Skoči na vsebino

sadhu sequencer

Šerif
 • Število vsebin

  658
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  1

sadhu sequencer je zmagal 30. junija

Bitje sadhu sequencer je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

165 Jezus

1 zasledovalec

Več o članu sadhu sequencer

 • Stopnja
  Tukaj je bilo, zdaj ni več.

Nedavni obiski profila

672 ogledov profila
 1. Ne, zgodovina ti močno šepa, niti ne ločiš med socializmom in neoliberalizmom. V Jugoslaviji in podobnih rdečih cirkusih informatik ter filozof nista mogla razviti svojih potencialov, saj ni bilo prostega trga. Lep dokaz je sovjetski izumitelj Tetrisa, ki je naredil ta Tetris in ga noben ni šmirglal v SZ. Ayn Rand je postala spoštovana po svetu šele potem, ko je zapustila SZ. Zgodbo o skupini Laibach poznaš, če ne, si preberi malo. Zgodovina je učiteljica življenja, zato beri zgodovino. Pa še kako so. Brez zgodovine, filozofije in umetnosti ne more obstajati nobena država. Naša zgodovina je Karantanija, naša filozofija so Alpe in gozdovi, naša umetnost je Zdravljica. Obstaja še en drug zanimiv model, ki se imenuje socialna demokracija, je kapitalističen sistem in so ga zelo uspešno izvedle vse skandinavske države, najbolj znana po njem je bila Švedska, dokler niso začeli svojo socialno demokracijo povezovati z lažno humanitarnostjo in bolnimi idejami o multikulturalizmu, zaradi česar se ji sedaj ravno tako socialnodemokratski sosedje smejijo. Težava socialne demokracije je edino ta, da njen uspeh močno temelji na integriteti ter visoki kakovosti birokratskega aparata in celotne javne uprave ter visokih davkih in če na tem mestu pomisliva na slovensko zdravstvo, vojsko, policijo itd. - sorry Fajon but I need a Pinochet.
 2. @andrejus Nič ne trolam, razlagam ti osnovna načela ekonomske rasti, ki tebi zelo očitno nikakor ni jasno področje, saj si domišljaš, da se ljudje za izobrazbo morajo odločiti glede na povpraševanje po kadru na trgu dela. Kar ni res. V napredni državi, ki si želi ekonomske rasti, se bodo ljudje odločili za izobrazbo in delo, ki jih veseli. Če kot država ponujaš program izobraževanja, potem pričakuješ, da se bodo otroci zagrebli za tisto kar jih zanima kot svobodne individuume in ne člane nekakšne odgovorne družbe (socializem). Mali zgodovinar bo šel študirat zgodovino, redna obiskovalka tehničnega krožka bo šla na strojno fakulteto. Država je obema mojstroma dolžna priskrbeti poklic, tako da nadzoruje razvoj prostega trga doma, da know-how ne uide v Švico. (oopsy doopsy) To so osnove neoliberalizma.
 3. Tukaj se zelo motiš. Če država zgodovinarju ni sposobna zagotoviti trg, kjer se bo njegovo znanje kupilo, je dolžnost države in nesposobnih delodajalcev, da mu vrnejo denar v obliki socialne pomoči ali UTD. To je zelo preprosto načelo neoliberalizma kar ti razlagam. Če nisi sposoben iz resursov ustvariti produkt, medtem ko tvoje delovno mesto (delodajalec, koalicijski politik) zahteva prav to, potem moraš plačati ceno.
 4. sadhu sequencer

  Star Wars

  Ena izmed meni zelo napačnih zadev pri zadnjih Star Wars izdelkih vključno z Mandalorijcem je izbira soundtracka. Sem mnenja, da bi se producenti morali začeti spogledovati z idejo o uporabi synthwavea, oziroma retrowave elektronske glasbe. To predvsem opažam kot bralec Star Wars stripov, kjer se čuti več futurističnega naboja kakor pa v filmih/serijah. Simfonični pristopi nekako razvodenijo in kvarijo vzdušje, v Rogue One je celo mukotrpno. Recimo v Mandalorijcu na zaporniški ladji bi izpadlo svetovno.
 5. PC strategi imamo pač svojo temo, kjer nam ne bodo uletavali zoomerji s sranjem kaj vse so zgradili v Civilization, predvsem pa ne biseri, ki živijo v paralelnem vesolju, kjer se satelitske posnetke zajema in koordinate za tomahawke določa z gamepadom.
 6. @Hattori Predvidevam, da je tvoj Z od GOG. Deluje brezhibno na Win10?
 7. Stanje v svetovnem IT je večinoma dokaj pozitivno, predvsem Kanada, ZDA ter vzhodni del srednje Evrope (Poljska, Češka) tukaj najbolj prednjačijo pred ostalimi. Očitni sta predvsem perspektiva in odprtost za bolj drzne in napredne projekte, ki pomenijo nekaj globalno gledano ter so tehnološko v teku s časom. O stanju v slovenskem IT (Republika Slovenija) pa se ne da povedati česarkoli drugega, kar še ni bilo povedanega o Afganistanu.
 8. Tukaj je samo za PC in C&C/Dune2 tip strategij. Se pravi, da kdo ne začne trolat s kakšnim Sim Cityjem ali Caesarjem. Cilj opravičuje sredstva: vse je treba zravnat z zemljo, vojne zločine izvajamo po tekočem traku, sodišče v Haagu ne obstaja. Tudi konzolne verzije niso dobrodošle v tej temi. Sem popravil naslov, da bo bolj jasno.
 9. Torej imate na svojem PCju za kratek polurni skirmish razčefuk vojaške baze kakšne retro C&C zadevščine ali novejše naslove tipa Deserts of Kharak in Ashes of the Singularity? Jemljete kampanjo v 2020 resno ali samo skirmišate in trolate po lobijih širom spleta? Meni je C&C: Tiberium Wars dober za kratek raztur, za kaj drugega mi ni dober. Razmišljam o nabavi Supreme Commander 2. Nazadnje sem prišel v Red Alert lobi, napisal da se ponujam, da mi uničijo bazo in ni bilo nobenega prostovoljca. Če je komu kaj znana trenutna Red Alert MP scena, naj mi prosim objasni kaj se dogaja.
 10. Koliko je sedaj teh protestnikov v Ljubljani vsak petek?
 11. sadhu sequencer

  COVID-19

  Buda v avatarju, vse jasno, model nosi alufolijo na glavi. Take retardirance bi bilo treba aretirat. Ne vem zakaj se ni oblikoval kakšen zakon za te namene v času koronakrize.
 12. Hvala ti za tole šotko. Že vem kaj je treba naredit.
×
×
 • Ustvari novo...