Skoči na vsebino

DeathIncarnate

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    7
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od DeathIncarnate

  1. Špil v trenutnem stanju še na PS4 Pro ni vreden 20 evrov, kaj šele 70 € za Slim. Mi je pa zanimivo, kako noben od PC reviewev ne omenja ključnih problemov tega špila, kot so: non-existing AI za šoferje, retardirani NPC-ji, instantno spawnanje policajev za hrbtom (četudi si na strehi stolpnice), manko interakcije, nobenih konkretnih odločitev ... Kot da so imeli embargo na kakršnekoli minuse, ki niso glitchi. No way, da je ta igra 9/10 material, tudi ko odpravijo hrošče in popravijo performance. Pa ful mi je smešno, ko greš v lokal, naročiš pijačo in ti jo preprosto vrže v inventar. Ker če bi hoteli dodati še animacije za popivanje v tistih 20 lokalih, bi špil najbrž delayali še za pol leta. Also, kaj je point kupovanja sex toys? Manj denarja v žepu in en slot v inventarju manj?
  2. Resno? Meni je bil za zdaj to najbolj utrujajoč del igre. Ideja je na papirju kul in te nekako nahypa za obisk lokacije, ampak je izvedena blazno suhoparno in zastarelo. Vsaj do zdaj je bil vedno samo en način, kako razrešit določeno sceno in potem pač prevrtavaš in prisluškuješ dokler ne poskeniraš tistih par ključnih zadev, ki so si jih developerji zamislili. In to je moj glavni problem špila po like 4-5 urah. Nobene svobode, vse je linearno AF. To pričakujem od walking simulatorjev a la Observer, ne pa od enega špila, ki se ima za open-world RPG, kjer naj bi bile ravno odločitve in svoboda ključnega pomena.
  3. Ravno ugotovil, da ne moraš spremeniti kontrol (izmed vseh gumbov dajo button za skip dialogue na crouch/dodge ... mislim wtf, ko bi vsaj bilo hold to skip al neki). Je pa to eden tistih špilov, ki ga verjetno ne bom nikoli več ponovno preigral. Saj ima svoje trenutke in po zadnjem patchu na PS Pro deluje dokaj sprejemljivo, ampak naloge v začetnih urah so pa boleče linearne in skriptirane - 0 replay value at this point. Da ne omenjam, kako razvlečeni in naravnost retardirani so včasih dialogi. Moram pa kar pohvaliti voice acting za female V, bistveno bolj prepričljiva kot Keanu.
  4. Kako mesto ni statično, če NPC-j večinoma sploh ne reagirajo na stvari, ki se dogajajo okoli njih? S čim lahko sploh interactaš? Tremi avtomati za hrano pa parimi vendorji, ki ti vsakič butnejo isti line, ko vstopiš v shop. Ustreliš proti vozniku v avtu, tipo stopi na gas in se zabije prvo oviro, ker traffic nima spisane niti konkretne AI. The Nomad Soul je leta '99 imel bolj dinamičen svet. Ta članek kar solidno povzame my point: https://www.pcgamer.com/the-more-time-i-spend-in-cyberpunk-2077s-world-the-less-i-believe-in-it/ Po novem patchu mi je igra na PS Pro prvič konkretno zaglitchala. In še dokaz za tiste, ki jamrajo, da so konzolaši imeli nerealna pričakovanja ... Kar prikažejo v spodnjem videu je več kot očitno PC različica. Kljub temu, da je uvod zaenkrat še najbolj spoliran, igra na PS ne izgleda in ne laufa niti približno tako. False advertising par excellence.
  5. Meni so blazno zanimive te izjave, da je vzdušje top in svet ful immersive. A se kdo sploh lahko spomni kakšnega cyberpunk špila, kjer vzdušje ne bi bilo fajn? Gre za tako recepturo, kjer je IMHO zelo težko brcniti v temo. Hard Reset, Observer, VirtuaVerse, Cloudpunk, Ghostrunner ... če je kakšna stvar skupna kiberpankovščinam te generacije, je to zagotovo vzdušje, ki pač vžge, pa če je minimalistično ali pa big budget produkcija. Svet pa je tako boleče statičen, da ga je skoraj žaljivo primerjati z open worldi iger zadnjih par let. Nisem ravno največji fan Red Dead Redemption 2, ampak naključni dogodki in raznorazni detajli tam se ob Cyberpunk zdijo kot iz prihodnosti. Še Kamurocho v Yakuzi v interaktivnosti zlahka pospravi z Night Cityjem. Štacune z oblačili so vse kopipejstane, NPC-ji retardirani in totalno brez duše, promet sploh ne ve, kaj je umetna inteligenca. Razen blišča na high-end mašinah ima ta svet za ponuditi bore malo.
  6. Igra na PS4 Pro deluje katastrofalno. Ne spomnim se, kdaj je bil nazadnje kakšen špil tako hypan (v Budimpešti plakati na vsaki drugi postaji, mercha po štacunah v izobilju) in na koncu tak fail. Še Mafia 3 in Fallout 4 sta mojstrovini v primerjavi s Cyberpunkom. Uvodna ura je še nekako solidna - kakšen glitch tu in tam, malo framedroppov, ampak all in all sprejemljivo. Ko prispeš v Night City (kar naj bi bil glavni adut špila) je zgodba povsem druga. Hi-glitch, low-res. Vse zamegljeno, hrošči na vsakem vogalu, kopipejstani NPC-ji in teksture, ko se pogledaš v ogledalo resolucija nekje na 800x600 at best, na trenutke dobesedno na ravni PS2/PS3 iger. Okej, mnogi ta flop upravičujejo, da igra ni primerna za old-gen console, ampak dokler igre a la RDR2 in GTA5 z neprimerljivo boljšo grafiko delujejo 10x bolje, je to bolj slab izgovor. Character creation je joke, daleč od Fallouta ali kakšnih wrestling iger. Velikosti tiča, oprsja in barva dlak so tu, body type pa ne? Pa grdi prednastavljeni odtenki barv in like 5 opcij za tetovaže, pierse in make-up sodijo ene dve generaciji nazaj. Also, ko enkrat začneš igrati, do konca menda ni opcije, da spremeniš izgled. V igri, kjer so telesne modifikacije glavni adut!? Verjamem, da je izkušnja na dobrih PC kištah povsem drugačna, ampak na konzolah je tole po kakšnih dveh urah igranja nekje 4/10 at best. Kar pojasni, zakaj noben reviewer ni dobil verzije za konzole, embargo in zakaj včeraj zvečer na PS v namizju špilu še vedno nisi mogel dati ocene (1-5 zvezdic), česar nisem videl še pri nobeni igri. Komur se kolca po dobri frišni cyberpunk izkušnji, naj raje igra Ghostrunner ali eventuelno Cloudpunk. Ceneje in miles ahead od te polomije.
×
×
  • Ustvari novo...