Skoči na vsebino

lynx

Rumeni jak
 • Število vsebin

  81
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

20 Fant od fare

Več o članu lynx

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. lynx

  Človekova evolucija

  Adam in Eva sta neizogibna — to je čisto isto vprašanje, kaj je bilo prej, kura ali jajce. Na eni točki postane genom tak, da mu rečemo človeški. Seveda je mogoče bilo takih mutacijskih prebojev od prednika več (podobno kot trikratni izum letenja), neodvisnih, mogoče se jih celo več obdržalo. Glede na majhnost populacije se mi sicer ne zdi zelo verjetno, a bolj pomembno, podobnost naših genomov ne kaže na kaj takega. Ali pa smo se naknadno toliko sparili med sabo, da niti nima veze. Vmes so naši sodobniki vsi pomrli.
 2. lynx

  Človekova evolucija

  In čemu bi verjel? "Ne razumem, torej ne verjamem" je milo rečeno primitiven pristop. Ampak tudi, saj noben ne pravi, da 100% vemo, da smo vsi exafričani. To je trenutni konsenz, ni pa to zakon. Novi fosili, okostja, najdbe — novi dokazi lahko spremenijo trenutno teorijo. V zadnjih desetletjih se je veliko zgodilo, gre za živo področje. Šok Denisovanov in odkritje, da smo se parili s sobivajočimi ne-vrstniki, je oboje relativno novo.
 3. lynx

  Napadi volkov v Sloveniji

  Ta je pa res čisto lovska, implicirati, da je najboljši genski material tisti, ki da najtežje rogovje.
 4. lynx

  Napadi volkov v Sloveniji

  Krmljenje je sporno še med lovci, je pa res, da vsaj pozimi lahko zmanjšuje gospodarsko škodo (manj objedanja lubja).
 5. Zlobni jeziki bi rekli, da so intervencije nizko ocenjene, zato da ne bi sami kaj podtikali. Glede na nerednost intervencij (predvidevam), je po svoje dobro, da pokrijejo tudi drug program, da je vsaj nekaj stabilnost v cash flowu. Glede višine se sliši kot kakšne občinske fore, ki so vedno drobiž.
 6. Ne poznam situacije. A to gre kar avtomatsko, za pripravljenost? Glede na to, da profesionalci ne morejo pokrivati celotnega ozemlja, se mi zdi čisto prav, da se spravi nekaj sredstev do PGD.
 7. lynx

  Hribi

  Se ne spomnim, kdaj sem imel nazadnje tako dobro vidljivost poleti — napram danes. Nobenega mrča, prav tista zimska scena, ko potegne iz Sibirije anticiklon. Vseeno vroče za izdihnit. Dvakrat glavo v potok in Jasna, pa se vseeno počutim prekurjenega.
 8. lynx

  Protivladni protesti

  Tudi policisti niso ostali tiho: https://www.delo.si/mnenja/pisma/izjava-dks-o-vzrokih-za-odstop-ministra-hojsa-325820.html
 9. lynx

  Hribi

  Skuta in Rinke so boljše iz severa. Ne vem kako hitra sta, mogoče bi morala spustiti Dolgi hrbet, ampak lep krog je Jezersko — Češka koča — sedlo med Grintovcem in hrbtom, potem sta pa dve varianti do Skute. Od tam na Rinke in po zavarovani dol na Ledine in v dolino. Če nimata dosti tehničnih izkušenj je najbrž bolje v obratni smeri delat krog, ne vem pa tudi, v kakšnem stanju je pot na Rinke.
 10. lynx

  Protivladni protesti

  !? Plus Traven s Policije. To bo še zanimivo!
 11. lynx

  Hribi

  A se ne spomnite takih shem iz nekaterih kart?
 12. Če se hoče kdo preizkusit kot lenuharski parazit: https://www.cnvos.si/novice/2557/cnvos-isce-projektnega-svetovalca-zacetnika/
 13. lynx

  Vesolje

  Ni vse tako rožnato. Ker imamo radi varnost, z vsako nesrečo bolj, so tudi tekoči stroški pri jedrskih vedno višji. Če pogledaš LCOE na MWh, je jedrska energija dražja od premoga in večine obnovljivih virov.
 14. lynx

  Hribi

  Al pa Javoršček; lahko narediš krog iz Kala čez planino Golobar in po drugi strani dol ali pa povratek po isti, iz kateregakoli izhodišča. Al pa samo do Čukle in nazaj, direkt iz Bovca. Al pa gondola in na Kanin. Al pa če hitro hodiš, boš v tem času tudi na Pršivcu in nazaj v Bavščici (ves čas zložno vzpenjanje, pa še voda je vmes). Drugače se mi pa za poznavanje vrhov zdi nahitreje, da kdaj sam odvodiš turo, ker boš potem tekom priprav dosti bolj pozoren.
 15. lynx

  Hribi

  Sem ob glavnega soraziskovalca, tako da najbrž ne bo nič. Me pa že vleče višje, na kakšno Škrnatarico ali Kukovo špico, kjer že dolgo nisem bil.
×
×
 • Ustvari novo...