Skoči na vsebino

Death

Prostozidar
 • Število vsebin

  255
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

114 Tabornik

Več o članu Death

 • Butast stavek
  (V resnici samo Matildina podvezica.)

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Death

  COVID-19

  Isto? Preberi svojo izjavo: Tole pa piše v priloženem članku: "Consistent with the longevity of bone marrow plasma cells, infection with SARS-CoV-2 leads to persistent anti-RBD antibodies in serum, and corresponding neutralizing responses. Nearly 93% of the plasma neutralizing activity is retained between 6 and 12 months after infection33,34. Vaccination boosts the neutralizing response by 1.5 orders of magnitude by inducing additional plasma cell differentiation from the memory B cell compartment"
 2. Death

  COVID-19

  ??? Dva posta nad svojim imaš članek, ki ti odgovarja na tvoje vprašanje, pa ga ne znaš niti prebrati? https://www.nature.com/articles/s41586-021-03696-9
 3. Na to je nemogoče odgovoriti, ker obstaja precej razlik že med malimi čistilnimi napravami, kaj šele z greznicami. V večini primerov iz MČN teče transparentna, rahlo rumena voda, ki naj bi po analizah BPK ustrezala dovoljenim izpustom, v greznicah pa ima ta voda ponavadi še več barve in še nekaj trdnih delcev. Že v MČN imaš ponavadi 3 prekate za usedanje, ki delujejo kot nekje troprekatna greznica, pa se vidi precejšna razlika med to in končno tekočino.
 4. Problem je, ker danes ne smeš imeti pretočnih greznic, če pa sešteješ porabo vode na osebo pa 5 m3 pomeni mogoče ravno za en mesec prostornine.
 5. Moral bi videti številke, samo predpostavljam , da pride do relativno hitrega posedanja na začetku in s tem posledično bolj pogostega praznjenja MČN, ker se posedeno blato pač skoraj ne presnavlja. Če bi šlo za vikend je to po mojem ok, za hišo pa nisem povsem prepričan. Večina ostalik potrebuje elektriko tako ali tako samo za pihanje zraka, črpalka pa je tako ali tako na zunanji strani vedno dosegljiva.
 6. Tule je tako kot pri vseh ostalih predpisih. Brez ustreznega nadzora in kazni je vsak zakon nesmiselno sprejeti. Stvari bi se precej hitro končale, če bi nekdo hodil okoli preverjat, kar ne bi bilo težko. Če po 1 letu ne pokličejo podjetja za praznjenje greznic je nekaj definitivno narobe. Samo kot kaže ni volje... Meni pa pridejo vzeti vzorec iz male čistilne naprave vsako leto.
 7. Problem je, ker v Sloveniji neprepustnih greznic praktično ni. Večina ima le pretočne, ki jih spraznejo po mojem ravno vsakih 30 let. Potem pa teče po ulici vsake nekaj časa...
 8. Death

  COVID-19

  Kaj ti bluziš? Seveda propagirajo. Zakaj misliš da so toliko govorili o D in C vitaminu v kombinaciji s korono? Saj vitamini sami ne ubijajo virusov ampak jih telo. Žal pa imunost pomaga samo do neke mere, ker drugače zdravstva sploh ne bi potrebovali.
 9. Načeloma vsi. Novogradnje pa bi mogle imeti malo čistilno že nekaj let. Vsaj 5 let nazaj je bila pri nas pogoj.
 10. Velika večina raziskav je po tej logiki tako ali tako samemu sebi namen. Ko sem delal v razvojnem centru v Bayerju je bila statistika, da je potrebno narediti nekaj čez 40.000 novih spojin, da ena pride na trg. Seveda se v znanosti naredi marsikaj kar ne bo nikoli v uporabi, se pa dostikrat pokaže, da se znanje pridobljeno na prej omenjenem projektu nato uspešno porabi v aplikacijah.
 11. Kaj pa mislite o IOTA? Vredno, ni vredno?
 12. Death

  Protivladni protesti

  Se strinjam s predlogom, še posebaj pa z zgoraj navedenim!
 13. Death

  COVID-19

  Jasno piše da je govora o strdkih in ne akutni zastrupitvi s svincem.
 14. Death

  COVID-19

  No, ni čisto tako... https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccination_requirements_for_international_travel https://www.who.int/ith/2016-ith-county-list.pdf Tako da cepilni potni listi so še kako v uporabi.
 15. Death

  COVID-19

  Tole je tako debilna izjava, kot prepovedati nogometne tekme, ker je v izgredih v preteklosti umrlo nekaj navijačev.
×
×
 • Ustvari novo...