Skoči na vsebino

bainit

Vesoljc
  • Število vsebin

    3 348
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od bainit

  1. bleachedagnus reče pred 1 uro:

    (a če imaš 2, a vsak uporablja samo 6, al jih dobiš pol 24?)

    poglej kakšne so plate. je pa 24 rež za ram že fizično kar dost...

     

    MZ73-LM0_ProductOverview.jpg

    ej @DaMachk daj poglej, če se dejansko dobijo tisti diski v gamestopu. drugače jih imajo pa baje tudi zunanji od seagata.

    @Vodokotlič a kdo dejansko uporablja tiste diske z dvema glavama od vaših?

    • Račka +1 1
  2. jap, threadripperji so bli včasih res ugodni, zdaj so pa najdražji že pri 10k samo za procesor lol (96c, 192t).

    pa zdaj so orenk omejitve tudi pri PCIE lanih, če hočeš imeti več kot 1 ali 2 nvme diska. sicer moraš lepo na HEDT, ki pa tudi pri intelu niso več sorazmerno ugodni kot včasih (recimo 500-1000 za proc, 500 za matično kot včasih). oz. mislim, da intel sploh nima več hedt, ampak moraš kar lepo xeon workstation kupiti (sam nisem zih).

     

    pa današnje premium matične sploh nimajo več kakšnih orenk bonbončkov (zgoraj omenjeni PLX čip, ki stane sedaj nad 100$, prej je pa kakšnih 5-10), ampak samo goro usb portov, 10gbit networking (ki ga itak ne rabiš), LED in še kaj, kar so včasih imele že mid-range matične.

     

    to glede sd kartic je tut men glupa, še slabše je pa pri iphonu, kjer težko sploh premikaš fajle iz telefona brez posebne plačljive aplikacije ali clouda. mogoče bi šlo z BT, ampak tam moraš pa najbrž vsak file posebej.

  3. najbrž šparanje proizvajalcev matičnih in tudi proizvajalcev cpujev, da ločijo poceni in drage linije.

    uni PLX čipi so tudi dragi in zelo redki oz. se sploh več ne uporabljajo.

     

     

    Navedek

    PLX was purchased by Broadcom then by Avago (who renamed themselves Broadcom Limited) and jacked up the price of the 8747 by 3-5x due to lack of competition. This happened 7-8 years ago. Lots of Z77 boards with PLX, today not so much. 9000 series is even more expensive. I hope MicroSEMI offerings bring the competition

     

    • Račka +1 1
  4. bleachedagnus reče pred 3 urami:

    Ma pol se ti že skor da bolj splača ssd, sploh če ti je važen performance (sploh če maš velik majhni filov, velike datoteke bi tak disk mogu kr hitro pisat/brat) in ne tok kapaciteta (čeprav tudi ssdji se že kr veliki dobijo + če bi kak proizvajalec hotel lahko komot naredi 3.5" verzijo polno flash čipov in bo tud kapaciteta visoka, cena pa tud). Pa sata standard bo res počasi treba nadgradit na vsaj 2x večji bw za te stose. Ker skoraj vsi sata ssdji so bottleneckani s hitrostjo sata vodila, teli diski bi pa tud bili, če bi šlo preko enega kabla (pa glede na to da majo matične zadnje čase bolj malo sata portov, je uporabljat 2 porta za en disk precej potratno... če maš 4 sata porte, a se ti bolj splača imet gor 4 navadne diske al 2 taka? Hitrost bo verjetno tam tam, zanesljivost večja za 4 diske in isto vrsto raida oziroma njegovo odsotnost (sploh k je to še precej nova tehnologija), cena/gb pa tudi nižja za 4 diske). 

     

    Pa če bi Windows končno dobil en filesystem z bit rot zaščito, cow, dedupe,... in ostalimi btrfs/zfs stosi tud ne bi blo slabo. Ok maš refs, sam ni podprt (saj uradno ne) na večini verzij, pa za boot drive tud nisem zihr če dela. 

    to rabiš samo 1 sata port oz. SAS (če sata sploh še so), vse ostalo potem handla interno (npr. če ga ne formatiraš na 2 particiji, sploh nimaš dostopa do druge iskalne glave). na SAS imaš lahko recimo več diskov na enem kablu in nič niso drug drugemu v napoto glede throughputa.

    2 diska bosta bolj zanesljiva od 4 navadnih, ker je manj stvari, ki lahko crknejo, ampak manj od 2 navadnih.

