Skoči na vsebino

mangoforatango

Rumeni jak
 • Število vsebin

  290
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk:

Sloves med gmajno

177 Tabornik

Več o članu mangoforatango

 • Butast stavek
  si mota čistaka, ker tobak is bad, mkay!

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. To imas prav glede WoW in sem jo tbh ravno zaradi te razlike do ostalih area control iger tudi kupil. Meni je kr intriguing. Through the Ages imo ne rabis prevec razmisljat - nabavi to tudi jaz gledam vsaj ze dobrih 5 let za nabavit. Ce bi imela solo mode, bi ze nabavil.
 2. Rising Sun meni ni bil prevec vsec, je pa area control, kjer ni takih omejitev, kakor v Blood Rage. @Vse_je_najslabse nobena med nastetimi igrami si ni lih enaka z drugimi. So zelo razlicne, gre pa pri vseh za nek area control in lahko napadas, kjer ces.
 3. Mare Nostrum Ampak ima realno to, kar ti v Blood Rage manjka. BR je dokaj euroish. Imas pa se vsaj Cyclades, Fief: France 1429, 1775 Rebellion, 878 Vikings, Triumph & Tragedy, War of Whispers, Battle for Rokugan, Fire in the Lake, Rising Sun, Ethnos, kar ni ze BlueSan napisal in kar imam.
 4. Jaws of the Lion mi je osebno boljsi od og Gloomhavena. Verjetno igra pri temu vlogo tudi setup time. Dalec od tega, da bi mi Gloomhaven bil slab. Ni. Je dejansko super igra. Ne bi pa jo dal verjetno niti na svoj top20. Ni mi jasno, kako je pristala na #1 - no, razen vprico golega dejstva, da dobis shitton robe, ki jo odklepas z repetitivnim grindanjem. Kot nek Diablo v bistvu. Je tudi res, da so mi za combat mehanike bolj vsec kocke, kakor izkljucno cardplay, in sem zato mogoce malo biased. Combat v kakem Zombicide in Massive Darkness mi je tako recimo dosti bolj vsec. Se enkrat, Gloomhaven je dalec od slabe igre. Jih je pa ogromno na bgg top100, ki imajo zame bolsji value (sploh ce gledas, da je Gloomhaven 150€).
 5. Gloomhaven je ze nazaj Skoda, sem se veselil, da ne bo vec na prvem mestu
 6. Ja, to je res. Sem se tudi sam dostikrat ze opekel takole, jebi ga. Meni osebno so na koncu dneva sicer (vecinoma) boljse nekoliko starejse igre, zna pa tale cult of the new bit jeba in moras kr dobro preucit, da vidis, ce ti bo igra res kul. To je tudi eden izmed razlogov, da nisem se kupil Endless Winter
 7. Jaz Sleeping Gods sem odigral samo eno seanso in imam tbh podobno izkušnjo. Na eni točki sem hotel raziskat nek village, napadle so me neke jebene podgane in mi prefukale cel crew (event sam po sebi mi je sicer iz vidika story tellinga bil mega) in pol sem se celo igro zajebaval s command tokeni in neuporabnimi crew memberji. Malo sem šel raziskovat en kraj, na karti so se prikazali neki ogromni pillarji in sem tbh raje kr spizdil stran, kot da bi se tam spuščal v neko raziskovanje, ker je delovalo preveč zajebano Ne bi sicer rekel, da je igra slaba, daleč od tega - zna pa ta težavnost bit malo bedna, ja.
 8. Porocaj tudi ti, ko odigras Me zanima, kako ti bo sedel tak stil igre. Shiet, that looks nice.
 9. Vidis, to je ena igra, ki si tako rekoc ze od samega zacetka moje board gaming kariere govorim, da bi rad igral, pa se nikoli nisem
 10. Ja, to je tudi meni malo vija. V Gaii in Terra Mystici je res na hard. Bi prisla prav kdaj kaka mehanika, da se opomores, ceprav nimam pojma, kako bi to izvedel, da bi bilo fer do ostalih igralcev, ki so recimo igrali optimalno. Tudi zaradi takih stvari se mi bolj dopadejo wargameji - ker se lahko s spretnim taktiziranjem in pogajanjem marsikdaj iz underdoga zavihtis na vrh V euro igrah, sploh heavy, ce v startu zajebes svoj engine, tezko potem dohitis ostale igralce (v kolikor imajo vsi enak skill, seveda) in vec ali manj pac igras uni 2 uri vedoc, da bos pac zgubil. No, pa sej niti ni nujno, da je heavy, tako je recimo ze pri Everdellu.
 11. Jaz sem pa vceraj zvecer odigral Final Girl Po prvi igri tezko povem karkoli konkretnega, sem pa zmagal in se kr lepo vzivel v igro (kar je zame po 22h zelo tezko ze, ker sem old fart). Tematika je mega, design je mega, mehanike znotraj igre so mi bile kul in nekaj dokaj novega (v osnovi je vsak krog znova deck building, na razpolago imas vedno vse karte, si pa omejen, koliko jih lahko vsak krog vzames) + kocke ima in ni dice drafting (meni ena bolj faljenih mehanik znotraj iger) . Imam The Happy Trails Horror in killer mi je kul narejen (pac cela tematika mi je res posrecena in zelo lepo vpeta v same mehanike igre), skatle so genialno narejene (na eni strani cover, na drugi pa mapa ali killerjev board). Ce je pa vredna tako visokih ocen na bgg, se ne vem, definitivno je zabavna in z dokaj enostavnimi pravili btk, samo da se igra
 12. Sej v bistvu sva na istem Zato sem si letos zadal challenge 12 iger odigrati 10x + se 12 vsaj 1x, da vsaj malo preigram dolocene zadeve. We’ll see
×
×
 • Ustvari novo...