Skoči na vsebino

Skynetz

Vesoljc
  • Število vsebin

    1 129
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od Skynetz

  1. Vodokotlič reče pred 1 uro:

     

    Samo še vedno se bolj prodaja kot karkoli drugega in primerljivega v tem rangu :D

    Na žalost je zelo slaba izbira EVjev še vedno, po vseh teh letih. Kot slaba govorim neki za normalen P/P je skoraj nemogoče dobit. Do sedaj so v večini kupovali early adopterji ne glede na vse in so bile temu primerne tudi cene, ker se je skoraj vse prodalo, zdej ko jih bo malo kriza stisnila pa se zna trg malo znormalizirat. Upam vsaj.

  2. Morski reče pred 28 minutami:

    Da mi daš primer dedicated limuzine srednjega razreda za 35k (ala passat, mondeo, mazda 6…), ne pa hatchback z vecjim kofanom:D  mislim da boš teško našel

    Jaz primerjam kakšen avto bi lahko dobil za ta denar, pa da je bolj uporaben. Octavia je že, ker ima liftback in s tem precej bolj uporaben prostor, da ne govorim o karavanu. Superb je še večji in ima tudi liftback. Passat navaden je sedan in isto neuporaben kot Model 3, zato niti ne gledam, Passat karavan pa je enako kot superb karavan precej bolj prostoren in uporaben. Passat so nehali delat limuzino z razlogom, ne prodaja se, ker ima neuporaben prostor. Iskreno ne vem zakaj bi kdo sploh želel limuzino v današnjem času, ko ima večina en avto za vse. Te limuzine so manj uporabne od nekega novega Polota. V teoriji imajo več prostora, v praksi pa ne.

     

    Pa tudi ne moreš itak tako spet gledat, ker Passate, Superbe kupujejo v večini podjetja in šopajo z njimi kilometre na veliko, kjer je tudi čas in komoditeta pomembna. Model 3 SR zato odpade, LR pa vemo koliko več stane, tko da ne primerjaj modela za 35k, ki je bolj ali ne kot mestni ali drugi avto z avtom ki je namenjen za autobahn.

     

    Pa če dodam še malo subjektivnosti, je tudi kvaliteta izdelave in oprema pri zgornjih boljša. Dobiš vsaj senzorje pa žmigavce pa delujoč senzor za dež, že to je neki vredno.

  3. Morski reče pred 16 minutami:

    Model, kakšno ceno pa bi ti mel

    za 500 konjski avto ki pospešuje bolje od ice poršeja za 200 jurjev? 30k?:rofl:

    sej maš. Osnovno 3 dobiš za cca 35k s subvencijo kar je insane deal na trenutnem trgu realno

    lol

  4. Vodokotlič reče pred 1 uro:

    Lepa cena. Samo sem tukaj pričakoval več moči. Celo razmišljam, da bo prišla še močnejša različica.

    Meni se zdijo vse cene še vedno previsoke, but that's just me :D

    wicked reče pred 1 uro:

    Kaj sploh še ostane nemcem? Za tako ceno nimajo primerljivega vozu.

    ICE. Itak očitno EV že počasi tone glede na trenuten padec prodaje. Sicer mislim da če bodo cene avtov še vedno tko visoke bo precej padla celotna prodaja, ne samo EV.

  5. Samodejno reče pred 10 urami:

    Na siolu so izračunal, da štrom na javnih polnilnicah za 100km stane med 8-9 eur. Kar si niso upal napisat, da je isti strošek kot bencin/dizel 6 litrov za 100km je isto8-9 eur. Tankaš ful tank za 3 min in pol najgremo na EV. Mnogi nimamo opcije chargat EV-je doma.

     

    Ista cena stroška, če ne dražje kot ICE goriva, štrom v 2024! Pri porabi 18kw/100km, to je kot bi vozil 3,5l nafte, max 110km/h po avtocesti. Obvezni Risitas laugh :D

     

     

    Če filaš zunaj je itak rupa. Pol pa še vračunaj to, da si za avto namesto recimo 35-40k dal 50k, da prišparaš :D 

     

    Jaz lahko lagano filam doma, neki verjetno celo zastonj, ampak še vseeno ne dam 10k več za avto, sploh za takega, ki ima polovico stvari ne funkcionalnih.

  6. Samo to kot vem so naredili vsi, razen Tesle? :D

     

    Sicer če se bo to zgodilo je to dosti boljše kot to, kar je sedaj. Država ne potroši denarja za brez veze, kupci pa plačajo cenejše zavarovanje, ker je nakupna cena nižja.

     

    Sicer nevem kje je @Vodokotlič zasledil ta info?

  7. Vodokotlič reče pred 14 urami:

    Šušlja se, da bodo kmalu ukinjene subvencije za ev vozila.

    Upam, da čimprej. Ker ne delujejo in bi se ta denar boljše porabil za kakšne druge namene. Cene so še vedno prenapihnjene, avti še vedno stanejo 50k plus če hočeš neki uporabnega. V Nemčiji so takoj ob ukinitivi subvencij, isto Franciji cene padle. Če imam za ugibat, pri nas ne bodo in se bodo EVji pač nehali prodajat (že sedaj se prodaja precej upočasnuje). Let's see.

  8. tiesto reče pred 2 minutama:

    Ja, fl pride 2025.

    Ne grem se tega izsiljevanja cen, 35k za 1.5 Octavio ne me jebat. Daš še 2-3 jurje zravn in maš novo RS, kar jih je še trenutno na trgu, predn pride fl.

    A si RS vzel?

     

    No boš povedal čez čas kako si zadovoljen. Jaz sem jo imel na testu pred 2-3 leti in so se mi v 2urah testne vožnje vse možne napake prikazale, pa še lani sem bral da je infotainment še vedno v pizdi, tako da me takrat ni prepričala. Zaradi infotainmenta pa se še zdej bojim vzet pre-fl verzijo.

  9. Lepi Šime reče pred 17 urami:

    Ne vem no, samo meni najnovejši Duster ne izgleda več drvarnica. Tak res hud utility vehicle izgleda :)
    image.thumb.png.5329d03ff289308fd5356d336ef9ce6d.png

    Meni je noro huda, škoda da ne delajo še kakšnih klasičnih limuzin pa karavanov, po moje bi se fajn prodajali

    hawa meyta reče pred 13 urami:

     

    to je sicer res. ampak hkrati je treba dodat, da Dacia dobi Renaultovo odsluženo tehnologijo,- kar pomeni, da so odpravljene vse napake in skorajda nič ne more crknit. :D

    Zato pa je Dacia med bolj zanesljivimi avti trenutno, vse je stestirano do jaja

×
×
  • Ustvari novo...