     

    problem bo predvsem sčasoma, ko bodo na voljo npr. 100tb diski, če boš hotel pisati kakšne velike količine gor, bo trajalo še pa še časa pri 200mb/s (npr. rebuild raid arraya), tko da bo sčasoma taka tehnologija najbrž tudi drugje.

    baje se dobijo taki diski tudi v nekaterih externih disk drivih (seagate).

  5. bleachedagnus reče pred 12 urami:

    a se splača kar se tiče cena vs hitrost?

     

    sam kako to pol, a rabiš pol tud 2 porta porabit da ga priklopiš? to se pol že vse manj splača, sploh k sata portov je vse manj na matičnih

     

    bi blo bolje, če bi že kontroler od diska to urejal, ti bi samo nastavil, a hočeš da se obnaša kot raid1/raid0/jbod/vidiš kot dva diska/.... in priklopil z enim sami kablom (pa ajde, naj še sata standardu še enkrat dvignejo hitrost x2, da ne bo zaradi tega bottleneckov + sata ssdji bi lahko bili hitrejši)

    najbrž ne, ker so dost dražji, imaš pa večjo hitrost glede na normalne diske (mislim da ~1.7x). lahko pa kupiš tut 2 obična diska, ju lavfaš v raid 0 in bo najbrž podobno. ni pa 2x za reč, da ne bodo v prihodnosti skos samo taki diski, ker 100tb disk in 200mb/s ne bo šlo skoz, sploh pri rebuildih raid arrayev (dost velika šansa je, da če ti crkne en, ti bo kmalu še drugi).

  6. DaMachk reče Dne, 25. 1. 2024 at 11:38:

    BUMP :P 

     

    Vodokotlič reče Dne, 25. 1. 2024 at 15:26:

     

    Eden in edini model je ST14000NM0081   Noben od mojih dobaviteljev ga nima :)

    https://geizhals.de/?cat=hde7s&xf=1654_dual+Aktuator

     

    Navedek

    acts compared to the system like two separate hard drives with 9TB each

    https://forum.level1techs.com/t/how-to-zfs-on-dual-actuator-mach2-drives-from-seagate-without-worry/197067/64

    zgleda da so tudi SATA variante, samo so redke oz. jih nisem našel.

     

    zgleda da ga moraš lavfat v raid 0 alpa 1 lol.

     

    edit: glede sata

    image.thumb.png.2fc07be420636ebb0dbaf1dd2acd6b58.png

  7. atomic reče Dne, 25. 4. 2024 at 8:27:

    Ja sj posvoje logično. Prehitra rast je lahko a trap. Poglejte samo število zaposlenih pa promet, povečajo promet za 44% med korono in takoj skoraj 100% več zaposlenih lol... Itak smo vedl, da bo korona spike, ker so bli vsi doma... In potem jim pade ta promet na isto raven in oni še zmeraj furajo isto število zaposlenih lol...

    Kdor dela odlične avtodele še ne ni zagotovilo, da je dober podjetnik in obratno.

    ker gazele na hitro skalirajo št. zaposlenih, ne pa procese (tut optimizacijo, ne pa samo garažna firma z več delavci). alpa je samo začasno povečanje, potem pa pade iz kakršnega koli razloga.

    seaway je bil recimo večkrat gazela in je bil gnan kot obrtna delavnica. to je rekel njegov zadnji direktor (en Topič), preden je sam sprožil bankrot.

    unadva taglavna imata sicer od takrat naprej samo design studio v lj nekje.

  8. Skynetz reče pred 19 minutami:

    Don't give them ideas. Zdej jim je padla prodaja, spuščajo cene, nekako bodo mogli prišparat. Pri nasledji iteraciji bodo mogli še neki odstranit da prišparajo.

    un ryzen cpu, če je tut v model 3. pa screen zadaj, saj kaj ga pa rabijo.

  9. Morski reče pred 6 minutami:

    Ko se avto razdiši je čas za menjavo:alien:

    ej a si videl kakšno smešno ročico za mn3njalnik ima taycan (in nova panamera, cayenne)? res nepriročno,  da moraš dvigovati roko med manevriranjem po parkplacu npr.

  10. kera generacija viperja pa? ker stari so bili poznani kot krste (recimo tisti k je bil v eni nanizanki).

    sicer je pa vozil v koloni lepo počasi, ni bilo nobenega uživanja ovinkov. tam jih tut ni, ker je paralelna z ac.

×
×
  • Ustvari novo...