Skoči na vsebino

lynx

Rumeni jak
 • Število vsebin

  75
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

19 Tabornik

Več o članu lynx

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. lynx

  Hribi

  Se ne spomnim, kdaj sem imel nazadnje tako dobro vidljivost poleti — napram danes. Nobenega mrča, prav tista zimska scena, ko potegne iz Sibirije anticiklon. Vseeno vroče za izdihnit. Dvakrat glavo v potok in Jasna, pa se vseeno počutim prekurjenega.
 2. lynx

  Protivladni protesti

  Tudi policisti niso ostali tiho: https://www.delo.si/mnenja/pisma/izjava-dks-o-vzrokih-za-odstop-ministra-hojsa-325820.html
 3. lynx

  Hribi

  Skuta in Rinke so boljše iz severa. Ne vem kako hitra sta, mogoče bi morala spustiti Dolgi hrbet, ampak lep krog je Jezersko — Češka koča — sedlo med Grintovcem in hrbtom, potem sta pa dve varianti do Skute. Od tam na Rinke in po zavarovani dol na Ledine in v dolino. Če nimata dosti tehničnih izkušenj je najbrž bolje v obratni smeri delat krog, ne vem pa tudi, v kakšnem stanju je pot na Rinke.
 4. lynx

  Protivladni protesti

  !? Plus Traven s Policije. To bo še zanimivo!
 5. lynx

  Hribi

  A se ne spomnite takih shem iz nekaterih kart?
 6. Če se hoče kdo preizkusit kot lenuharski parazit: https://www.cnvos.si/novice/2557/cnvos-isce-projektnega-svetovalca-zacetnika/
 7. lynx

  Vesolje

  Ni vse tako rožnato. Ker imamo radi varnost, z vsako nesrečo bolj, so tudi tekoči stroški pri jedrskih vedno višji. Če pogledaš LCOE na MWh, je jedrska energija dražja od premoga in večine obnovljivih virov.
 8. lynx

  Hribi

  Al pa Javoršček; lahko narediš krog iz Kala čez planino Golobar in po drugi strani dol ali pa povratek po isti, iz kateregakoli izhodišča. Al pa samo do Čukle in nazaj, direkt iz Bovca. Al pa gondola in na Kanin. Al pa če hitro hodiš, boš v tem času tudi na Pršivcu in nazaj v Bavščici (ves čas zložno vzpenjanje, pa še voda je vmes). Drugače se mi pa za poznavanje vrhov zdi nahitreje, da kdaj sam odvodiš turo, ker boš potem tekom priprav dosti bolj pozoren.
 9. lynx

  Hribi

  Sem ob glavnega soraziskovalca, tako da najbrž ne bo nič. Me pa že vleče višje, na kakšno Škrnatarico ali Kukovo špico, kjer že dolgo nisem bil.
 10. a ni logistični sektor poln ust o intermodalnem transportu?
 11. Nevladne organizacije ničesar ne blokirajo — sodišča hitro odločajo, po novem bodo pa še take zadeve morala obravnavati kot prioritetne. Projekti se vlečejo, ker projektanti ne znajo pisati prijavnic in ker ARSO počasi odloča.
 12. Ker samo premakne lokacijo zastoja + obdelovalna zemlja.
 13. Avtobus v vsako grapo je neumnost, niti nihče ne zagovarja prepovedi avtomobilov.
 14. Pod NUK2 se takoj podpišem, pod širitev obvoznice in pritokov pa sploh ne — promet je treba umirit in preusmerit (boljši izkoristek in JPP), ne pa še pospeševat voženj v konicah, ki samo premaknejo problem. https://www.cipra.org/sl/cipra/slovenija/aktivnosti-v-teku/koalicija-za-trajnostno-prometno-politiko-mreza-planb/odziv-siritev-ljubljanskega-avtocestnega-obroca
×
×
 • Ustvari novo...