Skoči na vsebino

SeniorPro

Svinjski pastir
 • Število vsebin

  17
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Vse objave od SeniorPro

 1. Jaz imam Mihelčičeve zadeve še doma. Nekje na polici poleg Bjarnetovega The C++ programming language in pa Introduction to Algorithms. Pri Mihelčiču sem dobil občutek, da je ful ponosen na diplomante, da jih je pomagal izurit v precej cenjen poklic.
 2. Preveč osebno jemlješ službo. TI si tam zato, da služiš denar. Oni te imajo zato, da delaš stvari. Dobri do tebe? Dobrota v razmerju delavec - podjetje? Ti boš še naj*bal v življenju. Imel sem dva tedna lanskega dopusta in sem ga ponucal. Drugače pol delal od doma, pol na firmi. Meni full remote ne odgovarja zelo. Rabim dinamiko. Realno je veliko manj oglasov po portalih ala mojedelo, kar kaže, da je stanje slabše kot pred korono. Prav tako je veliko manj rekruterskih sporočil na LN. Je upad za moje pojme. In tudi plačila bodo postopoma znala iti malce doli (ne po
 3. Good luck v iskanju joba v teh razmerah. Nekaj vrhunskih predavateljev. Markič je kul za poslušat. D. Arh pa itak eden top .NET mojstrov pri nas (valda tut unijaš iz FRIja. ). Zagotovo pogledam.
 4. Vse je zarota seniorjev. Nisem še delal na firmi, ki bi imela interne zadevščine res dobro dokumentirane. Pri teh zadevah se običajno časovno stiska. Sploh v manjši firmi je težko upravičiti "rabim sedaj še kak teden dni, da malo podokumentiram zadevo, nič drugega ne bom naredil celi teden". V vsakem primeru se lahko pripravi par urno predavanje in razloži interne zadevščine. Glede na tvoje pisanje, da si bolj začetnik predvidevam, da ti manjka kilometrine in ni težava z nekim obskurnim frameworkom (čeprav osebno je meni že PHP obskurana zadeva, epsko mi je, da je uspel preživeti iz ča
 5. Precej dobro napisano o pure managementu.
 6. Seveda, kar se 10 letni senior boji je to, da mu nek otrok ne prevzame mesta. Realno so to podjetja, kjer gre za zelo spoštljiv odnos. Še nisem naletel na računalniško firmo, kjer bi bili odnosi res katastrofalni.
 7. Običajno je tako, da je prvih nekaj tednov res malce mizerije na novem delovnem mestu, ker ne poznaš ljudi, oni ne poznajo tebe ipd. Če se po treh mesecih ne vklopiš v team, je že malce zanimivo. Osebno sem opazil, da je najboljše v novi službi po pol leta pa do recimo treh let zaposlitve. Potem si že pogostokrat v dilemi za menjavo.
 8. Niti ne. Preprosto moraš imeti rad profesorja, zaradi katerega so nekateri celo obupali in čakali na njegovo penzijo, ker se jim ni dalo vzeti 3-4 tedne učenja po njegovi knjigi. Tisti, ki so pri njemu opravljali izpite, se bodo verjetno spomnili, kakšne smešnice so bile, ko je posedal ljudi na svoja mesta pred izpitom. Tip je legenda, s pronicljivim smislom za humor. Je še živ, kdo ve? Mimogrede: se še kdo spomni, ko si je "Duke" omislil novo BMW E90-ico, mislim da 320d? Zelo dobro opremljena in po spominu lepe kovinsko sive barve. Nasvet: pojdite raje na babe.
 9. - Če bi kaj spremenil? Po faksu bi spizdil iz države nemudoma. Čez 5-10 let od danes bi že lahko razmišljal o upokojitvi. - Zase lahko povem, da bi lahko več delal, če bi izrazil željo, da bi več delal - trenutno je tako, da naredim max 40 - če sploh - (plačanih) nadur v celem letu. Če se ozrem nazaj... Leta 2011 sem delal cca pol leta po 280+ ur mesečno in potem z nekaj premora spet dobrega pol leta tam nekje. Moška verzija Marisse Mayer. Imel sem že hude simptome izgorelosti. In od takrat sem se ustavil in delam v zelo sproščenem tempu. Na dolgi rok nisem niti več sposoben delati več ko
 10. Lahko povem, da ga je namočila velika večina sošolcev na fakulteti. Večina je imela tudi punce v času študija. Tile stereotipi so smešni. V tistem času je obiskovanje Fakultete za rač. in inf. imelo nekaj veljave. Pogosto se je po odgovoru na "Kaj pa ti študiraš?" s strani punc slišalo "Uf a res? Zakon".
 11. Pravi programer ne bo lačen. Skoraj zagotovo je programiranje najlažja pot, kako v Sloveniji zaslužit 2.5-3k bruto - kar je višje je potrebno imeti a) nekaj sreče s podjetjem ali b) biti zelo dober programer. In s tem niti ne mislim odličnih dev-ov, med katere štejem tudi sebe. Za več od prej omenjenega je potrebno povprečnim in dobrim devom v tujino ali imeti srečo z remote službo.
 12. Sedaj sem v "fintech-u". Skrbim za backend golomaznega in kompliciranega sistema, ki je osnovan na .NET. Srce sistema je preko 80% pokrito z unit testi. Vsi "checkin-i" v ogrodju zahtevajo code review. Brez izjeme. Delal sem različne stvari. Tudi internetne trgovine, samo tisto je za reveže, razen redkih izjem.
 13. Končal sem 9 semestrski (stari program) univerzitetni študij na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani. Generacija Mihelčičev, Kodekov in ostalih prvokategornih profesorjev. Nasveti za junior dev-e: - so povsem nekoristni povečini, dokler se jih ne izvežba, kar traja. Če bi jaz imel firmo bi računal usposabljanje. Višina plače naj bo zadnja skrb na začetku kariere. Najbolj smešen je bil mudelček na razgovoru brez enega meseca pravih izkušenj, ko je rekel, da bi po treh mescih rad 2.5k eur plače bruto. Eno leto nazaj. - dobro je odlično znati osno
 14. Efektivno delam okoli 6 ur dnevno. Max 8 ur v službi. Tako da ja, imam lajf.
 15. Sem univerzitetno izobražen senior dev z 10+ izkušenj. Lahko me vprašate karkoli, kar je povezano s tem.
×
×
 • Ustvari novo...