for Disease Control and Prevention. "Our best estimate right now is that for every case that's reported, there actually are 10 other infections," Dr. Robert Redfield, director of the CDC, said on a call with reporters Thursday. https://www.nbcnews.com/health/health-news/cdc-says-covid-19-cases-u-s-may-be-10-n1232134 ce je to res - in verjetno je - potem se bo US of A dejansko lepo prekuzila do jeseni, teh 20 milijonov bo hitro ratalo 100, 200, 250, glede na to da trenutno vse boli kurac (and who could blame them) kaj ne drzi? zaprtje meja s hrvasko trenutno ni mogoce. folk ne bo sprejel. se manj zaprtje obcin. stanje je normalno, noben ne bo vec sprejel da mu vzames poletje. vladno forsiranje tega ne bo prineslo drugega kot vecji odpor proti vladi.
 12. Enterprise

  COVID-19

  bodimo realni, ce bi SDS vlada napovedala zaprtje mej s hrvasko, bi kolesarji se mal bolj besno kolesarili. folku se ne da vec jebat s tem, sploh ker so mediji in stroka naredili tako obupno delo iz statisticnih raziskav. kako bos na tej tocki preprical kogarkoli, da se v casu bbqja in pijanice na morji drzi nekih strogih omejitev za virus za katerega slisi samo od zastrasevanja medijev?
 13. Enterprise

  COVID-19

  ker so pac mladi tisti ki se bolj pogosto "mesajo", vec potujejo naokoli, imajo vec stikov izven druzinskega kroga, hodijo v sluzbo. aja razen tega pa res nobenega smisla ja, lol.
 14. itt: folk ki je nahypan ko najstnica ob bieberju, skladno s tem kako zidovski marketniski team racuna nanj in njegovo neracionalnost, ob novem relisu za "njegovo" plarformo, pizdi, ker mora placat za razsipnost razvoja igrice in njenega zidovskega marketniskega/management teama.
×
×
 • Ustvari novo...