Skoči na vsebino

lynx

Rumeni jak
 • Število vsebin

  100
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

23 Fant od fare

Več o članu lynx

 • Stopnja
  bi rad na gnoj.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. lynx

  Strah pred uspehom

  Ne razumem od kje tak pesimizem, kaj te je tako razočaralo v življenju? Znano je, da se ljudje raje izogibamo potencialni škodi kot imeti šanso nekaj dobiti (slabo razlagam risk aversion), a tvoj opis je čez vse meje. Občutek imam, da ne znaš sprejeti pohvale in je to nekako enkrat ratalo že malo patološko. In da vse vrste uspehov mečeš v isti koš (kot da je pri vseh ista in visoka verjetnost regresije) pa da je okolici zelo mar. Rekel bi, da se ne sekirat preveč, ker ljudje imamo selektivni spomin, kjer prevladujejo pozitivni spomini in je težje resno razočarat ali pa se zamerit, kot se morda zdi. Mogoče bi koristilo pisanje dnevnika, popis teh dogodkov, občasna retrospektiva o posledicah, kake vaje za samoafirmacijo ... a ne mene poslušat, ker sem samo en nekvalificiran gozdar z interneta.
 2. Težko rečem, ker sem igral samo prek spleta. Enkrat sem šel pogledat na eno "open night" varianto, pa me je malo odbila mešanica angleščine in slovenščine. Me pa vseeno še vedno zanima. Sicer priporočam r/lfg in subreddit za Evropo.
 3. lynx

  Vesolje

  Upam, da ne bo, misliš pa Starlink. Obstaja upravičena bojazen, da nam bodo zjebali migratorne ptice, ker bo ponoči na nebu naenkrat več "zvezd" in šuma. Tako da so in biologi in astronomi (trajna želja po temi) skupaj pritiskali na Muska, razen skupnega klica pa ne vem, če so kaj rešili. Očitno ni dovolj te stvari pobarvat na črno.
 4. lynx

  ZDA vs Evropa

  Ja, mogoče bi lahko bolje skomunicirali, a je danes, po samopreiskavi nabave mask, očitno, česa so se bali.
 5. lynx

  Hribi

  Za "najavit" se je samo v zaklenjenih, ker sicer ne prideš noter. Poleti so stereotipno polni Čehov (tujcev in nas), je pa tale na Kotovem malo izven glavnih poti, tako da zna bit ok. Sem že spal poleti noter (krožna Mangart-Jalovec-Koritnica). Pač ne it gor tik pred mrakom; vržeš not spalko in si tako rezerviraš plac. Če bi bil poln, se pa enostavno vrneš domov, tu pa res ni problema. Ni taka lokacija ne oprema, da bi ljudje kar cel dan tam čakali in posedali.
 6. lynx

  Hribi

  Dolga, to te je pa ziher scmarilo?
 7. lynx

  Jagged Alliance 2

  Končna verzija ni definirana, še za 1.0 si nismo čisto na jasnem, kaj bi morala bit: https://github.com/ja2-stracciatella/ja2-stracciatella/issues/443 Grafiko lahko izboljšujejo modderji; nima veliko veze s samo kodo. Podpira skoraj poljubne resolucije in več načinov za scaling. En srb že dolgo dela na še eni tečni izboljšavi, ki bo omogočala, da se samo del oken veča z resolucijo in lažjo menjavo grafik.
 8. Sploh ni treba subjektivnih stvari vpletat. Trump je javna oseba in so zato vse njegove izjave prosto na voljo in večkrat shranjene. Da si izmišljuje kot voda teče in prepogosto laže ni stvar nobene propagande, ampak lahko to preveri vsak. Sploh pri njegovih številkah — v povprečju več kot 15x na dan!? Valda ljudje delajo napake, stvari so včasih narobe razumljene, zlobna™ oblast laže, pollaže in prikriva, ampak ne, Trump tu podira rekorde in ni primerljiv. Tu imaš lepo zbrano statistiko: https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims-database/
 9. lynx

  Hribi

  Stanje poti je sicer vedno na voljo na tej strani: https://stanje-poti.pzs.si/ (ne vem pa, če posodabljajo tudi za začasne zapore ob obnovah) Kje ste bili kaj čez vikend?
 10. lynx

  Jagged Alliance 2

  Pa probaj stracciatello. Smo popravili cel kup hroščev iz originala in upam, da je novih manj.
 11. lynx

  ZDA vs Evropa

  Z nafto je najbrž mišljen Ineos, ker je en anglež lastnik.
 12. lynx

  Jagged Alliance 2

  Najbrž za mnoge še vedno nepremagan špil v smislu manjka boljšega naslednika. Še kdo kdaj preigra? Takoj, ko je koda postala javna, se je začelo delat na pogonu. Še vedno sta živa dva večja projekta: - JA2 Stracciatella, ki samo izboljšuje original: https://ja2-stracciatella.github.io/ (tu imam prste vmes) - JA2 1.13, ki uvaja mnogo novih zmožnosti, micromanagementa in sprememb: https://github.com/aimnas/1.13_starter_documentation Potem je pa še kopica razširitev z različno kompatibilnostjo. Sploh za 1.13 zadeve niso jasne, ker je preveč različic in neusklajenosti.
 13. Presenečen, da noben še ni povezal sem fenomenalne serije War Stories od Ars Technica. Sicer je najbrž bolj zanimivo nam razvijalcem, ampak vseeno je polno odlične retrospektive:
 14. lynx

  Hribi

  od zadaj po pesku / sankališču.
 15. Ja pa kaj še, v treh letih še dokumentacija ne bo dokončana.
×
×
 • Ustvari novo...